Кога разбрахте, че сте пораснали / станали възрастни хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кога разбрахте, че сте пораснали / станали възрастни хора?
преди: 4 месеца, 11 дни, прочетена 852 пъти
Тук се пише (води се), че като момче/момиче станат пълнолетни, т. е. на 18, вече са големи хора и не са деца повече и се водят мъж/жена. Реално погледнато просто придобиват права, които възрастните имат - да гласуват, да изкарат книжка, да работят, да се оженят и тн.

Според мен дадени събития те карат да си мислиш, че си зрял възрастен, а не конкретна дата. Както има хора тук, които пишат за себе си - момче на 30.

Какво е вашето субвктивно възприятие на собствената ви възраст, на какъв етап започнахте да се определяте като мъж/жена възрастен и как ви виждат другите хора?

Какво е ключово, какви за вас са белезите?
Мъж на 30 без книжка, кола, собствено жилище, семейство и деца, неживеещ отделно сигурно си е пак мъж на тази възраст и ако не изглежда като тийн. Както 40 годишна жена без деца и семейство си е жена, нада ли някой се обръща към нея с момиче. От друга страна, 20 годишна родила дете, при положение, че изглежда много млада си е момиче с дете, т. е. и външният вид играе роля в това как го възприемаш човека.

Като започнахте да работите ли, като изкарахте книжка ли, като се изнесохте от вкъщи ли, като си купихте жилище ли, като се оженихте ли, като направихте деца ли, кога си казахте - вече съм възрастен?
Ако имаш всичко това, но нямаш деца примерно на 35, хората май си мислят, че никога няма да разбереш какво е наистина да си зрял човек поемащ отговорност за чужд живот. А отделно, че много хора на около 30 просто работят и си гледат живота и нямат жилище, семейство, деца.

Слагате ли си някакви граници до каква възраст какво да сте направили и чувствате ли се недорасли или изоставащи като нещо от това ви липсва. Примерно жена омъжена, с дете, работи, плащат ипотека, жената няма книжка и не може да кара детето насам натам, да го прибира, с тези детски градини дето няма места и те разпределят и в други квартали. Напоследък стана наболяла тема и ми се оплакват жени и искат да изкарат книжка в последствие и съжаляват, че нямат. Чувствате ли се някакви непълноценни, ако сте в такава ситуация, че не можете до край да се справите с всичко, липсват ви някакви умения, които уж на тази възраст трябва да имате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 3cd74e51c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Когато си купиш сам четири нови гуми за колата, вече си мъж.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 941a24860b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Мъжете съзряват по-късно от това което съм виждал. Може би към 35 според мен.
Не бъркай това кой какво семейство гледа, има ли деца. Има адски много хора, което имат деца и пак са безотговорни, децата са отгледани от баба и двдо пък и пари дават на големи хора-родители. Или пък нямал деца, жена пък бил безотговорен, пълни глупсоти.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 305b0d1c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Винаги съм се имала за голяма и винаги съм умеела да взимам правилни решения. Макар, че още ми е странно да ме наричат жена. Според мен остава нещо детско, или поне всеки се чувства като дете, иска му се да се погрижи някой за него по някакъв начин, колкото и да е голям.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: f35de0ace5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   За книжката, аз нямам. Работата ми е на 10 Мин, градината на 10 и тя. Училището е близо. Мъжа ми има книжка и кола, но ходи на работа с нея и няма как да поддържаме две коли. Ние сме в малък град.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 841f24f195
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   За жените не мога да говоря, но за мъжете съм категоричен, че това че имаш шофьорска книжка, 18 години и право да гласуваш не те прави мъж. Нито ставаш мъж, когато си направиш сефтето. Може да си на 30 и все още да си момче, може и още на 20 да си мъж и тук изобщо не говорим за физически характеристики и размери. Говорим за манталитет, начин на мислене, принципи и визия за живота. За да си мъж трябва да си видял и тежката, брутална и тъжна страна от живота, за да можеш да се оформиш като характер, манталитет и да знаеш какво искаш и не искаш за близките си.

Мъж си когато си изградиш някакъв план за живота ти, за развитието, професията, семейството и щастието си. Мъж си, когато имаш принципи и си готов да поемеш отговорност за действията и бездействията си. Мъж си, когато си държиш на думата, помагаш на по-слабите, обичаш семейството си и си изпълняваш мъжките функции - стабилност на семейството, защита, материална и физическа сигурност, ангажираност, изпълняване на ангажиментите си към родители, деца, жена. Мъж си, когато си дадеш сметка, че ти си най-накрая и щастието на важните за теб хора е над всичко и трябва да направиш всичко възможно да го изградиш и защитиш.

Аз се възприемам за мъж от 19 годишен. От 19 годишен живея и се издържам абсолютно сам и не само, че не искам пари от близките ми, а дори им помагам при нужда. Това е един от основните начални признаци, че си напът да станеш мъж. Самостоятелност, отговорност, самодостатъчност, планиране. Факт е, че живея сам, защото имам наследен имот и много хора ще си кажат, че имота ми е наготово, което е така. Факт е обаче, че и тези преди мен са били достатъчно находчиви, интелигентни и амбициозни, че да ми оставят наследство и не виждам абсолютно нищо лошо в това. Аз ще направя същото за тези след мен и в по-големи мащаби. Това е мислене на мъж. Мен лично ме движи нуждата да се докажа, да се развивам, да бъда най-добрата версия на себе си. С такова мислене аз се лиших от доста от глупостите, с които моите набори се занимаваха - наркотици, балони, дискотеки всяка вечер. Просто си дадох сметка, че тези неща са несъвместими със това, което искам да бъда. Другите хора ме виждат като човек, на когото може да се разчита, на моменти прекалено сериозен, дисциплиниран, амбициозен, без много емоции и студен, близък и усмихнат само със най-близките си хора, недоверчив към всички останали.

Мъж на 30 без книжка, кола, собствено жилище, семейство и деца, неживеещ отделно за мен не е мъж и ще ти кажа защо. Мъж без книжка и кола означава, че или няма пари, или не си е направил сметката, че ще му трябва кола, демек не може да планира в малко по-дългосрочен план. Един ден ще му трябва кола да ходи на работа, до магазина, децата на училище/детска, родителни на лекар или просто ще иска да отиде някъде. Тоест тук е със няколко крачки назад. На 30 щом е без семейство и деца означава, че има доста вектори, по които трябва да се подобри в личен план. Това как изглежда няма абсолютно никакво значение за това дали на акъл и манталитет си мъж. Според мен един мъж трябва да е във добро физическо състояние и да може да се бие. Това обаче не означава, че трябва да си назобан 200 кила 1. 90. Гледал съм как борчета дето са ми до брадата и са високи по 1. 65 и по 65-70 кила изсипват охранители тип горила. Най-вече щом на 30 живее с родителите си ми говори, че е човек без амбиции и/или възможности. Не уважавам много такива и не гледам на тях като на мъже.

Семейството е задължително за това да можеш да се наречеш мъж, естествено ако не си прекалено млад за семейство. Ако си на 40 и нямаш семейство няма как да ме убедиш, че си мъж. Това ме убеждава единствено, че имаш недостатъци и че си посредствен, затова и си сам.

Аз лично усещам, че не съм си изживял лапешките години - дискотеки, напивания, боища, момичета, глупости... През това време бях зает с неща, които са ме докарали до това, което съм днес. Имах един период, в който го бях откарал на разврат и постоянно бях със различни жени, отчитам го като грешка, но същевременно се радвам, че съм го надживял.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: ee1eccad2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато съм разбрал и изстрадал гледната ночка на родителите си; Когато не ме е страх да сбъркам сам.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: b1bc0d03ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Когато родител почине. А когато майката почине, ставаш ничий.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: dc836baf83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Физически или емоционално? Физически сигурно в 20 си години съм си била жена, емоционално обаче доста по-късно. Чак когато на 30 ми се наложи да се грижа финансово за цялото семейство и тогава, исках или не, трябваше да се стегна и да спра с детинщините. Иначе и до днес, в някои отношения, си се чувствам дете и отказвам да порасна, което на моменти доста ядосва родителите ми и получавам лекции как "на 40 трябва да спра да хвърча в облаците и да започна да им помагам, защото вече не са млади". Така, че физически отдавна не съм дете, но в някои отношения сигурно до края на живота си ще се държа детски и незряло (щом до 40 не ми е дошъл акъла, няма шанс), но понеже отдавна не живея с нашите, вкъщи мога да си правя каквото искам и примерно с мъжът ми можем цял ден да ядем пуканки пред телевизора и да гледаме комедии и дори анимация вместо да чистим, а зрелите хора в почивния си ден чистят, готвят, перат, пазаруват... и не стават в 10. Добре, че с мъжът ми сме на един акъл. Та изводът е, можеш да си дете и на 40!

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 0341abc582
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей,

Ще ти кажа и моето мнение, какво значи МЪЖ и какво значи ЖЕНА.

Три изчерения за мен:

Аз лека полека гледам да стана МЪЖ. На 31 съм със собствено жилище, имам книжка, но нямам кола, защото не пътувам и съм преценил, че засега не ми трябва. На този етап не искам семейство - имам фирма, и постоянно работя (на 2 работи), уча и семейството би било "пречка", за това което искам да постигна.

МЪЖ за мен означава, човек, който умее следното:

1. ДА СЕ БИЕ (може да защити семейството и жена си).

2. ДА СТРЕЛЯ С ОРЪЖИЕ (може да защити семейството и родината си).

3. ДА РАБОТИ ЯКО И УПОРИТО ПОД СТРЕС (да не се депресира от това, че петък не е излязал на чалготека, че не е получил 100 like-чета у Facebook и др. кифленски неща).

4. ДА ИМА ДИСЦИПЛИНА, НО И ДА Е СМЕЛ - ДА СИ ДЪРЖИ НА ДУМАТА, НО АКО ГО ПРЕЦАКАТ ДА НЕ СЕ ПЛАШИ ДА ТЕГЛИ МАЙНА НА ПИЯТЕЛИ, ШЕФОВЕ, ЖЕНА СИ, ДЪРЖАВАТА... ВСИЧКИ!

5. ДА СЕ РАЗВИВА ПОСТОЯННО - да тренира, да учи, да се развива кариерийно и откъм имущество. Истинският мъж не е "сгушен до кълките на жена си" и не я прави "център на живота си". Той не лежи на дивана и не ходи постоянно по почивчици, А РАБОТИ И СЕ РАЗВИВА!

6. ДА ДЪРЖИ НА СВОЕТО И НЕ ДАВА НАЗАД НЕЗАВИСИМО КОЙ Е СРЕЩУ НЕГО!

7. ДА ЗНАЕ КАКВО ЗНАЧАТ ДУМИТЕ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО! НЕ ИЗНЕВЕРЯВА САМО ЗАЩОТО МОЖЕ, НИТО ЗАКАЧА ЧУЖДИ ЖЕНИ!

Ще ти кажа и какво НЕ Е МЪЖ за мен:

1. Брадат.
2. Назобен фитнесджия.
3. Татуиран.
4. С куче (единствено с цел да "всява респект" и да "забива жени").
5. Скъпи апартаменти на кредит и кола на кредит.
6. Изневерява или спи с обвързани жени.
7. Мери си мъжеството с това "колко пари изкарва" или "колко путки е ебал".

Тея ми ти качества, не те правят МЪЖ - правят те момченце.

Един куп фитнес батки познавам, дет авери боксьорчета могат да ги направят на нищо. И яко здрави и можещи да се бият момчета познавам, дето ако ги забъркам с едни мутри, които познавам ще ги видиш какви посерковци са.

Аз изкарвам много пари (над 10 000 лв. ), но това не ме прави МЪЖ. И съм имал проблеми с мутри миналата година и щех да си наемам и охрана ако трябва, щото полицията и прокуратурата са безполезни. И щехме да се трепеме. Ама дадоха назад тея дето ми създаваха проблеми и се разбрахме като "бели хора".

Ще ти кажа и какво значи ЖЕНА, за мен.

Жената трябва да умее следното:

1. Да се поддържа - да се облича и изглежда добре, но да не прекалява. Да не прилича на магистралка.

2. Да умее да поддъжа дом - ако иска някой мъж да я възприеме като "потенциална съпруга", трябва да умее да е домакиня.

3. Да е честна - да не изневерява, нито да тича по обвързани мъже. Жена, която прави това, за мен е КУРВА!

4. Да си знае цената, но да го показва и с действия. Не да се има за принцеса, а да се държи като селска пръчка. Силно защитавам правото на жените да искат богати, добре изглеждащи мъже с много опции, но ако дадения "принц" гледа на нея като на "бройка", да не му се "пуска". Иначе от "дама", ще стане "курва". Нито да спи с наркомани и най-долни боклуци пък да търси "принц" - такава да си търси наркоманите.

Но наистина - ЖЕНИТЕ ЗАСЛУЖАВАТ НАЙ-ДОБРОТО и това трябва да е стимул на мъжете да сме НАЙ-ДОБРИТЕ!

5. Да е опора на мъжа. Не да му е психоложка (никой не обича оплакващи и мрънкащи хора), но и да не му къса нервите излишно когато вижда, че е натоварен и психически сринат.

6. Да умее да възпита ценности, морал и трудолюбие на децата си - очевидно тя самата трябва да ги има, за да ги възпита. Не бащата да ги възпитава на ценности, а тя да е с "чалга характер" и да ги учи да са лентяи и пияници/наркомани.

7. Да може да поема отговорности сама. Нямам нищо против "независимите" жени - стига да са честни с мъжа и да не тичат за всеки проблем. Независимост означава и да можеш да поемаш отговорности. Та ако мъжът има проблеми или почине - да може да отгледа децата.

Както се досещаш - няма много мъже и жени в наши дни... затова и съвременните деца са такива. И ще става дори по-зле.

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: f3223157cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Мъж се става от първата еякулация със сперма, жена се става от получаването на първия менструален цикъл - просто като 2 и 2!

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 4abc9d3387
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   След 28 години, до тогава си летях

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 6264e94a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   На 21-22. Наложи ми се.
Ж24

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: df552dee9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Мъже има където има война. Където ръката му се върти като ъглошлайф и хвърчат глави. Там, където не е имало война 60 г. има само подплашипутарници и педали. Справка Е. С. и в частност България. Войната подържа естествения отбор и е предопределена от Бог. Всичко останало са човешки изгъзици и недомислия нетъждествени на еволюцията.

 
  ...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: 57929addb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мъж си ако имаш У хромозома. Ако ще да си на 1 месец възраст. Има само 2 пола мъж и жена.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: efa9547056
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Тука има биячи, дето си мислят че най-важното в живота е да се сбиеш качествено.
Ние като келеши на 12-13 ги правехме същите неща - събирахме се и се тупахме с келешите от съседната махала. Келешка му работа. Като порастне човек, му се изменят приоритетите.
За мен е мъжко да можеш да си подредиш живота така, че да се грижиш сам за себе си, финансово и физически, и да имаш място за поне още един човек, за когото да полагаш грижи. Това те прави годен за семейство и деца. Това се изисква от един мъж ВСЕКИДНЕВНО.
Да можеш да се биеш и да имаш приятелчета борчета, те прави единствено опасен и нестабилен. Това семейството ти да тръпне постоянно къде си, с кого си се сбил, дали ще се върнеш жив и здрав и дали самите те няма да станат жертва на твоите действия не си е работа. Малко жени биха издържали на това напрежение.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: 691fede652
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Абе нито фирмите ви, нито колите ви ще ви направят мъже. Дядовците ви като не са имали фирми и коли, по-малко мъже ли са били? Ето и моите пет стотинки:


Да взима решения и да седи зад тях.

Да умее да поема отговорност.

Да умее да се извини когато в сгрешил.

Да не се занимава с клюки и интриги.

Да не се страхува да рискува.

Да си има уважението в къщи, и да му тежи думата.


Да има семейство.




Колкото и да си страшен, какъвто и биткаджия да си, каквато и кола да имаш, оборотна фирма и т. н. нямаш ли семейство жена и деца значи не ставаш батко. Трябва да оставиш нещо след себе си, да продължиш родът. Аи ще можеш всяка вечер да вееш. Един мъж трябва редовно да еве и да се изпразва. Това да ходиш по проститутки и да си плащаш или да ходиш да търсиш сливата по заведенията я върже, я не върже си е чикиджийска работа. Друго си е в къщи да те чака сливата на гюме. Друго си е като се прибереш скапан да седнеш, пък да ти направи салатката, пък да ти налее ракийката, после да и го вкараш да я лашкаш да се изпразниш едно хубаво и да заспиш. На сутринта да се събудиш със свирка. Така живеят истинските мъжкари. А не да се прибереш да слагаш престилката пък да готвиш пък да пускаш перални и после да пуснеш порното и да лъскаш бастуна и да се тупаш в гърдите какъв мъжкар си и колко си преуспял, че нам каква фирма имаш и нам каква кола караш.

 
  ...
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: dd4de8f750
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Като чета хората преди мене ми идва на мисълта дали Ротшилд е мъж? Дали Сорос е мъж? Дали кралят на Великобритания е мъж? Дали кралят на Испания и той е мъж? Тези и много други като тях "мъже" могат ли да се бият? Сигурно са стреляли с оръжие. Колко го владеят в друг въпрос. Но за боя ме интересува? На младини в колко схватки са участвали и колко други "мъже" са набили?

Определението, че трябва да можеш да се биеш, че да се наречеш мъж, е малко странно. Христос и Буда колко хора са набили? Мохамед трябва да е претрепал милиони, че сега да бъде почитан като божество! Ха-ха-ха

Описахте мъжа като първичен дивак, на който забравихте да му припишете и ексцентричните "качества" - пър-ди, се-ре и се оригва.

 
  ...
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: 104a959623
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Мислех да не пиша в тази тема, защото тези въпроси по принцип са строго индивидуални, но след глупостите, които прочетох, че мъжът трябвало да може да се бие и да борави с оръжие - реших да се включа.

На времето имаше един израз, че мъжът става мъж след като премине през казармата, а жената, след като стане майка!

В това има голяма доза истина, но не е общовалидно! А и сега махнаха казармата...

Значи, според мен, мъж се става, когато се научиш да се справяш с трудностите и проблемите в живота, когато станеш сериозен и отговорен човек, разсъждаващ трезво и логично, и държащ на думата си!

Да, има хора и на 50г - още не са мъже.
Има и такива, които са мъже на 20г.

Аз лично за себе си считах че съм вече мъж, след като се уволних - на 20г. Но реално всъщност това се случи, след като създадох семейство на 22г и на 100% след като станах баща - на 23г.

Това дали живееш самостоятелно - не е от значение и не те прави повече мъж! Имам двама приятели, които цял живот живяха с родителите си(вече ги погребаха - Бог да ги прости! ), но са си много сериозни, отговорни и оправни хора! - и си бяха мъже още от 20-25г. Имат добри жени, деца и внуци и си създадоха добри семейства!

Просто тая мания, че не трябва да живееш при родителите си - иде от изкривените западняци и еврогееве!

Това пък да можеш да се биеш, че да си мъж - е супер тъпо и направо абсурдно! Точно недораслите келешчета се бият!
Един разумен мъж винаги ще се стреми да не създава, да избягва и да потушава конфликти!

Имам приятел, който работи като охранител и знам, че е много "добър" в ръкопашния бой и точно него съм го виждал в няколко случая да не влиза в конфликт, а мъдро с думи да успокоява страстите и да потушава конфликтните ситуации.

Това да имаш кола - също не те прави повече мъж! Вече всеки сульо и пульо има кола, и затова има и толкова жертви по пътищата!

Материалните неща и богатството - също не те правят повече мъж - напротив!

Тоест да си мъж - означава също и да имаш правилните разсъждения, нагласа и настройка, за решаване на проблеми, понасяне на трудности и несгоди, преодоляване на проблеми и изпитания!

Това е накратко моето виждане по този въпрос!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: d1426c52b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От Номер 9:

На всички от "модерното поколение", които смятат "умението да се биеш" за "излишно насилие" ще ги попитам следното:

Ако вас и семейството ви ви нападнат на улицата, какво правите? Бягате и си зарязвате семейството ли? Както направиха германците преди години по Коледа, като ги нападнаха едни имигранти (в Кьол мисля, че беше)?

Може ли жени да могат да се бият в днешно време, а вие да не можете бе "мъже"?

Какво е това поколение, бе?

Едно време да можеш да защитиш себе си и другите, да си служил за родината е било "повод за гордост", а сега "щяли да се разберат с приказки". Айде да видим! :)

И се чудим после, защо жените се оплакват, че масово нямало "мъже"...

А за тея дето дават примери за хора, които умеят да се бият, но решават проблеми с разговор, ще кажа 2 неща:

1. Никого не съветвам сам да организира боеве и конфликти, но ТРЯБВА да умеееш да се биеш!

2. Тея хора решават проблеми с разговор, защото МОГАТ да си го позволят и МОГАТ да се бият!

И другите го усещат това (по език на тялото, държание и т. н. ) - да видим някой страхливец как ще реши проблем с приказки.

Приятели са ми бягали пред очите, като е имало проблеми, а иначе са "мъже". Недай си Боже да им се случи нещо докато са с приятелка/жена... жените им ще ги гонят за да ги настигнат.

И що се засегнахте толкова за това, че писах, че ЕДИН МЪЖ ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА СЕ БИЕ?

Написах още много други неща, които ЕДИН МЪЖ ТРЯБВА ДА МОЖЕ, но това ви засегна? Защо? :)

И ДА - ЕДИН МЪЖ ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА СЕ БИЕ, АКО ЩЕ И ДА Е МУЛТИМИЛИОНЕР!

Аз самия почти съм милионер, но ПАРИТЕ НЕ ТЕ ПРАВЯТ МЪЖ! Правят те богат... МЪЖ означава съвсем друго!

А за тея, които споменават Ротшилд и крале - тея хора "ходят да служат", тея хора ходят по сафарита, учат се да стрелят, да ловуват.

Тея хора са много повече МЪЖЕ от вас и не заради парите.

А Христос също е обръщал масите на търговците пред храма и ги е гонил с камшик да ги бие.

Не можете да се биете, ама да четете и да се образовате сигурно можете, та не се опитвайте да вадите аргументи от нищото, щото МНОГО БЪРКАТЕ!

Поздрави!

 
  ...
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: 24fcf15a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Така е номер 19, но до някъде. За боя не съм много съгласен с теб и знам какво горе долу имат пичовете по-нагоре под това, , Да можеш да де биеш, ,


Понякога изпадаш в ситуация, когато боят е неизбежен и единствения ти варианти са да се биеш или бягаш. Да обаче, ако някой те нападне в домът, какво ще избягаш и оставиш семейството си ли? Или ще звъниш на 112 и ще чакаш да дойде полиция. Повярвай има хора, които с никакви приказки не можеш да ги спреш. На времето едни бандити дойдоха да трепят баща ми в нас, причакаха го пред гаража около осем човека. Бащата избяга и се скри в нас. Обаче те започнаха да хвърлят с камъни и да трошат прозорците и легалата ни бяха до прозорците и като нищо можеха да пръснат на някой от нас черепа. Като излязоха дядо ми и баща ми с брадвите, като илязоха и комшиите с брадви тия се насраха и изчезнаха. Ако бяхме звънна ли до полицията и чакахме вътре в нашето задънено се тя щеше да дойде след един час, до тогава тия може да ни утрепят. Това се случи през 1994г. Сега живеем в едни по-меки времена, където живота не е толкова суров, има камери на всякъде, по-голямо полицейско присъствие. Голяма част от хората и станаха по-цивилизовани. Но никога не знаеш и никой не ти гарантира, че може да изпаднеш в ситуация на неизбежна самоотбрана. Но само да се биеш далеч не те прави мъж. Бих допълнил трябва да можеш да носиш и на бой, и още друг набор от качества, които нямат общо с боя. И за последно ще кажа, че не случайно лошите момчета имат по-голям успех с жените, не защото всичките от тях могат да се бият, а защото не ги е страх да се скочат на бой. Жената на подсъзнателно ниво търси най-вече закрила. Иска мъжкар с топки дето, ако я нападнат на улицата той да може да я отърве, а не да успокоява нападатели и с думи.




Успех пичове!

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: d1426c52b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От 9 до 21:

Евала брат, много точно го обясни. "Неизбежна самоотбрана" - наистина има случаи в които ти се налага да се "защитиш" с бой, с оръжие или по друг начин.

Определено под "умееш да се биеш" не съм имал предвид човек да е "агресивен побойник" и да скача на всеки дядо и дете на улицата. А точно това - да може да се защити, ако му се наложи.

И хората, които познавам и са международни шампиони по бокс, по муай тай са си много готини и културни хора и можеш да си се разбереш с тях без проблем, и биха пробвали да се разберат с приказки с хората, ама ако опре до бой - и това го могат.

И е вярно, че жената търси закрила. Имам бая познати дето си мислят, че ако осигурят "сигурност" на жената и и "покажат, че имат пари" - това е всичко което тя търси, ама като ги погледнеш "не приличат на мъже".

И впрочем "лошите момчета" притежават много от качествата, които те правят МЪЖ:

1. Смели са.

2. Оправят се в трудни ситуации.

3. Могат да се бият.

4. Защитават си своето.

5. Не се влияят от чуждо мнение, а си гонят целите.

Лошото при тях, е че са подли и измамни (което не е "мъжка" черта и по-тича на жените), но ако използват всички тези качества за нещо положително - бизнес, някаква работа в полза на обществото и т. н. могат да станат много успешни.

Но "лоши момчета" има много негативно възприемане, щото хората го свързват с "брадати татуирани и назобени батки, дето агресират срещу всеки". Често са и некви наркоманчета, пияници и боксьорчета-аматьори.

Това не са "лоши момчета" - това са комплексарчета и даже мутрите, които познавам им се смеят на такива.

Едно време движех с такива "лоши момчета" и не е истина, колко бой сме изяли от "истинските лоши момчета".

А "истинските" такива, са доста възпитани и опасни хора, дето не си търсят сами проблемите, нито си ги създават, но изникнат ли им проблеми... ги решават, без да бягат, да се оплакват, или да прощават.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker