Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Депресия
преди: 9 месеца, 21 дни, прочетена 904 пъти
Здравейте. Пише ви момче на 19 години. От доста месеци насам съм в голяма депресия. Опитах се да направя всичко възможно, за да спра да съм в депресия, докато накрая осъзнах че няма как, цял живот ще съм в депресия. Въпросът ми е според вас ако има причина, поради която никога повече няма да бъда щастлив, то има ли смисъл да живея. Просто ми се случи един инцидент, и от този инцидент, никога повече няма да почувствам щастие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 21 дни
hash: d737dc92a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ами без да знаем какъв е този инцидент няма как да ти помогнем. Питаш каква е причината поради която няма да си щастлив, ами ти си го написал въпросният инцидент. Според мен най-добрият вариант е да потърсиш психолог, на който да разкажеш какво те мъчи. Иначе може да зададеш въпрос в фейсбук групата БАЕП-Българска асоцияция за естествена психотерапия. Там също анонимно може да пусниш пост.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: fe347e4250
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Разкажи за инцидента в коментар под поста си, защото за да се даде добър съвет е важно да се разбере причината.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: dc9d508be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Какъв е инцидентът?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: fa4e77812c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Авторе, депресията се лекува!

Казвам ти го като човек минал опитно през това!
Така, че не се филмирай, а се стегни и действай!

Има два начина да се излекуваш от депресията - душевен и духовен:

- при душевния - отиваш при опитен психиатър и следваш съветите и указанията му!

- при духовния - обръщаш се към Бога с цялата си душа и сърце, въцърковяваш се(в Православната църква), отиваш при опитен православен свещеник, и следваш съветите и указанията му!

Аз лично препоръчвам да започнеш с духовното лечение - защото то ще премахне и причината, поради която си мислиш, че повече няма да бъдеш щастлив! И ще започнеш нов, обновен и необременен живот!

Това е накратко от мен. Надявам се, че ще послушаш съветите ми!

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 68202ab4f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз съм в дълбока депресия също като теб, само че съм на 25 момче, всяка сутрин се будя под стрес, вечер като заспивам крайниците ми се движат непрекъснато, защото съм неспокоен.. Затворил съм се в себе си, по няколко дни не излизам някой път от вкъщи, ужасно е.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: b101027ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Има смисъл да се живее. Смисъла си самия ти! Аз също мислех, че трябва да намеря щастие отвън, чрез другите хора. Истината е, че когато си горе всички те обичат (лицемерно), но паднеш ли долу - няма нито една душа, която да ти се обади! Няма значение дали си бил част от семейството на голяма компания, няма значение, че си бил години на легло, в следствие на побой там. Нямат значение добрините и компромисите, които си ги правил, защото така те е възпитало християнското семейство.
Имаш значение само ти - другите не ги интересува дали ще живееш или не, щом те са щастливи!
Има смисъл да живееш, щом аз намерих сила в себе си! Вярвам в теб! Вярвам!!!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: ff17762f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз самия 20 години се питах това и и отговора е че смисъл винаги има, трябва да намериш нещо за което да се бориш и да не се отказваш. Извади си извод защо ти се е случил този инцидент и продължавай напред по друг начин така че да се чувстваш добре. При мен нещата се оправиха чак като започнах да заповядвам на висшето ръководство на тази калташка държава.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 6eec4e5a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Автора: С едно момиче бяхме заедно 5 години, чувствах се много щастлив с нея, но тя тази пролет поиска да сме само приятели. От тогава до сега съм имал връзки с 2 момичета, но аз пак си мислих за нея. Според мен любовта е много важно нещо, но няма как да имам любов, след като постоянно мисля за нея.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: d86defb295
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Оф и аз точно на 20 изживях голям депресивен епизод. Сега като гледам назад, причината е в порастването, на 20 висиш във въздуха, нито си голям човек, нито си дете. Училището е приключило и сега накъде, изпадаш в голямото неизвестно, вече сам взимаш решения за себе си, нормално е да изпитваш стрес, несигурност и мъка.
На мен лично много ми помогнаха разходките с кучето, не си стой у вас, излизаш и вървиш, няма значение къде, прсто се движиш, поне е безплатно за разлика от консутлациите с психолог. Аз правих и разни бабини деветини, дето четох в нета, че помагат, пиене на чай от жълт кантарион, ядене на банани. Тъжните - филми и музика са забранени. Ако ти се гледа нещо, пробвай - Лейди Бърд, мисля, че е ок за тая ситуация.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 4f0a8e2b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Би ли могъл да кажеш какъв е инцидента? Понеже в някои случаи наистина може да изпаднеш в дълбока депресия и да няма излизане от нея. Също така всеки изживява нещата по различен начин, някой може да се депресира заради раздяла и за него да е края на света, друг пък преживява нещо още по-ужасно и може да се справи по-добре със ситуацията.
Още си млад, предстоят ти хубави неща. Намери си работа, която ще ти отвлича вниманието, хоби също.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: df7e4e88d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Човекът е социално животно, но при особени случаи, може и сам да живее, пример свети Иван Рилски, в самотата намира щастие. Не случките в живота предизвикват депресията, а въздействието на тези случки. Депресия се поражда при липса на хормона серотонин, най вече през мрачните зимни дни. Затова, през зимата, при всеки слънчев ден стойте на слънце, а ако депресята е по тежка, ползвайте Деанксид-розовото хапче на щестието. Бях в пропастта на депресията, тези хапчета ме спасиха!

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: f5e53862ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Посети специалист, избирай цветната страна на нещата, гледаи комедии, любовни филми, прави деня ти приятен, така ще имаш щастие в живота си, запиши се на спорт, танци, фестивал.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 24226b124c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Депресията не съществува като заболяване.

Депресията е НОРМАЛНО състояние на тялото, когато правиш простотии и грешни решения в живота си. Или най-често - никакви решения и действия.

Ако си мързел, не спортуваш, не четеш книги, не се разхожаш с приятели, не търсиш компания и т. н.
Кое му е странното, че си депресиран?
Тялото ти реагира и ти казва - НАРПАВИ НЕЩО.

Говоря от опит.

Седни, вземи лист и химикал, бъди ЧЕСТЕН със себе си и си напиши какво искаш, за какво мечтаеш - готена приятелка, приятели, възможност да пътуваш, да учиш и да работиш нещо важно за обществото и т. н. и т. н.
И прави миниатюрни стъпки в тази посока.
Депересията ти ще се изпари за нула време.

Просто много хора не искат да си признаят, че им харесва да са "депресирани".
Първо им дава оправдание да са мързеливи, били "болни" и затова са загубеняци.
Второ ги кара да се чувстват "специални" и да получават отношение и съжаление от семейство и близки...

Хвани се топките и действай.
Тия депресии са глупости.

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: afba9103eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Авторе, има един уникален, разтърсващ, покъртителен и прекрасен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за над 400 деца, подобно на нашия отец Иван от Нови хан. Филмът се казва Форпост.

Когато съм имал наченки на депресия - гледам този филм, и веднага ми минава, защото виждам хора в много по-тежко положение - инвалиди без ръце, крака, но които не се оплакват - а се борят с живот аи продължават напред!

Изгледай този филм и ще забравиш какво е това депресия!

Ето връзка към него в you tube.

https://www. youtube. com/watch? v=29xuxhFueJg

(За да отвориш връзката премахни интервалите от нея - тук сайтът ги добавя автоматично)

Ако нещо не можеш да го отвориш оттук, влез в you tube и напиши Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 7d78894eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   №15, твоето явно не е депресия, а просто си меланхолик, затова филмите ти въздействат. При депресия не ти е до филми и общуване с хора. Депресията е една дупка, камера, пещера в кото се свираш и не ти се излиза от там, не искаш никого да виждаш, и в същото време усещаш, че се задушаваш, не ти стига въздуха, търсиш усилено простор, описвам моите усещания когато бях в тази пещера. Никаква телевизия или интернет не може да те разсее ако си в истинска депресия. Докато тялото не си натрупа нужното ниво на Серотонин, нищо не може да го извади от това състояние. Някои дават съвети-стегни се, вземи се в ръце, внушавай си, все глупости, които не помагат при депресия. Спасението е, да се осигури нужният Серотонин. Най лесният начин е слътцето, слънчевите бани повишават Серотонина. Ако няма слънце, се стига до медикаменти които стимулират мозъка да си произведе Серотонин и щастието идва!

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: a88cef417e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Има как да имаш любов! Знам, че в момента изобщо не изглежда така и ти се струва, че никога повече няма да ти се случи, но преценката ти още е повлияна от скорошната раздяла. Дай си време. 5 години връзка не се преодоляват за няколко месеца, особено ако вътрешно още си фокусиран върху бившата ти приятелка. Дай си време, ще мине, повярвай ми. Скачането в нови връзки само ще усложни нещата, ще сравняваш всяко ново момиче с нея. Колкото и клиширано да звучи, фокусирай се върху себе си. Докато щастието и смисъла ни на живот зависят изцяло от други хора много лесно може да се сринем. Затова трябва сам в себе си да намериш щастието.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: d3e64233f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Леле свърши света, че някаква кифла ти е казала, че иска да сте само приятели. Не се филмирай бе брат! И твоето не е никаква депресия, щом цели 2 връзки имаше след това, кого заблуждаваш? Твоето е детско тропане с краче, че не си получил това, което смяташ, че ти се полага.

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: dafd029cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Депресията е психично заболяване
Лекува се
Можеш и сам да се справиш, има литература в тази насока
По-лесно и по-бързо ще е с добър психотерапевт
Ще се справиш
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: aef245c9fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   И аз съм преживяла това и мога да ти кажа да се опиташ да се фокусираш над себе си, и над това че сам по себе си си важен и можеш да направиш много. Научи се да не се нуждаеш от външна оценка за да си щастлив. Запитай се в какво си добър или ако не се сещаш за нищо намери това! Дай си дори няколко минути на ден да помислиш над това, дай си и време да надминеш раздялата. Избягвай да гледаш стари снимки, мозъка ти си създава навици и колкото повече мислиш за нещо предизвиква спонтанни мисли по темата. Малко по-малко си промени диетата, ако се храниш нездравословно или ти е трудно да ядеш, това е наистина важно. Започни с здравословни храни които харесваш, лека по лека. Пий достатъчно вода. На мен ми отне доста време да се чувствам по-добре и не мога да ти кажа че всичко просто се е оправило, но в един момент нещо просто кликва и лека по лека ще успееш да се върнеш към себе си :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker