Дрехи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дрехи
преди: 7 месеца, 29 дни, прочетена 684 пъти
Здравейте. Въпросът ми е когато сте били млади, хвърляли ли сте пари за дрехи/маратонки скъпи часовници и парфюми? Но най вече дрехи. Купували ли сте си маркови тениски, суичъри, анцузи, дънки или дори да не са били маркови купували ли сте си по много дрехи. Говоря за времето 18-30г.
Купували ли сте повече от колкото Ви трябва?
Споделете в коментарите.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 51a37e41d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Имал съм няколко чифта маратонки адидас/найк, ама това дори не знам дали влиза в графа 'маркови', дрехи имах страшно много натрупани по гардероби и шкафове, които не носех.

Повечето го раздадох или изхвърлих, човек така или иначе не носи поввче от 4-5 тениски и блузи, 3 панталона и 2 якета.. Всичко друго застоява по гардероби.

Т. Т.

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 9794ae76a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Извади от 2023г 30г и ще получиш 1993г ако чукнеш в нета 1993г ще научиш че това е година на много голяма финансова криза и може да прочетеш мнения че тогава е нямало пари за храна, имало е бой за мляко, камо ли за дрехи, още по малко за маркови.
Ако от 2023г извадиш 18г ще получиш 2005г търсиш в нета и ще видиш средна заплата 330 лева и ще ти стане ясно че е нямало как да си позволят маркови дрехи.

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 83a8386e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не, никога! Марковите неща са за богаташи да се фукат. Мен не ме топли да си дам половината заплата за една дреха или две. А да нося дрехи с големи лога на фирми - ужас. Въпрос на вкус. Който има дава :)

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: b5fc59b956
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Купувам си, просто жените обичат дрехите и разнообразието. Купувам си често, в последно време по- скъпи неща, по- качествени са. Като ми омръзнат ги продавам и си купувам нови. Като остарея ще нося старите. Не виждам нещо лошо в това.
Преди пазарувай втора ръка.

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: b6f562c049
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да. Винаги, когато имам възможност купувам маркови и по-скъпи неща. Те с времето се изплащат. Купувам маркови чанти и ги ползвам с години. До момента имам 5 маркови чанти с различна големина и за различни поводи - клъч, раница, две по-големи чанти и едма със среден размер. Първата си я купих 2019 - чанта Giess за 500лв. Първата година носех само нея, не е мръднала и до днес. Най-скъпата ми е чанта YSL, купена като спомен от едно пътуване до Париж. Когато си купувах евтини боклуци от по 50-60 лв на третия месец не ставаха за нищо. Сега мога с години да не си купувам чанти. Тези марки и модели, които имам винаги ще са актуални. Така е и с обувките и дрехите. Качественото е скъпо. Предпочитам да дам повече пари за една вещ, отколкото да се затрупвам с евтини боклуци
Ж, 34

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: ca267d4500
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Да, купувача съм си много повече от колкото ми трябват.
Някои съм откривала в шкафове и дъното на гардероба след 2- 3 г дори, още с етикети. При мен беше май защото съм израснала в работническо семейство и не е имало възможности за покриване на излишни прищевки. Любов, разбиране, сплотеност никога не са липсвали, но пък и си мечтаеш е със сестра ми как някой ден и ние ще си купуваме много дрехи и аксесоари като други момичета.
И като започнах да работя, точно това и се случи. Шопинг мания.
Подарявах и пак ми останаха много, вкл. такива, които не носех.
Един ден събрах в няколко чувала всичко излишно за мен, гледах ги докато осъзнавах вече напълно проблема си. Подарих ги и приключих с този етап. Сестра ми пък друг чешит, не носи всичко, но и не подарява. Не знам за къде ги пази.
Но си е проблем, психологически, аз съм го кръстила "бедняшки комплекс".
Сега гледам да е качество, без излишъци.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 12f538b648
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Давах доста пари за обувки, панталони и ризи. Имаше един сайт javari с безплатна доставка. Даже Алън Едмъндси имам от там. Ежедневните обувки Кемъл бяха супер тогава - сега са пълна шитня. Марковите сака от втора употреба - абсолютно нови са повечето.

Никога не съм си представял, че може да има скъпи анцузи, суичъри, маратонки. За мен трябва да си идиот да даваш пари за дрехи, които са за вкъщи или за тичане около блока. Изключение, ако си професионален състезател по нещо. Ходя на Витоша с най-евтините неща, които са естествена материя и с някакви обувки за 20 еврака от sportsdirect.

Пак се сетих за анцуга. Или за разните разпрани дрехи. Ебахти жалкото е да даваш пари, за да изглеждаш мърляв. Като даваш пари поне изглеждай стилно, спретнато. Има ОГРОМНА разлика между обувките или сакото на банковите служители от H&M и стойностните такива. Между тениска за 5 лева от Пепко и такава от 50 разлика няма.

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: ef8dc2b319
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не, не съм си купувала, по простата причина, че ги нямаше, а още по-малко-пари за тях. Аз харесвам хубавите вещи, но не одобрявам хората, които нямат възножност, а се пънат. Особено, на фона на всякакви ментета, е абсолютно смешно и жалко.

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 6730a1f379
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Фирмените дрехи и чанти са с идеално качество, евтините нямат смисъл, защото винаги се износват бързо и все да купуваш нови дрехи, писва, едно, но като хората това е ключът към щастието.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: c6ed66e0af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Като бях по-млада цялото ми имущество /не става дума само за обувки и дрехи, а абсолютно всичко/ се побираше в един куфар /от сегашните среден размер/ и един сак /малко по-голям от раница/. А като гледам сега племенниците ми на същата студентска възраст са с по един трикрил гардероб дрехи, чанти и аксесоари. Като ми идват на гости, идват с голям куфар /от големите размери/ уж с дрехи само за 2-3 дни. Аз също се промених. Ами имам си и аз доста дрехи и всякакви нещица, които да съм носила само веднъж, а някои си стоят даже с етикета и дори не съм носила и 1 път. А да не говорим за обувките - е там явно прекалявам. И като гледам и обкръжението ми... някои определено са обърнали пазаренето на терапия.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 25 дни
hash: 5f38c8056c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Дрехите са важна част от външния вид и как хората те възприемат на работното място, навън, при ново запознанство и тн. Между 20 и 30 г. е точно времето, когато си най-активен и най-много дрехи ти трябват за най-различни поводи. Естествено, хубаво е да изглеждаш добре на всяка възраст, освен това и уместно. Основната грешка, която се допуска е, че на 20 все още хората купуват тинейджърски и модерни дрехи или много парти дрехи, които вече на 30 изглеждат неуместно на тях или не съответстват на новия им начин на живот или просто и не влизат вече в тях и се оказват задръстени с препълнени гардероби с неизползваеми дрехи.
Много по-важно е да имаш всичко необходимо отколкото да имаш 5 вещи на кръст, които струват 500 лв. Като си вземеш чанта за 500 лв, класическа здрава и неизлизаща от мода, примерно черна или бежова, всеки ден с всеки тоалет нея ли ще носиш, без значение от цветовете- и на работа, и до магазина, и в гората, и на детската площадка. Ако носиш една вещ всеки ден колкото и да е здрава, след време няма да има вид на нова. Ако можеш да си го позволиш и си склонем да даваш пари, си взимаш всичко необходимо и всичко да е скъпо, ама не да караш с един чифт обувки и една чанта...

Съдейки по написаното в темата си мъж, щом си написал за суичъри, анцузи, дънки и тениски. Дали купуваш повече отколкото ти трябва е много субективно.

Жена съм и за мен мъж над 25 годишен, че да му е комфортно и да може да отиде навсякъде, където се наложи трябва да има примерно
- долнища: дънки, анцунг, къси панталонки - спортни и дънкови, бански, черен панталон
-горно: горнище на анцунг, сако - официално и спортно, бяла и черна риза и още някой друг цвят риза, тениски, пуловер, яке дебело зимно, олекотено яке пролетно-есенно спортно, кожено или платнено яке не шушлеково, палто
-обувки: маратонки - за спорт, спортно-елегантни за навън платнени летни и още един вид, кожени сникърси/кецове, официални обувки, есенни боти класически, зимни обувки непромокаеми с грайфер, планински обувки, джапанки
-други вещи: хубав портфейл, часовник, раница, мешка, шапка и тн.
Ами то до тук станаха 30 неща без да броим, че няма да имаш само 1 дънки или 1 тениска, а като добавим, че може да правиш комбинации в различни цветове и някои неща да са в светло и тъмно и станаха над 100 неща.

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: 2d4dad6f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Не купувам т. нар. маркови дрехи и обувки, може би единствено за спортна екипировка (планинска) може да се каже, че купувам маркови неща, защото там качеството е от значение за здравето, и екипировката няма как да е евтина.
Другите ми дрехи са евтини. Дрехи докъм 50-100 лв. парчето, ежедневните обувки докъм 150 лв. За мен е излишно да купувам маркови дрехи за ежедневието си. Чувала съм за тениски по 150 лв. Безумие. Не държа на марките.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker