Защо почивките станаха толкова скъпи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо почивките станаха толкова скъпи
преди: 5 месеца, 8 дни, прочетена 1391 пъти
Преди два месеца решихме да отидем някъде на планина за 2-3 дни. Подчертавам, преди два месеца, когато не беше активен сезон. Като потърсих оферти, се оказа, че хотелите, които не са тотална мизерия, искат над 200 лв на човек на нощувка без храната. Ние сме тричелнно семейство и като си направих една сметка, излезе, че на ден ще ни струва 800 лв с храната. Т. е. ако отидем за 3 дни и като си сложа и път, джобни и т. н., трябва да изхарчим 3 бона. Не че не мога да си го позволя, но ми се струва маааалко прекалено и дори се ядосах, защото това е меко казано алчност, при положение че аз лятото ходих на море в Турция за тия пари, като в цената влизаше и самолета и то за 7 дни, и то в най-активния сезон, и то на ултра ол инклузив, и то в луксозен хотел, и то на първа линия. Дори и плажа и жезлонгите, всичко влизаше в цената. На какво отгоре ги искат тия пари, като дори обслужването е плачевно?

Преди месец пък реших да проверя оферти за нова година. Масово 300 лв на човек без храна и за минимум 3 нощувки. Смятаме 3 души х 3 нощувки х 300 лв = 2700 лв. Храната отделно, новогодишна вечеря отделно. Трябват ти и още пари за път, евентуално джобни. Като теглиш чертата, отиваш на 4-5 к. За една нова година.

И ако това ви се струва много, преди малко прочетох една новина, в която пишеше, че в момента масово офертите са по 6-7 к за двама. За дете се плаща отделно, дори да е невръстно. Честно казано, не съм проверявал цените, за да потвърдя, но и не смея, защото ме е страх.

Ще кажете, че могат да си искат и по 100 бона, но дали някой ще им ги даде. Най-странното от всичко е, че места няма. Даже шефа ми разправя, че е щял да си резервира и е изчакал ден-два да се начуди и на края местата свършили и едвам намерил на друго място.

Аз недоумявам защо цените са такива и как всеки втори може да си ги позволи. Ами че то едно 3-4 членно семейство отиде, трябва да остави 10-15 к за една нова година. Това е половин годишна заплата на средностатистически българин, да не кажа цяла. Т. е. средния българин работи половин година, като през това време не яде, за да закара на семейството си на една нова година и въпреки това всеки едва ли не може да си го позволи.

Ще кажете, повечето са чужденци. Ами гледах оферти и в чужбина и се оказа, че там е по-евтино. Не разборам защо един чужденец би доъшл в България, като за по-малко пари може да отиде и на други по-хубави места.

Меджу другото гледах оферти за Испания и се оказа, че до Испания барабар със самолета ти стъпва горе-долу на същите цени. Как може в Бъгария да е по-скъпо от Испания? А в Турция да не говорим. Там офертите барабар с храната са на половин цена отколкото в България без храната. За разликата в обслужването няма да говоря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 367b979631
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ние си седим вкъщи, ще сготвя нещо и така. Аз работя по празници и няма как да отида. Вечерята в ресторант за нова година е само 200 лв.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: fb4d86a8dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ние не ходим на зимни почивки, а само на летни, затова мога да ти дам съвет само за морето.

Проверявам различни сайтове и за последните 4-5 години винаги сме намирали по-евтини оферти.

Като пример - тази година бяхме за три дни в хотел Бонита - 3 звезди, на Златни пясъци, близо до морето(на 50м) с включена закуска - шведска маса.
Нормално без отстъпка струваше 120лв за двойна стая на вечер(от оферта по телефона в самия хотел - на сайтовете беше дори по-скъпо - 140лв. ) Но на един сайт намерихме оферта за около 50% по-евтино - 138лв - общо за двете нощувки.

И си прекарахме добре!

Отделно във Варна и Св. Константин и Елена, вече сме научили някои хотели, които не са особено скъпи, а условията са нормални.

Така, че който търси - намира! Както казва Божият Син Господ Иисус Христос - и това си е абсолютна истина!

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: cb9fd10266
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И аз не знам тука какво се случва, но цените хич не се шегуват.
Лично в бар в Айндховен, цената на джин с тоник, беше като цената от бар в София, а нидерланските заплати ще ги видим през крив макарон.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 8930bdee45
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Автора съм. Не се доизясних. Темата беше да питам каква е икономическата логика. Иначе ми е все тая дали ще отида, спокойно мога и да не ходя, не ми е проблем. Даже подобни шумни места са ми по-скоро неприятни.

Но понеже съм икономист и това ме вълнува и в един от редките случаи нямам отговор на тези въпроси. Дори и предположение нямам.

Та въпросът е как така в България стана по-скъпо от чужбина. Айде за това имам някакви предположения. Но още по-интересното е как по дяволите на тия цени продължава да има доволно много клиенти. За мен това е загадка. Айде вярно, че има по-богатички българи, ама мислех, че не са голям процент. А то се оказа, че едва ли не за всеки втори българин не е проблем да извади едни 10-15 к за една нова година. Това ми е важно да си го обясня, защото ще ми отвори очите за странните процеси, които текат в момента в света като цяло и ще ми помогне за инвестициите ми.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 2ab08b0e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Тия почивки са за "шефа". Който не е станал шеф, да си стои вкъщи и да се сърди на себе си.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 97354e2463
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Скъпо е, защото хотелите плащат промишлен ток, дават заплати, за да ти е комфортно на теб(чистичко, топличко и ти само да ядеш и пиеш), а отделно и собствениците обикновено са едни хубавци дето са се овъртили с кредити или далавери и искат да 'избият' парите за няколко години.

Интересно ми е обаче как масово продължавате да летите в облаците да си мислите, че 'заслужавате', почивки, нови апартаменти, нови коли и т. н.

Въобще не следите какво се случва и каква е ситуацията. От ЕС-то ви казаха, че инфлацията ще е дълга и тежка, че лихвите ще вървят нагоре и че времето на безплатните(лесни) пари е свършило.

Сядайте си на д***Тата и почвайте да заделяте пари за черни дни, защото после ще се чудите как да си плащате отоплението, кредитите и храната зимно време, а не кой хотел и курорт да посетите.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: aa056949f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ходи в чужбина. Бойкотирай българските хотелиерчета.
Тук гледат да вземат пари за абсолютно всичко. А насреща-нищо. Помниш куриозния случай с хотела във Велинград за Нова година, нали? За тия пари ще видиш свят, а не 3 дена Велинград.
Цените са такива, защото продължава да има балами. Избират българското от криворазбрано родолюбие.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: d895e512e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Значи в Гърция, на хубаво море, 4-членно семейство изкарахме 7 дена с под 2000 лв.!
Пътувахме до там с личния си автомобил. Приготвяли сме си неща за ядене, или сме си купували готова храна от бликия Мацутис, но без да се равихряме в готвене или пък да сме стояли гладни. Хубава кръчма 2-3 пъти за това време. Сутрин - закуски от близката пекарна.
Смятай родните хотелиери какви отвратителни кожодери са и как живуркат на принципа "ден година храни"!

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 9950932e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Икономическата логика е, че винаги ще се намерят достатъчно парвенюта, забогатели на гърба на хорското нещастие и наивност, които да платят надутите цени с обяснението "мога да си го позволя, не ме бърка".

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 440e25ffc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Авторе, в България има сериозен сив сектор, в който хората масово се водят на минимални заплати, а получават в пъти повече. Отделно и българите са шампиони по мрънкане и оплакване, а всъщност изобщо не са зле, поне повечето. Ся аз лично 10К за нова година няма да извадя, но 3-4К за ски в края на януари - да.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 1eefab5a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Мани ги тия пишман-бизнесмени, да фалират дано.
Аз на нова година съм в Тайланд, 14 дена ми струват 5 000 лв. заедно с билетите, всичко от airbnb и е супер евтино, няколко пъти зимата съм ходил в Азия, няма никакъв смисъл от бг хотели и почивки, пълна скръб са.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: e774f96fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

12.   Не е скъпо, просто доходите Ви не са достатъчни :)

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 440e25ffc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   8, то като сте напълнили багажника с консерви и щайги домати и сте пазарували от супермаркета, естествено че ще ви е евтино :-) Аз пък не ходя на почивка, за да готвя, ходя за да релаксирам и да си почина наистина. Не е нужно да е 5 звезди, но като е почивка, да е наистина такава.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: f020b17dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ето, заради това, че всички българи ходят в чужбина цените са високи. Това е пълна простотия. Българите трябва да почиват в България и никъде другаде. Нашите хотели ще фалират и само заради това цените са толкова високи. Почивайте в България и помагайте на туризма.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: d683f487b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Икономическата логика е, че няма силна конкуренция. В бг курорт стъпвам на места, които се броят на пръстите на едната ръка. Не заради цените, а заради кича

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 0ae68074d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   11, може ли подробности за Тайланд? Къде, какво, как се резервира? Сам ли отиваш или с някого за тези 5К?
Предварително благодаря!

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 4ce7e83155
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Хората е добре да искат почивки с нормални цени, съобразени със заплатата им.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: a372b4ad62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Логиката е същата като при имотния пазар - щом се купува, значи не е скъпо. Като спре да се купува, ще поевтинее. Това е. Търси си алтернативи, не е като да няма.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 10e6c06d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Автора пита за икономическата логика, е логиката е там че перз повечето скъпи хотели се изпират пари, по евтините работят с реални потребители.
Включват се лампите по всички стаи, записват се несъществуващи почиващи и осчетоводеното като печалба са вече чисти пари с които могат да се купуват скъпи коли. Парите са от наркотици, крупни кражби, корупция или друго, изкарани на черния пазар, вкарваш ги в хотел построен с кредит, осчетоводяваш ги като печалба и вече може да ги харчиш, толкова е лесно.
Българин си пък от пране не разбираш.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 367b979631
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   11 много хубаво, според моя мъж българите не пътуват, а на мен ми харесва много. Не мога да го накарам никъде да отидем, но ние сме и с деца де, но веднъж годишно може да ги оставим за 5 дни на бабата.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 367b979631
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   10 аз не познавам работещи в сивия сектор, на повечето дават минимума и се водят на него.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 8930bdee45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   12, значи испанците имат още по-ниски доходи, понеже там е по-евтино.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: abcb598f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До като има телета, ще има и колачи. Никога не бих дал тези пари за качеството, което се предлага е България. Но много хора биха. Освен, което е на никой не му се гонят зината самолети или автобуси или да пътува три дена с кола до Испания за да кара Нова Година там. През лятото Ганьо се спуска къде го Гърция, къде до Турция, но зимата иска за няколко часа да е в Хотела или хижата и да почва да яде и да пие.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: cd9a6c4ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   14, напротив, когато дадена стока не се купува / търси, цената й по принцип намалява, а не се увеличава. По твоята логика през Февруари 2022 г. когато всичко живо се втурна да зарежда гориво и да пълнят даже и бидоните, цените на горивата трябваше да паднат, а то какво се случи? Станаха близо 4 лв. за литър бензин и дизел. Та така и с почивките. При тези обстоятелства щом казваш, че почти всеки почива в чужбина, би трябвало цените на почивките тук в България да намалеят доста. Относно фалита - нека фалират щом е било писано! Когато даден човек предприема създаване на собствен бизнес, значи автоматично приема и бизнес загубите. Те хотелиерите какво искат, хората да им плащат всеки месец по някаква таксичка, без значение дали са почивали или не, а държавата да ги предпазва от бизнес рисковете, а те чорбаджиите завалии само да си инкасират печалбите ли? Не става така, разберете го!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: cce0764505
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Скъпо е защото има голямо търсене и хотелиерите надуват цените за да печелят още и още. Имам чувството че последните 5-6 години стана модерно да се пътува постоянно, едва ли не всеки уикенд трябва да се ходи някъде. Преди десетина години като че ли хората не ходеха толкова по почивки, едни 7-10 дена на море веднъж в годината и това беше. Сега ходят поне седмица задължително в Гърция, после постоянно се правят дълги уикенди до нашето море. Доста познати имам дето за един сезон ходят по 6-7 пъти на море! Отделно зимата се ходи на СПА, на ски и т. н.

За Нова година същото - преди почти всеки посрещаше семейно в къщи, на вилата или с приятели, но пак някъде на домашно. Домакина събира по едни 10-15 лева от човек за пържолите, отделно всеки гост като занесе по 1-2 бутилки пиене и нещо за мезе и с едни 40-50 лева имаш парти с ядене и пиене на корем. А в момента едва ли не вече е задължително да посрещаш на клуб или в ресторант, с жива музика, водещ, танцьорки и т. н. Еми няма как да е евтино!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 8930bdee45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25, ми аз това питам - как така при тия цени всеки втори българин има пари за почивка лятото, почивка зимата, новогодишно парти и през седмица. Това са примерно 20 к на година за почивки при средна годишна заплата 20 к. Как става тая работа чисто математически?

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: aa056949f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   26, може би, защото не избират българското.
Защо го споменаваш като нещо извратено човек да отиде някъде лятото, че и зимата? Ми парите, които хвърляш по кръчми и механи ги давай за почивки. Има и еднодневни в страната, има и с 1-2 нощувки.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 7a12de2dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Явно всички се движите сред някакви баровци.

Нито един от колегите ми и колежките ми на работа не ходи на други почивки, освен на море за няколко дни.

Аз съм човек с много приятели и познати, движа се и в определени кръгове, където общувам с много хора. Там също сме говорили на тази тема - нито един човек не го прави!

Значи, обобщавам: от всички мои приятели, познати, роднини, близки, съседи... , които не са малко на брой хора:

НИТО ЕДИН ЧОВЕК НЕ ПРАВИ ТАКИВА НЕЩА!

Да, които са по-заможни ходят на почивка на море и на някоя кратка и не много скъпа екскурзия из страната или съседните страни.

Имам и познати, вярващи хора, които ходиха на екскурзия до Йерусалим, за да посетят светините свързани с земния живот на Господ Иисус Христос.

Но не познавам никой, който ходи на зимни екскурзии по скъпи хотели, нито на новогодишен банкет с куверт, който си плаща той - имам няколко познати, които ходят на такъв банкет, но разходите ги поема фирмата, в която работят.

Така, че ми се струва, че преувеличавате!

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 29dc91894f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   28, и как тогава се пълнят хотелите

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 8930bdee45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   28, ако мислиш, че превеличаваме, поразрови се в нета и виж цените.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: 083ef9b900
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Хвани автобус 66, повърви от Алеко до Златните, върни се с автобус 63. Общо разходи 3. 20 лева. Ето ти я планината.

За чии х.. й ти е да ходиш на Нова Година в някой мизерен хотел? Че и да плащаш? Нямаш ли някое село, някое наследствено къще от баба и дядо, да запалиш камината и да пийнеш винце с приятели на Нова?

 
  ...
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: aa056949f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   31, това ли ти е представата за туризъм? Пътуване с градския и междуградския?
Скучна работа. Животът не е само ядене, пиене и чалга.

 
  ...
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: 0e3dac9e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Скъпо си е, 400 лева и нещо за отива и връщане със самолет до Атина. Лоукост няма, освен с кола или автобус. Но наистина до 1000 км е глупоста да летиш със самолет.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 083ef9b900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   До 31: А какво е туризъм според теб? Да се забиеш в някой хотел и да плюскаш като невидял, пък и да се оплакваш после че ти било скъпо? Ами скъпо ще е, като си балък! Ако човекът е от София, има Витоша на 1 крачка, има Рила съвсем близо, има Стара Планина, има Пирин, има Родопи... Всичко на ръка разстояние. И човек може със съвсем малко средства да си направи кефа ако иска. Дадох много прост пример - кой гражданин на Европейска столица може да направи излет в планината срещу 1-2 Евро пътни? Но не, било му скъпо на нашия. Българите изобщо не оценяваме какво имаме. Няма по-хубаво изживяване от това, по време на празниците да се събереш в домашна обстановка в някое китно планинско селце сред природата, с приятели и семейство, да напалиш камината, да си сгрееш вино и ракия, да си заколиш прасе и да си сготвиш домашни ястия... Ако си решил обаче да идеш в някой мутренски хотел, да им пиеш ментаците и ядеш салати, събирани от чиниите на предишните, да те псуват разни селяци-персонал - ами твой проблем, само недей да се оплакваш, че ти е скъпо. Балъкът си ти, не са ти виновни хотелиерите.

 
  ...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: aa056949f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   34, а ти защо свързваш туризма само с ядене и пиене? Прасенца, винце и хижи? Това е много деградила представа и прекалено проста.
Има балнеотуризъм, има поклоннически, има културен. Ходиш ли изобщо по музеи, галерии, замъци? Манастири, църкви? Или целта в живота ти е да се забиеш на топло, да ядеш и пиеш, само че на друго място, освен вкъщи.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 4321dcca75
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Не съм си играл да чета предишни коментари, само като чух оплакването на автора ми стана смешно.
Давам ви явен пример от месец Октомври. Преди да започне зимния семестър реших сам да си направя почивка.
Варна-Велико Търново-София-Сапарева Баня-Банско-Доспат-Пловдив-Варна
6 нощувки, на някои места с закуска/закуска и обяд, приятни стаи. Лифтове, джунджурийки, забележителности (ходих на Рилските езера), гориво
няколко добри ресторантчета (Мелник и Доспат, препоръчвам особено в Доспат) ми излезе всичко на всичко 726лв. При условие, че стаите бяха за двама (плащам аз цялата сума), ако бях примерно с приятел/приятелка сумата за гориво и за настаняване пада драстично. Та въпроса ми е. Какви глупости дрънка/ е искал да каже автора?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 8930bdee45
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   36, иска да каже да спреш с лъжите. За 726 лв ще направиш това, ама някой друг път. Само горивото ти е минимум 100 лв, дори да си на газ. Това са над 1000 км. Имаш 7 дни ядене, това са 2 яденета на ден, без да борим закуските. 14 яденета. Дори в най-долнопробните ресторанти трудно ще се нахраниш за под 10-20 лв. Тук имаш още 150-200 лв в най-най-оптимиситчния случай, макар че силно се съмнявам изобщо да се намират ресторанти на такива, но и да се намерят, ще са супер долнопробни. Имаш още лифтове, забалежителности и не знам си какво, което е минимум още 200 лв за толкова много дни.

Демек до тук разходи миниммум, ама минимум 4-500 лв и то в най-оптимистичния вариант. И какво искаш да ми кажеш? ЧЕ си нощувал 6 нощувки за 200 лв? По 30 лв нощувката? И сигурно хотелите са били хубави?

Може бе, ако си севърнал с машина на времето преди 15 години. Дори да е вярно, в което силно се съмнявам, представям си какви хотели са били.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 7be29aca2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   36 - ти с делтапланер ли си взел разстоянието? Спането ти да не е било под открито небе? А закуските - билков чай, набран от природата?

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 4321dcca75
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   37. Имаш правото си да си мислиш каквото си искаш. Бях студент който искаше да си направи обиколка из България и да види малко "свят". Имам си записано черно на бяло всяка една стотинка, ден по ден, който иска може да вярва, ако не, бъди здрав и си харчи парите където искаш. Има по-малки населени места където цените се различават много от София, Варна, Бургас, но явно не си запознат.

Хотелите бяха чисти, спретнати, приятни големи легла. В почти всички имаше и минибар, където да си оставя покупки. Топла вода.
В Доспат бакшиша платих 35лв в най-доброто ресторантче в града. Това включваше три кюфтета, две порции пържени картофи със сирене, шопска салата, голямо уиски Джак, две бири, филийки хляб, десерт и още нещо, но не си спомням какво.
В Мелник също си устроих приятен обяд. На други няколко места имаше закуска и обяд в хотелите, а там където нямаше, винаги можех да си напазарувам от магазина и да си направя нещо, или някакъв фастфууд да ям.
Истината за мен е, че макар на бюджет, не съм мизерствал, изкарах си адски приятно и бих повторил.
35 си го е казал. Не е човек да се забие и да яде и пие само.
Видях местности, пещери, планини, езера, гори, манастири, водопади, крепости.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 29dc91894f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   39, не е въпрос на мислене, а на математика.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: aa056949f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   37, хората отиват някъде, за да видят нещо. Не отиват заради масата и бутилката. Отиват заради гледките, култура и т. н. Ти мислиш камо за плюскане и лочене. Човек може да обядва и баничка.
Това ли са ти спомените от почивки- ядене и пиене?

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 4321dcca75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   38. Колата ми е 75кс на газ. Можеш да сметнеш това колко гори на 100км извънградско с 90-120км. Не съм спал в хотели четири звезди. В малките населени места цените в магазините са доста по-ниски отколкото в града, както и ресторантите. Хотелите съм ги резервирал два месеца по-рано като гледах съотношението качество-цена да е най-доброто възможно. Повечето забележителности са или безплатни или със символична цена. Не знам какво толкова фантастично ви звучи. Нито съм пътувал с Панамера 4. 8, нито в allinclusive хотели съм спал, нито съм тъпкал суши за стотици левове в Umami или Happy.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 9950932e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   На мен една седмица из България за Нова година ми излезе около 180 лева с път, храна и подслон. Е, не спах в някакъв стерилен хотел, ами при приятели; и не се храних с претоплени полуфабрикати по смрадливите ресторанти, ами бях на домашна софра с домашни гозби. Петорно по-евтино и по-важното - стократно по-качествено и смислено от кухите пластмасови "почивки", към които са се захвърчали всички, защото корпоративната маркетинг машина им е внушила, че това е щастието.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 7121bb98c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   28. Просто такава ти е средата. Повярвай в други среди се ходи масово по хотели в Бг и на дълги пътувания в чужбина.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: de54878842
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   40. Тръгнах с 800лв, прибрах се с 70. Точка. Както казах имам написано всичко, всяка стотинка. 6 нощувки с храна, гориво, забележителности, сувенири за 726лв и 28ст.
И смятам другото лято да го направя отново, ти си харчи по 2000 за 3-4 дни

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker