В историята няма "ако" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В историята няма "ако"
преди: 9 месеца, 8 дни, прочетена 399 пъти
Здравейте. ГлЮедам, както е по кюстендилски, преди време един "умник" тука си измисля някакви глупости, какво щяло да стане ако Христо Ботев бил оцелял и станал политик в новото Княжество България или ако Васил Левски бил оцелял и бил станал цар на България, тогава сме щели да имаме различно мнение за тях, защото като политици нямало да се справят добре. На такива когато и да им забиеш една плесница, все ще е късно. Аз съм голям бабаит, въпреки, че съм 50 килограма с мокри дрехи. Все се каня да набия някого, но за толкова години не съм ударил никой. А и не е причина да млатиш човек, задето има различни исторически виждания. Примерно, братята македонци мислели, че са потомци на Александър Македонски, макар и сами да признаха, че не са. Ами, те и волжките българи са възприемали себе си като потомци на Александър Македонски. Изненадах ли ви? Даа. Наричали са го Искендер Зул Карнайн се възприемали като негови потомци. Изглежда всички наши братовчеди мислят, че са потомци на Сашето, сами ние се възприемаме като потомци на хан Кубрат. Както и да е, да се върнем на темата. Онова същество, дето говори тези глупости, възрожденци да са били станали политици, толкова е тъп, че направо е вдлъбнат. Негово мнение. Той не разбира от история. Човек, който не разбира от квантова физика не се занимава с квантова физика. Обаче вече всеки е историк. Не разбират от историята, а се занимават с история. Дори такива, като Костя Субсидиевич Копейкин, който не е историк, а вади его на историк до небето. Според онзи гном Христо Ботев и Васил Левски са лоши персонажи, защото, видите ли, щели да станат посредтвени политици, и ние трябва да св откажем от делото им, да ги заклеймим, защото щели да станат лоши политици. Пълен идиот! Даже имаше една песен "Идва ми да псувам". Как ще са станали политици, като са били умрели? Как е възможно да говори тоя такива идиотщини? В историята няма ако, но, ама, ами, щеше, ако беше щеше и такива неща. Това е кодексът на историка. Няма ако в историята. Историкът трябва да е безпристрастен, лишен от чувства и емоции, от любов, от омраза, от интереси, идеологии и всички подобни. Няма акою станалото е станало. Не може да кажеш какво е щяло да стане ако било или не било. Ако Япония била нападнала Съветския съюз сме щели да спечелим войната. Ако Германия била спечелела сама война срещу целия свят сме щели да бъдем по-добре. Няма ако в историята. Ако нямаше ако нямаше да мирише. Или супер герой си ако го почистиш. Айде сега да си изтрием историята, щото ако било щяло. То ако беше онова, това, трето, ми то направо излетяхме в Космоса. Освен това, Левски цар? Та той е искал "чиста и свята република". Левски политик? Той е казал, че след като освободи българския народ щял да отиде да освобождава другите народи. Брат му станал ли е политик? Умрял е в мизерия. Дали ли са пенсия на жената на Христо Ботев? На някои хора трябва просто да им се забрани да ползват интернет. И точка, не удивителен знак!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 7 дни
hash: d9715050e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ако Ботев и Левски бяха станали политици щяха да ги убият като Захарий Стоянов и Стефан Стамболов убити от братска Русия, а Ганьо щеше да ги плюва до ден днешен и то яростно, защото са били против москалите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker