Не ми е коледно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не ми е коледно
преди: 5 месеца, 15 часа, прочетена 904 пъти
Този проблем не е първа година. Вече от доста време празниците декември месец въобще не ме радват въпреки, че като по-малък това бе любимото ми време от годината. Буквално гледам всичките тези коледни украси навънка, рекламите по телевизията и ми е все тая. Просто не усещам атмосферата на Коледа. Елхата последните години я слагаме в последния момент, а преди две години въобще не я сложихме и това е супер депресиращо. Единствено майка ми настоява за това. Тази година ми е още по-тъпо, защото започнах университет и не съм вкъщи. Мислех, че е нормално, обаче сега чух две момичета от курса да обсъждат как щели да празнуват. И двете се похвалиха, че у дома си купили от онези календари с кутийки за всеки ден. Доколкото разбрах го правят всяка година. Едното момиче разказа също така как търсило да купи подарък за малкия си брат. Въобще доста добре ми прозвуча и ме накара да се замисля какво не е наред с мен. Има ли други хора които са така и на какво се дължи това според вас? Само моля не ми казвайте, че съм бил пораснал. Нали видях, че на други мой колеги им е празнично.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 13 часа
hash: 996580ffc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Намери си свястно гадже и всичко ще си дойде на мястото!
Дори и само двамата да си празнувате, ще ви е супер-яко!

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 часа
hash: 141829b077
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Помни едно - целта на Коледа е да си със семейството си. Радвай се, че родителите ти са живи и здрави и прекарвай време с тях. Аз миналата година за пръв път нямах особено настроение, само мрънках, че е супер тъпо, че нямам намерение и т. н. И в момента си давам сметка, че е било точно неблагодарност и лигавене. За разлика от сега, тогава имах цяло семейство. Чак когато изгубиш родител, осъзнаваш, че само това да си с тях има значение. Настроението ще си намериш начин да ти дойде. А ако не - недей се оплаквай, че нямаш такова. Радвай се, че имаш с кого да празнуваш. Майната му на всичко останало.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 часа
hash: a256d70771
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Странно. Имаш семейство, не си сам. Имаш ли приятелка? Понякога семейството не е достатъчно особено ако не се разбирате, така бях с моето и никога не ми е било коледно или празнично, кофти семейна среда... ако е така и при теб, време е да се махнеш от тях и да си имаш свое семейство. Коледа и празниците въобще, са семейството, не са украсата или подаръците. Дано за следващата Коледа се чувстваш добре.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 часа
hash: fe276e0e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Ина мен от три години не ми е коледно... загубих съпруга си от ковид и вече нищо не е същото... децата ми си имат свой живот и не ми обръщат внимание, приятелите едни по едни се отдръпнаха и... живота без него свърши.... но ти си още млад и ще се оправиш, успех!!!

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 часа
hash: 29413fa660
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Еми ден като всеки друг, голямо ядене, подаръци и нищо. Никой не се замисля какво се чества тогава. Те дните толкова бързо минават, но почивки, събирания, готвене.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 11 часа
hash: 0b3d8e1fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Първо не се казва Коледа - празникът е Рождество Христово!

Нямаш радостно, Рождественско настроение, защото си далеч от Бога!

И затова не разбиращ духовната същност на този празник!

На този ден празнуваме земното рождение на Божия Син - Господ Иисус Христос! Който дойде на земята заради нас човеците и заради нашето спасение, и чрез своята кръстна смърт(а после и чрез възкресението Си) изкупи греховете на всички човеци: предишни, сегашни и бъдещи, и ни дари вечен живот и възможност за спасение!

Затова ние, православните християни се радваме и сме щастливи, и с голяма духовна радост очакваме този светъл празник - за да отидем в сутрината на 25 декември в храма на Божествена празнична Света Литургия, и съпреживеем с нашите братя и сестри духовната радост от рождението на Господа!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 10 часа
hash: ad7c2b99f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   От теб зависи да си създадеш коледно настроение, украси елха вземи коледен календар ро твои вкус, посещавайки коледния базар, има няколко, вземи изненада за някои на които искаш да дадеш такава, вземи си някаква дреха, която да ти е за празниците, имаи ги тези неща като традиция всяка година, това е.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 часа
hash: 0934fd82d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Като си студент, научи се вече, че "мои" в множествено число не се пише с "й".

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 часа
hash: 3ad43fd39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   О, повярвай ми, на повечето възрастни не ни е коледно, но не е болка за умиране. С порастването си ще разбереш, че има къде-къде по-сериозни проблеми и рядко ще съпоставяш нещата с детството, защото между детството и зрелостта има голяма разлика

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 часа
hash: 0a47e27853
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Каква ти коледа, каква моледа, какви 5 лева, бе? Народът изнемогва от мизерия, едвам си плаща сметките за ток и вода, бездомници мрат навън в кучия студ насред снеговете и ледовете, той ще ми говори за коледа!?? Бих те напсувал доста яко, ама модераторите няма да ми пуснат съобщението. Просто бъди благодарен, че имаш какво да ядеш и пиеш, и че имаш покрив над главата си.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 6ed81cca6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Всъщност не ти е коледно точно защото си на прага на порастването, твоите колеги на които уж им е коледно, просто не са достигнали този праг. Те са все още децата на мама и тате и дори вече да не вярват в дядо си коледа все пак очакват вещи във вид на подаръци, заедно с децата.
А може би вече осъзнаваш, че е доста тъпо да смесваме нашия празник, Коледа, с чуждите празници които нямат нищо общо. Ето номер 6 решил да празнува някакъв рожден ден на детето на еврейката Мария, други са решили да празнуват Крисмас (христова меса), повечето носят отсечено (умъртвено) дърво в дома си за да го украсяват, което слави Балдер, скандинавски бог на светлината. А Коледа е съвсем друго нещо, което повечето българи са забравили в усилията си да се кланят на чуждите нации спазвайки чужди традиции.
Българската традиция е свързана оплождането, мъжката сила която дава на земята живот, с момчето което се превръща в мъж, когато го допуснат да коледува. Колът на коледаря е мъжка сила и с кола си боде и опложда земята. Да зачене и напролет да даде плод. Преди много години коледарската дружина била само от момци, дето почват да са ергени и им идва мъжката сила. Само тоя, дето ги води, е женен. И трябва да има поне една рожба, да е доказал силата си. Момите очакват коледарите по домовете си и всяка е подготвила кравай за да го наниже на кола на своя избранник, това е единствения момент в българските традиции, момата да покаже кого харесва, с надежда той да дойде да я иска и родителите й да се съгласят да я дадат на него. Младия Коледар прекарва една мълчана нощ будувайки за да стане мъж, да премине междата, младата девойка, меси мълчано тесто да си направи геврека, който е на жената женското, това мълчание доказвало че вече са порастнали стават за женене. Всички възрастни очакват коледарите за да пожелаят берекет и набучат двора им с коловете, за да роди земята на пролет, да се въди челяд (да има деца) и животни. Коледари се даряват с хляб, жито, сушени плодове, за да има в следващата година по градини и ниви много от това, което са дарили.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: c14ff2286b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   10 - Кой народ мизерства и едва си плаща сметките??? Българският си живее живота Вземи спри да гледаш тая телевизия, че ти изпи мозъка. Излез навън и ако видиш празно заведение, дори в делничен ден в работно време, ми се обади. Аман от филмари.
Авторе, горе хората са ти го казали. Бъди със семейството си, радвай се на това че всички са живи и здрави. Включи се в приготовлението на ястията. На мен това винаги ми е била най-любимата част - да помагам на баба, на майка ми, да сме заедно... Животът е толкова непредвидим, да пази Господ, но я си представи че това е последната Коледа с някой от хората, които обичаш. Радвай се на това че всички сте живи и здрави, и вкъщи. Ако на нас, които имаме всичко не ни е празнично, как ли са хората в страните, в които се воюва. Трябва да сме благодарни за това което имаме. И на мен ми е тъжно, защото много близки хора си отидоха и чувствам липсата им всеки ден. Едната ми баба почина на 26. 12 и това допълнително ме разстройва. Но заради родителите ми, заради племенниците ми и заради всичко изброено ще си го направ да ми е празнично.
ж, 27

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 3ad43fd39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   12, това е една много малка част от българския народ по заведения и т. н. На който са му заети ръцете, няма време да мисли кое и как били, по Коледа се включи в готвенето, ако не в подреждането, бъди активен. При достатъчно движение на никой не му е нужен фитнес, по-добре в планината, отколкото във фитнеса все едно човек върти колело като хамстер, час след час.

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 0a47e27853
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   От 10 до 12
По-добре ти спри да гледаш тая телевизия, България не е Холивуд, където всички са милиардери. Точно българският народ мизерства и това не е филм, това е жестоката реалност. Тия, дето ги виждаш по заведенията са предимно тия, които ти ги търсиш, затова и си мислиш, че всички българи са такива. Еми не, не са. Не съди за всички по себе си. Това, че на теб мама и тати ти са богати и са ти уредили хубав живот не значи, че всички хора в Бг са така, а че си извадила зверски късмет, за което трябва да си безкрайно благодарна. Факт е, че повечето хора в Бг живеят мизерно и едвам свързват двата края, по селата положението е особено зле. Все по-високи сметки и все по-ниски заплати/пенсии, обратно пропорционално на както трябва да бъде. Просяци и клошари на всяка крачка, хранещи се и спящи в контейнерите за боклук - не е филм това, реалност е. Просто си подай напудреното носле на 1 см. от входната ти врата, и ще се се увериш сама в този факт. Свали розовите очилца и наистина спри да гледаш американски боклуци по телевизията, защото си личи, че сериозно са ти промили мозъка да си мислиш, че всички българи са като Рокфелер, което е много далеч от истината.

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 2998661abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторе, преди малко тук публикуваха една страхотна тема, която ще реши и твоя проблем, след като я прочетеш!

Заглавието й е:

"Честит празник на Свети Николай Мирликийски чудотворец! "

Прочети я непременно и ще се настроиш за Рождество Христово!

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 48828ab9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До 10 и респективно 15

Може би това си е твоята реалност, аз също не виждам особенно много бедстващи. Ако в тази система не можеш да се справиш, вероятно ти е ограничено капацитетчето и момичето на което се караш, както и автора не са виновни за тази твоя несъстоятелност. Повечето от нас сме били бедни някога, но да оревеш орталъка и да се караш на хората говори за много минимално разбиране на реалностите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker