Когато служител отказва обслужване - какво правите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Когато служител отказва обслужване - какво правите?
преди: 9 месеца, 17 дни, прочетена 736 пъти
Живея в град с нулева (отрицанелна) безработица. Т. е. всеки е незаменим, работните места са повече от желаещите.
Обаждам се на оператор за технически проблем (изчезнал нет). Дори не се опитва да реши проблема, който преди години са ми решавали с няколко клика. Ясно, че е много възможно да не стане, но той просто дори не пробва, пълна незаинтересованост. Прехвърляне към колеги, но не пряко да говоря с тях (ако беше така - ок), а със записване и т. н.
Отивам на лекар, на регистратурата ми записват име и час и ми казват да чакам пред кабинет еди-кой-си, нямало фиксиран час, по ред на отиване. Чакам повече от 3 часа. Няма лошо, при лекар колкото по не-набързо става - по-добре. Обаче накрая ме питат защо съм от толкова дълго - казвам - и тогава те ми казват, че на регистратурата били виновни, не било трябвало да ми дават час, защото нямало място в графика. Казвам - няма проблем - ще изчакам всички (и тези, които ще дойдат тепърва, имаше още около час), трудно бях излязла от работа, а не бях и сигурна дали проблемът ми е за тях и дали няма да се наложи друго. Не, та не... Не стига, че грешката не е моя, не стига че чакам над 3 часа и не правя проблем дори и още да почакам - не и не...
В магазина: Взела съм продукт с намаление от брошурата. Но точно този, който съм взела, има и етикет за намаление, тъй като след един ден му изтича срока на годност. Касиерката го маркира, излиза си с цената от брошурата. Казвам "има и -30% за срок на годност". Не желае да го въведе, защото имал -25 от брошура. Казвам, че е различно и ако е така ще си взема с по-дълъг срок, щом ще ми го дават на една цена. Е, не, отказва дори да пробва да сложи -30%. А е стара служителка /от много време работи в магазина/. Много пъти съм взимала такива продукти с "двойно" намаление, никога не е имало проблем, казвам й как нейни колеги първо маркират картата, а после слагат -30% - все едно на стената го казах...
А днес една друга /също от много, много време касиер/ просто си вземА кисийката с прасковите, отказа да ги продаде, не ги намирала като артикул. Беше вечерта, казвам й касетката е почти празна, т. е. колегите Ви цял ден са продавали от тях, не е нещо ново, екзотично, което да не е вкарано в системата още - Не и не... ще падне от стола от мързел още малко, ама не си мръдва пръста. Просто си ги сложи до нея и ме гледа като теле и това е... Не знам, харесаха й ли, за нея ли реши да ги вземе, или я е страх мързела й да не се сгромоляса някъде с тътен, но на практика отказва да работи и гледа нагло или тъпо, не мога да определя. И това важи за всички, които решат, че могат да си правят каквото си искат.

Каква е оправията?
В конкретен случай, не генерално.
Генерално как, е е ясно - една кризичка и ще подвият опашчици, ще работят не ами... но за в момента уж за добро, но при българина - за лошо - нещата са такива.

Какво правите/бихте направили в подобни ситуации на отказ, когато разговор с управител или по-висшестоящ е безсмислен и не е опция.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 7653fdd93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Решението на всичко, което е описано е едно - Закривай тая скапана държава!

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 44ee343430
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Аз съм като теб - търпелив и възпитан. Обаче с времето и опита разбрах, че този подход не работи в бг. С изненада установих, че когато започнеш да вдигаш скандал, на секундата стават супер любезни и всичко се оправя като с магическа пръчка.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: ed6a5130ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Търсиш други услуги и магазини, коректни има, да не ти пука, правят се на важни, вместо да се сетят да искат нормално работно време, от 10 до 17 часа от работодателя, масово е, не е окей за лекар да чакаш с дни и да няма решение, а да ходиш при друг, добре, че има и спешни кабинети, посещаваи такива, избираи квалитетни числа това е решението.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 3de10e9310
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не ми се е случвало, но такива има навсякъде. Ми ще спестиш някой лев като не им се занимава. Може да оставиш нещата на касата като не иска да ти даде желаното и да си тръгнеш, а тя да ги пренареди обратно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker