Чувствам се като главния герой на "Идиокрация" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121186)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувствам се като главния герой на "Идиокрация"
преди: 9 месеца, 12 дни, прочетена 849 пъти
Бях сигурен, че този филм ще стане реалност, но не вярвах, че ще е толкова скоро. Имам чувството, че не остаха вече хора с акъла си. 99% от хората са тотални идиоти. Казваш му нещо, той ти говори за нещо съвсем друго, което няма нищо общо с темата. Почти всички са тотално апатични или злобни. Ето например играя табла онлайн и само да се забавя 5 секунди с местенето и веднага се почват обиди, псувни цяла игра. Веднъж карам малко по-бавно по една разбира улица заради дупките на пътя и веднага някакъв изпреварва ме с мръсна газ и изнервено и минавайки пред мен, демонстративно се опитва да ме избута от пътя, за да се утрепя. Обаче никой не демонстрира подобно нетърпение пред политиците. всеки си търпи и само гледа от страни как му крадат хляба от устата всеки ден. Обаче към съседа имаме голяма нетърпимост, направо ще го убием, че не е търгнал на първата секунда на зеленото на светофара.

Имат мнение за неща, от които не се интересуват и не са прочели нищо, обаче спорят и стават тотално смешни в очите на хората, които с това се занимават. Спорят за неща, за които очевидно не са прави и могат лесно да се проверят. Дори като му покажеш нагледно и черно на бяло с конкретни факти, проучвания и т. н., пак продължава да спори, ей така за да е прав и не го интереусва инстината.

Един пример. Викаш майстор вкъщи, то няма един свестен човек, който да може да ти оправи елементарно нещо. Викаш втори, трети, всеки си оставя ръцете, взима ти парите и си занимава и после и да го търсиш не ти видга телефона. За ценности и тем подобни изобщо няма да говоря.

Всеки вика какви били ганьовци другите, а не се вижда, че и той е същия. Майстора беше дошъл и през целия не спря да се оплаква как другите не разбирали, колко мързеливи били, безотговорни били и на края и той тотална глупост и после като разбере какво е направил, не ти вдига телефона.

Ето дори и тукашните потребители масово не четат добре историите и почват да спорят за неща, които си ги пише в историята. Дори да му кажеш и посочиш точно къде го пише, не, човека вече набрал и не асимилира.

Аз все повече се питам какво правя в тоя свят. Не се имам за умен, просто не съм тъп за разлика от 90% от хората. Не знам по другите държави как е и дали и там са тотални ретарди, но тая държава нищо хубаво не я очаква с тоя овчи, но за сметка на това злобен и прост народ. И ако някой се е припознал и обидил, вероятно има защо. Малкото, които все още са с акъла си, няма да се обидят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 11 дни
hash: 0ce01ee752
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Такива са, и пред шефа мълчат за буквално жалки заплати и жълти стотинки.

 
  ...
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: e766ab37c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторе-АБСОЛЮТНО си прав и напълно съм съгласна с теб-така си е! И аз вече съм в тотален шок от тъпотията на народа.
От 2 написани изречения, от КОНКРЕТНО зададен въпрос и те почват да ми разправят нещо съвсем друго... просто думите не стигат да опишат...

 
  ...
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: d99f7bb53e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз забелязвам това нещо, затова вече съм станала антисоциална и не общувам с никого, освен 3ма човека. Не мога да го търпя. И в другите държави е така, масово е в целият свят, но в България е още по-зле. Тук не само, че са глупави, но са и невъзпитани, в другите държави са глупави, но поне знаят как да говорят уважително с теб.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: 32f48ec08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ако посещаваш тоя форум, усещането само ще се засили... Предимството тук е, че винаги можеш да затвориш страницата, докато ако си имаш работа с реални хора, положението е тежко...

Това са странични ефекти от неолиберализма.
1) колкото и мнението ми да е некомпетентно, аз имам право на него
2) колко и поведението ми да е неадекватно, аз имам право
3) всяка критика дори към работата за която ми се плаща е просто лична обида, аз съм идеален в собствените си очи и това е най-важното...
4) дори и да съм мъж, ако искам, ще се обръщаш към мен като жена. И обратното...

Цирк е просто, и ще става още по-голям.

Тези неща са бомба със закъснител. В момента се води цяла война до нас, която е ръководена от "военни" които не разбират нищо от война, и политици, които не разбират нищо от "политика". Другото което виждаме, е пропадането на енергетиката. То не знаеш за какво да протестираш... да развиваме АЕЦ? При положение, че хората са масово с IQ под 70, как да ги пуснеш да работят с тая техника... Отиваш на зъболекар - той ти скапва зъбите. Отиваш на лекар - той не може да види счупване на ренгенова снимка... Предписва антибиотик за щяло и нещяло.

Опасна е ситуацията и поради нейното естество - масово затъпяване, малцина я виждат и не могат да направят кой знае какво... Освен да станат по-самодостатъчни. Поне ако си мъж, това е решението. Вместо като се прибереш да слушаш глупости им по телевизията, или да ходиш по жени (да слушаш други глупости), научи някакъв занаят - я строителен, я по автомобили. Научи се да готвиш, да приготвяш някакви народни цярове... като кисело зеле :). Колкото по-малко зависиш от другите, по-добре.

 
  ...
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: 1846aaa549
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Най-лошото е, че 90% от тези 99% си мислят, че са от останалия 1%

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: f5e0e7927f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   "Всеки вика какви били ганьовци другите, а не се вижда, че и той е същия"

"Аз все повече се питам какво правя в тоя свят. Не се имам за умен, просто не съм тъп за разлика от 90% от хората"

Малко поразсъждавай над написаното от теб, авторчо.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: 7c39cd9ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Всичко зависи от всеки човек, индивидуално е, да прав си има хора с нелепи мнения, което е абсурдно, и смешно, като не знае защо изобщо коментира? само да се излага, а и повечето нищо не търсят, само се правят на интересни.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 8fe0ce08a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ти в какви среди ходиш? Не само, че средата ти говори много за теб, а и развива представата ти за света.

Ето, ти сам си даваш примери единствено от места, които се обитават предимно от тъпунгели. Мислиш ли, че на майстора му дреме за твоите работи, иска си само парите, така е по цял свят, не само в България. Но за това се иска международен опит, който ти нямаш.

Другото - на пътя, пак във всяка страна има такива индивиди, особено тъпите мотористчета. 'Всеки вика какви били ганьовци другите, а не се вижда, че е същия' - ако имаше базови знания по психология, щеше да знаеш, че това е част от човешката природа, тоест пак не е само в държавата ни.

А за коментиращите в тоя сайт съм съгласен, но те не представляват по-голямата част от народа ни, а най-смачканите злобари, от които нямаме нужда.

Общо взето, авторе, ако искаш да си заобиколен от умни и възпитани хора, върти се в такива среди. Определено ще си промениш възгледа, ако се въртиш около хора с класа, но за целта и ти трябва да имаш такава, което ме съмнява. Стига си плюл по народа си като останалите философи в тоя сайт, има много млади, които се стремят към промяна на държавата ни, никой от тях не уважава мрънкащите родоотстъпници.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 47f0288ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   9, добре, другия път ще отида при някой граф да ми смени маслото, а да ми оправи банята ще викна лично принц Хари.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 47f0288ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   9, а, да, и вече ще шофирам само сред аристократи и ще си подбирам пътищата и участниците в движението.

Аз както виждаш, не говорех за средата ми, а за хората като цяло - този сайт, майстори, монтьори, хората на пътя. Като цяло много хора станаха пълни тъпанари. И не, не са само монтьорите. Дори и сред учителите има не малко абсолютни тъпанари, а са уж образовани хора. И сред тях мога да дам доволно много примери. Сред лекари, ако щеш има също. А за недоклатени магазинерки мога цяла книга да напиша.

Явно го удряш на патриотизъм, че се опитваш да оправдаеш хората под предтекст, че аз съм тъпия и живея едва ли не в гето. Е, да, ама не - всички знаем какви са повечето хора масово - особено в България. И тоова за България не го казвам ей така. Бил съм в още десетина държави макар и за кратко. Ами чак такава простотия като тук не съм видял никъде. Напротив на много места имах странното усещане, че нещо не е наред. Винаги, когато се държаха нормално с мен, имах чувството, че нещо не е наред, просто защото не съм свикнал.

А този сайт е представителна извадка, даже много добра. Защото тук е анонимно и всеки е свободен да се покаже, какъвто е всъщност. Сред обществото малко или много спазват някакво поне минимално благоприличие от кумова срама поне някои. А представи си, че все пак има и някаква модерация, т. е. най-дивите селяни се цензурират, а останалите пак спазват все пак някакво изкуствено благоприличие, за да ги одобрят. Смятай, ако нямаше и модерация.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: a37596997c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Номер 5: това се нарича ефект на Дънинг-Крюгер

Номер 4: 'Това са странични ефекти от неолиберализма. "
Няма нищо случайно на този свят и ето и малко предистория:

"Алън Фостър Дълес заявява на учредяването на ЦРУ 1945 г. , като тези негови думи стават доктрина на Студената война, започната две години по късно-от 1947 г. :

„Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене – всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел…честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото… Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“.

"Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. "

Дали не се случва? А дали не се е случило вече? :)

Анализа оставям на вас :)

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 9000f7f773
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   За жалост си напълно прав, да не забравяме, че като говориш едно, те чуват друго и вършат трето. На моменти направо се отчайвам.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 1f1d80f09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Все повече и мен ме избива на антисоциалност. Не виждам смисъл да общувам, може би с изключение на малък кръг близки хора, повечето говорят за едни и същи тъпи битовизми и се очаква и ти да им се хилиш насреща като идиот и да се преструваш, че ти пука. Мерси, самотата е за предпочитане в днешно време. Честно, другите ме изнервят. А и без това, всеки си е малко или много егоист и на първо място поставя своите нужди. Заложено ни е в същността. Времената са такива и ние сме си такива.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 98c566f6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Много истини прочетох тук! Особено за току-що взелите книжки шофьорчета, дето въртят гуми, ще се претрепят, ама най-лошото е, че и невинни хора, загиват по улиците, заради такива като тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker