Намерих малко коте - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Намерих малко коте
преди: 7 месеца, 6 дни, прочетена 472 пъти
Здравейте. Намерих малко изоставено коте. Прибрах го. Първите няколко дни бяха тежки. Котето е на около 3 седмици, а яз не знаех как се гледа коте. Храня го с кисело мляко. Яде, спи, вдига аларма, започвам да му хващам цаката. Изпишка се на паркета. Това е от една страна добре, защото вече започва да расте. От друга страна, ако пак се изпишка на паркета няма да мога да го задържа. Ще се наложи да отиде при дядо ми. Той живее в края на тяхното село, там движението е много бързо, има гълъбари и котето няма да оцелее. А аз не съм стоял буден по нощите, за да го убие някоя кола. Искам да му намеря дом. Но как ще го докарам до там да му търся дом, ако ми пикае? Семейството ми ще го изгони. Всичко друго разбрах. Как да го пазя да не го смачкам, как да го храня, как да го гледам, вече всичко знам. Остана само да го науча да се изхожда на място. Какво бихте ме посъветвали? Сложих котешки пясък в чиния на саксия. Надявам се да проработи. Моля ви за помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 1ff774e2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Трябва и да му масажираш много внимателно и леко коремчето и около дупето за да започне да ака. Това го прави майката докато е бебе и започне самичък да си ходи- много е важно за оцеляването му.
Пишка където дойде- нормално е, бебе е и не знае къде трябва, това ще му покажеш ти. Следващият път като се изпишка, с малко тоалетна хартия или памук забърши урината и я сложи в тоалетната му, веднага сложи и котето да си подуши там пишканото- ще разбере и ще ходи вече там. Като му покажеш 1- 2 пъти, ще видиш как самичък си ходи там вече.
Вземи му и малко кашонче, сложи нещо мекичко вътре, в което да се гушка и там да си му е сигурна там зона за почивка- сън.
Котките са изключително чисти същества.
Сварявай му на много ситно нарязано малко пилешко или кайма с малко настърган морков и да започва да си хапва месо- да е воднисто. С киселото мляко има опасност да се запече и съвсем да не може да се изходи.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: a38ed0646e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Става дума за съвсем малко бебе, първо не мисля, че е добра идея да го храниш с кисело мляко (има си специални бебешки млека за такива котенца, питай ветеринар), второ съвсем нормално е да отнеме време докато се научи къде да пишка (гледай на него като на бебе и на нас са ни слагали памперси и си ни учили да използваме гърне), така че няма как да се сърдиш, че не е научено. За целта купуваш специална котешка тоалетна и я изсипваш в подподящ съд (май има специфична миризма и им помага да се ориентират къде да пишкат), след това водиш бебето там и буквално му показваш как да копае с лапички и въпреки всичко ще отнеме време докато се научи. Така, че ако нямаш възможност да го правиш, по-добре го заведи при ветеринар и го помоли той да се погрижи. Грижите за толкова малко бебе са си доста и или трябва да правиш всичко както трябва или дай бебето на някой, който може.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 53decc4cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Вземи му котешка тоалента, но сложи пясъка в лененче, котките обичат да има място и да зариват. Потърси по фейса групи, които намират дом на животинки. Може да го заведеш на ветеринар, те също може би имат контакти на добри хора, които осиновяват котета. Или в селото на дядо ти да намериш някой, който ще го гледа.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 35f478aa60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Котешка тоалетна му вземи, дръж си го при теб, хубаво е да имаш коте.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 178064fdda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1 ти го е казал много добре. Попиваш урината му със салфетка и я натъркваш върху силикон в тоалетната му. Ползвай силикон, по добре попива и по рядко се сменя. Мляко ну му давай, моята хвана глисти от него. За начало лъжица пастет, дробиш средата от хляб малко и леко топла вода да стане не много водна каша.. Това беше една от любимите храни на моята. 17 години я гледах в къщи но вече е няма.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 53c7fd89c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здрасти, пиши на 4 лапи за съдействие, за намиране на дом. Във фейсбук има такива групи за котки - пиши, ще те видя и ще ти съдействам.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 53c7fd89c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Освен това, върни се където го намери по хубаво потърси голяма котка с провиснал корем и цицки, това ще е майката. Потърси много добре. Вярно, че и моята котка беше сама когато я намерих, но след седмица видях други на нейната възраст и майка им. Така че, потърси майката, може да е там. Ако можеш я хвани и кастрирай.

 
  ...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 9a247a3799
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Котенцето е още малко, живяло е досега навън, затова ще му трябва време да се научи да ползва котешка тоалетна. По принцип майката го учи, независимо дали е в апартамент или навън, затова сега твоя ще е грижата да го приучиш. Вземи му по-голям съд и там сложи пясък, защото това, което си му оставил е малко, а котките обичат да ровят. Хвани му лапичката, така че да разрови и разбере, че може там да ползва тоалетна. Другият вариант е, ако се изпикае някъде из стаите, забърши и сложи примерно салфетката в тоалетната му, за да знае следващия път там да ходи. Ще се научи с времето, просто е по-трудно като е малко и е било досега навън. Не го храни обаче с кисело мляко, продават специално мляко за котенца, консултирай се с ветеринар и му давай такова. Също и продават паучове за малки котенца, би трябвало да може да яде такова, тъй като е по-течно. Задръж си животинката, било е някакъв знак да го намериш и прибереш, ще видиш как ще се привържеш към него и няма да искаш да се разделяте.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker