Търсите ли духовността? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124255)
 Любов и изневяра (30593)
 Секс и интимност (14666)
 Тинейджърски (22062)
 Семейство (6739)
 Здраве (9766)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3352)
 Образование (7436)
 В чужбина (1706)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19303)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Търсите ли духовността?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 854 пъти
Какво мислите за духовните учения, като християнството, езотериката, учението на Петър Дънов и другите подобни, четете ли ги, до колко ви помагат? Според мен, те въздействат различно на всеки, според начина, по който ги възприема. Аз мисля, че повечето хора още не са готови да ги приемат и разберат. Струва ми се, че днешната материалистична култура прави хората все по атеистични, дребнави и суетни. От гледна точка на тези учения, сегашната ни култура е много погрешна и токсична. Като че ли, в нея няма достатъчно надеждни опорни точки. В миналото например, хората май са били по вярващи, повечето от тях са ходили редовно на църква да слушат проповеди, които са им давали смисъл и цел в живота. Днешното поколение като че ли не изпитва нужда от това. Аз не съм съгласен с много от църковните доктрини, но вярвам в християнските ценности. Приемам езотеричните учения за по правилни, и смятам, че те трябва да се свържат с психологията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 929843fcd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Нямам нужда от посредници, които да ми продават техните си възприятия, проекция, доктрини т. н
Познавам себе си, на всички нива достатъчно за да знам, че моята истина е в мен и никой от вън не може да ми я даде. Знам и, че още мнооого имам за себепознание.
За секунди мога да изляза от тялото си... и още други интересни неща. Минавам покрай 4 Д като бърз влак селска гара- същата манипулация, че и по- лошо е там, но като им бутнат малко хормоните (да, могат) повечето се доверяват безрезервно.
Мога да "хвръкна" на по високи Д без проблем.
Мога да сляза и надолу и вече отдавна без страх от конфронтации ;)
Не, разните му там учители и тем подобни.... тц, техните опити и/или просто бизнес планове са си техни, мои няма да станат.
Да, СЪМ духовен човек! Не значи това "левитирам си със свтещ задник и да съм само чистота и любов" не, които идваме от цялото, от всичкото, знаем, че е ЦЯЛО... Мога да си светя тука там и да си вибрирам на "любов" мога и да се сбия, мога и да стана огън за някои...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 37c4f7cb27
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Няма нужда от такива простотии. Човек трябва да знае само две неща - да е морален и да знае, че повечето неща не зависят от напълно от него, т. е. да не се тревожи, когато го сподели беда и да знае, че всяко зло е за добро, дори да не е очивидно в момента. Разбира се да се развива и да прави каквото зависи от него, но да знае, че последната дума на онзи отгоре и че и да не стане, има защо и е за неговот добро.

Това е напълно достатъчно. Колкото повече се задълбава в подобни измислени философии, толкова повече се напряга, а и губи връзка с реалния живот. Нещата са доста прости и няма какво толкова да ги мислим, да четем по цял ден, да се напрягаме и т. н.

Аз откакто осъзнах тези неща, живота ми стана доста по-лек. Щастието е в простота. Просто каквото има да става, ще стане. Каквото не е писано да стане, и на челна стойка да застанеш, пак няма да стане.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0035cbf68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Не, това са пълни глупости.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9e3948c5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Вярвам, чета и малцина ме разбират. При църквата нещата са изопачени и много неща в Библията ги има, но на яве е друго, но това е друга тема. Всичко е психология, начин на мислене и възприятия. Масово ограничени и прости хора, незнаещи елементарни неща. Виж само темите тук, чета и не ми се вярва да има толкова ограничени хора.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b664c8b3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Всеки я носи в душата си, вродено е.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3c717de0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много верни зрънца има в това, което казваш, но всичко е представено много хаотично и объркано...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 78de5ed707
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Езотериката и окултизма са от демоните и бесовете и нямат нищо общо с духоовността и правилния начин на живот.

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b8d5f377f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не знам какво целиш с този пост. Да намериш съмишленици? Несигурен си в духовното си израстване?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c619bc4de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   2 каза и моето мнение. Толкова задълбах във врачки, църкви и т. н. а по-нещастен станах. После забелязах, че най-щастливите хора рядко стъпват в църква или ходят по врачки.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3bf24cd6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Духовност има само в Православието и в Православната църква!

Всички други, за които пишеш са псевдодуховност - и са от дявола и бесовете(демоните)!

Човек не трябва да се занимава с тях, защото ще погуби душата си!

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b7e52b561f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   номер 7, беседите на Дънов, Рудолф Щайнер и езотеричното християнство като цяло нямат нищо общо с демони и подобни тъмни течения, това са абсолютни глупости на необразован и невеж човек. Религиите и църквата като институции са такива до голяма степен и те нямат нищо общо с течението на Дънов. Това, че голяма част от т. н се Дъновисти са изкукали идиоти, е съвсем друг въпрос. Духовността се проявава в отношението към живота и хората и разбирането на законите в природата. Повечето хора са слепи за това и всеки ще си носи последствията. Не смятам, че е редно невярващ да се убеждава в противното, човек трябва сам да достигне до истината.

М 25 г.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0aac8f6735
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Нямам нужда някой да ми каже, че е пътят, истината и животът и ако не го следвам, съм загубена. Нещата не са сложни: човек трябва да се грижи за себе си, семейството си и околните в този ред, да прави добро доколкото може. Това е смисъл и цел в живота, да направиш света около себе си поне малко по-добър и да възпиташ добре децата си.
Ако някой има нужда от напътствия и красиви фрази, ок, негов проблем, нека чете и слуша разни пророци :-)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 79794d561c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Който вярва, че всичко си знае, че няма нужда да чете не е в правилния път. Милиони години познание, няма как да поди главата ви ей така, защото сте много умни.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3c717de0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Прочети написаното от номер 2 буква по буква и го въплати в живота си...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d99aa30e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   13, и кой тук казва, че не чете? Май имаш проблем с разбирането на текстове и то кратки и ясни. Едно е да четеш, съвсем друго е (по темата) да се водиш по опита или измислиците с цел продажба на който и да е, нали? !
Не познавам нито един човек, който от четене на чужди опити (отново наблягам: свързано с ТАЗИ тема) да е успял да опознае себе си на други нива, да е развил собствени капацитети. За сметка на това познавам доста хора, които са наблегнали да проучват себе си, своите си възможности и бедна ти е фантазията какви неща могат някои от тях... аз съм още по "памперси" в сравнение с някои.
Съмнявам се ти специално да си прочел/а дори 20% от всичко, което аз, но не значи това, че съм се опитвала да следвам техните опити, а наблегнах да имам свой като и основно (повтарям) проучвах себе си, а не толкова тях. Прочетеното в зависимост... помага понякога да си обясним неща, които ни се случват. Тоест: тези, които сме по в темата, търсим отговори на нашите отговори- знам, че няма да разбереш, но някой друг може би да.

Н 1

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2063575cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравей! Истината е, че живеем в духовен свят и малцина хора го осъзнават. Навсякъде се вижда демоничното, злото и беззаконието, което е в следствие на греха в плътското естество на човека. Бог е Всемогъщ и свят Дух. Той ни създаде по Негов образ, но греха отделя човека от Него. Господ казва, че нищо нечисто няма да влезе в Небесното царство. Преди 4 години преживях операция, в която живота ми беше застрашен. Бог по своята милост ме запази и ми даде видение с ангели, от тогава започнах да чета Библията и да разбирам духовния свят. Преди бях в търсене на истината... окулт, дяволски лъжи, сред които е и учението на Дънов. Покаяние, вяра и молитва са нужни, Господ Исус Христос да освети очите на сърцето ти и да ти даде да Го познаеш! Благодат и мир в сърцето! Живеем в последните дни, това казва Библията, скоро Бог ще се върне и ще направи нова земя на правда и радост! Слава на Бога!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ceeb068a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Привърженик съм на Петър Дънов и Бялото братство, но нямам време да ходя на техните сбирки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker