Българските пенсионери - мнение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Българските пенсионери - мнение
преди: 6 месеца, 1 ден, прочетена 885 пъти
Какво ви е мнението за българските пенсионери? Положително или отрицателно?

Напоследък все по-често се сблъсквам с тотално невъзпитани, арогантни и даже неадекватни възрастни хора.

5-6 души видим на опашка примерно, той започва да спори на касата за някаква отстъпка и искат да викат управител.

Също много от тях са невъзпитани, мислят, че някой им е длъжен, ето сега днес един такъв започна да прави забалежки, че една жена за малко е отишла да си вземе и да изпие 1 кафе, за да се стопли докато е на работа навън на студа.

Лятото една бабичка започна да вика по мен и даже да плаши с полиция, защото съм седнал на пейката пред един блок без да съм от същия блок...

Неадекватна история. Има и свестни възрастни хора, ама има и много лоши.

Да не говорим, как има пенсии по 1000-1500 лева, за възрастен човек със собствено жилище(много от тях имат/) това са МНОГО пари. Нито могат да ги изядат, нито нищо.

Млади хора с по 2-3 деца работят за толкова пари, а политиците само и само да ги спечелят като електорат вдигат пенсиите нон-стоп, за да може да гласуват за тях възрастните.

Според мен към днешна дата максималната пенсия трябва да е 800 лева

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 6 часа
hash: 1b29e24cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Крайно отрицателно ми е мнението. Липсва им каквато и да е култура, възпитание и уважение към другите хора. Общо взето- представителна извадка на българската нация. С младите поколения нещата ще стават още по-зле.

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 часа
hash: dba63e8d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Винаги помагам с каквото мога на възрастни хора. И в работата си съм най-любезна именно с тях. А ти си пълен злетак. Това са хора, които цял живот са работили за пенсиите и апартаментите си. А ти си някакъв злетак, които го мързи да учи и работи, затова гледа в чуждото. Пожелавам ти ако доживееш пенсия да ти е 800лв. Невъзпитани, неучтиви, нахални и нагли са точно по-младите. Да не говоря за потресаващата ви неграмотност. С претенции, а не могат едно просто заявление да попълнят.

 
  ...
преди: 6 месеца, 5 часа
hash: 0a46fc5dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   И ти ще станеш пенсионер някой ден...
А иначе и те са като останалите, има си готини, има си и пълни откачалки. То какъвто си бил на 20, такъв ще си и на 80. Да не говорим, че някои имат и склероза, та съвсем не са в час, но не са виновни, така че не съди толкова строго, защото и ние няма да сме вечно млади. А това за 800 лв максимална пенсия ме разби. Сега си представи любимата ти баба как гладува и студува с толкова пари.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 3 часа
hash: e30a5f0860
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Че има тотално невъзпитани, арогантни и даже неадекватни възрастни хора е ВЯРНО!
Но ти не си дал адекватни примери.
Случката в магазина е в полза на дядката който си търси правата, а вината за чакането е на собственика на магазина, че не е отворил повече каси.
Втория пример също е учудващ, нима не трябва да се прави забележка на работник, който напуска работнот си място по време на работа, а между другото кафето не е отоплителен уред и е много вредно да се топлите с кафе.
Тази която те е плашила с полиция вероятно те е сбъркала с някой, или има заченки на деменция, по скоро е за съжаление.
Има пенсии по 3400лв около 2100 български пенсионери вземат такава, доста хора вземат над 2000лв пенсия, но такива хора цял живот са внасяли осигуровки на висока заплата.
А младите които работят за 1500лв сами са решили да продават труда си за толкова, та един готвач взема около 3000 лв, каква е причната да продаваш труда си за 1500?

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 часа
hash: 4ef244ee20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   С оглед на факта, че се напълни с невъзпитани млади хора, които си мислят, че целият свят трябва да се съобразява с тях, донякъде оправдавам по-кривите пенсионери. Някой трябва да прави забележки на простачетата, инак съвсем се самозабравят.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 20 мин.
hash: 9997bcfb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Въпросът ти е зададен некоректно!

Всички хора са различни и не може мнението ни за тях да е еднакво!

Затова ти отговарям така: зависи от конкретния човек и от конкретната ситуация!

По принцип аз се отнасям с добре към всички хора и към пенсионерите също, не проявявам изключение!

Иначе като морал и възпитание - като цяло те са по-добре от следващите поколения след тях!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 86f5560efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Срещала съм и точно такива, каквито описваш и прекрасни хора. Не може да обвиняваме цяла група заради определени представители. Но положението на възрастните хора е такова, че не само не ги съдя за всичките им "кривини" и странности, но се чудя как оцеляват.

Точно на тези години, след като са работили, градили, отгледали деца и внуци, не заслужават подигравки, подаяния, глад, мизерия и безразлични към тях млади хора.

Не забравяй, че те вече имат и доста болести, не са същите като теб, но просто с малко бръчки и бяла коса. Не могат да стоят дълго по опашки, затова недоволстват.

И за парите им беше грозно да правиш сметка. 1500 лв. вече не стигат и за скромен живот, та дай да ги убием с 800 лв. Само ги вижте повечето зимата и в най-студените дни как са облечени и пак да си говорим, че живеели царски. Връстниците им по белите държави така ли живеят?

Нека уважаваме повече нашите родители, без които нямаше да ни има. Да сме по-търпеливи и снизходителни към негативните изяви, да се стремим да имат по-достойни старини.

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 4001e68572
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ами то ти си някакъв келеш дето 100 лв не е внесъл осигуровки сигурно, пък тия пенсионери са тия дето са построили всичко в тая държава, което и след 30 г яко крадене пак има да се краде от такива нехранимайковци като теб ;)

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 5b38e18215
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Соц поколението. Мнителни, злобни. Мислят, че всеки им е длъжен. Бабичката, която ти се е развикала, я е било страх да не я окрадеш. Според такива като нея никой няма право да припарва до чужд блок. Може да чакаш някой, откъде те знае? Ама са свикнали да слухтят и да изказват на милицията.
Дядото за кафето- само гърч и това е. По тяхното време май е нямало почивки на работа, само труд и това е. Да плющи камшикът.
Злобно гледат ученици, студенти. Тъпчат се рано сутрин по автобусите. Все бързат. Влаковете са пълни с пенсионери и гледат с презрение студентите. Много се оплакват какво ги боли, а киснат по пейките пред входовете или кафенетата. Там нищо не ги боли.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: e9f9ff294d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   И ти ще остарееш, авроре! Само че като гледам колко възпоминания на млади хора има залепени по стълбовете, силно се съмнявам, че ще доживееш старини.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 35a4e0f9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Повечето млади сте тотално неграмотни, никаква обща култура, а и липса на емпатия. Забили в телефони, Тиктоци и подобни. Ние поне имахме образование и музика.
Иначе съм забелязала, че има пенсионери, които възхваляват комунизма, надменни са и светът им е длъжен, защото са работили по 40 години... Не е тяхна пък вината, че политиците окрадоха държавата-и тия, и ония...
Но все пак поведението си е до човека и ценностната му система.

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: e352324b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Това е нивото на, на млади и на стари. Да се сбута, заяде, да те предреди. Пенсиите трябва да са високи, работиш 40 г. и 800 лм. и много по-малко и несериозно, пенсиите са си ги платили с работа и не са даром. Груби отношения, говори се високо, няма моля, извинявай, благодаря. Мръсотия масово, погледнете къщи, дворове зотънало в боклуци.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: f2bfa6e069
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 8, не го разбирам това, че без тях нямаше да ни има. Ама ние не сме ги карали да ни зачеват насила.

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: aa9ca86ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Такава ни е нацията. Възпитан съм да уважавам възрастни хора реално само заради годините им. На 31 съм и до преди 2 -3 години даже набори ми подмятаха, че твърде наивно подхождам към тях и винаги за всичко ги оправдавам. Напоследък забелязвам, че между възпитаните и скромни възрастни пенсионери има и доста зли и долни дърти вмирисаняци, които разчитат на това обществено отношение. Като че ли нараства тая група със всяко следващо поколение пенсионери. Чак ме е срам какви грозни асоциации започват да зараждат в мен, но е в следствие на многократни ситуации с различни лица от тази възрастова група.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: b84c729cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Лятото с приятелка си бяхме взели хапване и искахме да седнем някъде. Намерихме мястото, часът беше 17:30 и още преди да сме седнали някакъв възрастен мъж започна да ни крещи да се махаме без адекватна причина. Заплашва ме с полиция, беше видимо пиян и ме пита 8 пъти дали не ми е минал вечерния час въпреки, че съм пълнолетна от доста години. Просто не разбирам днешните възрасни хора защо са толкова изперкали. Не говоря за всички, има ги и тези миличките, които ти пълнят душата, поздравяват с усмивка и ти пожелават хубав ден. За мен възрастните хора трябва да живеят на село, хем ще им бъде спокойно и няма кой все да им е крив, хем ще е по-добре за младите. Аз например започна ли да остарявам със сигурност ще ида на по тихо и спокойно място вместо да се гъчкам по градовете.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: f1edb63d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ами изгонила те е бабата, защото ѝ е писнало от наркомани!
Преди няколко години показваха някакви градинки в София, които бяха пълни със спринцовки и игли. Интересно дали са изчистени или още си е така...

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 656ce9eb6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз съм против безпрекословно уважение към някого, само защото е възрастен, а май много от коментиращите смятат, че уважение се полага по презумпция на пенсионерите и е върховно престъпление да се говори зле за тях. Заслужават някакво достойно изживяване на колкото живот им е останал, това не оспорвам, но да не се държат отговорни децата и внуците им за тази грижа. Трябва да си има държавни домове за стари хора, където да отиват след определена възраст. Събудете се, вече отдавна не сме в патриархалното общество, с целия род, наблъскан в една къща. Мястото на всеки над 75-80 е в такъв дом. Младите нямат време да се занимават със старчески простотии, сменяне на памперси, капризи и тн. Не ми пука наивните идеалисти колко хейтърски коментари ще пуснат, старостта е за уважение, когато го заслужи. А не уважение и търпение към всеки дъртак, който мрънка. Старостта е бреме, драги, няма нужда да лицемерничим.

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 1b1f9714d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Пресен пример: чакам си на спирката автобуса. Една баба се оплаква на дядо колко зле са младите. Отишла при павилион за закуски/ хляб и момчето, което продавало и е направило забележка, че още не работи и да се върне по-късно. Да не чака отвън. Тя му се сопнала, че не може да и казва, познавала собственика, роднина и бил, щяла да му звънне и той да го уволни. И цялото това нещо го разказва с гордост и зла усмивка. Ще направи мръсно на млад човек, да си загуби работатата, която не се знае колко е заплатена даже, и ще си седне доволна на задните части.
Толкова за българските пенсионери.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker