Трябва ли затворниците да работят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ли затворниците да работят
преди: 4 месеца, 22 дни, прочетена 701 пъти
Здравейте,

Интересно ми е дали затворниците според вас трябва да работят?

Тоест не да мързелуват и ядат докато си излежат присъдите, а примерно към затворите да има прикрепени фабрики, в които да правят нещо и да подпомагат държавата.

Разбира се, не е задължително да работят 'безплатно', може да им се плащат някакви малки заплати, тамън като излезнат да имат някой лев заделен, а не пак да мислят как да крадат и да въртят схеми!

Въпреки това, ако им се плаща трябва да е минимално, защото и без това самото им изхранване и пазене е скъпо!

Не знам колко от вас са наясно, но един затворник струва поне 1000 лева месечно на държавата(даже тази сума я знам отпреди няколко години, сега с инфлацията сигурно е повече), тоест храната, отоплението, както и за да се плати на надзиратели и готвачи

Строго погледнато да ги караш да работят въобще не е 'демократично', но реално вече в много страни има такива експерименти, даже в латинска Америка, където бандите са огромен проблем и голям % от населението вече има места където ги превъзпитават така.

Вие съгласни ли сте да издържате със заплати и данъци 5-10-15 годишни присъди, през което време някой да го топлят, хранят и да му чистят с ваши пари?

Познавам 2-3ма пандизчии и за повечето май затвора въобще не е бил нещо непоносимо - излизат с по 10-15 кила по-дебели, нищо не са правили там, най-много да са се сдушили с други пандизчии, после абсурд да си започнеш живота като нормален човек след досието. Тоест от затвора файда никаква - нито те 'превъзпитава' каквато уж е целта, нито ти дава шанс да започнеш наново.

В този смисъл много по-добре тези хора там вместо да лежат и ядат по цял ден(да не говорим, че на много места това дори не е 'затвор', имат си интернет, имат си телефони, купонясват си по килиите все едно са в Студентски град), та по*_добре да не го губят това време а да бачкат, да учат някакъв занаят и по е малко да си поркеиват разходите по изхранване и пазене докато са в пандиза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 22 дни
hash: a6908c058a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Тази идея я има отдавна, и повечето затворници работят, тези които са на свободен режим в затворническите общежития, ходят на работа в частни, общински и държавни фирми и работят.
Но работенето е по желание, а истината е че повечето искат да работят.
Тези с тежките присъди не работят, няма как да им се оигури охрана, много по скъпо е да назначиш двама трима надзиратели за да може един убиец с доживотна да работи.
А държавна фабрика към затвор е неприложимо, такива фабрики имаше и всички те бяха на загуба, не може да се държи контрол над това да се пазят и пестят материали, няма го и менидърския нюх да се продава произведеното на такава цена че да е печеливша фабриката

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 4075259166
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Много ограничено. Я влез и прочети какви са затворите в скандинавските страни. Да затворите се издържат от данъците, както и много други неща. Затворниците работят и да ги кара някой си е нещо нормалното да летят ли? 1 работен ден се зачита за по-дълго време за да излязат по-рано. Затвора е да се замислиш, промениш, добиеш нова професия и да влезеш в нормалния живот. Ти искаш с някакви агресорски методи и без пари, тези хора да живеят.

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 989a87b8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Задължително! Иначе какво, направиш золум и после с години си лежиш и те хранят на държавна светка, а хората, които са имали нещастието да си загубят работата да гладуват и да студуват, пък бай Мангал си го хранят, стои си вътре, ни сметки го интесуват, ни нищо. Чудничко! И в един момент почваш да се питаш дали не е добре, ако останеш без работа да извършиш дребно престъпление, че поне зимата да си на топло, а не Топлофикация да ти заплашва със съдя изпълнител.
А и представи си хората с дълги присъди, 30 години на сметка на данъкоплатеца, а баба ти с 40 години стаж да мизерства с жалката си пенкия. Е, честно ли е?
Така, че да си заработват парите и това е! А и да ги скапват от работа, че да нямат време да мислят за глупости, бунтове, опити за бягства и т. н.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 05b849760b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Ми в казармата беше задължително да се работи, плащаха заплата средно по 10 лв месечно, колкото да си купиш примерно едни ръкавици. Откъде на къде престъпниците в затворите няма да работят задължително тогава, като при това те са и длъжни на държавата с това, че са я ощетили по някакъв начин с престъплението си? Но нормалните разсъждения са за нормални държави и нормални хора в тях. България не е нормална държава с нормални хора, българите не могат да разсъждават, нито са загрижени, за което и нон стоп е в хаос и мизерия България и всички са в кюпа, защото е прост народ. Като се започне от причината да има толкова престъпници и наркотици, защото са корумпирани боклуци и се мине през затворите, където пак причината е същата. Ако българина имаше мозък за 5 стотинки в главата първо щеше да отсече наркотиците, защото цялото ново поколение си заминава заради тях и то е поколение от изроди и зомбита в това число и техните деца на корумпираните. А затворите щяха да бъдат под стриктен контрол и наблюдение така, че да няма своеволия и корупция там, а да са стриктно с превъзпитателен характер и престъпник влязъл там да не излиза докато не е превърнат в годен и полезен за обществото човек. Има много психологически тестове да се установи годен ли е, които не може да излъже. Вместо това сега нещата са на самотек и от влязъл престъпник излиза престъпник на квадрат. За енти път - прост народ, слаба държава.

 
  ...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 63b7675aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може би, но нещо наистина тежко.
Проблемът е, че няма смъртно наказание и ги хрантутим години наред. Някои цял живот. Я да имаше бесилки, куршум или нещо друго, нямаше да са така.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 0d6a8af4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много затворници работят и доста искат да работят, защото иначе лежането е мъчително. Проблемът е, че при по-тежки присъди не може да се рискува много - има шанс да избягат покрай работата.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 2d016009fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   По закон 2 дни работа се зачитат като три дни в затвора.

 
  ...
преди: 4 месеца, 21 дни
hash: 40cbaa0262
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Естествено, че трябва. Щом си там значи си дегенерат, безполезен, излишен и вреден за обществото. От там нататък ти нямаш никакви права щом си прекрачил законите, защото освен права имаш и задължения. Щом отказваш да си изпълняваш задълженията, значи нямаш и права!

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 2bd48a39f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Силно се съмнявам, че престъпниците могат да бъдат превъзпитани. Наистина ли имат и достъп до интернет? Това е прекалено...

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: df24982316
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 10 - сам може да видиш в интернет как си пускат лайфове от пандиза, имат си ютуб, пият си и си правят чалга-купони.

Има предостатъчно инфо. Затова и вместо да ги издържат и да се чудят какво да правят трябва ПОНЕ по 4 часа на ден да бачкат, да си готвят сами, да си перат и т. н.

Това като минимум.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 5c8975a0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Изглежда нямате никаква информация а само си хабите пъръстите да пишете тук!
В Бг в момента има около 6700 затворника, около 4000 са на свободен режим в завторнически общежития и повечето от тях работят, общините ползват такива за почистване на реките, за косене около пътни артерии, около общежитията има частни цехове, там тежкия физически труд се извършва от затворници, използват затворници от общежитията за ВИК ремонтите никой друг не иска да влиза в трапа да намества подмяната на нова тръба за мръсната канализация на градовете (да пипа градските фекални води) и т. н. За приготвянето на храна в затвора се записват работни часове на затворници, за прането, за отоплението, за чистенето на коридорите със стирка също. Обикновенно има един главен готвач който не е затворик, или е на лек режим, той се занимава с доставка на продукти.
Не сте информирани но плямпате. Затворническо общежитие означава сутрин имаш право д аходиш на работа сред обществото, пускат ги 1 час преди началото на работния ден, вечер 1 час след края на работното ти време трябва да си в общежитието, тоест задължен си да спиш там, и имаш право да работиш ако им представиш трудов договор, много облагодетелстани затворници, родата или приятели им дават трудови договори за да се разхождат денем, но вечерта трябва да са в общежитието.
Имат "уж нелегално" вкарани телефони, които си имат интернет към картите, не става въпрос за WI-Fi а за мобилен интернет. Ако директора на затвора иска, или по скоро има смелостта, може да направи заглушител на сигнала, но изглежда им се плаща и на тях или са заплашвани да си търпят, докато облагодетелстваните затворници да имат телефони. Все пак присъдите са до време а директора и надзирателите имат семейства и е доста вероятно да бъдат заплашени за да си траят за телефоните.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: b0c95422f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   4 е много прав/а! Прочетете отново коментара му!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 19 дни
hash: 62e80957cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   А когато постъпвах на работа, ми искаха свидетелство за съдимост! Интересува ме защо го искат, при положение, че не съм осъждан! Обаче бившите затворници, които си търсят работа, след като са вече на свобода, не ги наемат никъде, а проблема с наемането им си остава нерешен! Ами тогава, щом като е така, остава им само една възможност-да се върнат към престъпленията! Аз съм ЗА да отпаднат тези свидетелства, за да може бившите затворници да се реализират и никога повече да не престъпват Закона! Все пак заслужават втори шанс!

 
  ...
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: 8319d90961
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Разбира се, че трябва! Не може да работят ученици и студенти, тежко болни, вече възрастни хора, не може много работещи да поемат и втора работа, а в затвора - като на безплатен хотел и обществото (включително и жертвите на затворниците) да ги отглеждат.

Ще си плащат абсолютно всичко сами - както правим ние (данъци и осигуровки, режийни, обезщетения за жертвите или близките им, издръжки за деца и т. н. ). Според квалификацията и опита, каквото намерят и каквато и да е заплатата (за последното като сума лично аз нямам никакви претенции).

Да си готвят, чистят и поддържат пространството сами също.

Против съм смъртното наказание, например. Колкото е отредил законът - толкова. Но затвор като затвор. Да се усети някаква санкция. А и трудът, сам по себе си, има положително въздействие върху личността. Да лежиш по цял ден и да разсъждаваш за "живота, вселената и всичко останало" (по Дъглас Адамс) е деградиращо.

Съжалявам, че са попаднали там. Всеки случай е индивидуален и не може да се хвърлят камъни ей така. Но и на нас останалите не ни е лесно, и ние имаме трудности и драми, пък не крадем, не бием, не убиваме. Стискаме зъби и го живеем някак този живот с достойнство.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: db9c4c1283
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Дори да работят и на тях се плаща ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker