Защо някои хора са толкова самостоятелни и оправни на такава възраст? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо някои хора са толкова самостоятелни и оправни на такава възраст?
преди: 8 месеца, 9 дни, прочетена 862 пъти
Здравейте. Сериозно ме измъчва мисълта защо повечето от моите връстници винаги са били по-самостоятелни от мен. Много от тях си намериха работа още като завършиха училище или дори като навършиха 16. Няма да ви лъжа, това беше доста странно за мен. Също така когато им се налагаше да се подготвят за кандидатстването след 12 клас, сами си намериха преподаватели за частните уроци. За мен подобно нещо бе трудно мислимо. Да не говорим, че още от малки бяха доста отворени в клас - не се срамуваха да питат учителите за всичко, постоянно ходиха да си купуват разни неща от лавката. Започнаха да си правят фейсбук профили още на по 11 години и да публикуват всякаква лична информация там. Принципно такова поведение е нормално за едни 20% по-отворени хора, но реално така бяха огромното мнозинство мои връстници. Някои от нещата които казах може да ви се сторят нормални, но за мен определено бяха странни.

Каква е причината за всичко това? Родителите ли играят роля, защото например на мен майка ми не ми даваше да си направя фейсбук.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 0f11e52980
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Махни фейсбук, но родителят може да е подхранвал чувството ти на срам, докато родителите на други деца да са ги карали да бъдат по-самоуверени. Давам ти пример: сестрата на моят приятел е много нагла и безцеремонна (голяма жена, не дете), още от началото ми правеше впечатление, че подмяташе неуместни забележки на масата по завоалиран начин (по повод мен), без да ме познава или има повод за това. Възрастните й родители си мълчаха, а майка й чак се усмихваше като че се радва. Ако бяха моите родители щяха да ми направят директна забележка пред всички, независимо права ли съм в ситуацията или не и после отделно. Тази жена е самоуверена, дори нагла, защото никой отрано за нищо не й е затварял устата. Аз съм срамежлива, дори прекалено. За чувството за срам да. Но след 18 е добре да се учим да сме отговорни и това да не ни учудва, колкото по-самостоятелен и отговорен, толкова по-добре ще си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 35cd2707b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Според мен родителите не обръщат внимание, позволяват всичко, но зависи и от характера. На мен ми се иска да съм оправна, да не ми пука от нищо, да съм отворена, но не съм такава и съм се приела.

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 2082474e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Гледаи от тези хора, стреми се да си като тях, това е правилното нещо, родителите нямат общо, важното е да си решителен, точен, забавен, защото животът бързо минава, всеки иска да е интересен живота му.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 53b0cf3a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Хората от малки се учат на самостоятелност, родителите са хората които трябва да контролират това, но никой не обучава родители и те се учат върху децата си. Има няколко начина човек да се учи, те са от собствен опит, но тогава често се греши, от опита на другите чрез четене и слушане на разкакзи за опита на другите, детските книжки и приказки са такъв вариант, или просто не се учат и страдат от факта че не са науени да се справят самостоятелно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: d429723e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен просто тези хора са научени да се управят сами още от малки и това е довело до сформирането на такаво поведение като са станали големи.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: 6bb6fb8a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Учиш се на самостоятелност, когато не всичко ти е поднесено наготово.
Аз също сама съм си търсила учители и курсове за кандидатстудентска подготовка.
Сама съм ходила да подавам документи в различни градове, да се явявам на изпити, да си търся квартири, работа и т. н. Бях на 17 г. Нямаше интернет и мобилни телефони.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: c9d6e30f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Здравей,

Причините може да са много:

1. Примерно да са започнали работа по-рано поради нужда от пари или да помагат на родителите (не винаги е заради нещо положително).

А и на тази възраст кипят хормоните и може да искат да си изкарат някакви пари за дрехи, чалготеки, кола и т. н.

2. Не вярвай като някой ти каже, че "сам" е свършил нещо. Много често се е оказвало при моите познати, че "някой им е дал акъл".

Да - те може да са се свързали с частния учител сами, но някой им го е препоръчал. Та не се депресирай, че не си звъннал/а един телефон.

3. Това, че майка ти ти е забранила да си направиш Facebook е доста правилно. Социалните мрежи са пълен отврат. Разсейват те, хората си качват някви пълни глупости за да събират харесвания, и обикновенно е пълно с глупави новини и коментари.

И най-вече последно да ти кажа - рано ти е да се сравняваш с връстниците ти.

Голям праз, че са по-отворени от теб на 16. Ако учиш, не се отказваш и вярваш в себе си, ще ги задминеш и забравиш.

И аз бях като теб на 16 (сега съм на 31) и връстниците ми работеха, правеха се на "отворени" и т. н. и сега колко им се смея не можеш да повярваш. :D

Някои продрусаха, или са пияници. Други се хванаха с жени с деца. Трети изплащат големи кредити. Някои и починаха.

А аз, нищо че започнах доста по-късно от тях работа и не бях "толкова отворен" сега имам 2 бизнеса, собствен апартамент (платен с пари, без ипотека), скоро 2-ри ще имам. Работата ми е такава, че успявам и да си поспя през деня. Нямам кредити, нямам ипотеки.

А и станах много по-отворен от тях. Почти всичките не смеят да спорят със шефовете си, а аз съм се карал яко. 4 пъти са ме уволнявали (но са ме и повишавали чат пат) и пак си правя каквото искам. Водил съм публични лекции, конференции, статии съм писал. Даже малко в "политиката" ще влезна скоро.

Пред мен, те сега изглеждат като "шушумиги смачкани от живота". :D

Не е въпросът "Колко си отворен? ", щото всеки може да е "отворен", а и в наше време "всеки се прави на отворен".

Въпросът е "Ако животът ти удари шамар и събори - ще се откажеш ли или ще продължиш да се бориш? "

Аз колко шамари съм видял, но никога не съм се отказал и не се кланям пред никого. Освен Господ.

И много обичам да се ебавам точно с такива "отворени" хорица като връсниците ти (ее айде - с по-възрастни, примерно някакви 25-35 годишни дето ми се правят на "големи шефове" и "бизнесмени"). Лапетии като връстниците ти директно ги поставям на място.

Та да не ти пука! В наше време 90% от всичко което виждаш е "фалшиво" и е "преструване".

Важно е ти да си ИСТИНСКИ и да не се предаваш! Вярвай в себе си! :)

Поздрави!

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: b5c24ed45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Улицата и животът те учат, колкото по отворен и нахакан си, толкова по-далеч ще стигнеш. И нямам предвид да си нагъл селянин без елементарна култура, имам предвид да буташ, да търсиш, да питаш и така. Това е положението. За съжаление това, което ни учат в капсулираната обстановка на семейството, много често не отговаря на реалността, в която ние живеем. И аз така бях научен да съм добричък, да уважавам, да вярвам в чистата любов и като излезеш сам и виждаш, че няма нищо общо. Трябва буквално да си като животно, като хищник иначе те смачкват.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 9cf7c7589a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мисля, че е характер и възпитание. Може да са имали желание да ги правят нещата по-рано.
За фейсбук, не ти трябва. Хората там са фалшиви приятели, дори едно ЧРД не могат да ти напишат, защото ги мързи. Аз започнах да обмислям как да го изтрия и да помоля контактите ми по друг начин да се свързват с мен. Сега съжалявам, че си направих профил когато излезе и ми се иска да не го бях правила.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker