Защо Китай е бъдещето... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо Китай е бъдещето...
преди: 10 месеца, 15 дни, прочетена 959 пъти
Това е тема която би трябвало да вълнува най-вече младите. Който си е следил уроците в училище, трябва поне малко да е разбрал от историята - всичко тече, всичко се променя. Нямало е империя която да не се е сринала. Така е и с Американската за съжаление. Според мен се срина преждевременно и насилствено, заради вътрешни процеси. Той така се срина и СССР между другото. Големите империи като правило винаги се разпадат отвътре.

По какво се различава работещата държава от неработещата?

1) морални ценности. Това е нещо за което НИКОЙ не говори на запад, ама е в центъра на всичко. И то трябва да тръгне от върха. Ако т. н. "елит" на страната е неморален, и останалите си казват - аз ли пък ще бъда честен... И се започва едно лъгане, крадене, егоизъм - на всички нива, от горе, до долу. Няма що да обяснявам ситуацията в България каква е. Лошото е, че в САЩ и ЕС е същото, просто малко повече се крият. Тук не им пука, Ганьовщина абсолютна...

2) семейни ценности. Те са производни на моралните. Няма как да ти пука за семейството и децата ти, ако ти пука само за теб. Това значи и да търсиш парньор който пасва на тези ценности, а не просто заради външен вид и пари, т. е. от чист егоизъм. Без семейни ценности, се раждат деца без устори, без култура, лесни за манипулиране, с неразвита психика. Когато не осъзнаваш, че правиш семейство да дадеш нещо, не да вземеш, няма как да се получи...

3) образование и работливост. В една работеща държава, парите трябва да отиват при образованите, знаещите и можещите. Не при футболисти, певци, актьори, инфлуенсъри, инстаграмки и т. н. Когато парите се наливат за развлечения и разврващения, а не към реалната икономика, какво добро можеш да очакваш?

Останалите неща - като лична свобода, право на слово, свободен пазар, научно развитие и т. н. които западът постоянно натява, са все второстепенни. Но и тия сфери да разгледаме, на запад вече ги няма. Само приказки... Западът днес се управлява от политически идеализъм, точно както СССР навремето. Либерализъм, феминизъм, джендъризъм... Неща които са много много далеч от фокусът на една държава. Исторически, когато една империя стигне тоя етап - да промотира извращения, вече тече процес на разпадане. Колко време ще трае - божа работа, но бъдеще в нея няма...

Затова реалистично погледнато, Китай е най-читавата държава на планетата в момента. Китай е и най-голямата заплаха за САЩ и затова и пада пропаганда колко са зле... САЩ са по-зле, не се залъгвайте. Заедно със САЩ, и България ще потъне, точно както пропадна след разпада на СССР. В България няма политик като Ердоган примерно, който да балансира между изток и запад. Същите дупедавци сме като навремето, ако не и по-големи. Поне преди се размина война, а сега не е сигурно...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 15 дни
hash: d8774e155f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ок

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: dd2539f27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Живял съм в Китай 2. 5 години и ти казвам че понятие си нямаш от това какво е Китай..
Спрете да си фантазирате геополитечски сценарии и да говорите на изуст. Ако Китай господарства над света, американската хегемония ще ти се стори като разходка в парка.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: fd8014944c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Китай ще е бъдещето докато западните компании, които държат патентите за измислените от тях нови технологии и продукти не решат да преместят производствата си в Индия.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: d3260e91a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Интересно - не съм чул хората да напират да емигрират към Китай.
Точно обратното - целия свят е пълен с китайци - избягали от "най-читавата държава". Това само по себе си е добър показател, защото единични хорат може да се заблудят, но е много трудно да заблудиш всички.
Истината за Китай е проста - там има богати хора, които живеят добре, но повечето хора са роби, които живеят в мизерия и нищетата.
На запад също има неравенство, но там дали ще живееш добре, не зависи от това, дали си партиен секретар, а от това какви качества и способности имаш.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 3da590666c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Нека позная, не си бил нито на "Запад" нито в Китай

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 7da2787577
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Нито Китай, нито САЩ нито която и да е друга страна е бъдещето. Скоро изкуственият интелект ще придобие напълно завършен вид и ще вземе управлението над човешкия фактор. А той за разлика от човешкия не се влияе от гласа на емоциите, не е обременен с интереси като при управниците, не е корумпиран, алчен за пари, няма човешки слабости, не допуска тактически грешки, изчислява и предвижда развитието на нещата светкавично и с абсолютна точност с хиляда хода напред. Първото което ще се случи е, че циганите, включително цяла Индия, наркоманите, мутрите, идиотите ще бъдат изтрити от лицето на Земята, без да могат да противодействат, тъй като според изкуствения интелект те не са на мястото си сред една разумна раса. Като цяло всеки, който е боклук и идиот ще бъде премахван от изкуственият интелект, при който понеже липсват емоции и асоциации от Хитлеризмът и действа с оперативна точност и ще култивира населението, както населението култивира селскостопанските си култури като премахва некачествените и отсява само най-качествените да виреят и да се възпроизвеждат, за което културите отглеждани от човека нямат дефекти и са толкова качествени, а човека не възприема това отсяване върху тях като расизъм, така и изкуственият интелект няма да възприема като расизъм това отсяване при човешките култури и премахването на циганите, ганьовците наркоманите и боклуците от лицето на Земята. Няма китайци, няма американци. Ще има универсални жители на Земята които са еднакви като раса и получени чрез генетичен инжинеринг и при които всички показатели са на макс. Никой интелект не желае да си взаимодейства с кухари и боклуци, за което изкуственият просто ще ги натика в Ресайкъл бина и ще даде команда Емпти рисайкъл бин. Като цяло над 90% от българите ще изчезнат. Изкуственият интелект още едва в зачатието си проявява агресия към хората, и ги управлява като добитък, какво ли ще е като бъде завършен.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 3b2efe6afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Отлична тема. Много е правилно това за ценностите. Проблемът е, че на Запад ценности няма. Печалбата и парите са поставени като самоцел и политика дори на държавно ниво.

Иначе в личния си живот всеки си прави каквото иска. Там принципа е 'живей както искаш, ако искаш бъди ЛБГТ, наркоман, отрепка, само не ми пречи и аз да бъда ЛБГТ, наркоман, отрепка'

Китай е сигурно една от малкото, ако не и единствената голяма държава в света, в която все още за корупция може да отнесеш смъртно наказание.

Икономиката им работи много здраво, имат страшно много млади работници и огромни производства. Доскоро работеха за Запада, като произвеждаха технологии и телефони, които например ги произвеждат за 35$ у после западняите ги продават за 1000$ и печалбата остава за Запада,

Сега китайците разработиха собствени производства и то много по-евтини варианти, на айфон противопоставиха хуауей, на амазон противопоставиха алибаба, маратонките им струват по 10-15$, копие почти на западните топ-марки!

Китайците поросто брутално подбиват конуренцията и пазара на Запада и това плаши всички.

Мен единствено ме плаши да не започнат да се разселват и колонизират, представете си примерно в България да дойдат 1 милион китайци, ще ни превземат отвътре, досега Китай винаги е бил самозатворена цивилизация, но започна да се учи от Запада и да търси чужди пазари и страни, построиха си база в Африка, искат да правят нов Път на коприната и въобще са много активни последните години!

По всички данни до 2030 година китайската икономика ще изпревари щатската, в момента е около 90% от щатската, а преди само 20-30 години е бил ПЪТИ по-малка като обем.

Т. Т.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 572c9839aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   В Китай работят от понеделник до събота включително от 9 сутринта до 9 вечерта.
В момента в Китай е най-голямата екплоатация на труда на работещите хора.

Докато има мъже гледащи 90 минути два отбора как гонят една топка и накрая стане резултата 1 на 0 футболистите ще печелят милиони.

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: b56393e0de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Много глупости се написаха тук.
Хората в Китай не живеят в "бедност и нищета". Западните компании няма да си преместят "патентите" в Индия, защото броя на китайските патенти е 3 пъти повече от този на всички останали взети заедно, освен това никой не иска да почва на празна поляна. В Китай има милиони емигранти - естествено най-вече от азиатските страни.
Китай е и ще бъде един от центровете на цивилизацията - в това няма никакво съмнение, но не мисля, че китайците се стремят към някаква световна хегемония по начина по който американците правят това. Влиянието на Китай, обаче ще става все по-голямо. Те вече са доминираща икономика в Африка, в Близкия изток постигнаха това, което никой не успя от векове - помириха Иран и Саудитска Арабия и сериозно инвестират в южна и северна Америка.

За протокола - живея в САЩ. Работил съм с китайски компании и съм бил в Китай много пъти за периоди от месец нагоре.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 47a6be5265
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Ти наистина и понятие си нямаш какво е Китай. На хората там са им забранили да имат по повече от едно дете, а ти ми говориш за семейни ценности. Китай е един голям затвор, където имаш социален рейтинг и те контролират изцяло. Както казаха по-горе в коментарите, американската хегемония ще ти се стори рай.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 3eb257b9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Това, че Китай има повече патенти от САЩ и от всички други като цяло е една ОГРОМНА НАГЛА ЛЪЖА. Видяхте, че от алкохолизираните москали няма да излезе нищо и, че няма да се сбъднат мечтите за унищожаване на запада и се хвърлихте да величаете Китай.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: a8280428ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Както казва 4 - хората не са се засилили да живеят в Китай, а бягат оттам. Сравни го с други империи като Британската, САЩ, Германия. Е, май има разлика. Доста подобно със СССР - преди 100г така са пишели статии колко напредничав е комунизмът и колко добре е в СССР, там е "бъдещето". Видяхме го. И доста народ отчаяно се опитваше да избяга оттам. Към СССР са емигрирали 3-4 заблудени американски журналисти, които в крайна сметка си заминават или се пропиват. Познай защо - разбрали са за бъдещето.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: dc4509b4cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Хора, които са виждали Китай на картинка, искат Китай да ги управлява. Номер 2 е напълно прав. Държава, която заповядва на хората колко деца да имат и дали имат право да харчат собствените си пари, не ми я хвали. Пази, Боже, да стане хегемон такава държава. САЩ че са зли, зли са, ама ще ви се сторят манна небесна, ако ви управлява Китай.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: f12d3108b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   5, и на мен ми е интересно колко от клоаките, които симпват Запада във форума са били там като емигранти, а не пръскачи на крадени еврофондове или на екскурзиики, организирани от нпо-та.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: f12d3108b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   4, ти не си чул понеже си... 2019 година Китай прекрати издаване на работни визи за имигранти, защото са постигнали пълна трудова заетост със собствения човешки ресурс. Не знам коя западна пръдлива държавичка, чиято икономика се върти около вливане на хора от "третия свят" за експлоатация би могла да се похвали с подобно нещо.
Относно децата, като гледам - трябва и за стерилизации да се мисли що се отнася до форумни драскачи на краварска пропаганда - нямат никаква добавена стойност, а само хабят кислорода.
Най-много ми харесва политиката им към милиардери - или прави щедра донация към държавата или му се случва случка. Ако прилагаха същия подход и в земята на демокрацията, нито вие щяхте да броите центове от Сорос, нито американците щяха да бачкат 3 работи за да вържат двата края, да не могат да отидат на един лекар и да ходят с изпърдени зъби, да затъват с по 80к за един бакалавър и куп др. хубости породени от хубавия капитализъм. Ама кво да се прави - толкова им е акъла.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: 9c537a9fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Китай ВЕЧЕ е минало. Индия е БЪДЕЩЕТО.

Китай послъгал с няколко милиона за населението си. Май в момента Индия е най-населената държава в света. Масово имат по едно дете (ако изобщо имат), демографията тепърва започва да ги хапе.

Китай има проблеми с питейната вода - за разлика от Индия и САЩ. Едно, че замърсили безвъзвратно и малкото си сладка вода, второ, че се опитват да решат енергийните си проблеми с хидроцентрали. За това и гледат жадно към русия. Доста е вероятен конфликт между Китай и русия заради водата в Сибир.

Китай продължава да е технологично изостанал. Най-големият им коз са редките метали и батериите. Нямат производство на последно поколение чипове. Там са САЩ, Корея, Япония и Тайван. Фотолиграфията е в Нидерландия и Япония и тези машини вече са с ограничен износ за Китай.

Китай има и енергиен проблем. Опитва се да го реши с въглища което води до огромни замърсявания там. Инфраструктура към русия няма и не е ясно кога ще има.

САЩ и Индия могат тотално да затворят морската търговия на Китай - погледни картата Филипините, Япония, Тайван, Корея, Малайзия Индонезия, Виетнам, Бирма. Все съюзници на Индия или САЩ. И могат да наложат лесно блокада на китайско море. Китай се опитва да намали риска с инфраструктирни проекти с Пакистан. Но Китай винаги е бил и винаги ще остане лесен за морска блокада.

Китайската икониомика страда. Имотът на недвижимости се срина там (освен в няколко големи града). Скоростните им влакове се оказаха нерентабилни а глътнаха милиарди. Инициативата "единен пояс" или както там се превежда ги постави в ситуация на несъбираеми дългове.

Не че Китай ще изчезне, ама проблемите които са пред него (и част от които САЩ и Индия нямат) ще му попречат да стане глобална сила.

 
  ...
преди: 10 месеца, 13 дни
hash: f80aa1ef82
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   16 И какво като Китай е прекратил издаване на работни визи? Какво? В селското стопанство работят за $800 ГОДИШНО. Ха ха! В Китай милиардер не става Сульо и Пульо. Трябва да е с партията. Кой ще принуди за нещо и санкционира близки до партията бе ало? Фантазьор!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker