Ах, Албена... Къде да работя другото лятото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ах, Албена... Къде да работя другото лятото?
преди: 8 месеца, 15 дни, прочетена 727 пъти
Здравейте. На 19 съм. Лятото на 2023 г. изкарах в Албена. Работех в един хотел като администратор - в началото не знаех какво да очаквам. Но очакванията ми поне бяха оправдани. Албена е един спокоен курорт - не е лош, но си има своите особености. Работейки на рецепция, имах достъп до това да се храня в ресторант шведска маса... Но не мога да преброя вече колко пъти съм страдал от хранително натравяне, в последствие от ужасната хигиена. Внася се доста евтина работна ръка от чужбина - нищо против, но допреди си мислех, че ние българите сме мизерия... Понеже ние, персонала, сме настанени по отдавна затворените хотели, не си и представяте колко пъти ми писна да гледам как киргизстанците катерят тераси... Един ден бях изпрал едни дрехи - пуснах пералнята рано сутрин, прибрах се вечерта, а белите ми блузки и един панталон ми липсваха. На следващия ден, виждам един киргизстанец с моя блузка... Заговорех го на руски (който не говоря почти; но тук без руски си като без ръце), той се прави, че не разбира и ме игнорира. Милети стават управители на ресторанти - в моя случай, те арогантни, със самочувствие, голямата работа били. С връзките в Албена АД се издигнали.

Този месец, всички служители на Албена бяха отразяни с купоните - трябва да взема купони 200 лв., получавам 100. Защо? Заповед на Албена АД. И аз си казвам, моля?

Все пак не искам да се отказвам от това да работя по курортите. Работата ми хареса, но поради очевидни причини, не искам да остана.

Според вас, Слънчев Бряг по-добре ли е по отношение на заплащането? Знам, че там пият, купона е нон-стоп, бол ненормалници... Но станах мазохист, какво ли не се нагледах през тези месеци...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 1770841f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ето защо този сезон беше пълен провал-на юг положението е съвсем същото. По цивилизованите страни за хотелиерство и ресторантьорство се учи с години, а тук родните мутри лансирани от вездесъщите ни "политици" окупираха бранша, изтаковаха се отгоре му с извинение, напълниха дюните с хотели и... ето го резултата. Всичко се преориентира към съседните нам страни. Наводнението от преди два дена извади на показ и други неща. Туризъм с мутренска политика не се прави, а се прави с отношение към клиента и изпипване на детайла. Родната мутра иска печалбата днес, на момента, ако може и вчера. Ходил съм по чужди курорти, но подобна свинщина като нашата не съм виждал.
Много скоро далновидните ни мутри ще започнат да събарят хотели, въпрос на време е. А ако те не го направят природата сама ще се погрижи за това както видяхме преди два дена.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 52abb98808
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   От чисто любопитство да попитам понеже и аз мисля да отида да работя на Албена следващото лято, как е интнимният живот там? Намери ли си приятелка за престоя си, имаше ли много рускини или може би украинки. Или ти не си по това.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: edb3687da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   До автора-ще споделиш ли, дали имахте почивни дни или 3-4 месеца беше работа нон-стоп без дори 1 почивен ден за 4 месеца?
Питам, защото и аз мисля другата година Лятото да работя на морето, но всички ми казват, че няма абсолютно никакви почивни дни, а и по обявите-същото чета...
Как нормален човек да издържи цели 4 месеца без почивка? !
Би ли споделил и колко ти беше заплатата?
Само английски ли искаха да знаеш, за да те вземат на работа?

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: a89ea7c721
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   По-добре е слънчев бряг.
По-добри пари се изкарват от Албена.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 442d7a95ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   С какъв акъл продължавате да работите за българи? По БГ морето?

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 341fb78141
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към 2 - както написах, курорта е спокоен. Който търси, намира - все има ебливи немкини или украинки, но това е за онези, които търсят здравата. Аз лично нямам интерес. Не мисля, че Албена е мястото на което да търсиш някоя за е.. не. Дойдеш ли, ще видиш само семейства и старци, младежи дойдат ли се чудят къде да се бутат... та тук всичко затваря след 20:00.

Към 3 - какво искаш да работиш точно? Наистина зависи от изключително много фактори и отговора не е прост. Ако искаш да работиш в хотелиерството, много зависи от това къде ще се паднеш. Аз се паднах "в нормален хотел", но пак мизерен. Зависи от шефа/фронт-офиса как ще ти разпредели графика. По принцип по договор трябва да имам по 1100 лв. на месец, като към тези пари влизат купони. Следователно 900 лв. чисто. Това е за - 1 дневна смяна, 1 нощна и 2 дни почивка за целия месец. В моя случай беше голяма каша с графика и няма нищо общо с описаното. Юли месец съм работил 23 дена. Имах непрестанно дневни смени (без нощни), 5 дни подред, случи се и 7, понеже все някой нещо му се случило... в крайна сметка шефа ми писа по-малко часове и взех по-малко пари - 1500 лв. общо, като 200 лв. беше купони. Следователно 1300 лв. в банката. А друг мой колега взе 1200 лв. чисто купони 200 лв. за 17 изработени дни, но неговото беше повече нощен труд, а той се заплаща повече явно. В повечето хотели има неравнопоставеност - едни получават почивка 9 дни (стана така при мен август месец). Голяма мизерия. Всички напускат по-рано.

Колко езика? Английския ти е предостатъчен. Аз лично говоря общо 4. Бъди подготвен затова да те ругаят турците затова, че не говориш езика им... защото за тях ти си длъжен. Да не говоря за украинците или молдовчаните - гледат ме като гръмнати като чуят, че почти никой от нас не говори руски. Ами, Бог да ти е на помощ. Бъди готов и да се разправяш с румънци, без значение дали си в ресторант или хотел - те са най-големите интриганти. Все пак научи малко румънски, ако си такъв мераклия; хванеш ли им цаката, поне дават бакшиш... а в Албена човек почти никога не хваща такъв. :)))))


4. Може и там да опитам наистина. Макар че постоянно чувам за пиянството там и какво ли не.




-От автора

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: f5d93c14cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Работи където е подходящо за теб и ти харесва, това е правилният избор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker