За или против връщането на казармата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За или против връщането на казармата
преди: 8 месеца, 6 дни, прочетена 1378 пъти
Първо искам да кажа, че съм мъж на средна възраст и не съм ходил в казармата. Темата ми е провокирана най-вече от поведението и начина на живот на голяма част от днешните мъже. Станаха много темите за девстениците, за депресираните за отчаяните от живота и за такива без грам мъжко достойнство. За такива дето с една жена в тях не могат да се управят. И такива дето нямат елементарни умения да плуват да стрелят, да се защитават в ръкопашен боен, да се отстояват, да шофират. Според мен казармата е вид израстване момчето да стане мъж. Да може да носи отговорност за собствените си постъпки. Много мъже там придобиха на времето и професии и професионални категории. Ония Гатьо големия, , мъжкар, , от Игри на Волята големия командос дето не може да плува и пляскаше като бебе във водата със спасителна жилетка срам и позор! Чувал съм и гадни неща за казармата. Гаври на по-стари с по-млади. Унижения, мачкане на хората. За това съм твърдо против. Една личност не може да бъде изградена като я мачкаш. Според мен връщането и е задължително, но под друга форма. Трудово-възпитателен лагер за период от 2г. Място където ще се придобиват трудови навици, Дисциплина. Умения. Стрелба, шофиране, плуване. Спорт силови тренировки всеки ден. Участие в бедствени ситуации пожари, наводнения. Елементарни умения за самоотбрана със или без оръжие. Базови технически познания. Много мъже в днешни времена една гума на кола не могат да сменят. Да се научат да преодоляват своите страхове. Да пазят самообладание. И най-вече да спазват правилата и да се научат да носят отговорност за постъпките си и на уважение по между си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 6 дни
hash: a99cbc5c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   На мен това ми звучи като: ще оставя детето ми на други мъже да го научат как да бъде мъж защото аз не съм. Възпитанието идва от семейството не от институции. Казармата има за цел да подготвя войници, не да учи на самочуствие.

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 81e284b727
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мъж на средна възраст си, казваш.

Защо не направиш група във Facebook за тази цел?

Защо не се свържеш с партийци, които да организират референдум на тази тема?

И сега има академии даващи базова подготовка, примерно "Академия Командос" (аз ще я запиша скоро).

Промотирай този тип базова подготовка сред българите!

Аз като тинейджър участвах в един куп "български каузи", петиции, давах съвети на Ангел Джамбазки, дарявах пари и още много и много.

Стига сте задавали въпроси в този сайт - направете Вие нещо!

Но вече не се занимава с "общонародни каузи" - на народа не му пука за него, па на мен ли трябва!?

Казал е Васил Левски:

„Нашите българи желаят свободата, но приемат я, ако им се поднесе в къщите на тепсия“

Остави го този загубен народ - ще остане като име в историята и толкоз.

Тука под "гражданско участие" хората разбират, разходка до площада с кафе в ръка и викане по протестите, или "писане на гневни теми във Facebook".

Толкоз за "гражданското общество" в България.

И един виц:

"Въпрос: Защо в България няма гражданско общество. Отговор: Защото всички са селяни! "

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 81624f5c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Имаш грешна представа за казарма и затова и плановете ти са грешни. Нима ни казваш млад току що завършил образованието си адвокат, стоматолог или инженер да го пратим в трудов лагер, вместо да работи в някоя фирма по специалността си. Въобще си нямаш идея как да възпреш гаврите и мачкането, или как без мачкане ще накараш глезльото въобще да стане от леглото и да тренира силовии тренировки или да върши полезен труд, но пък се мислиш че ако го напишеш нещата ще станат пефектно.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 87f1f25edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Аз съм момче на 22 години и съм твърдо против връщането на казармата. В днешно време, в почти никоя европейска демократична държава няма задължителна казарма. Говорил съм по тази тема и с мои роднини и познати, като повечето от тях също са категорично против. Защото реално завършваме училище на 19 години, после голяма част от нас отиваме да учим висше образование бакалавър 4 години, после магистратура 2 и сме станали вече на 25. Ако има казарма 2 години, това означава, че чак на 27 години ще започнем реално да работим. Пък и да лягаш и ставаш със свирка, да те будят сутрин в 5 сутринта, да те карат да им вдигаш по 50 кг чували, да си в строителни войски и т. н.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 054dd0f992
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Тъпа работа е с тая казарма. На 46 съм ходил съм - не е нищо полезно.
Целта на казармата не е да създава мъже, а войници - за евентуална масова война.
Светът вече е друг - по-дигитален, професиите са други. Не може от един графичен дизайнер на 20, да искаш да е като 50 годишен шофьор.
Ако искаш например да направиш сина ти мъжкар, ами запиши го да тренира бокс или джудо. После на 20 го изпращай да работи в чужбина, за да се оправя сам в живота и ето ти.
Защо да ходи в казарма?

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 603d97f817
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   В казармата няма абсолютно никакъв контрол и там са се провалили човешки животи. И много твоите връстници не стават за нищо. Говоря ти за мъже над 40 години, които са страхливи и нямат топките да се сбият, да отстояват мнение, да се организират на протест и пр. Примерите за непрокопсаници от казармата са стотици. Мога да те заведа на няколко места и София където се събират пияници, служили едно време в любимата ви казарма. Ти да си видял в България един протест от 50 000 човека? Защото аз виждам такива само от политически сили. Българските мъже освен да пият бири и ракии и да обясняват кой трябва да е шеф на БФС и управляващ в парламента, друго не показват. Защо ти е тая казарма? Да се осакатят всичките тия нежни момчета дето сега са на по 15 години ли? Едно време обратните са произвеждсни точно в казармите, пък днес щяло да я връщат за да се борят с тях. Виждаме ви всички дето сте служили какви сте смешници. Има си достатъчно зали за стрелба, плуване и бойни спортове, където се възмъжава.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 3e5b225c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   По принцип съм, За, наборната казарма, но да се случи това в момента е невъзможно. Всичко в тия казарми е нарязано или ръждясало, самите казарми са обрасли в бурени, покривите текат.

За да се възроди казармата трябват милиони - ама наистина много милиони, които няма откъде да дойдат ако не се вдигнат данъците. А на тая инфлация вдигнат ли се данъците хората ще скочат веднага.

Да кажем, че за казарма са 80 000 момчета всяка година - нови наборници. Ти тия хора трябва 2 години да ги храниш, обличаш, екипираш и обучаваш, което въобще не е евтино.

По-осъществимо е някакви скаутски лагери през лятото за учениците от горните класове с базови умения - да си палят огън, готвят, физ. подготовка и самоорганизация.

Ама и за тази идея трябват милиони, макар да е по-евтин о и осъществимо от връщане на истиснската казарюма.


Т. Т.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 5d6df95dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Няма смисъл от казармата.
Чувал съм от дядо ми че там влизат различно умни и излизат еднакво тъпи.
Не всеки иска да е остриган нула номер и да носи униформа без да има право, ако иска да си пусне дълта коса.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: c70b730175
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Казармата я отмениха точно като трябваше да влизам. Брат ми обаче го хвана, защото е по-голям. "Казрмата" му мина в ядене и пиене, излезе 20 кг по-тежък и за цялата си служба не беше изстрелял и един патрон.
По същото време единия от братовчедите ми, който от 17-18 годишен се знае, че е гей, се уреди като кадровик и замина на мисия в Ирак...
Толкоз за мъжете и казармата.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 2dcedd3cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

11.   ЗА! Тогава няма да има мамини синчета и лигльовци! Ще знаят да носят отговорност и ще знаят как да д държат като истински мъже не само в живота но и към жените! Че имат повече уважение към нежният пол! Дори мисля че ще намалее насилието над жени! Ще се женят и ще създават семейства! Виждаме разликата м бду лъже били е казарма ( Гатьо именно и маминият Радостин от Игри на волята )! Ще си градят самочувствието на база собствени постижения а НЕ на мамини ласки като принцове на мама и тати! Тоест изкуствено изградено!
Аз не съм срещнала мъж бил в казарма да му помогне смачкани самочувствието от унижения! Това лапе хубаво зашотот калява характера и личността!


ЗА съм!

Ж на на 26

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: e7cdd34078
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Ама, че глупости. Има само едно нещо, което определя какви ще бъдат мъжете(и жените). И то е средата и възпитанието им в които са те през първите им 7 години. Сега този процес в България е оставен на самотек от държавата и родителите в резултат на което България сега е един инкубатор на олигофрени, а след тези поколение от олигофрени няма да има и надежда, защото нишката е прекъсната. Бил съм в казарма и това е най-голямата простотия на света, която може само да те смачка психически и със сигурност няма да ти даде нищо полезно. В най-добрият случай излизаш психически повреден от там и ти трябват 5-10 години за да се възстановиш психически поне частично. От дисциплината ще ти даде най-много да си лягаш по навик в 21:50 и да не говориш като се храниш, понеже всеки път в столовата един противен униформен е изкрещявал с всичка сила на всички непосредстевено преди да седнат на масата "Без приказки сядай и се храни". Това е което ще ти остави казарамата като дисциплина, носене на отговорност за постъпките ти, оправност и така нататък-де не говориш като се храниш и нищо повече. Ако има нещо за което харесвам САЩ е защото и сцепи канчето на българската задължитална казарма. Това беше един олигофренски зверилник и престъпление срещу личността.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: aaa197afec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Против

М20

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 1d117fe09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз с м за казармата ако нивото е, като в Швейцария, на този простотия по-, добре не и проблема не е казармата, живота много се промени, толерира се лигогията при мъжете, якета с пухчета, панталони с ластик. А и майките са много виновни, това не са мъже.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: a63b322cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Наборите на баща ми няма неженен, няма бездетни, няма без професия, няма такива, които си скубят веждите, ходят на маникюр на солариум или да си бръснат други части на тялото освен лицето. Това са мъже ходили в казармата. Погледне ги днешните мъжленца. Те висят пред огледалото повече от жените. Във фитнеса яко химия думка, прави се на сташен, облича се тактически, ама иначе мама му скубе веждите преди да излезе на работа и не знае кое е фаза, кое нула на тока. Като изгори бушон вика майстор.Като излезе на улицата бие предимно жени и пенсионери. Ако си намери жена я води в апартамента от техните с мебелите от техните. Или висящи пред компа момченца играещи видео игри до 30г. до като мама му носи ядене в стаята и виси в социалните мрежи по цял ден. Това е профила на днешния мъж.

Автора

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: f4daa268be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Авторе, така не става. Самият ти не си ходил в казарма, а говориш да са я върнели. Мина вече годините на годност и почна спокойно да говориш отгоре за неща, които засягат други, а са далеч от твоята глава. Ти имаш ли жена? Деца имаш ли? 2 години, дори баща ми е служел по-малко. Има недостиг на работна ръка във всичко, а толкова млади мъже да бъдат пратени да маршируват в планината. Несериозно. Всъщност това няма да направи от момчетата мъже. Просто ще ги изгони. Не 2 години, не година и половина, не 6 месеца, а за 6 дена да я сложат, всички млади мъже ще напуснат държавата. Защото ако не я бяха махали всички млади мъже щяха да знаят, че ще ходят там от бебета и щяха да гледат на нея като на нещо нормално. Сега обаче тази връзка е загубена и тя не може да бъде възстановена просто ей така. На наборната военна служба не ѝ е целта да прави от момчетата мъже, както му викаш. Нейната цел е да научи мъжете да бъдат войници, за да може ако, да не дава Господ, има война, те да бъдат пратени да защитават държавата. Гражданите на една държава подлежат на военна служба при война независимо дали имат или нямат военно обучение. Според мен ако след време, което може и да е след 200 години, но все някога ще дойде, когато България отново ще бъде във война, ще се налага да събират мъже, да ги обучават набързо, после да ги пращат на се бият още преди обучението им изобщо да е завършило. За да стане това, което ти казваш, може би наборната военна служба не е трябвало изобщо да се маха, но не само в България, а навсякъде. Защото не може навсякъде другаде младите мъже да си следват мечтите, а на младите мъже в България някой да им вика. Вярно е, че в казармата неграмотни мъже без професия са излизали ограмотени и с професия. Вярно е, че от там са излизали шофьори. Един мой роднина си е изкарал всичките категории в казармата. Бил е прекрасен шофьор на не толкова прекрасните машини след войната. Накрая си беше увредил и ръцете, и краката, но пък за сметка на това с каране беше изгледал 2 дъщери, беше си построил къща и живя спокойно. Работел е в Либия като шофьор и си беше купил кола, която го надживя. Но и това е трудно да бъде възстановено. Адекватни шофьори след казарма. Затова ли войната по пътищата в България започва още през 80-те? Гледайте, има много хубав кратък филм на БНТ за войната по пътищата от 1988. Командос не можел да плува. И какво от това? Плуването не е за всеки. Ами ако някой не може да се научи да плува, какво? Ще го линчуват ли? Откъде инфраструктура, откъде машини, откъде пари? Кой ще плати са това? Много е лесно да говориш през устройството, но в днешно време и слепите хора могат да си служат с информационните технологии.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: aa98f449a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   В тази увредена до крайност нация е абсурд да се даде отново такъв контрол в ръцете на психопати.
Сериозно ли не виждаш колко са увредени пък мъжете от онова поколение? ! А знаеш ли колко от тях са били изнасилвания групово от старите? Нищо не знаеш ти.
Иначе идеята като цяло не е лоша ако е вид доброволен лагер с контролиращи обучаващите, строги правила за тях и пълна прозрачност за да няма злоупотреби- както финансови, така и емоционални или физически.
Мачкането в казарми е част от обучението.... стачкуват ти психиката и проектират желаният/търсен ефект- пълно подчинение на заповед и изпълнение без размисли и съмнения, без критично мислене. Като ти заповядай да взриви сграда пълна с деца мапример- да изпълняваш. Като ти покажат колба пълна с пудра захар и ти кажат, че това е биологично оръжие, да приемеш информацията без да раздвижваш собствени неврони, те ще са вече смачкани.
Та... казармата като обучение изключва това, за което ти говориш

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: bfc0b11032
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Жените не могат да имат мнение по въпроса. Гледам тука някакви жени се изказват ЗА. Ама това е щото мислят с оная си работа - колко яки "мъже" ще има, за да ги плющят. Нямам нищо против и те да се изказват, но ако има казарма и за жените. Нали са по-силния пол, тъкмо ще станат още по-силни. А и нали вече вземат и жени в армията...
Между другото скъпи дами, някой ден ще станете майки, ще имате синове (голяма част от вас). Някой ден вашето дете ще отиде в казармата и ще се върне осакатено - я с хепатит, я с извадено око, а недай си боже и да го гръмнат там (щото и такива простотии са били често явление). А може и да не се върне изобщо. Тогава пак ще ви питаме за вашето мнение...

В повечето държави по света има доброволна военна служба. Там обикновено отиват хората дето нямат никакъв друг шанс за реализация в живота или тия дето нещо са се чалнали и агресията им е в повече. И мъже и жени. Разв. ата тече на максимум. Всеки спи с всеки. Няма вярност, няма семейство - вечна оргия.
Между другото там плащат добре и се пенсионираш рано. Дори и в Българската армия. Който иска - може. Имат недостиг - така че давайте.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 192792c13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Аз съм икономист, 85 набор. Щях да съм от последните набори в казармата, но заради университета отложих казармата, а докато завърша, отпадна. Като завърших, едва си намерих работа след половин година търсене, защото всички искаха да си хем млад, хем с опит, който аз нямах. Намерих си работа с 300 зора без опит, но ме взеха, само защото беше приемливо да нямаш опит, след като току-що си завършил, а и знанията ми от унвеситета все още бяха пресни. Но я си представи, че трябваше да мина една казарма от година-две. След завръщането си посмъртно повече нямаше да мога да си намеря работа по специалността. Т. е. цялата ми кариера щеше да е съсипана, а ученето ми напразно. И каква полза щях да имам от тая казарма, освен че щях да съм събран с олигофрени от цялта страна на едно място и да ме тероризират повярвали си военни? После трябва да стана някакъв бачкатор или поредния черноработник в чужбина. И кой щеше да спечели от цялата работа? Нито аз, нито държавата, която до ден днешен получава данъци от мен. Който иска, нека си ходи да учи във военно училище и да става пилот, танкист и какъвто там иска, но не е коректно да опорочиш цяла кариера и образование на някого, който изобщо не е за тая работа. Ти как виждаш един човек на изкуствтото примерно или учен, или адвокат, програмист да стреля с оръжие, да го действат и бият идиоти и той да те защитава в случай на война? Не може всички да сме военни, както не можем всички да сме програмисти, художници, зъболекари и т. н. Има си хора за всичко и нека всеки да се специализира в това, в което е добър. По-добре е за него, а и за нас като държава.

Аз като започнах работа на 22 (малко преди да навърша 23), после след няколко месеца теглих заем, купих си апартамент, ожених се, направихме си дете, натрупах и някакъв опит в работата. А с казармата всичко това щеше да отиде по дяволите. Тепърва после трябваше да се преквалифицирам, защото вече никой нямаше да ме вземе, след като 2 г. след завършването си не съм работил това и съм забравил и материята. После тепърва да се развива, търся работа и кога щях да се задомя, оженя, купя жилище. Щях да загубя едни 5 г. още плюс 2 г. казарма и за какво? Защото някой си решил да ме прави "мъж"?

А и честно казано като гледам поколението на баща ми, никак не са прокопсали от тая казарма. Да, може да не си скубят веждите, ама масово са алкохолици и тотални комплексари. Държат се лошо с жените си, огъват се пред трудности, с робски манталитет са. Казармата възпитава точно това - да слушаш, да не мислиш, да изпълняваш заповеди, да нямаш критично мислене, да си типичния роб. Ако ти кажат "отиди и умри", ти просто умираш, нямаш право да мислиш и да се възпротивиш. Тероризират те, после се озлобяваш и ти става гадняр с новобранците. Няма нищо хубаво в тая простотия.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: f610ae7d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Евала авторе! Казваш го право в очите и самата истина! Аз също не съм срещнала мъж от това поколение неженен или бездетен камо ли психически увтед н или смачкан! Жалко че това поколение изчезва и днешните " мъже " на моята възраст се извращават и станаха по - жени и от мен! Днешните мамини момченца няма да искат да прекрачат прага на казармата защото така да възпитани с нежна ръка и за тях е " мъжко " да биеш жени защото са по - слаби! А иначе ако ги бутнеш в казармата - не е за тях имало тормоз и не знам си какви извращения... защото е по - лесно да посегнеш на по - нисш отколкото равен на теб! По - лесно е да си бръснеш краката и да стоиш като принцеса пред огл ралото и цял живот до мама и тати наготово всичко отколкото да застанеш като мъж на място до жена си и семейството си да пазиш тях и авторитета си на мъж и да поемаш отговорност за всяко решение в живота си!
Жал ми е за момченцата от моето а и следващото поколение! Жал ми е и за тези които са против! Горките невежи!


Браво авторе! Макар че не си свариш казармата имаш много правилно виждания! Баща ти си е свършил качествено работата като родител! Браво!

Жена на 26

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: afcf4d7925
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Против. Както съм и против войната и всякакви подобни прояви на държавническо насилие над населението.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: f4c21fe07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ако ти е толкова безполезно и жалко животчето, върви и се натискай с други сексуално объркани скинарчета колкото си щеш.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: aa98f449a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   20 "по - лесно да посегнеш на по - нисш отколкото равен"
Моля? Ти са по- низша ли се имаш от мъжете?
Аз не! По- слаба физически- да, но по "низша"? !
И си жена? Жена на 26 г? Хм... твоят проблем не са "по- висшите" според мъже, а възприятията ти към теб самата като по- низша.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 192792c13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   20, затова ли половината са алкхолици?

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 192792c13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Да си войник е професия и не виждам логика да задължават всички да стават някакви си, каквито не са и не им в природата. Има си овенни училища - който иска да се развива в тая област да учи и да се развива. Все едно да задължават всеки да е художник. Пълно простотия.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: a63b322cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Големи бъзливци днешните мъжленца…. Ще ли да ги тероризират…. На работа не ви ли терироризират и заповядват? Ама щото там ви плащат лизинговата барака и ви подхвърлят някоя стотинка да не умрете от глад и си давате задниците за пари. Ама, ако е да спасите родината не сте били за тази работа. Утре, ако се налага да защитаваш жена ти и децата ти не знаеш как да държиш пушка. Няма да имаш смелостта да удариш наглеца, защото никога не си участвал в ръкопашен бой и ще те бъде страх. Ще вдигаш телефона да звъниш на 112 до като някой се гаври с жената. Жалка история са днешните мъже.

Автора

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: fda972c5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   За!
ж

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: e9a0ab3e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Някой тук изобщо занимава ли се да чете женските мнения? Майтапът на страна, мъжките качества могат да се изградят и без казарма, но затова се изисква повече познание как работи света, което за жалост автора няма

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 192792c13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   27, добре, защо е тая агресия от твоя страна? Питаш, хората ти отговарят и ти ги нападаш, че не искали. Значи ти не питаш, а изисквсш конкретен отговор, който като не получи, се ядоса. Ако толкова ти харесва, запиши се в армията. Защо трябва да даваш наклон кой какво да прави с живота си. Дори и да е некадърен, ще си е за негова сметка, ти нали ще си си добре. Кажи честно защо толкова лично приемаш, че някои си не искал да е войник, какво те грее теб, той като стане войник.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 192792c13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Доста малоумно е да си мислиш, че казармата те прави мъж. Ако си мъж, си мъж и без казарма. Ако си гей, и 100 казарми да изкараш, пак ще си си гей.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: ec06034cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Казармата, войската е нещо необходимо за всяка държава.. Те и полицията, са кучетата-стражари, които пазят властимащите..
Дотук нещо неясно?
За мен е престъпление да използваш млади хора за това, хора с бъдеще,
Има си готованковци, съгласни за шепа пари, да го свършат
Професионална армия му казват
Пък и тя една армия... :)

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 3e5b225c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   От 8.

Наборната казарма е много по-добра от уж, професионалната, защото в единия случай учиш млади хора на родолюбие, дисциплина и отговорност, а в другия събираш от кол и въже разни наемници и заплатаджии, огромна част, от които са се писали в армията само с единствената идея да си взимат кротко заплатите и да се пенсионнират на 45 - 50 години, рсзбира се, - в огромната си част без да са се били.

Та, наборната казарма е в ПЪТИ по-добре. За да има такава обаче трябва на хората от деца да им бъде вменено, че имат и такъв дълг към родната земя, да я защитават ако се наложи и да бъдат подготвени психически. Трябва да има и материална база. Казарми, униформи, столова. Всичко това се прави дългосрочно, поне за след 10-15 години отсега напред трябва да се начертае план и стъпка по стъпка да се приведе в действие.

Разни патриотични изблици 'айде да връщаме казармата' не отговарят на ддйствителността, нещата се мислят с далечна перспектива, такова нещо изисква първо голяма инвестиция, второ промянана манталитета и отношението на хората.

Т. Т.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: f4c21fe07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Авторче, ако лизинговият офис за теб е "терор", ти никога не си бил мъж, момичето ми. Не се прави на нещо, което и двамцата знаем, че не си. Кой е и кой не е мъж не се свежда до една-две годинки сред гологлави тийнейджъри, паленце мое. Лизинговото офисче те тероризира, така ли? Ей ти една история от същинската казарма по соца: на учителката ми сина, първи ден в казармата. "Тези приети в гимназия, една крачка напред! Тези приети в природо-математическа, една напред! Тези с чужд език, една напред! " Той стъпва три пъти, единствен в групата. Пердах е ял за това, сладкишче. Ако за теб някакво офисче е терор, женичка като теб ще пукне права преди дори да е стъпила сред гологлавите.

Никой не го грее, че си стигнала средната възраст и отчаяно ти се иска най-накрая да усетиш пубертета. Като толкова ти се седи там, има военни училища. Но както казах, няма и секунда да оцелееш. Прави се на мъжленце по форумчетата, само там някой идиот белким ти повярва.

 
  ...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: a63b322cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   30 Мен лично ме грее защото живея с тия люхмани в едно общество. Усеща се една слабост и страх в постовете на неискащите да ходите в казарма. Да не ви тормозят най-вече. Не се ставало мъж в казармата. А къде се става мъж? В инстаграм ли? Или като се изявяваш като инфлуенсър и лаеш глупости пред камерата. Всеки втори мъж вече е инфлуенсър. Нима това не е загуба на време. Или като се държиш за вашите цял живот. И много от лаещите против казармата не разбраха, че идеята ми е не да се върне някогашната казарма е именно с цел необучени хора да се ползват за войска, а тя да бъде като скаутски лагер. Обществото в което живея деградира. Ей това ме брига.

Автора

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 114bfa6b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   36-ти. Всичките ми познати, които минаха наборната казарма жените им ги разточват в тях с точилката като тесто за баница. Ама с пълна си тежест ги разточват, пращят кокали и каквото се сетиш и ги правят на 10 метра тънка лента, която може да се навива като палачинка или да се ползва като кора за баница. Ако военните им началници от казармата, разберат какво правят жените им с войните им ще си скъсат пагоните и ще ги ударят в земята. Мъж или олигофрен се става в зависимост от това в какъв калъп попадаш да те оформя, докато си пластичен, демек докато си дете. След това не подлежиш на оформяне повече и нито казарма, нито затвор могат да те поправят, ако докато си бил пластичен си бил оформен като олигофрен. Проследи едно българско дете през каква среда и възпитание минава от раждането си до да речем 12-13 годишна възраст и и ще ти се проясни защо инкубаторът на България сега произвежда уроди. Казармата не играе роля защото там първо е късно второ там също са само уроди.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 192792c13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   36, не може всички да сме нельохмани по твоите критерии и да искаш всеки да живее според твоите представи. За мен е по-ползвотворно да се развивам в това, за което ме бива, и да съм полезен на себе си, семейството си и обществото с това, в което съм добър, а не да си губя времето с отживелици и да бъда някакъв, само защото някой си от споделито смятал, че това е мъжествено. Това прави ли ме по-малко мъж? Нито имам фейсбук, нито нося якета с пухчета. За някой друг пък може да биеш жена си да е мъжествено. Длъжен ли съм да изпълнявам желанията на всеки Сульо за моя си живот и да се вмествам в неговите представи, че да му е комфортно на него? И на мен ще ми е готино да няма русофили и хора, живеещи в 80-те години, но уви - никой не ме пита мен как да си живее живота. Сега и аз ли като теб трябва да се пеня тук колко русофили има, понеже не са ми приятни?

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: a63b322cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Към 35 Момичето ми, аз не знам какво е автомобил на лизинг, защото имам собствен. И да в добре платените професии, има нечовешко таргети тоест норма и тя не е никак малка и там също има заповеди, нареждания, унизителни ситуации и ти трябва да си затваряш устата и да изпълняваш точно като в казармата, ако искаш от утре да не се возиш с градския транспорт. Както има в казармата стари войници, които ще те действат от начало, така и на работа си има стари работници, които ще те юркат. А аз пет години съм оцелявал на улицата в държава, в която нямах право да работя, да има здравна осигуровка както и подкрив на главата и една казарма няма как да ме уплаши ни най-малко. А ти си карай лизинговата барака и целувай задните части на твоя офис мениджър докато синът ти си бръсне краката и скубе веждите у вас и след някоя друга година ти натресе зет.

Автора

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 6122447f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Аз съм от поколението, което беше в казармата в разгара на студената война. 2 години - чиста загуба на моето време, но от гледна точка на държавата - тогава имаше 200 хилядна армия, която можеше да задържи всеки противник докато мобилизират запасняците.
Мнението ми е, че малки страни като България трябва да имат програми за подготовка на всички мъже. Не можем да разчитаме само на професионална армия, която се събира на половин стадион заедно с техниката
От друга страна - днешните армии са много по-професионални от 80-те години примерно, освен това няма непосредствена заплаха - затова оня формат на армията, в която аз съм служил сега е остарял и неефективен.

Разумно е примерно за 2 години всеки мъж да взема някаква военна специалност и да има минимална физическа подготовка.

В Украйна са имало такава подготовка и - виждаме, че се справят много добре, според възможностите на държавата си, разбира се.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 83feb34945
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   То по твоята логика отиди 2г в затвора наиш колко корав ще излезеш от там!

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: c43cc4b0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   41, да, даже и мъж ще си намери.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: f4c21fe07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Авторче, на работното място имаш права. Ако някой злоупотребява, можеш да му се сопнеш и той после да трепери пред човешките ресурси. Ако те тормози, има съд. А и има нещо, наречено "напускане на длъжност" и "работа на друго място". Аз ти говоря как човек буквално е бил пребиван от бой заради квалификациите си в казармата, а малка женска като теб ми реве как някой в офисчето можело да те издразни. Явно бая разбираш от бръснати крака, вземи си обръсни и влагалището.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: bb4c8c5c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Според някои хора всеки, който не иска да ходи в казарма, автоматично е гей, яде скакалци, гримира се и обича арабели.

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: a3a1f40412
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Като гледам поколенията на казармаджиите по улиците в не една ситуация - практиката показва различни резултати при различни индивиди. Помня едно видео, на което 16 годишно хюмне бие една баба на спирка в Бургас. 3 или 4 казармаджии имаше там, НАСРАХА СЕ и накрая една жена се сби с пишлемето. Има го в нета видеото. Просто ако си мекотело отвътре казармата ще те научи да си оправяш леглото.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: a63b322cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   43 що не кажеш, че теб са те били в казармата бе мамин? Сигурно и друго са ти правили. И като прочете казарма изпадна в истерия от страх. Знам и за по-брутални случеи, и два пъти го написах, че точно заради тези неща идеята е тя да няма общо с военните, а младите момчета да придобият някакви умения и навици извън домът им. Да им се набие в главите какво е добро и какво лошо. Не виждаш ли ония, че голям прав мъж не може да плува в Игри на Волята. И той ми бил командос и баща на две деца. Не може да се набере на пунтона и жена го вади от водата. Масово бият жени и пенсионери. Ония ден двама младежи нападнали момичета с тръби. И добре, че е била жена смела жена да извади пистолета и да стреля по нападателите. Срам и резил за, , мъжът, , на 21 век. Който разбрал разбрал. Няма да се обеснявам повече.

Автора

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: f4c21fe07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

48.   Авторче, отчаяно се опитваш за мъжкарче да се изкараш, браво. Проблемът е, че истеричните ти изцепки мязат на писъците на ощипана лелка. Не обиждай сексуалността ми, женен съм за разлика от нещастник като теб.

Първо, уменията се изучават на две основни места: дома и даскалото, после животът продължава "урока". И това кой на какво се учи (неакадемично) е, честно казано, работа на семейството, а не на държавата (демек, данъкоплатеца).

Второ, пиши в контекст, а не ми реви в несвързани извадки. Не ми е работа да гадая какво бръщолевиш в пияното ти състояние. Казармата не учи на нрави, тя обучава войници. Това ѝ е целта, на политиците въобще не им пука какви морали имаш. Отново, това с казармата се възлага на данъкоплатеца, не е наша работа да ти възпитаваме идиотчето. Ако да е до въпитание, има си бащи, майки, прародители, връстници и всякакви тем-подобни.

Ако твоето семейство и ти самият сте толкова жалки, че да трябва с авторитет да ви се налага кое е правилно и кое не, проблемът не е в казармата. Просто не струвате. Реви на воля сега какво мъжле си, но крясъчетата не променят фактите. Схвана ли за какво става дума или ти трябва малко време да изтрезнееш?

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: a8ef305331
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Аз съм за, но само, ако вкарват жените там както е в Израел с разликата че не вкарват мъжете. Тотално изпростяха бг жените и изгубиха връзка с реелността. Само като видя с какви се мъкнат бг жените и се отказвам от тях на секундата. Това е психическо заболяване, което се лекува с дисциплина, строгост и възпитание.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 97139de308
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Към казаното от 48 бих добавил, че освен войници казармата възпитава послушковци, които да изпълняват безропотно и безкритично прищевките на висшестоящия, пък бил той и тотален малоумник.

 
  ...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 61bfa90a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Съгласен съм с 48. Ако искаш да станеш мъж, има си баща за тая работа, за да те възпита в такъв, отделен е въпросът вече, ако нямаш. Това е напълно достатъчно, ако искаш да станеш нормален, самодисциплиниран мъж с работа, жена, деца, семейство и собствен дом, повече не ти трябва. Тая тъпотия казарма не само, че няма да те направи мъж, ами и ще те направи жена, поради очеизвадно каква причина. Още повече пък с някакъв си дърт пергиш, който да ти крещи с все сила и пръска плюнка право в лицето, подобно на оня тъпир от филма "full metal jacket" - ще се получи тотално обратният ефект. Ще ти смачка самочувствието вдън земя и после ще се чудиш, къде си си го загубил, кой си и какво, по дяволите правиш там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker