Психическа травма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Психическа травма
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2541 пъти
В сряда един микробус щеше да ме прегази. Тръгна към мен, аз тръгнах да бягам. Той караше с нормална скорост. Когато бягах, той ме гонеше, но когато ме настигаше намаляше скоростта. Беше затънтена улица. Тичах 2-3 минути, а микробусът след мен. Стигнахме края на улицата. Тогава той спря на няколко милиметра от мен. И обърна и си замина. Бях много паникьосана и не видях шофьора. Бях заета с мисълта за оцеляването ми.

През цялото време, докато микробусът ме гонеше, се молих на Бог, да не ме смачка. Мисля, че Бог ми помогна. Хора, Бог съществува. Само едно не мога да разбера - на няколко пъти имаше възможност да ме убие, но не го направи. Ако е искал да ме убие, тогава защо спираше на милиметри от мен и не ме блъскаше? И защо намаляваше скоростта си, когато ме доближеше? Смисъл такъв, че почти винаги имаше съвсем малко разстояние между мен и микробуса. Аз през цялото време, докато бягах, бягах по тротоара. Микробусът също караше по тротоара. Ако не е искал да ме убие, тогава защо тръгна да ме гази? Дали не е било предупреждение?

Не искам да казвам на семейството си, за да не ги притеснявам. И да спомена, че преди половин-един месец един мъж ме чакаше пред университета, размахваше ми юмруци и ми викаше "всичко е въпрос на оцеляване". Дали той няма нещо общо? Скоро се преместих в Пловдив, този човек не го познавам и нищо не съм му направила. Как бих могла, като тук съм от 1-2 месеца?

Нямам и драскотина от тази случка, но психическата травма е много голяма. Пред очите ми постоянно е този микробус. В паниката не записах номера, защото мислех, че ще ме премаже. Просто исках да споделя с някой, благодаря за отделеното време.

И ако някой може да даде отговор на въпроса за държанието на шофьора на микробуса, ще съм му благодарна. За мен това беше предупреждение, но за какво? С никой нямам проблеми. Нямам нужда от психолог, но съм много объркана. Има и вариант някой да го е направил за забавление. Който и да е шофьорът-благодаря. БЛАГОДАРЯ ЗА ТОВА, ЧЕ МЕ ОСТАВИ ЖИВА.
**Кървавата роза***

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 28992f92d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Целта му е била точно да те психира, а не да те убие. Някои разцентровани хора изпитват садистично удоволствие от това, особено ако си млада и хубава, и те нямат никакъв шанс да те имат.

Дори и аз съм се "забавлявал" по този начин, далеч по-безобидно разбира се. Спомням си през смутните времена в зората на демокрацията - вечер, мъгла, по затънтена уличка върви сама млада жена, а аз след нея и я настигам. Не я гоня, просто по принцип си вървя бързо, нито пък през ум ми е минало да й направя нещо или въобще да се занимавам с нея - вървя улисан в моите си мисли. По някое време обаче забелязвам, че тя ускорява крачка - СТРАХУВА СЕ! Започвам и аз да ускорявам крачка - отначало неволно, но все по-осъзнато. Тя изпада в паника и започва да подтичва. Аз също се затичвам след нея, отвътре ми иде да изкрещя зловещо и да я сграбча... и в следващия момент си давам сметка какви глупости върша всъщност, и че вероятно заради едната "шегичка" съм изплашил жената до смърт... но си имам и оправдание - "тя първа започна!" (в смисъл - ако не беше ускорила крачка, страхувайки се, че някой й идва в гръб и през ум не би ми минало да я гоня или да я плаша..., просто щях да я подмина и толкова).

Та така - извратеняци всякакви. Ако си нова, в нов град, нормално е да се притесняваш и т.н., лошото е, че изглежда ти личи, и някои откачалки намират това като повод да се позабавляват на твой гръб. Успокой се - хората, които действително биха искали да ти сторят нещо лошо са наистина малко и то със сигурност не са непознати... Как иначе си го представяш - срещаш на улицата някой и тръгваш да го трепеш - трябва да си абсолютен психопат!

Или си хвани гадже - така ще има кой да те "пази", и най-вече самата ти ще се чувстваш по-защитена и сигурна.

Ако посетиш психолог също няма да сбъркаш - изглежда страхвете и тревожността ти са ти малко в повече. Ако попаднеш на свестен колега - лесно ще се справите с проблема.

Поздрави и успех!

P.S. И всичко е въпрос не толкова на оцеляване, колкото на (здрава) психика.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6aaad62d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом ти на никого нищо не си направила, значи искат да те сплашат заради някой друг - гадже, приятел/ка, или дори заради някой от вашите! Трябва да им споделиш! Може да имат проблеми с някой, за които ти да не подозираш! Не крий това в себе си! Поне на родителите си кажи.
Според мен не е искал да те убие, целта е била само да те сплаши. Ужасно е, но не бива да си претрайваш, ще стане по-лошо.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9048c2dc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Модератора вече "официално" не одобрява коментарите и историите ми.. Но аз не мисля да спирам.

- Модератор - спри да парадираш с вярата си! Ти буквално проповядваш христянството тук.
До сега не съм попаднала на нито едно твое мнение, в което да не кажеш, че "това се дължи на Бог", след което на дълго и широко започваш да говориш САМО за Бог, за греха, за това как трябва правилно да се живее според него и ред други неща свързани с това.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 72604afef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това изобщо не е вярно, за пръв път пиша за вярата си. Ако има някой, който пише от мое име, това е отделен въпрос. А ти как ще се почувстваш ако те гони микробус? Ама нали на чужд гръб и 100 тояги са малко. Изобщо не изпитваш никакво съчуствие. По принцип давам съвети на хората и в съветите ми няма нищо религиозно. В момента лъжеш. Ако има някой, който ме имитира, ще кажа само, че колкото и да ме имитирате, никога няма да бъдете мен.
***Кървавата роза***

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 72604afef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Проповядвала съм християнството? Написах Бог, ако не знаеш, да те светна Алах в буквален превод означава "Бог". Откъде знаеш, че съм християнка? И коментар 3 не е писан от мен.
***Кървавата роза***

Модератор - Хей! :) Коментар номер 3 не е написан от теб - именно. Написан е от човек, който парадира тук с вярата си и говори САМО за нея. Затова изтрих коментарът му (като оставих едно негово изречение, по което да познае поста си) и писах под него, но това няма нищо общо с темата ти.
Обърнала съм внимание и на коментарите ти и съм наясно, че в тях няма нищо религиозно. :) Съжалявам за объркването.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 72604afef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря много на коментари 1 и 2, като коментар 1 ми беше много полезен.
***Кървавата роза***

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker