Новият закон за отнемане на автомобили на пияни и дрогирани шофьори - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Новият закон за отнемане на автомобили на пияни и дрогирани шофьори
преди: 5 месеца, 25 дни, прочетена 918 пъти
Здравейте, първо искам да спомена че подкрепям по-строги наказания за въпросните типове, защото много невинни пострадаха заради тях.

От друга страна обаче, какво се случва, ако тестът за наркотици даде фалшиво положителен резултат? В Интернет има доста дълъг списък с лекарства, препарати и дори храни, след които въпросният тест излиза положителен. Ето един пример: отива човек на море с жената и децата, там разбира се го хваща вируса, пие няколко дни разни прахчета и хапчета от аптеката. После тръгват да се прибират, някъде по средата на пътя КАТ го спират за рутинна проверка, правят му тест и бам - положителен. В такъв случай какво следва? Взимам му колата оставят го на пътя, жената и децата какво правят
? Ами багажа? Автомобила автоматично собственост на държавата ли става?
ОК, шофьора отива да даде кръвна проба, която ще покаже че не е взимал наркотици, но докато излезе резултатът какво се случва? Чета че можело да отнеме месеци! Да кажем, че в крайна сметка е оправдан, после как си взима колата. Ако живее в София, а са му я конфискували и я държат в Ямбол примерно? Кой гарантира, че докато автомобилът е конфискуван, някой няма да го окраде и разглоби каквото може от него?

Ето и друг пример: за въпросните лекарства, в листовките на някои пише изрично да се не шофира и работи с машини - това ОК. На други обаче няма конкретика, пише примерно нещо от рода на: "Може да причини сънливост и замайване. Не шофирайте ако усетите такива ефекти. " Добре ама човека е взел въпросното лекарство нищо му няма, отива с колата да си върши работа, правят му тест, излиза положителен. После как доказва, че реално не е имал странични ефекти, които да влияят на управлението на колата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 24 дни
hash: c9fdf0e7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Виж, това с отнемането на автомобили не вярвам да влезе скоро в сила (ще се напълни целия КАТ с конфискувани коли), но отговорният човек не сяда зад волана, ако е 'замаян' независимо дали става дума за алкохол, наркотик или лекарство от аптеката!

Че то в аптеките има и приспивателни сънотворни - ако някой се нагълта с такива и заспи на нощно каране по-отговорен ли е от пиян или дрогиран?

Т. Т.

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: a3d785e880
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Това е поредната противоконституцоинна простотия на ПП. Също като да облагат бакшишите.

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 4f4a7ad07e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Къв е проблема не мога да разбера... Отиваш, взимат ти кръв и всичко е точно. Никаква толерантност към безполезните утайки, които карат дрогирани и пияни. Не само, че не трябва да имат право да карат, ами не трябва да имат право и да съществуват попринцип...

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 360ebff2de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Идеята е много добра с една забележка. За наркотиците трябваше първо да подготвят скоростно работещи лаборатории и тогава да го прилагат. Или поне за времето до излизане на резултата колата да се ползва от собственика. Това, че ще му я вземат с 1г закъснение не е голяма драма. Могат само да я запорират да не я продаде примерно. За пиенето няма проблем - мярката е справедлива, естествено след кръвна проба и доказване.

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 149847f664
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   3, резултата от кръвния тест излиза след месеци.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 360ebff2de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   1, май си нямаш представа колко безотговорни има. Отговорните са ясни, законът е заради останалите.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 58e5c5d1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Това им се полага. Аз не пия и не се дрогирам, не ме касае.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 149847f664
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, нали това ти обяснява човека. Че може и без да си се друсал да ти покаже положителен резултат.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 669a12dabd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   По принцип си прав да защитаваш презумцията "всеки е невинен до доказване на противното", но както знаем всеки заподозрян в углавно престъпление, не чака свободен да докажат с години съдебни дела че е виновен, а получава арест и тогава право да доказва невинност.
Добре знаем че, първо полицията не изследва всеки за наркотик, а само съмнителните, при които вероятността за виновност е голяма, второ фалшиво положителните тестове са минимален брой, което почти не застрашава връщащия се от море с жената и децата баща. Леля ми е 50 и няколко годишна около 100кг, редовно шофира, редовно я спират за проверка и твърди че за последните 15 години само веднъж, преди 12 години, са й правили проба за акохол, на едни празник покрай едно село. Просто жената не е съмнителна и никой не тръгва да я тества за наркотик или алкохол. Така и бащите с жени и деца които не са съмнителни никой не ги тества за наркотик.
Проблема с шофиращите под въздействие на алкохол и наркотк е огромен, по тази причина се налага да се ползват и крути мерки. Всеки е наясно че покрай виновните ще изговри и някой невинен, но положението е такова че се налага.
Номер 4 предлаа за времето до излизане на резултата колата да се ползва от собственика, но да се замисли дали при съмнение че някой е заклал друг с сабя, му оставят сабята да си я ползва докато дочака доказване на вина? Колата остава като веществено доказателство, защото съмнителния за дорога и пиянство шофьор е наравно поставен с онзи който се разхожда с извадена сабя и я размахва заплашително срещу премиаващите около него хора.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker