Защо почти всички хора ги е страх да подават оплакване или жалба? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо почти всички хора ги е страх да подават оплакване или жалба?
преди: 5 месеца, 20 дни, прочетена 770 пъти
На 19 години съм. Родителите ми категорично са против да подавам оплаквания или жалби, независимо къде и за какво (но въпреки това аз го правя, защото съм пълнолетен). Обаче не мога да им разбера логиката. От какво се страхуват толкова. Винаги когато съм подавал оплаквания или жалби, не се е случвало нищо лошо. И други хора като тях ги е страх, но не мога да разбера от какво.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 0ebfd67589
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не ги е страх, просто системата не работи. През последната година пусках 3 пъти жалби срещу отявлени пропаднали, в моя случай комшии, никой не си мръдна пръста.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 30cbabe057
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Първо до сега не е имало полза от жалби! Второ често се е случвало в бъдеще нещо твое да зависи от подписа на човека срещу когото си подавал жалби или когото си занимавал с твои жалби, а тези хора обикновенно са доста злопаметни и ти забавят иили отхвърлят идеята да ти подпишат.
Често и от съд няма полза, отиваш съдиш някой, печелиш делото и после имаш една хартия на която пише че ти си прав и осъденият ти дължи, но реално нищо не можеш да му вземеш, защото докато изтече съдебното дело той останал безимотен, или фирмата която съдиш фалирала и т. н.
В българия имаме и поговорка бития бит еб*ния еб*н.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 6afabcca59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   При тази корупция във почти всички институции в момента в който си потърсиш правата ставаш виновен. В добрия случай просто нищо не става. Та затова.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: e48364c886
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   По бай Тошо така ги учиха тяхното поколение. Да си трайкат и да слушкат, защото иначе ще лежат в Белене.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 841a79fe44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   По-скоро хората не го правят, понеже е безполезно.
Наскоро един откачалник ме заплашваше с убийство по ФБ. Пуснах жалба, разкарваха ме да давам показания и накрая ми казаха, че нямало как да се докаже, че той стоял зад профила. Според него бил хакнат.
На полицаите не им се занимава, това е.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 870b12de52
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Защото не се гледа с добро око на това!

Не си ходил в казарма, иначе щеше да си го разбрал!

Има и един такъв израз "тарикат мъж - не писка! "

Тоест, човек трябва да решава проблемите, а не да мрънка и да се оплаква!
Защото мрънкането и оплакването - показват слаб характер, а не мъжество!

Най-общо казано - това да се пускат оплаквания и жалби започна да идва от изкривеното мислене на западняците, и особено на амеровците! Не ти ли направи впечатление, особено в последните години, какво се почна там...

Как някои (не знам каква дума е най-добре да използвам) - хайде нека да бъде меркантилни жени изведнъж се сетиха след 20-30г, че са били опипани или изнасилени!

Не одобрявам насилието и съм твърдо против него! Но това да тръгнеш да водиш дело за такова нещо след 20-30г. за мен е пълен абсурд! Ако има такъв проблем - и смяташ, че ще се реши като водиш дело - завеждай го тогава още на следващия ден!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: cfb63967ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Щото българите са си страхливо племе - ей за това!

Даже, ако имаш сериозни проблеми и НЕ ПОДАДЕШ ЖАЛБА - вероятността да станат ОЩЕ ПО-СЕРИОЗНИ е много по-голяма.

Друга причина е, че не са готови да се защитят и сами.

Аз имах проблем с един мутра имотен-тарикат миналата година и едни ВИС-аджии ми казаха да пусна сигнали до МВР и то ВЕДНАГА, с детайли за човека и т. н. Щото после ако стане нещо - полицията ще го търсят.

И после се видяхме с тоя мутра в компанията на тея ВИС-аджии и се разбрахме като "бели хора".

А бех чел, за некъв в некво село, дето мангали му създавали проблеми и той не пускал сигнали - накрая го пребили здраво и дал фира.

Ако беше пуснал някакви сигнали - щеха да се замислят преди да го утрепат.

И ако МВР се бавят - пускаш сигнали до Прокуратурата за да ги натиснат.

А бе циганска държавичка си е България, ама има некви наченки на закони и трябва да се използват.

Родителите ти и други страхливци определено допринасят за това да си останем циганска държавичка.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: ed9f708408
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей,
Хората се страхуват, тъй като в България няма такова нещо като анонимен сигнал и е възможно да си навлекат проблеми. Аз самият съм ставал свидетел как се получава уж поверителна информация. Просто трябва да познаваш точният човек.

 
  ...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 45fb297020
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Оплакванията и жалбите масово се подават в някоя Фейсбук група. Отделно и повечето хора нямат вяра на системата.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: dd7cdd8449
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Никой не го е страх, просто знаят, че нищо няма да се случи. Колко от жалбите, които си подавал са имали ефект?

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: d8cc29f8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ако го правиш редовно, без лично да те касае, е диагноза.
Ако обаче проблемът засяга личното ти или семейно имущество, личното ти пространство, отношението лъм тем, е логично да подадеш жалба.

 
  ...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: f112a461f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Номер 6 С това, , Тарикат мъж не писка, , теб казармата те е научила да не се оплакваш за да могат безнаказано висше стоящите да те мачкат без последствия. Баща ми е бил тормозен от един офицер в казармата не се е оплаквал, защото така ги учеха и стана супер избухлив характер. Лабилна нервна система и, често си изкарваше агресията на другите. Много хора са повредени така в казармата. Един мъж трябва да може да отстоява позициите с жалби или без такива. Най-не мъжкото е да оставяш някой да те мачка и да не правиш нищо или да бягаш от проблемите.

Ще ти дам пример с тъста ми. Години наред бившия на жена ми е тормозил жена ми. Тормозил е него влизал е бил ги е крал е чупил им е къщата. Не е могъл да с е справи сам физически с това леке, но и от хорски срам ли, от страх ли не е посмял да подаде жалба. И това е било добре дошло за насилника. Той продължил с пълна сила. До като жена ми не срещна мен. Сложих СОТ, уведомих кмет и полиция и всичко приключи. Българина е страхливо племе, смачкан е от турско робство и е свикнал да си мълчи като мишка. Къде от хорски срам къде от страх.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 841a79fe44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 6, не съм съвсем съгласен. На едно мнение сме, че оплаквания от рода на "той ми разказа мръсен виц преди 30 години" са абсурдни. Дразнят ме и доноси като на запад "той си изхвърли цигарата" и да вземеш бонус.
Но представи си друга ситуация. Идва селският бабаит с анаболните бицепси, бие те, тормози те. Хубаво сам трябва да си решаваш проблемите, но не всеки е стокилограмов боксьор. И какво? Да търпя да ме унижават, понеже съм по-слаб физически? Или да ми падне пердето, да хвана пистолета и после да го лежа като за човек?
Имах подобна ситуация, полицията не ми помогна. Но не съм от хората, които оставят да ги мачкат. Намерих на кого да платя, за да съдейства за решение на проблема. И бабаитът започна да се държи добре. Но ако се докаже, че имам отношение към "решението" пак може аз да лежа. Не, не ми харесва, че стигнах до такова решение. По-добре беше, ако ми бяха обърнали внимание на жалбата.

 
  ...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: cca44c7984
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Автор: Например майка ми ми забрани да подавам оплаквания и когато го правя, не спира да ми се кара. Оправдава се, че я е страх, но не разбирам от какво, като я питам от какво я е страх, мълчи. Иначе не мисля да я слушам, защото съм пълнолетен.

 
  ...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 4897112f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Администрацията е готова да положи извънредни усилия за да противодейства на жалбите, които я карат да работи, но не и да си свърши работата, която следва от жалбата. Масово явление.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: 615c3be2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не е въпросът до страх, а до това, че системата обикновено не прави нищо за обикновения човек, освен ако имаш връзки.
Друг е въпросът дали с лошо може да се направи добро.
Като цяло в САЩ да кажем това си е общоприет регулаторен механизъм. Нарушават ти се правата, съдиш, взимаш тлъсто обезщетение, а началника на службата трябва да обяснява на своите висшестоящи, защо са платени 100к на някакъв.
Тук в България обикновено, ако тръгнеш по тоя път, отсреща стоят начумерените физиономии, които ще те питат: Ние на теб ли трябва да ти плащаме обезщетенията? Защото като обикновен човек се предполага, че си слаб и съгласно манталитета на българина може да ти се ежим. Виж същите са много благи с въпросите, когато става въпрос за далавери за десетки милиони.
Цялото описано по горе може да се формулира с една дума, българщина.

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: 13d2b33c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   По-скоро хората не виждат смисъл в подаването на жалби. Аз подавам с омерзение, дето се вика. Знам, че нищо няма да стане, ма е така да ги дразня по разни там бюрца и канцеларии, пък и те сигурно левия чорап си разплитат.
До сега съм подавала два пъти жалби за разни работи и двата пъти е така напук, да ги дразня, естествено нищо не стана.

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 273bc97466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Защото живееш в България. Затова. Родителите ти са наясно с реалността тук, ти все още не си, а си мислиш, че е като в американските филми. Тук няма работещи институции(да трудно е на младите и на хората, които не са се сблъсквали да го повярват, че не е преувеличено и ги разбирам за това, но колкото по-бързо излязат от своят си свят за нещата в който живеят и си сверят часовника, толкова по-добре за тях), а като подадеш жалба само ще си навлечеш още проблеми от тези, които те тероризират и срещу, които подаваш жалбата. Поради същата причина поради, която Цанов не подаде жалба срещу Алексей Петров. Не си ли му гледал видеото да добиеш поне елементарна представа за реалността в тая клоака България? После в студиото му двама бивши вътрешни министри, демек хора били дълго на върха на управлението на сигурността на България потвърдиха, че в България няма на кого да се оплачеш. Не виждаш ли, че в България няма най-елементарен контрол за нищо? Само това, че джигити без гърнета като е топло жулят с по 200 по булевардите на града събуждайки целия град всяка нощ и, че в училищата се продават наркотици като бонбони само от тази представителна извадка като събития около теб трябва да ти светва, че в България институциите са изцяло с формален характер, а реално такива няма. И няма кой да ти помогне. Затова избягаха 3 милиона българи. Тук държава няма, разбере го и никой не може да оправи нещата.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: d6a7963fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   А за какво става въпрос? Ако си от хората, които мърморят за всичко и се жалват, какво очакваш? Основателни ли са тия жалби?

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: c5daabfc05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Ами зависи за какво подаваш жалба, но в 99% от случаите няма да има никакъв ефект, а има вероятност да имаш и проблеми. Примерно подаваш жалба слещу съсед, че прави нещо нередно, е да де ама не знаеш, че той има връзки в полицията или направо те среща някоя вечер пред блока и ти тръсва един бой. Така, че в България, за съжаление да подаваш жалба, особено срещу някоя институция е, както казват старите хора, "от умрял писмо да чакаш". Вашите просто са се напатили и знаят, че е само късане на нерви и загуба на време с минимален шанс за успех. Ако не си познат на правилните хора, никой няма да ти обърне внимание. Пък ти си се жалвай... на арменския поп.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker