Може ли хората да се делят на по-качествени и не толкова? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли хората да се делят на по-качествени и не толкова?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2283 пъти
Често се променям. Сменям мислене, гледна точка, вкусове. Опитвам се да намеря себе си и при всеки следващ опит се губя още повече. Коя съм аз всъщност не знам.

Лошото при мен е, че когато имам приемерно приятелска компания. Взимам от нея, каквото мога (не материално, разбира се). Имам предвид, че научавам разни нови неща от тях, естествено давам и аз много от себе си. Отдавам им се. И в един момент, в който се изчерпа нашата приятелска връзка и усещам, че вървим назад, или надолу, или че тъпчем на едно място, прекъсвам връзката. Използвачка ли съм?

Гадно ми е, защото в момента, когато стане това се чувствам повече от тях. Казвам си те са ми под нивото. Едната примерно не иска да учи и да се развива, не искала да окюравява, а е с основно обр. Другата си постига успехите със сваляне на гащите и т.н. Естествено всеки си живее неговият си живот и има право да прави с него, каквото намери за добре. Но немога да одобря постъпките им.

Давам примери, за да не съм разбрана погрешно. Еми ок, взела съм от тях и се ориентирам към хора "над" моето ниво, за да се впия в тях (образно) и да взема душевно и интелектуално от тях, след което историята се повтаря. Изравнявам се с тях, искам нещо повече, прекъсвам връзката... и т. н. Високомерна ли съм?

Така от среда с наркомани, престъпниц и и проститутки, попадах във все по-добри и по-добри среди.
В момента ми е кофти защото прекъснах връзка с последната среда и си осъзнавам грешките и те са:
1. Не бива да прекъсвам така окончателно връзките
2. Не бива да деля хората на по-качествени и не толкова
3. Може би трябва да престана да се опитвам да бъда нещо повече

А може би да си нещо повече означава да общуваш с всякакви хора и да спреш да ги делиш?
Едно е сигурно на един въпрос знам отговора и той е -"Объркана ли съм? "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 711f4a1ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хаха, това все едно аз съм го писала :)
Аз съм от хората, стардащи от хроничен недостиг на емоции, за това и аз имах навика да се "впивам", "изсмуквам" и "зарязвам" и много добре разбирам за какво говориш.

Ти си млада, нормално е да сменяш компании и да търсиш себе си. Някои хора цял живот търсят себе си. А някои дори не се намират. Аз не мисля, че се познавам напълно, но според мен трябва да се стремиш към това, което те прави щастлив и спокоен. Да се събуждаш сутрин с желание и усмивка.

Не знам защо си попаднала в компания на проститутки, наркомани и крадци, но е хубаво, че си се отделила от нея. Колкото и да не ми се иска да го кажа (защото и аз познавам наркомани и някои от тях са прекрасни... евентуално... хора) нормално е да се почувстваш над тяхното ниво ако си умно и мислещо момиче.

Сменянето на средите е нещо нормално. От училище влизаме в гимназия, после в университет, после на работа, после сменяш работата, няма за какво да се шашкаш.

Само един съвет - помни, че всички са хора. Не гледай на тях като на обекти, които изсмукваш и зарязваш, те са хора, с чувства, като теб.
И според мен няма човек, който да може да каже кой човек е качествен и кой не.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6a71390ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен няма лошо, че искаш да се развиваш и да общуваш с все по-ерудирани хора, но това не значи да забравяш от къде си тръгнал и да забравяш старите приятели. Едно приятелство не се дефинира от това колко може да научим от този човек, а до колко можем да разчитаме на него и да споделим хубавите си мигове и трегвогите си с него - без да се притесняваме от клюки, завист и т. н. Опрделено смятам не стремежа ти за самоусъвършенстване за лош, а начинът, по който го правиш.
Търси нови приятели. Разширявай кръгозора си. Общувай с по-интелигентни хора, но не зарязвай старите си приятели. Представи си, че всички мислеха като теб, то тогава ти щеше да си останеш в онея долните среди, защото никой малко "по-нагоре" нямаше да те намира достойна, за да си говори с теб. Позволи на хората да се учат от теб, а не само ти от тях :)
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: edcd501311
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   О, да и то много.
Виж сега, понякога трябва да кажеш, , Ей, аз съм нещо повече, те са под нивото ми! " и понякога трябва да се погледнеш в огледалото с думите, , Хайде стига, красива съм, не е зле". Но за да се случи и да не е надменно, самолюбиво или високомерно, трябва да имаш някаква цел.

Сама каза, че всеки човек има свой начин на живот и сам избира какво да прави. Разбира се, че примерно студентка по медицина трябва да си кажа, , Аз съм нещо повече! ", ако компанията и е от момичета който купонясват по 15часа на ден + някой друг в леглото на някое момче за лична изгода. Защо и е позволено ли и защо няма да изглежда тъпо, еми много просто, ако е с тях си проваля ученето, следователно това което тя е избрала за себе си.

Би звучало гадно само ако ти ги тъпчеш, тормозиш, налагаш себе си и идеалите си, а накрая кажеш, , Аз съм повече от вас! Разкарайте се! ". Тогава би била на доста ниско ниво.
Първо избери себе си, това не става веднагически, сложи си цел примерно, , ЩЕ стана party animal " or. , , ЩЕ уча много и ще стана човек с високо интелектуално ниво и стабилни доходи. "

Разбираш ли ме? Нормално е около различна среда с различни хора и ти самата да си друга, но някак си трябва да знаеш каква точно искаш да бъдеш. В училище съм един човек, при едни стари приятели бях съвсем друга, сега общо взето се забавлявам и съм с хора с който мога да говоря за всичко. Ако ще мога да отида при тях с думите, , Памперс, ако тоалетната хартия е отвратителна???? " и те няма да ме напсуват. Но да, знам коя съм аз. Разликата между мен и теб е само, че аз не зарязвам приятелите си, просто със всички имаме отделни теми, отделни лафове и всички са коренно различни характери, мога да излизам с всички по отделно (заедно може би ще се избият).

Не бих казала че това е надменно или че аз съм разглезено дете без директен избор. Седя твърдо зад мнението си, защо трябва да имаме само 1 компания и защо трябва да имаме едва 5 приятели. Не може ли повече? Не може ли при всички да откриваш нещо ново и различно? Не може ли пред всички да показваш главно 1 част от себе си? Важното е те да те познават и да знаят, че както лигава така можеш и да си сериозна, за да няма измамени.

Хората имаме огромни характери, дори човек изваян като камък има слаба страна и дори най-голямата кучка може да се появи при някоя своя приятелка със сълзи на очи и да заговори за чувства и болка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6deae7f220
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо, поздрави, че си успяла да се откъснеш от ПАГУБНАТАТА си компания и да се ориентираш правилно - човек става такъв, каквото е обкръжението му. Събирайки се изключително с хора, които са минимум на твоето ниво по образование, социален статус, просто са на твоята вълна на интереси и т. н., ти ще постигнеш много повече в живота. Така се създават т. н. връзки. Един човек ти дава съвет, друг те препоръчва и си правите услуги. Има го това в цял свят, а хората без връзки се ядосват на това и псуват България, но няма как - не може по цял ден да киснеш с проститутки и наркомани, да говориш едва ли не техния език, да се обличаш така, да не учиш и да не се квалифицираш с практика, и т. н. и да чакаш да станеш нещо повече.
Конкретно на въпросите ти
1. Да - ПРАВИЛНО е да се прекъсне от раз контактът с хора, които не са ти приятни, с които нямаш обща тема, общ начин на живот, които живеят асоциално. И изобщо - ти имаш правото да си общуваш с когото искаш.
2. Правилно е да делиш хората, защото хората не са еднакви. Не е правилно да се мислиш за нещо повече от тях по принцип, но не може и да се слагаш на едно ниво с някой аналфабет и престъпник. Може в миналото да си общувала с определени хора, но да си променила интересите си, постигайки повече от тях. Твое право е НА БАЗА НА ПОСТИГНАТОТО да си кажеш, че си повече, както и да си търсиш хора, с които да си на една вълна. Не е правилно по принцип да си мислиш, че си повече, защото си руса и бла-бла-бла.... винаги трябва да имаш аргументи, защо си повече и защо един или друг човек е ценен, за да си губиш времето с него... това не е губене вече на време, но да обръщаш на асоциален човек внимание от чувство за... справедливост е чисто губене на време. Освен това... човек е това, което са приятелите му, не го забравяй! Семейството не можеш да си избереш, но приятелите можеш. Използвай правото си на избор
3. В никакъв случай не преставай да учиш, да се стремиш към повече в живота. Като постигаш повече, ти никому не вредиш, те сами са си виновни, че не искат да постигнат повече. Като се отказваш заради други хора от мечти и цели, ставаш същия.

Успех и горе главата!

А.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0ad28338a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ама това е покъртително!
Сменила си всякакви изродски компании на наркомани и проститутки и отвсякъде си се измъквала, за да се впиеш в следващата шайка, която ще те направи по-интелектуална и духовна?

Правилно ли разбрах - откъснала си се от наркоманите, защото са ти под нивото и не ти дават вече нищо и си се присламчила да учиш занаят при проститутките? И след като си го изучила не спираш дотук, а искаш да продължиш да се развиваш?
Извини ме много, но това ако не е шега, значи е абсолютна трагедия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker