Хората стават все по-студени? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хората стават все по-студени?
преди: 5 месеца, 21 дни, прочетена 1107 пъти
На 23 съм. Когато става въпрос за общуване с близките хора от гимназията и университета, винаги аз се обаждам/пиша първи. Мислех си, че ако им покажа какъв човек съм, те ще се чувстват по-удобно в това и те да се обаждат/пишат някой път, но никога не се е случвало. Зачудих се дали тези хора наистина са ми близки или са просто твърде заети, за да се занимават с други хора.
Затова реших като излизам на спорт два пъти в седмицата да заговарям хората там с надеждата да установя някаква връзка. Винаги се пробвах след занятията, когато си тръгвах. Уви, хората там все едно ги карах насила да говорят - отговаряха само с "да" или "не" и впоследствие спрях напълно. В мен и моя подход ли има някакъв проблем или наистина хората са по-студени, отколкото си мисля?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 21 дни
hash: fb75df521c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Всеки има свои собствен живот, негово право е, щастието е да имаш време за себе си, гледам си твоя живот, това е смисълът за всеки човек.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 69a0c77ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Нищо ти няма на подхода. Боклуците станаха много щото те най-много се развъдиха.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: b6265d1fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ами, правилно си усетил нещата. Голяма част от хората и българите по-специално са асоциални и това не е от вчера. Според мен винаги е било така, защото напоследък и аз имах поводи доста да помисля над въпроса. Още като бях съвсем малък повечето от децата в квартала си седяха вкъщи и трудно се намираха приятели за игра. Сега пък е в пъти по-зле. За жалост от собствен горчив опит се убедих, че българина приятели няма (в повечето случаи). Ако ти звъни и те търси, то е защото има изгода. Свърши ли изгодата, повече не те познава. Обади ли ти се пък след дълго затишие, значи отново има зор. Точно един такъв в момента се опитва отново да се вкопчи в мен. Преди време докато имаше траен интерес от познанството си с мен, бяхме станали почти неразделни. Когато, като всяко нещо ползата за него взе да приключва, все едно срещу мен застана съвсем друг човек - надут, арогантен, високомерен и т. н. Спря да си вдига телефона, а ако вдигнеше даже не правеше опити да прикрие досадата си. Направих няколко опита да му се обадя да се видим, но всеки път се държеше все по-нагло и в крайна сметка приключих. В продължение на около 3 години почти не се бяхме чували и виждали. Така до преди няколко месеца, когато отново се активизира сякаш нищо не е било. Естествено, оново има зор. Даже започна да ми се жалва как никой не му се бил обаждал. Ми, как да ти се обажда бе, пич, като ти си пълен използвач.
Други хора пък съм забелязал, че изпитват някакво удоволствие от това другите да ги търсят, а те да се правят на заети и важни. Имам доста пресен такъв случай от преди месец. Познатият сценарий "имам полза-големи приятели сме, нямам полза-не ме занимавай". Та, след като на няколко пъти се убедих, че въпросният човек меко казано не желае повече да го притеснявам, аз естествено спрях. Наскоро обаче се оплакал на общ познат, че съм бил спрял да му звъня. Даже го излъгал, че той ми бил звънял, а аз не съм му вдигал, което изобщо не е вярно.
Та, за съжаление положението наистина не е розово. Ако някой преди няколко години ми беше казал, че трудно се намира с кого едно кафе да пиеш без да иска нещо, щях сигурно да се изсмея. В действителност обаче нещата стоят точно така и свестни хора се срещат доста трудно.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 128a429ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Може да има проблем в подхода ти. Също така всеки е зает със свои грижи. Но да не забравяме, че и по-голяма част от хората предпочитат да общуват с някой, от който ще имат някаква полза.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 1262465040
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз се чувствам по същия начин като теб. Скучно ми е да излизам сама и затова постоянно се заговарям с хората. Където живея са по-студени от българите. Като съм в България много по-лесно се запознавам и си изкарвам винаги приятно, защо все с интересни личности ме среща съдбата.. Не го мисли кой е студен, кой е топъл, всеки си има своите проблеми. Прави го за себе си. Ще усетиш с кого ти е приятно. Успех!

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 5cea7674b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Интереса клати феса. На един приятел до като му давах редовно пари на заем, често ме търсеше да, , Види как съм, , след като спрях да му давам пари, започнах само аз да го търся, вече спрях. Всичко е интереси. До някъде са виновни и социалните мрежи, които изолираха хората. Преди, ако ти трябваше човек се годеше до у тях. В повечето пъти те канеха па кафе па такийка па салатка и между впрочем се свърши и работата. Сега хората се търсят по мейли, по ван три дори вече не смеят и да свъннат. Тъпо.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: a8adc53b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Е в крайна сметка никой не е длъжен да се занимава с теб. Хората си имат своето ежедневие семейство, работа, доусъвършенстване... Пълна загуба на време е висене по кафета и безцелни разходки. Твоя си е вината, че си зависим от хората и вниманието им. Аз си имам 5 истински приятелки от детството, други не ми трябват. Любезна съм, но на работно ниво. Не вярвам на останалите хора, затова и не се разкривам пред тях. Нямам нужда да споделям със Сульо и Пульо, нито ме интересуват чуждите битовизми. Още повече, че с повечето хора, които срещам нямам никакви общи интереси. Тяхната идеална вечер е кръчма и след това чалготека. Моята театър или опера и след това пиано бар с готина музика. За книги дори не говорят. Например, когато преди няколко месеца Господинов спечели Букър, колегите в офиса не знаеха нищо, нито за наградата, нито за автора. Когато повдигнах темата на 25-ти май просто казаха "Не съм го чувал/а тоя" Иначе най-новите чалгии ги пускат и научават веднага. Е, каква работа имам с такива хора? По-добре сама отколкото в такава отвратителна компания.
ж, 26

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 5b2855d19a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Всеки гледа само себе си, сега е много трудно да завържеш приятелство. Всички са пълни с комплекси, надути глезловци и глезли, ако не си на тяхното ниво ( да носиш маркови дрехи, да караш скъпа кола) не те имат за човек, просто си незабележим. За това не се кахъри, "И сам войнът е войн "! Намери хоби, нещо което на теб ти харесва, отделно учи, работи и като започнеш да вадиш добър лев, ще видиш как ще те налазят "приятелите".

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: ea9517ca4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   И при мен е така - когато ходих на работа, всеки ми се мажеше, а след като напуснах по болест и 3 години бях на легло - никой не ме потърси, даже дават заето. Иначе на всеки в компанията правих услуги и се жертвах с риск да бъда уволнен. Хората сами ще се унищожат със злобата, завистта и лицемерието. Сега не го осъзнават, но края на това общество е близо!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 18b2c9bcad
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Защо винаги мислите че Вие сте открили топлата вода и започвате със "стават" или "хората станаха" сякаш всичко започна скоро пред очите ви, сякаш това от което вие се оплаквате преди 30-50 години го е нямало и родителите и прародителите ви не са преживели такива емоции. Прекалено голямо самочувствие на откриватели ли ви избива???
Авторе имаш изкривена представа за близост и това ти е големия проблем, това че си учил в едно и също учебно заведение с дадени хора не те прави близък с тях!!! Това което те свързва с другите спортуващи е факта че живеете в един и същ град/квартал, което също не ви прави близки!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 75a4c1bc59
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Научи се да си самодостатъчен. Няма справедливост на този свят, така че спри да го играеш дружелюбното и добричко момче, щото това нищо добро няма да ти донесе. Хората са лоши. Отдавна зарязах така наречените си "приятели". С гаджето скъсах преди години. И знаеш ли какво? Живота е хубав! Целта ми са парите и личностното развитие. Станал съм пълен егоист. И вече никой и нищо не може да ме нарани. Само могат да ми завиждат и да клюкарят, което не ми пречи грам.

 
  ...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: e8ef90b198
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   За мен проблемът е, че българите в отношенията си са нахалти искат, длъжен се... от друга страна, аз искам неангажиращ контакт, да се видим, да пием по едно кафе, да си поговорим и до там. Обаче при мен виждам проблем обсебване, ама ти... , ама не сме се чували от 2 седмици и какво като не сме се чули, нали сега се чуваме. Да няма мръкане, вменяване на вина.
Често някой ми казва, може ли САМО еди какво си да направиш. САМО са ме закараш, да....
Втория проблем нямам тема за разговор, чета, развивам се, обаче от другата страна липса на елементарни познания. Исках да обсъдим сугестологията и ученето на език, ами дори не знаят какво е това. Темите обикновенно са клюки и интриги.
За мен в приятелството трябва да има граница, не искам да розказвам всичко за себе си, да ме пита някой колко ти е заплатата?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: 9160dd8228
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Щото взаимоотношенията, дори приятелските изискват усилия. И то не малко.
Докато си на училище или студент е лесно - обстоятелствата ви събират на едно място. И от това до нещо друго разстоянието и усилието е много малко. И общите теми не липсват - изпити, предмети, учители, мацки/момчета...
Като почнем да работим обаче, става различно. За да се събираме с някого се изисква да направим план, да заделим време, пари и т. н. и в даден момент почва да ни тежи. Някои хора са по-активни в това, отвътре им идва и имат инициатива. Другите като мен рядко правят такива подходи. И повечето хора си подбират събеседниците. Ако нищо не ви свързва и нямате обща тема, предварително зададена от обстоятелствата, много трудно се стига до някакви взаимоотношения или дори само до разговор.
Така че нещата са по-скоро нормални. Ако толкова много го искаш - действай, запознавай се, пробвай. Но не очаквай много от това. Просто обикновено нямате нищо общо с другия.

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: 56cd607b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хората винаги като чели са си били интересчии и егоисти, но не видях никой да споменава доколко днешният свят и "демокрация" спомагат хората да са още по-студени и отчуждени.

Аз съм дете на прехода и си спомням как сме играли като деца и сме били задружни - на криеница, по летни лагери и т н.

Сега всеки е забил поглед в онлайн пространството и всички мислят само за ПАРИ.

Нямат нищо друго в главите(и душите хората). Всеки гледа да забогатее, той да е добре, завижда се, гледа се в чуждата паничка.

Това специално мисля, че ни го натресе точно "демокрацията" и западния начин на живот.

Там хората винаги са били студени, материалисти и индивидуалисти.

На Балканите - в България, Македония, Гърция като чели бяхме по-топли хората, сега ставаме същите като западняците.

Т Т

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: bd36cd99a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   12, е как да има неангажиращи контакти, като за Ганьовеца това е пълна загуба на време. Ти го караш да си губи ценното време с глупости вместо да се обади на някой, от който ще има далаверка и ще извлачи нещо. Ганьовеца освен нахален е и нагъл. С това "не сме се чували от 2 седмици" иска нарочно да ти вмени вина, за да може по-добре да изпълниш това, което иска. Защото той не ти се обажда да те види как си. Обажда се, за да иска нещо. И ако няма полза от теб, не 2 седмици, а 2 години няма да те чуе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker