БРИКС, къде е България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

БРИКС, къде е България?
преди: 10 месеца, 19 дни, прочетена 1299 пъти
Какво мислите за това България да се присъедини към БРИКС?
Гледах един политически лидер при Карбовски, които очертаваше политически прогнози за България и трябва да е в БРИКС?
Вярно ли е, че БРИКС унищожиха САЩ от геополитиката?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 5fa92bcaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Според мен ако нещо унищожи САЩ ще са самите те.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 150126a5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Бразилия - бедност, мизерия, престъпност, убийства, наркотици... Никакви технологии, никакви иновации и всичките наркотици по света идват от там.

Русия - бедност, мизерия, глад, лошо управление не хората във всички сфери, Спин, алкохолизъм, проституция, ниски заплати, разводи и тн. - проблеми до безкрай

Индия - огромна мизерия в Африкански мащаби, много умни и учени хора но успешни в Щатите а не в Индия, богати касти по наследство

Китай - огромен потенциал от умни и работливи хора, но управление което се ръководи от супер стари принципи - икономика изцяло зависима от Европа и Запада

Южна Африка - Ми кво да ти кажа - отново огромна не човешка бедност, но се къпят в ресурси. Не съм расист и никога не съм бил, но като човек, който си е говорил с възрастни Южно африканци, мнението на много (черни) е, че когато държавата се е управлявала от бели е била в пъти по-добре и стандарта на живот е бил близък до този на западните европейски държави.

В заключение ще ти кажа, че най - големите умове от държавите от Брикс са успешни в Америка и в Европа, а не в Брикс.

БВП-то на Брикс е към 20 трилиона...

А на Америка и ЕС (не на цяла Европа) общо е 40 трилиона. Ако сметнем останалите 20 държави от Европа, които не са в ЕС все още, тогава стават много повече. Не забравяй, че Великобритания, Норвегия, Швейцария и още много силни страни не са в ЕС.
Само че не е коректно да го смятаме само така, защото има много държави, които не са в Европа или географски до нас или до Щатите, но са икономически гиганти - Япония - почти 5 трилиона БВП, Австралия - 1. 5 трилиона, Южна Корея - 2 трилиона, Канада - почти 2 трилиона, Нова Зеландия - с 5 милиона население имат 260 милиарда БВП.

Всички последно изброени държави са Западно оритнирани и няма никога по никакъв начин да се откажат от тези богати пазари и всякакви възможности за развитие.

В държавите от Брикс няма абсолютно ниаквки иновации или открития в никоя област, защото всички открития и технологии са създадени в Америка и в Европа, както и в частност в Западно ориентираните страни.

В кочина и мръсотия като Брикс нямаме място!

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: d6865d2d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   На Карбовски и гостите му споделящи неговите виждания, не бих им повярвал за нищо. Ако ми кажат, че е слънчево, ще погледна през прозореца.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 4837d8e99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Самият факт, че мурзилките са там, говори достатъчно красноречиво. Те тях си не могат да оправят, съюз ще правят. В 21. век селата на най-богатата на ресурси държава още нямат пътища, тоалетни и течаща вода във всеки дом. Как някой очаква да цъфне и върже в съюз с такива пещерняци?

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: ebf3d68d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Мисля, че българите винаги са били подлоги и при който и да се намърдат, винаги ще се гледа на тях като такива.
Докато тая паплач не спре да хитрее и не започне да произвежда неща, различни от г*вна и "ИТ", т. нар. "държава" ще става все по-голяма дупка и все повече ще се увеличава теча на мозъци.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 95d5a8b529
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   оЩЕ Е РАНО да се говори за унищожаване на долара и доларовата система, но БРИКС е за момента единствената алтернатива.

В последните дни Египет и доста други страни също са заявили желание да се присъединтят.

Страните от БРИКС реално държат по-голямата част от ресурсите в света и имат по-голям дял от световното население спрямо Западния блок - ЕС, САЩ и бившите колонии на Англия - Австралия, Канада.

Не знам обаче как е възможно да се присъединим към БРИКС, това за да стане най-напред трябва да излезем от ЕС, а България не само че няма намерение да излиза, ами се напъва и да влиза в Еврозоната и Шенген.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: b1f5cebc2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Ако не си чувал, БРИКС е съюз на бързо развиващи се държави, богати на ресурси. Къде по-точно виждаш България в това, като тая страна няма почти никаква икономика, и се издържа от нелегални и полулегални дейности? То не е до какво сульо и пульо мислят. Първо, БРИКС няма да допусне такава мизерна страна като нашата, второ, и ЕС няма да ни пуснат.

А тия неандерталци които плюят по БРИКС, не разбират елементарни неща като промяна в стандарт на живот. Китай и Индия бяха невероятно бедни и мизерни страни, и стандартът им на живот се увеличи в ПЪТИ за последните 30-40 години. Обратно - стандартът в САЩ и ЕС се понижи. Всеки анализатор който знае какво говори, ще ти каже, че този тренд ще продължава... Това са процеси които не са от днес за утре, точат се с десетилетия. Именно заради това САЩ се опитват да създадат конфликти в Украйна и Тайван. Знаят, че до 10 години няма да могат да направят нищо срещу Китай и Русия. Но това го знаят военните и икономическите им експерти, не сульо и пульо които не са се показвали от България, ама всичко знаят..

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: d6865d2d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Съгласен с номер 2. Забравяш и, че страни като Китай, Бразилия, Русия имат много тежък проблем с корупцията, какъвто нямат Западноевропейските страни.

До номер 7. Тук не става въпрос само за ресурси и БВП, а и за спазване на елемнтарни човешки права. Като примерно правото държавата да не те смачка, защото не си се кланял на бащицата или партията на власт. Такива права има в Западна Европа, а няма в Русия или Китай. И затова също емигранти от България отиват на Запад, а не в страни от БРИКС. Последните ти изречения говорят глупости, предвид, че Тайван е част от Азиатските Тигри и е изключително напреднала страна, а Русия е все по-затъваща диктатура.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 40f6d7edf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   България би било прекрасно да е рамо до рамо с Русия, но ние нямаме нищо, което да предложим на съюз като БРИКС, отделно, че сме в гейропа и трето, че народът ни е на ПОНЕ 95% абсолютно малоумни изроди, така че нямаме шансове, за съжаление. Слава на Великата Вечна Руска Империя!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: e1b32365a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Аз съм Номер 2

Някой като почне да ми говори за ресурси и ме напушва на смях. Япония няма никакви на своята територия, но през 80-те за кратко изпреварват Щатите, а много години след това остават втората икономика в света чак до 2010-2011. Китай и Индия дръпнаха благодарение на Америка и Европа.

На неандерталците, които харесват Брикс ще им кажа, че нямат право на никакво мнение... В страните от Брикс. Защото там не е позволено да имаш собствено мнение. Те много знаят и много харесват Брикс от разстояние. Заплатите в Брикс са по 100 долара - в Русия, Индия, Китай също... Защо не сте там бе Бриксаджии?

На Бриксаджиите и логиката и цифрите им убягват. Една Холандия, по население е 125 пъти по-малка от Китай, за сметка на това БВП-то им е 1 трилион, а на 2 милиарда китайци БВП-то е 16 трилиона. 2 милиарда китайци, които са 125 пъти по-големи като население, имат производство за една година само 16 пъти повече от 16 милиона холандци брато.... Смятай - Хахахахаххахахахаха. А на холандците заплатите няма да ги коментирам дори. Там е съвсем нормално 2000-2500 Евро да взимаш, или иначе казано 15 пъти по-висока заплата срещу около 100 Евро в Китай. И тук говорим за минималното. Изобщо няма да задълабвам в други показатели, защото там става страшно. Да, Китайците направиха огромни инвестиции, но грешно. И затова там сега има цели градове с размерите на София, които са необитаеми. Накратко имаш 2 милиарда население и недвижими имоти за 5 милиарда. Нещата не стават така.

Ако имаш некадърно и несправедливо управление и лоши политически назначения на наши и ваши, високи заплати и силна икономика не можеш да имаш.

До Номер 10, България беше рамо до рамо с Русия 45 години и имахме 3 фалита - един вид хляб на рафтовете, един вид луканка и няколко буркана лютеница и един единствен автомобил в семейството на всеки десет години. Когато Рейгън го разказва на широката общественост в Америка, хората не могат да спрат да се смеят.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 0eb135d586
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   за БРИКС се говори от 20 години. Трябваше заедно да изпреварят западният свят през 2020-та - очевидо не стана. Сега се оказва, че Китай няма шанс да изпревари САЩ заради лоша демография. Отделно, че Индия и Китай са готови да се хванат за гушата при всеки удобен повод. Най-добрият избор който България има са НАТО и ЕС.

 
  ...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 908d3ea828
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До 9 - Сългасне съм с всичко, без частта, че българите не емигрирали в страни от БРИКС заради диктатурата... Заради парите е! Познавам доста българи, които са в ОАЕ и Катар, както и западняци, поради простата причина, че онези дават доста повече пари. Нямаш "вълна от емигранти", защото освен ако не си с готова позиция, ще ти е доста по-мизерно там, отколкото в Германия.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 4837d8e99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   10, в 21. век "великата" руска "империя" с всичките си ресурси няма асфалтирани пътища и течаща вода в домовете по селата, че и по много градове и мъкнат вода от централна чешма в селото като през 17. век. Дори в Римската империя са имали пътища и канализация преди 2000 г. Добре е да си смъкнеш русофилските очила и да погледнеш реалността.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 95d5a8b529
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Хора като 2-11, 16 и други не разбират най-същественото. А то е, че БРИКС не е настоящето, а БЪДЕЩЕТО. Дали ще е БРИКС(в момента всъщност е БРИКС , защото Египет и други страни също искат да се включат) или ще е друга абривиетура няма значение - БЪДЕЩЕТО е Изтокът, досега хегемонията беше на Запада от ВСВ насам доминираше Западното полъкълбо, за периода от около 70-80 години, но бъдещето е на Изток.

Русия има най-големите залежи на НЕразработени ресурси, а Китай имат най-голямото население и най-много на брой работници. Всичко друго са празни приказки и думи на хора, които нямат представа от ситуацията. Русия има около 2 пъти повече ресурси от втората страна с най-много такиа, която ако не се лъжа е САЩ.

Досега почти цяла Азия - Китай, Индия, Филипини, Виетнам, Пакистан, Индонезия - над 2. 5 милиарда души работеха почти 'безплатно' за белите - за т. нар. 'златен милиард' от двете страни на Атлантическия океан. От там им идваше стандарта, от там им идваха огромните заплати, оттам идваше розовия балон, в който живееха и в който 20 годишни инфуенсърки стават зезди и милионерки.

Сега ги очаква голямото събуждане. Вече азиатците не искат да са слуги и роби и да работят за 4-5 долара на ден(да, масоо за толковао се работеше по Азия в производствени цехове, които да захранат 'Запада'! ), западняците са толкова изтрещели и уплашени, че ще рухне доларовата система, и няма да имат роби, които да им работят за без пари, че искат възможно най-бързо да ъведд, вкарат роботите в производството, само че дори роботите ще им излязат много по-скъпо като поддръжка и произодство, отколкото азиатците, които им работеха за жълти стотинки!

Падне ли доларът рухва ццялата западна хегемония и стандарт. Всички умове били на Запад.. ами нормално, след като всички пари на света са инвестирани там, най-добрата материална база като НАСА и т. н. (пак с чужди ресурси и пари направено), нормално е да засмучат интелектуалния елит на света!

Що някой не провери колко % от топ изобретателите са истински западняци по произход? Никола Тесла? Джон Атанасов?

Реално Западът досега(умишлено казвам досега! ) се крепеше и живееше на гърба на колониите, които работеха почти даром, за смешни пари, за да може да има Холивуд, фондови борси и пари и кредит за всички бели.

Още по времето на Британската империя е било така, когато са грабели от Индия и други колонии. Сега Русия каза, че повече няма да е такъв света, няма да бъде доминирам от Запада, а ще бъде многополюсен и равноправен, всяка държава ще е суверенна.

В Русия в Сибир нямало канализация и асфалт.. Ха-ха.. Браво.. разсмя ме.. ти ходи върху диамантени находища и природен газ, пък нека да няма асфалт! За 1 месец се слага асфалт хиляди километри!

Точно това не разбирате, че Русия все още е НЕРАЗРАБОТЕНА, всичко друго е плячкосано вече, сами смятайте щом Русия още не е стигнала да си сложи пътища в Сибир колко МНОГО неразработено богатство лежи там или не вдявате и да обяснявам като за 1 клас? !

Нормално е да има по-бедни и неразвити райони, там разстоянията са огромни, да отидеш до Камчатка от Западна Русия е все едно да отидеш от тук до Сингапур.

Как държавата да се грижи за всяко село, това е ОГРОМНА площ, точно това ги дразни западняците, даже бяха казали, че не не, не можело да има толкова голяма държава, задължително трябвало да я раздробят!

Но няма да стане! Нямало канализация... ха-ха.. В Москва, Екатерининбург, Санкт-Петербург дали няма? ! Пусни си в нета снимки да видиш.

А в Канада дали във всяко село има канал и асфалт и ескимосите там на север по асфалтови пътища ли ходят? !

Т. Т.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 2289ea85a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   17 в Сибир има диаманти, ама те са собственост на олигарсите. За обикновения руснак остава привилегията да им работи за без пари, да гази в кал цял живот и да се налива с водка, а много често и с почистващи и козметични препарати.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 2289ea85a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Искам да питам тоя с дрънканиците за ресурсите на Русия, какво произвежда великата Русия с тези ресурси? Аз знам, че ги копае и ги продава. Наскоро един висш политик каза, че Русия не произвежда и пирони а ги внася. Малка бедна ограбена (от Русия) България примерно е на първо място по производство на бойлери в ЕС. Какво произвежда и продава великата, могъщата Русия? Не питам за петрол, газ, дървесина и руди.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 2289ea85a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 7 Стандарта на Индия се повиши толкова пъти последните 30 години, че в момента основния източник на енергия на 700 милиона индийци е сушения говежди тор. С други думи, горят сухи кравешки л. на, за да си сготвят една манджа и да се стоплят.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 4837d8e99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   17, виж, разбирам напълно, че САЩ не са идеални, задлъжняли са, печатат пари и т. н., но да си мислиш, че Мики Маус държави като Индия и Русия и бананови републики като ЮАР с цялата си бедност и колосална корупция ще изпреварят САЩ е меко казано смешно. Те срещу САЩ да бягат, не могат да ги стигнат още 100 г.

По-скоро може да се получи многополюсен модел, отколкото БРИКС да управляват света еднолично. И най-важното дори да ти се сбъдне прогнозата, това едва ли ще се случи без война, а тогава няма да има значение кой ще управлява света, след като единствения ти проблем ще е дали и как да ще оцелееш физически. Нали не си мислиш, че БРИКС ще превземат цялото световно влияние и американците ще кажат "ОК, няма проблеми, оттегляме се, ето ви цялата власт на света, а ние кротко ще се примирим със съдбата си".

Общо взето мнението ти е крайно наивно и лишено от връзка с реалността. Пак казвам - може и да отчупят някакъв символичен дял влияние, но не и да заместят САЩ. Подобно мнение може да има само човек, който хал хабер си няма от реалността или тотално промит русофилски мозък, каквито са 70% от българите според проучвания.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 3fc941ffcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Промитите русофилски мозъци като Номер 17 пък не разбират друго... че само с големи приказки и игрички с емоциите на простолюдието, икономика не се гради. Трябва рационализация, трябват технологии (които в БРИКС няма нито една държава) и другото много важно - правилно управление на хората.

-В Русия като си сложиш едни послушни калинки (както е и в България и бившите соц страни) във всички бизнеси и сфери, задушаваш цялата държава и на кадръните и младите изобщо не им се занимава да се развиват и започват да напускат. Що няма един избягал американец в Русия. Ми щото колкото и да е лошо в Щатите, страната може да ти предостави възможности, които никъде другаде няма.

-В страни като Бразилия като сложиш 10 къщи една върху друга както в Рио Де Жанейро и направиш цялата си държава една гигантска клоака, пропита от наркотици и мизерия, болести, не можеш да имаш възход. Икономика на наркотици не се гради.

-В Китай като дядовците от Политбюро стрелят по младите и ги убиват на протестите или ги контролират с AI дори в класната стая, не можеш да имаш възход. Хората трябва в някакви граници да са свободни, а не да са като мравки и да работят за 5 долара на ден!

-В Южна Африка като върнеш властта на няколко племена от преди хилядолетие и започнеш да толерираш избиването на хората, които са ти донесли технологи и развитие - не можеш да имаш възход. Кел файда като имаш най-много злато. За да изкараш милиарди от него, трябва да вложиш сумати милиарди, технологии и години време.

-В Индия като всичко около теб е тотална кочина и мизерия, не можеш в тази мръсотия да създадеш нещо красиво и добро. Затова е важно, когато си направиш фирми те да са чисти, спретнати и да имат добри условия. Правя аналогия и с България.

Аз помня големите фанфари през 2010 и 2011 как до 2018 Индия щяла да е 4-та или 5-та икономика в света, ама единствения им възход в увеличение на населението. Всички добри индийски ИТ-та работят за Западните ИТ гиганти, които няма да изброявам.

Всички дечица на Руския елит са в Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Чикаго, Берлин, Кьолн, Рим и всички западни джендърски градове - да се образоват, да учат, да работят и да живеят.

И пак ти казвам, в Япония нямат абсолютно никакви ресурси и внасят скрап и всякакви отпадъци и правят най-качествената електроника, стомана и всякакви други продукти в света. Японската електроника от 70-те и 80-те няма аналог и до днес. А дръжавата е управлявана от американците само няколко години след ВСВ. Да, сега от 20 години имат стагнация и един дълъг застой, или по-скоро момент нито на падане, нито на възход, но икономиката им е 5 трилиона долара. Великата ти Русия с многото нефт, диамианти и злато - имат 1, 5 трилиона долара.

БРИКС-аджиите, обесебени и промити от пропагандата на женствената Копейка или на оня смешник Сарийски отказвате да вярвате на цифрите.

Колкото повече се поддавате на лъжи, толкова по-зле за вас.

Запада няма да западне никога, защото е силен и всички технологии са при него. Бабешките ти приказки се говорят от 1944 как ей ся аха аха Запада да падне. А истината е, че Запада функционира точно както функционира вселената - падения и възходи. БРИКС дори не е икономически съюз, ами някакво събитие "Колко сме велики" и то веднъж за три дни в годината.

Всичко е измислено в Европа и в Америка. Българинът не наследник на прабългарите и НИЕ НЕ СМЕ СЛАВИАНИ! И никога не сме били славиани! Нашето място е до европейците или колкото можем...

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 95d5a8b529
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   До 18, 19, 21, 22 и останалите отговарям ви вкупом:

Понеже съм завършил международни отношения и имам прочетени доста политически и исторически книги зад гърба си, - писани от доста по-големи авторитети от вас, имам и претенциите да давам що-годе обективно мнение.

А ако има нещо сигурно в историята, то е, че няма постоянни хегемони. Хегемонията на Запада приключи. Да, вероятно сте се позамогнали последните 10на години и ако взимате 2-3 хиляди лева(или евро за ччужбина) си казвате 'ъаъ', колко е яко на Запад. Разбирам симпатиите ви, но те изкривяват мненията ви и те стават необективни.

Да, доминираната от САЩ глобална система доскоро беше фактор номер 1 в света, но подчертавам БЕШЕ. Нещата се променят. САЩ имаха късмета да изгледат две световни войни отдалеч, индустриализираха се, забогатяха, а Европа и Русия бяха разбити след войната с нацизма на Хитлер, затова изостанаха.

За САЩ реално работеше целият свят доскоро - от белите хора в Европа и страни като Канада, Австралия, Нова Зеландия - които задочно работят за американски фирми, до най-обикновените производства на съдове, обувки, смартфончета и т. н. които се правят в Азия за по 4-5$ заплата на работник на ден.

Това не може да разберете, че тази система се крепеше изцяло върху колониите и корпорациите, които са пуснали пипала по целия свят и обвързват всички със забогатряването и благополучието на САЩ.

Тази система е РАЗБИТА и то не от кой да е а от РУСИЯ. Русия заяви, че новият свят ще е МНОГОПОЛЮСЕН, държавите ще търгуват помежду си в собствените си валути, а дори съм чувал, че се готви и валута на БРИКС за международни разплащания, която да е алтернатива на долара.

Нормално е Русия да се развива по-бавно, понеже е в Гражданска война 1917-1921, в Първа световна - 1914 - 1917 и във Втора световна - 19941-1945 г.

На САЩ гражданската им е 1861 - 1865 г. което им дава близо век пред Русия да се възстановят напълно, във Втората световна почти не участват активно(само на Пърл Харбър ги атакуват, което е на остров, а не в самите САЩ), даже след гражданската в САЩ е имало големи сътресения и трудности, но Британската империя им помага с КРЕДИТИ.

Четете история. Железниците в САЩ са строени с кредити от Англия, която е била най-голямата империя тогава.

Русия постига всичко сама, кажетр ми 1 колония дали има Русия извън територията си(само един анклав Калининград го Германия, но това не е колония.. ) дали има милиони работници по цял свят да й произвеждат стоките за без пари?

САЩ правят нещо елементарно, на което глупавият потребител кълве като шаран на въдица. Измислят някаква джаджа или мода - Айфон, Макбук, обувки найк, обувки ундър армор, холивудски филм

После си местят производството в някоя колония на хиляди километри от тгериторията, където хиляди бедняци им работят за по 4-5 долара на ден. После рекламират и промиват мозъците на глупаците в целия свят колко е моерна и хубава даденадта джаджа и стока. Глупаците кълват и пазаруват като за последно.

Америка се къпе в пари. ВСИЧКО това е възможно благодарение на доларовата система, която е световна резервна валута и всичко - барелите нефт, злато и т. н. се котира и търгува в долари. Ако БРИКС си сложи своя валута и изрита долара, пирамуидата РУХВА.

Това не може да разберете. Че нищо реално няма в щатската икономика е балон и въздух под налягане.. огромен дълг и кредит..

Един айфон струва 25-30$ да се произведе. Нов модел се продава за по 1200-1500$.

Т. Т.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 3f77dd83e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Жалките и бедни селски български бриксаджиичета все нещо друго им е виновно и разсъждават също толкова изостанало и селски като в държавите от Брикс...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 1492c99643
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   БРИКС е союз на изостанали диктаторски държавички, от които не се е появило нищо полезно за света. Помийни ями разяжда и от бедност, престъпност и корупция. Мястото на България е точно там. Бившите руски колонии не искат и да чуят вече за смешната Русия и живеят много по-добре от задунайците, които си искат мизерията и това е. Отърване няма!

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 1492c99643
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   23 като света ще е многополюсен, Расията тотално отива в канафката. Даже другите страни от измисления БРИКС няма да се съобразяват с нея. Китай все повече ще я ползва като суровинен придатък, ще я контролира и завзема ако не открито то икономически. Айфончетата викаш стрували да се произведат в Китай по $20, пък ги продавали по $1000? У кой отиват парите? Знаеш ли какво казваше бай ти Тошо Живков? Решава тоя който има пари. Щом нямаш пари, какво ще решаваш ти бе?

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 517912a1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   23, ти може да си завършил много неща, но сам каза "оЩЕ Е РАНО да се говори за унищожаване на долара и доларовата система".

И това е самата истина. Рано е. Никой не е казал, че няма да стане някога, но едва ли ще е в следващите няколко години. След няколко десетки или стотици може.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 517912a1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   22, ехеееее, ти много надцени аудиторията. Те се радват, че в Украйна загиват невинни цивилни, само защото са убити от руснаци, ти искаш някаква мисловна дейност от тях.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 1492c99643
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   23 САЩ не са гледали двете световни войни от далече, а са причината Германия да бъде пабедена. Без САЩ няма диен пабедъй. Сега великите руснаци щяха да говорят немски. И за какво сто години повече за развитие ми дрънкаш? САЩ се развиват заради абсолютно противоположни на схващанията на великите руснаци принципи. Нямат премъдър, всеможещ, всезнаещ бащица цар, нямат държавен монопол върху търговията, няма тъпи ТКЗС-та, няма я ръководната роля на партията, няма концлагери за несъгласните. Ако си копаеш в двора и бликне нефт не идва държавата да ти го вземе, ако имаш фирма никой не прави всичко възможно да те затвори, защото пречиш на бизнеса на някой олигарх и т. н. и т. н. Може да се изброява с часове и дори дни.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 6ebe962037
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Личи си кои говняри не са стъпвали на Запад, но им харесва да конвертират центове в стотинки.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 75d313b001
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   До Номер 29,

В бриксаджииския русофилски мозък няма мисловна дейност - тва е.

Вече съм на 100% убеден, че който е русофил или путинист, не става за нищо!

По-елементарно не може да се напише и пак ти викат "ама то в Америка лобизъм бля бля бля " - да бе, но ако си позволиш да откраднеш държавни пари или да не платиш данъци, заминаваш в затвора за много дълго време. Има вратички в закона, но от тях може да се възползва всеки. Докато в Русия има някакви закони, но се спазват от малките и се нарушават от големите.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 517912a1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   25, ами нормално е прасето да си иска кочината.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 3eae463afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Рубладжиите задрънкаха за центове. Другари, цялата страна разбра за четирихилядниците. Няма смисъл да се напъвате. Най-много да изкарате отзад... водка. Защо пък водка ли? Защото руските учени успяха да дестилират водка от човешки фекалии. В тази връзка за вас важи:
- С какъвто се събереш, такъв ставаш.
Няма, някой да се е събрал с москалите и да е прокопсал.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: da6234f69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Бил съм в почти всичките държави от БРИКС, без Китай.
Бразилия изобщо не ти я препоръчвам. Невероятно е как такава прекрасна като природни дадености страна може да е населена с толкова гадни хора. Абсурдна мизерия и още по-абсурдна престъпност. Много са бедни. Ужасяващо бедни. Средната класа живее в затворени комплекси покрай градовете, на които охраната е като на военна база. По-евтино е от БГ, ама мерси им за евтинията. Много са мързеливи и страшно мърляви. Посрещал съм в БГ бразилски туристи... ми винаги оставят след себе си кочина. Масово пият... ама като разпрани.
За Индия е обратно- за индийците, които съм срещал, лоша дума не мога да кажа. Може аз да съм попадал все на разбрани и възпитани хора, но не вярвам... по-скоро така ги учат. Това, което не им харесвам, е национализма. Индийска фирма в Европа... смятай, че и химикалките в офиса са индийски. Кастовата система не е умряла още там. Самата Индия е държава на крайностите. Много бедни, много богати, невероятен лукс си съжетелства с брутална мизерия безпробелмно и така я карат от хилядолетия.
Русия... те са взели най-лошото от всичките си съседи. Във всичко.

 
  ...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 6b83412cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Русия ли ни краде златото или Дънди Прешъс?
Русия ли ни повишава с по 20% всичко на месечна база от поне година на сам?
Русия ли ни източва парите през хранителни вериги, вериги за бързо хранене, комунални такси и т. н.?
Русия ли ни рекламира като еФтина работна ръка, та чак индиици да отварят фирми тук?
Русия ли ни унищожи и малкото технологично производство или т. нар. "демократи" с приватизации на парче?
Русия ли ни кара да емигрираме за някакво по-добро възнаграждение или "демократичните" лумпеняци в парламента?
Русия ли ни гази по улиците или крадливи копеленца с количката на мама и тати, купена покрай сгепсани еврофондове?
Русия ли е повода да има нелегална миграция от Близкия изток, Африка и Юго-източна Азия и всеки ден да гледаме гонки с претъпкани с хора камиони по пътищата?
Русия ли е виновна, че други инвестиции тук освен аутсорсинг няма (напр. за наука, болници, технологична индустрия и всичко, различно от долнопробни магистрали)?
Русия ли каза на Канадчо да се цунка с Бочко и да поканят Шиши за тройка в конституционната комисия?
Русия ли е виновна за демографския срив и факта, че за това време измряха 2 милиона българи или виновника е вече 30 години разюздения селяндурски капитализъм, практикуван от пребоядисани комунисти?
Харесва ли ви да има и банани и папая в магазина, но 60% от населението да ги гледа само през прозореца?
Вие, драги драскачи за права и свободи, доволни ли сте от демокрацията такава, каквато ни я внесохте? Ако да - остава само да сте на отчет в посолствоТО, защото аз едно добро нещо не виждам в изброеното.

 
  ...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 68f2d6cb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Златото от Дънди Прешъс е една плюнка в сравнение с това, което ни краде Русия през Лукойл.
Русия ни източва с Т маркет. Ако не знаеш, тази верига е руска. По тази причина за нея не се говори, а само за Лидъл и Кауфланд Русия ни продава прескъпи лекарства. Ако не знаеш Софарма е руска. За справка цените на лекарствата на Софарма на руския пазар са с цена под себестойност. Познай кой плаща разликата. Производството ни беше унищожено по руски модел. Също както там олигарсите нагушиха всичко, така и у нас червените олигарси като Банев, Брендо, Корнелия Нинова, Гергов - почитен руски консул, Ковачки и т. н. награбиха производствата у нас. В Русия са такива като Олег Дерипаска. Русия ни кара да емигрираме да. Също както руснаците емигрират от Русия в загниваща Америка и Еврогейския съюз.
Тези, които газят по улиците са все деца на спомените червени олигарси свързани с Русия като споменатите по-горе. Да, Русия е повода за нелегалната емиграция от близкия Изток. Все пак Русия разсипа Сирия и насъска Азербайджан и Армения едни срещу други. Да, Русия е виновна, че няма инвестиции. Западняците гледат как Радев, Нинова, Корава(която се хвърли в краката на руския патриарх - полковник Кирил Гундяев) и другите съветски лапари в парламента като Копейкин лазят в краката на Путин, дрънкат за национализация и отваряне на концлагери и се пазят да не се набутат с милиони инвестиции. Да, Русия пречи да имаме правителство. Бочко специално продаде на Русия Булгартабак за 50 милиона когато гадните западняци даваха 2, 1 милиарда, а Русия изгодни хората и пренесе машините в Сърбия. А бананите, никой не гледа, защото се ритат под път и над път. Цената им е такава, че дори пенсионерите с ниски пенсии могат да се хранят само с банани и това ще им е по-евтино отколкото да купуват други стоки.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: e866b48711
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   По-скоро трябва да станем част от съюз Интермариум - От Прибалтийските страни през Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и България - от Балтийско до Черно море. Това са все страни с малко или много по-консервативни възгледи спрямо запада.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker