Има ли християни? Молете се за мен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121186)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли християни? Молете се за мен.
преди: 10 месеца, 13 часа, прочетена 954 пъти
Здравейте.
Не знам дори дали има смисъл да пускам това и дали някой християнин ще прочете това, но е време да съм честна поне към себе си. Ако не сте християни и ви прозвучи нелепо това, което говоря, просто подминете този пост. Благодаря предварително.

Вече не знам коя съм. Лутам се от около две години насам и се опитвам да разбера кое е истинското ми лице.

Родена съм в християнско семейство, отраснала съм във вярата и Библията е любимата ми книга от край време. Наистина като се замисля няма книга, която да е повлияла толкова на личностното ми развитие и ценностите, които съм възприела да изповядвам.
Взех съзнателното решение да съм християнка и да изповядвам Исус пред всички, с повод и без повод, когато бях в гимназията. Имах най-добра приятелка атеист през цялото време в гимназията. Малко след като тя отиде в университета, приятелството ни се разпадна и един от доводите й беше, че съм й надувала главата с много християнски приказки. Това не ми го беше казвала, нито дори загатвала нито веднъж през цялото това време. След разпадането на това приятелство дълго време ми беше трудно да бъда напълно искрена с хората от страх да не ги обидя. И така лека по лека туширах някакви мои черти и вече не знам коя съм.
Това да спра да говоря открито за Бог и да цитирам стихове, когато ми хрумнат, беше едва първата стъпка.

Започнах да лъжа приятелите си през последната година. Малки неща тук и там, но скоро след това и едри неща. Например близки мои приятели не знаят, че не съм си взела един изпит, който влача от миналата година. Причината да го крия е, че не искам да знаят, че изобщо не съм се потрудила да уча за този предмет и реално не се явих цели 4 пъти на този изпит. Срам ме е от факта и не искам да се притесняват за мен. Дори родителите ми не знаят за това. Знаят само че влача един изпит. Подробности никакви.

Но може би най-голямото нещо, което ми тежи е, че започнах връзка с едно момче в декември миналата година, въпреки че не е християнин. Беше пределно ясно, че просто иска да спи с мен и че като цяло му е самотно и искаше да си запълни празнината с мен, но първоначално не видях това, защото ми замаза очите с подаръци и мили жестове. Малко ме е яд на родителите ми, че ме ограничаваха от това да излизам с момчета, включително и християни като по-малка. Мисля си, че може би това е причината да не знам какво да търся в един мъж като качества освен да е християнин. Но в същото време и сама съм си виновна защото реших да спра да се контролирам и просто да си задоволя нуждите за близост, без да се ограничавам до това да излизам с християнин. Тази въпросна връзка не продължи дълго, разбира се, защото искам да запазя девствеността си и не му дадох секс. До едно време му стигаше просто да се целуваме и да си правим компания, но си пролича, че не го интересувам аз, а тялото ми. И въпреки това, месеци по-късно отново го потърсих и той взе че ми отговори и се видяхме два пъти отново колкото да си потушим чувството за самото - както при него, така и при мен.

А сега излизам с един друг мъж, 11 години по-голям от мен, който е крайно очевидно какво иска - деца и семейство. Не е успял да получи това от бившите си и сега иска да пробва с мен. Но ако трябва да съм искрена, и това няма да просъшествува, но тук според мен единственият проблем е, че не е християнин. Всичко друго бих могла да преглътна по принцип. Лично бих искала да е по-амбициозен, да има план къде иска да стигне, да не пие. Иначе като цяло до голяма степен поддържа християнски ценности и е честен. Аз обаче не успявам да бъда честна с него, защото не искам да приключват нещата. Истината е, че ми харесва вниманието, жестовете. Заведе ме на ресторант на рождения ми ден, направи ми изненада като ме заведе на концерт на любимата ми група без абсолютно никакъв повод. Не мисля, че реално ме обича, но предполагам, че би могъл да ме обикне. Не знам. Понякога ми се иска родителите ми да не бяха толкова стриктни и да могат да приемат мъжът ми да не е християнин, но в същото време си мисля, че може би е добре, че е така и това ще ме предпази от това да направя грешка. Може би точно затова се впуснах във връзка с първия и сега излизам с втория. Защото са "забранения плод" и няма да мога с християнин да съм толкова интимна колкото с тях, преди да се оженя за него, разбира се.

Освен това имах 2 пъти нещо като one night stand. Без секс. Дори единият се водеше християнин и беше ходил на библейско училище. Това, че беше и той готов да си легне с мен, а и с други момичета наоколо, ме накара да си мисля, че е доста отпаднал от вярата. Ами аз? Допреди буквално 7 месеца не бях целувала момче, а вече съм минала през четирима. На този етап вече се чудя дали като дойде истинският ми мъж и чуе всичко това дали ще ме иска?

И тези любовни драми всъщност са ми най-малката грижа. Имам проблеми с университета и ученето. Накратко тази сесия ме скъсаха на един изпит и не се явих на други два. От миналата сесия имам 2 изпита, на които да се явявам. Също и единият изпит който влача от миналата година. Може би ще се наложи да повтарям година или по-точно да изкарам празна година, ако не се взема в ръце за поправките.

Не знам какво правя с живота си като цяло. Знам, че искам да стана лекар, искам да помагам на хората, да спасявам животи, да допринеса по накакъв начин за развитието на България чрез собствен бизнес, да бъда човек за пример малко или много, но тотално съм изгубила себе си. А когато човек не е добре е трудно да бъде полезен на околните. Най се мразя затова че вече не съм искрена с хората, а преди бях известна с "бруталната си искреност". Трябва ми помощ, но не знам как и от кого да я поискам. Не искам да "товаря" никого. Пристрастена съм към интернет и към това да бинджвам сериали.

Ако си християнин, моля те, просто се моли за мен да намеря себе си в Христос и да си припомня какво той казва за мен. Ако си стигнал до тук, сигурно се чудиш дали изобщо вярвам в Бог. Да, вярвам, но в момента съм далеч от там, където трябва да бъда и осъзнавам, че някак трябва да намеря път обратно към "стадото".
Благодаря ти, че ме спомена в молитва.

Поздрави,
С., завинаги дете на Всевишния

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 1 час
hash: ecdec1bbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Скъпа, ако има някой, който да те разбира тук, това съм аз, защото преживях почти същото като теб. Израстнах в християнско семейство и бях възпитана със същите възгледи.
Но! Стерилната среда, в която израстнах изобщо не ми помогна, когато се сблъсках с живота на възрастните. Точно като теб, когато се отделих, работех и бях студентка, видях, че съм много далече от заобикалящият свят. Не знаех какво е влюбване, обичане, флирт, лъжи, лицемерие. Бях израстнала в розов балон на подкрепа, грижа и алтроизъм.
Със сигурност не искам да разклащам вярата ти и ще се радвам ти да останеш в правият път, но ми е мъчно, че и ти като мен се терзаеш и изпитваш вина. Аз също до ден днешен изпитвам несигурност и “срам” от вяряащите, че имам връзка и живея с не вярващ, но повярвай ми той е прекрасен човек! А и познавам много християни с по 20 години брак, които проповядваха мъдрост, а накрая се разведоха….
Ще се моля за теб да намериш отново пътя…

Ж36

 
  ...
преди: 10 месеца, 1 час
hash: db7b3d654d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Мила С,

Не се тревожи толкова! Оивота е по-голям от религиите ни. Ти надрастваш моралния калъп, който е насъщен, критично важен за израстването на всички ни. Само че, ако си останеш в него рискуваш да изгубиш живота си за един нереален идеал. Следвай смело сърцето си, моралът на съвестта си. Не прави компромиси с него, заради никоя книга, било то дори и Библията.

Дерзай смело и внимателно. Успех, не се обвинявай толкова. И - учи, моля те!

 
  ...
преди: 10 месеца, 54 мин.
hash: 3ed3792e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Доста почучително какво са днешните "християнки". Ако трябва да перефразирам една мисъл - с такива християни, защо са ти сатанисти...

"трябва да намеря път обратно към "стадото"

ооо, ти си го намерила... Точно това е стадото.

Естествено, не виня само теб. Самото християнство като религия е изключително слабо като философия, и затова се разпадна в цял свят. Щяла да ми цитира пасажи от библията, тя не разбрала основното - да имаш някакъв морал и устои в тоя свят. Ама бил ли оня "християнин", не били ли... Ти като "християнка" се водиш пред себе си, какво значение има на практика? Аз не се правя на набожен, но водя по-морален и достоен живот.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: a47b8febda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Аз също съм изключително вярваща но това други хора да с молят за теб няма да помогне изобщо! Изгубила си връзка и си се отдалечила от Бог! Това е ясно! Ами само и единствено от теб зависи отново да потърсиш връзка с Бог! Когато започнеш да се молиш сама за себе си! А не други хора които изобщо не те познават! Бог би искал близост с теб и общуване чрез молитва само с теб! А не чужди хора да се молят за теб! И сама го осъзнаваш така че действай! Зашотот никой друг не би могъл да свърши твоята работа!

И това че твоите родители са то втълпили глупостта ч непременно и задължително трябва да се събереш с християнин НЕ е вярно! Не се вкопчвай и затваряй в граници които са неправилни! Ако истински вярваш е Бог то ти ще оставиш живота си в Негови ръце по Негова воля и ще Му имаш безусловно доверие че ще подреди живота ти най - правилно за теб! А мож би Бог би искал да те запознае с някой който все още не вярва и през теб да пожелае да спаси още една душа? ! Помисли над това! Може да те използва като инструмент за добро на друг/и човек /хора? !!




Жена на 25

 
  ...
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: 438cf7c7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Благодаря на 1 и 4.

2 и 3, ясни сте ми, можехте да подминете.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: 831fe4e11c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, малко са жените като тебе. Даже не знаех, че още съществувате. Но с хубавото дотук!

За 7 месеца си мината от 4-ма! Казваш, че не си спала с тях, но цуни-муни, обарвания е имало. И на два пъти някакво one night stand. Какво ще рече това? Че си спала в едно легло с тези, но не сте се чукали? Но все пак си почувствала дървените им пениси в дупето, докато сте лежали като " братче и сестриче" заедно?

Значи, ако някоя ми каже каква християнка е само, но същевременно как се натиска с тоя и ония, ще я сиктиросам много бързо! На всичкото отгоре лъжеш хората и не заставаш с лицето си да кажеш, че имаш невзети изпити. Даже не си и смела, честна и отговорна. Учиш отговорна дисциплина като медицината, в университета имаш проблеми, а иначе " бинджваш" нонстоп сериали! Това какво ще трябва да значи? Какви са тея думи, които използваш?

Звучиш ми не като християнка, а на някоя поамериканчена евангелистка или от Свидетелите на Йехова.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 29 дни
hash: 306131c565
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторке, естествено, че има християни! И аз съм един от тях, с дълъг стаж - повече от 20г. въцърковен православен христинин! Привет от мен!

Но ти не уточняваш нещо много важно! Каква християнка си?

Защото християните са три общности: Православни, католици и протестанти.

А тук в България 82% от хората са православни християни, а ти пишеш Исус - както пишат протестантите!

Ако си протестантка или католичка, мога да ти дам само един съвет: да познаеш и приемеш Православието! - защото само Светата Православна църква е запазила апостослокото учение и предание в пълнота, цялост и истинност!

Мислех само това да ти напиша, защото и по начина по който пишеш - звучиш като протестанка или католичка. Но реших да проявя повече любов към теб и ще ти напиша някои неща от своя опит.

Значи по въпроса за търсене на подходящ съпруг(след като си християнка и държиш да създадеш християнско семейство) - има два добри и правилни варианта:

1. Да си намериш подходящ мъж за теб с добри качества като: доброта, честност, откритост, искреност, умеене за поемане на отговорност, жертвоготовност... и постепенно да го приобщиш към вярата и християнството!

2. Да си намериш вярващ въцърковен човек, но само това не е достатъно - трябва да гледаш и какви са качествата и делата му! Трябва да бъде християнин и на дела!

Виждал съм и двата варианта реализирани на практика, и от своя опит мога да кажа, че първият вариант е много по-труден и сложен! Вероятността за провал там е огромна, защото може другия човек да се преструва, докато те спечели и после да си покаже същността...

Аз препоръчвам вариант 2! Самия аз след като излизах на срещи с много не особено вярващи(или невъцърковени) жени се убедих, че вариант 1 е много труден! И трябва да има особен Божий промисъл, за да се осъществи!
Затова аз реших да търся вариант 2, и слава Богу - намерих! Запознах се и се ожених за вярваща и въцърковена православна християнка, и вече няколко години сме заедно и сме създали много добро, здраво и сплотено православно християнско семейство, и живеем в разбирателство, мир и любов!

Но имай предвид, че повече от 10г търсих подходящата за мен жена и не направих никакъв компромис!

Друго важно ще ти напиша за вариант 2. Трябва да търсиш подходящия за теб човек на подходящото място - тоест в църквата! Може и да е семинарист, богослов...

(Имам един приятел, който все се оплакваше от гаджетата си, че не били сериозни, че пиели...
и му викам - ами какво очакваш като ги намираш все по баровете?
Ако търсеше да ги срещнеш в библиотеката - щяха да бъдат други! )))

Това ти го разказвам да се развеселиш, но е истински случай!


Това е от мен, надявам се да съм ти помогнал!

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 68eb44008b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Ясно е, че започваш да изтрещяваш. Не съм и очаквал друго от силно религиозни индивиди. Познавах една като теб, която се хвана с наркоманче и за няколко месеца от монахиня я направи на парцал. Разхождаше я из двора на къщата на каишка като куче...
Не смятам да ти давам акъл какво да правиш с личния си живот, но те съветвам да се преориентираш към друга професия. Дай Боже по-малко бинджващи лекарчета да вземат ценз, че пациентите и Господ не може да ни изкара от филмите ви...
И да, и аз бях християнин, но опита с живота си каза думата.
Откакто загърбих религията се случиха следните неща:
1) Изпитах огромно облекчение, вътрешен мир и спокойствие;
2) Спрях да се преструвам за да бъда харесван от всички;
3) Научих се да се оправям сам, а не да чакам на дядо Господ;
4) Спрях да вярвам в доброто в хората и станах реалист, което буквално ми спаси живота от некадърни лекари (не веднъж), които ми се смяха, вместо да ме лекуват. Оказа се, че имам не едно, а няколко хронични заболявания, и благодарение на 20 години бездействие от тяхна страна, проблемите станаха неконтролируеми (за бинджващи като тях). Взех си здравето в свои ръце и водейки се от науката, постигнах нещо уникално, което не съм видял никъде до сега;
5) Започнах да разсъждавам и да предвиждам много неща, които иначе нямаше да мога, а това ми дава предимство пред останалите в този социален строй.
Едно от заболяванията ми дойде не от къде да е, а от църквата. Бях и малък и не вярвам да съм бил толкова грешен, че да е било заслужено. Какво се случи? Просто ме заведоха неуките ми баба и дядо в някакъв манастир и ме накараха да целуна някаква "света" икона. Всичко хубаво, но още същия ден 42 градуса температура, а и изгубих съзнание от болка. Като отидох на лекар едвам си отворих устата за прегледа и се оказа ангина (на пръв поглед), по-брутална не съм и карал от тогава. В последствие се разбра, че стафилококова инфекция, която силно обостри друго заболяване и нещата потръднаха от там. Но както и да е - важното в случая беше за всеки нормален индивид да отбележи, че след като х-брой хора, всеки със здравословния си багаж, отидат и пуснат лиги върху едно стъкло, то да го лигави едно дете с нарушенна имунна система би довело само и единствено до описаното "чудо"... По-натам осъзнах и че всичко, което ми се е случило просто се дължи на възможно най-неправилните житейски избори от хората, на които бях поверен, а не някакво всевисше назидание за несъществуващи грехове.
Да, случи ми се и нещо (на два пъти), което ме подтласна към крайния резултат, което не може да се обясни научно, но в крайна сметка не го отдавам и на Божия намеса (все пак не съм стъпвал в църква от малък, нито се моля, т. е. не съм "добър" за да получавам преференции). Ако оглупея на старини, най-много да се конвертирам към будизъм, защото намирам само някакъв частичен смисъл единствено в тази, а до тогава се пиша нерелигиозен (не атеист).
Прави си сама изводите и решавай - ще учиш ли, ще раждаш ли, в манастир ли ще ходиш, но не отлагай, защото ще затъваш все повече.

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: d452ca88aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Виж, моят отговор по-скоро ще ти даде обосновка защо си в това положение, а оттам вече ще ти се наложи да си направиш едни по-задълбочени изводи за живота си. Най-вече ще ти се наложи да помислиш доста детайлно за това как си представяш бъдещето си.
Първо - това с любовите ти се случва, защото си уязвима и е напълно естествена позиция за всички хора. Не са ти се случвали преди такива емоции, мили жестове и тн. Но тук идва голямото но. Всички тези неща са временни, а ти си играеш с нещата, които са непреходни. Мисля че е време да си представиш че мъжът, който избереш за себе си, твоят бъдещ съпруг в идеалния вариант ще е твой за цял живот (ако няма развод). Ако твоят бъдещ съпруг е невярващ, дори и да е добър човек, дори и да е успешен в кариерата си, вие имате една огромна пропаст помежду си - вашето духовно развитие, мислене и светоглед. Вие имате пропаст, там където ти е най-важно да получиш емоционална подкрепа и сили, в най-съкровеното, най-ценното, а именно Христос. Не се самообвинявай за грешките си, ние всички грешим, а ги изповядай пред Бог и поискай да ти даде сила да се справиш с тези изкушения. Също така, не очаквай че ще станеш супергерой за ден след молитва. Борбата с греха е тежка, и само Бог може да спаси напълно от желанието за грях. Това, което зависи от теб е осъзнатост за големите избори в живота и виждането на голямата картина, а не на дребните неща като някакъв мил жест, който днес има значение, а утре не. Ще ти се види нанагорнище ако имаш връзка или сключиш брак с невярващ, и когато осъзнаеш че основата на вашата връзка липсва, а именно Бог, ще си непълноценна и ще чувстваш вакуум в себе си. А децата ви? Тук идва и друг последствен проблем. Дори и мъжът ти да одобрява религията на думи, на действия няма да е така, и няма да е късно момента, когато може да забрани дори на децата ти да идват с теб на църква.
Относно другото - за съмненията ти и вярата ти. Всеки човек преминава през тях. Аз мога да споделя моята убеденост че християнството е истината за живота. Например, за мен е интересно как има структура във вселената, как Земята се върти около оста си на определен градус (така че да има сезони), както и около Слънцето (а въртенето около Слънцето изобщо не е толкова просто, то се случва в елипси, които се изместват всяка година, в интернет има видеа симулации на това въртене). А гледала ли си орбитите на други планети? Знаеш ли че когато се комбинират орбитите на всеки период, се образуват различни геометрични фигури? Отново има видеа в интернет. И това са само планетите от Слънчевата система. Химичните елементи навсякъде са едни и същи, и виждаме че вселената се управлява от ред, а не от хаос, на Земята има гравитация и перфеткните условия за съществуване на живот. Затова за мен атеистите са често хора, оито не са се замислили достатъчно дълбоко за заобикалящия ги свят. За това също бих била склонна да дебатирам с някой, който осъзнава че има Създател, но просто не вярва че е Христос. Тогава този човек е по-близко до истината, защото вече вижда че има нещо, което не може да разбере. Но човекът, който напълно отрича всичко, е ограничено съзнание човек. И вече последната ми защита че именно Христос е този Бог, е в това че в света действително съществува грях (и го виждаме навсякъде, във войните, в корупцията, завистта на хората, гордостта и тн и тн). Единствено Христос дава решение за проблема с греха, а не както другите религии. Той знае че ние сме напълно неспособни да се справим сами, и затова се е жертвал за нас, за да изкупи нашите грехове, ако повярваме И го следваме. Но трябва да извършим и двете. Вяра без дела е мъртва вяра.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: cf24ad17e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Той създаде ни защото искаше да бъдем
негови чада послушни с неговият образ
но получи се дефект във неговото дело
нии сме само външен образ, вътре сме червиви
нищо вече не е чисто в нашите души
дяволът ни изкушава, вършиме злини


Престъпвай законът, бори се за тронът
преди божият гняв, защото умирайки
ти ще усетиш - какво? Божият гняв

Раят е затворен вече доста дълго време
Ад направи за да сплаши слабите душици
Содом, Гомор, Вавилон, даже и потопа,
всичко мина и отмина, станахме жестоки
и спасител ни изпрати преди 20 века,
смърт на кръст обаче, беше дело на човека,
вяра няма вече никой в божийте закони,
простотата ни поглъща в своите каньони


Страшна битка във небето води се отдавна,
ангелите се бунтуват, те са срещу нас,
Луцифер, единствен той за нас се е застъпил,
знаейки, че ние сме обречени на него,
ние пък се бориме да станем богове,
мъчим се творци да бъдем, ала не и не


Божият гняв се стоварва на всеки
и всеки докоснат е вече мъртвец,
въпреки всичко, човекът остава
злината на своят творец


Жаждата да бъдем горе, вечно ни изяжда,
лягайки в пръстта обаче, всичко се разяжда,
иска ни се да сме също, вечни, като него,
само, че уви, сме всъшност тъй дефектно дело
разрушаваме от злоба този свят прекрасен,
скоро време ще напомня, втори ад ужасен


Престъпвай законът, бори се за тронът
преди божият гняв, защото умирайки
ти ще усетиш - какво? Божият гняв

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 9b6c275cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря на 11. Нямам съмнения, че Христос е единственият път, но проблемът е, че се отдалечих от истината и изпаднах в грях. Благодаря за насърчителните думи.

Пояснение за 9: протестантка съм.

Пояснение за 8: Целуване и обарване, това е. И не сме спали в едно легло.

За тези, които се изказаха по-остро към мен: не съм изненадана, че ме съдите, дори мисля, че го заслужавам. Но се замислете вие колко сте перфектни. аа Яя

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: baf6127b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Здравей, дете,
Виждам, че обичаш да пишеш и си творческа личност. Обичаш Бог, но си се объркала в кашата в която си се завъртяла в последните месеци. Ще бъда кратък, като те посъветвам да изслушаш едно предаване, което го има в почти всички платформи и няма да цитирам никоя, за да не правя реклама. "Попитай Дани Танев" това са въпроси на реални хора с реални проблеми с коментари в светлината на Библията.
Вземи нещата в свои ръце!
М

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: aed2157508
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Мило момиче, Господ е верен и Истинен да ни прости, когато се покаем от сърце. Въпроса е да не потъпкваме съзнателно кръвта му, заради нашите плътски страсти. Исус ни казва да се молим да не паднем в изкушение, именно с различните изкушения сатана ни атакува и ние знаем, че сме в непрекъсната духовна война. Нормално е да имаш желания за интимност и партньор. Така сме устроени - жената за мъжа.. Важно е, обаче като вярваща да бъдеш с Новороден от Дух и вода християнин. Господ ни казва "какво общо имат вола и осела", ТОЙ очаква набожно потомство. Не се лъжи, моли Бог да те срещне с подходящия за теб партньор и бъди търпелива. Оправи връзката си с Господа, бъди искрена с хората. Платена е цена за теб! Бащата на лъжата е дявола, но ние сме Божии и не е редно да се заплитаме в грях и светски неща. Бог да те укрепи, Неговата благодат и мир да пазят сърцето ти! Духът Му да те води и да ти дава мъдрост. Не слушай човеци, чети Словото Божие!

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: ed6d34fe8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   16, благодаря

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 29bf753662
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   За какво да се моля, ако си тежко болна има смисъл, или си бедна вдовица с деца тогава има смисъл да, но си здрава жена. Във всяка вяра има истина, Бог е в теб и мен, той е във всичко, ако този човек е до теб, не случайно всичко в този живот се подрежда от Бог.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker