Да обсъдим коучове, психолози, мотиватори - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121569)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да обсъдим коучове, психолози, мотиватори
преди: 8 месеца, 19 дни, прочетена 762 пъти
Масово се навъдиха всевъзможни гурота, масово прехвалени и с доста солени цени, по мое мнение говорещи на моменти откровени глупости и лъжи. Раздават на кило съвети за успех, просперитет и т. н. Литература има по-смислена, но понякога просто искам да слушам нещо по темата.
Вие на какво мнение сте, има ли някой който наистина ви вдъхнови и си заслужава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 18 дни
hash: a00c9abdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Е как бе човек, аз откакто ходих на семинар на Тонкин и го гледах как подскача, рина парите с лопатата.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: af777aced6
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз съм на мнение, че ако няма търсене, няма да има и предлагане.
Във Фейсбук падам от смях с псевдо-психоложки и както ти каза мотиватори, говорещи уникални глупости без никаква професионална аргументация и терминология и познай, народа им дава адски много лайкове. Тоест има хора които очакват че щом някой се е написал психолог, то той неизменно е прав в глупостите които говори, което абсолютно всеки запознат с материята ще ти каже, че нещата са индивидуални във всеки един аспект и няма място за обобщения, не случайно при психолог се ходи сам, не на групи.

Казано обобщено, всичкото народ с болна психика, които не могат да се справят сами със себе си, хващат и решават че всичко ще се оправи със гледане на 5-20 минутни клипчета в нета, след което за едно известно време някак се чувстват по уверени с глупостите в главите им.
Лични наблюдения.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: aa70b58a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Най ме дразнят разни инстаграм страници, които споделят кратки клипове, откъси (shorts) на някакви западнали наркомани, инфлуенсъри, деградации, проститутки, как бръщолевят разни заучени глупости в някакъв подкаст, а на фона сложена динамична музичка, думите им написани със огромни субтитри на екрана. И вече все едно казват меееега голяма мъдрост..

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 26328528a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Голяма част от хората само слушат и не предприемат нищо след като излязат от кабинета на съответния коуч и после хората казват, че коуча е измамник.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: f49331824a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма такъв! Те ако знаеха формулата за успех щяха да са толкова богати че да не се интересуват от това ти да им платиш. Щяха да си гледат кефа, на яхтата си, а не да се опитват да спечелят парите ти, това те го наричат трудене, а всъщност е преразказване на книга която са чели и книгата и писателят й също не са писани с цел ти да научиш кое как, а цялостната цел с да спечелят от продажби.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: c049a767b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мошеници

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: a602463c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От много години съм болен от натрапливи мисли за вина и като че ли в момента съм длъжен да посещавам редовно психолог с надеждата той в комбинация с медикаменти да ме излекува и да ме върне към нормалния живот. Относно разните коуч и прочие го намирам за доста странно и нелепо.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 6b8214d702
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Масажист съм. До скоро правих масаж на един такъв. Вземаше по 500евро на сеанс. Клоун. Въпрос е да и отракан и да си намериш баламурници да ти ги дадат тия пари.
На село имаме един бай Станьо, дето има 20крави и определено е по-успешен човек от него.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 9717455e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Има една измамница Наталия, която дори си е направила фондация за рядко нелечимо заболяване и е измислила схема как да измъква имотите и парите на нещастните хора.
Шарлатани.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 17ef9a90b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   8 Няма за какво да чувстваш вина, никой на никого не е длъжен за нищо в този живот. Вината е военен. Това е манипулация.

Не написахте конкретни имена.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 66389dfdc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Здравей,

Виж сега - каучове и гурута (да го кажем на български "учители") ще има винаги, защото идват нови и нови поколения и винаги старото трябва да се преподаде от някого.

Иначе имам много любими учители - Робърт Кийосаки, Джим Рон, Роло Томаси, Кен Макелрой и др.

Нещата които казват са прости и както и ти отбеляза ги има много по-задълбочено обяснени в дебели литератури (освен техните книги). Те по-скоро показват посоката, а човек сам трябва да извърви пътя.

Да очакваш някой гуру да те научи на всичко е като да чакаш университетът да те направи "професионалист". Еми няма - те само загатват и дават напътствия на хората.

Човек сам трябва да учи!

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 2ac1cca858
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Нямам време да гледам подобни глупости. Предпочитам да вложа време и пари в изучаване на език. Дори на един гуру името не знам. Нямам интерес към подобни личности.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 8cb87553c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Шарлатанство, това е мнението ми. Това са хитри лекета, които лесно влизат под кожата на наивници. Малко реторика, малко празни обещания, някоя друга половинчата истина, толкова им трябва да главозамайват будалите. Наскоро нашумя оня автор на "Rich dad, poor dad" (Робърт Кийосаки или нещо такова), разлистих му книжлето и бе баш това, което очаквах: празни приказки, анекдоти, много малко конкретика. Същият го хвалеше една от местните тук форумджийки, че и някоя друга лелка по Фейсбук го мандахерцаше като Библията. Същият автор бе дал интервю как мразел уж да пише книги, но се налагало. Като имаш един тон баламурници, готови да хвърлят пари и да ти четат глупостите, как да не се налага? Това са си лесни пари за него.

За да си успешен се изисква цел, решителност, опит, средства, труд, време, познати, че и късмет. Това тези гурута и подобни джендъри не го предлагат, само предъвкват същата реторика и прибират кинтите. За тях си е голям успех да им плащаш глупостите, за теб... не баш. Все едно да те кандардисам да ми изплатиш Ламборгинито, че да те повозя два-три пъти пред дискотеката. Цирк пълен, толко.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 7b279ccbf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Съгласен съм, че някои коучове просто ти зимат парите и нищо не те учат. Обаче нека си кажем честно че психолозите са нужни за тези от нас които имат психически травми от детството.
Ако всеки постоянно те мачка и ти мачка самочуствието особено, ако си дете е много трудно да се справиш без психолози и коучове, ако си възрастен също е трудно травмите остават. Някои мотивиращи клипчета много помагат. Особено такива които обясняват за нарцисистите и как манипулират хората. Като пример мога да дам баща ми ркойто е нарцисист и алкохолик цял живот ме е мачкал и се чуствах зле със себеси. Докато един ден не видях едно клипче за нарцисистите и как манипулират децата си и от там разбрах, че баща ми е нарцисист. Благодарение на тези клипчета си излекувах травмите и се чувствам мноого по - добре. Аз съм изключително благодарен на тази жена, която направи тези клипчета. Тя е помогнала на много хора. От нея научих много неща като например как да поставям лични граници, как да не се оставям да ме манипулират токсични хора. И накрая да допълня, че не съм и давал никакви пари. Гледах клипчетата безплатно в ютуб. Бог да благослови такива хора, които помагат на невинните хора да се измъкнат от нарцистични токсични и манипулативни енергийни вампири и им помагат да си излекуват нанесените емоционални щети.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: c283863731
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Относно психолозите в България мога да говоря много. Била съм при такива. Имах преди години проблем и опитах с няколко, докато накрая не се ядосах и сама не започнах да се занимавам със самоанализа и си реших проблемите.
Работата е там, че много психолози в България са просто за украса. Няма никакво "сито" за това какви хора приемат да учат психология, няма дори елементарни психологически тестове. Последната особа, при която ходих на терапия преди години не само, че се оказа позната на бившия ми и му беше раздрънкала всичко почти за мен (нещо, което в нормална държава би било силно подсъдимо и биха ти взели разрешителното, но не и тук), но и по-скоро ми нанесе допълнителни травми покрай некадърната си работа. Сега гледайки ситуацията отстрани, въпросната има много проблеми, върху които трябва да се фокусира, но уви - докато си стои с нерешените травми работи в детска градина с децата на разни хора.
Като цяло, внимавайте с родните психолози - повечето са по-зле от вас самите в психологически аспект. Вярно е, че има и страхотни специалисти, но те са едва една шепа.

Относно коучовете и гуротата у нас е още по-фрапантно. Докато психолозите поне могат да ти дадат някакви насоки и все пак са учили за психолози, то масово коучовете и гуротата нямат понятие от човешката психика и са предимно неосъществени в друга посока хора, които са видяли разковничето в това да изкарват пари на гърба на чуждото нещастие. Не се доверявайте на такива хора. Нито един от тях не държи ключа за успеха ви. Само вие.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: a00c9abdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   15, ти правиш ли разлика между коучове и мотиватори тип Юли Тонкин и психолог?

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 5d561510c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Търси си литература, по темите които те вълнуват, другото няма смисъл.

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 88b16f32c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Психолози стават хора, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със психологични проблеми. Същото важи за писатели, артисти...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker