"Аз нямам късмет"... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

"Аз нямам късмет"...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 7785 пъти
Здравейте. Аз момиче на 21 г. Искам да ви разкажа за една моя приятелка, която също е колкото мен, и двете сме студентки в хубава специалност. Работата е там, че тя е убедена, че просто няма късмет. За каквото и да било в този живот. Наистина, животът й не е розов. Много е зле финансово, защото баща й е боклук, който не се интересува от нея. Майка й й дава пари, доколкото може, но и тя не успява да изкара много.
Поради това приятелката ми е убедена, че всички мъже са боклуци и не си заслужава да се занимава с тях.

Непрекъснато се ядосва на неуредиците в страната ни, в университета и т. н., които няма как да не признаем, че са факт, но в крайна сметка с ядосване нищо няма да постигнем. Опитвам се да я успокоя като й казвам да се съсредоточи върху хубавите неща в живота си, да я накрам да мисли положително, да я накарам да мисли, че нещо хубаво ще се случи, а тя отговаря: "Като знам с моя късмет...". Казвам й: "Докато мислиш, че си с лош късмет ще е така." И тя отговаря: "Ама то си е така."

Тя го смята за някакъв неоспорим факт, за нещо реално, сигурна е в това, както е сигурна как се казва. Според мен няма такова нещо като "късмет". Повечето хора се държат така сякаш има някакви зли орисници, които при раждането ни са казали: Този ще е щастлив, този няма.

Това, че са ти се случили някои лоши неща не означава, че цял живот ще е така, както и ако ти са се случили хубави, също не означава, че винаги ще е така.
Искам да й помогна да промени нагласата си, защото докато продължава да мисли така, тя ще открива лошия късмет във всичко, дори то да не е наистина толкова лошо. Тя обаче не възприема това, което й говоря. Моля ви за някакви идеи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 15af776d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей аз също съм студент на 22г. съм мой приятел има абсолютно същият проблем. Въпроса е там, че липсата на пари води до липсата на самочувствие и естествено негативно отношение и поведение към всичко свързано с нея и около нея. Единственото което можеш да направиш е да не я оставяш да се бори сама. Помагай и когато и с каквото можеш. Надявам се да съм ти бил полезен.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 771a2a58aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Кажи и да прочете за закона за привличането, а също и книгите на Вадим Зеланд, дано пък разбере за какво иде реч.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 807d6f725c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Остави я да се оповава на това,че просто няма късмет иначе ще се чувства като неудачница цял живот и ще вини единствено себе си за неуспехите си,ще се чувства като некъдърница като осъзнае,че просто това с късмета е заблуда

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 26c82d3871
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 е прав. Но нека да осъзнае, че "късмета" сами си го ковем. Като не сме доволни, правим нещо по въпроса. Като имам проблем - решаваме го. Никой няма да ви го направи, а и не е длъжен. Такива теми ме изнервят, май за последен път чета нещо такова. Има хора, които наистина са много по-зле били и са се оправили... всеки е имал много по-кофти моменти от този... абе да не говоря, че ми кипва кръвта, всеки да вярва в каквото реши. Няма нищо предопределено... както си го направите.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 95901e4c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Кажи й да прочете това:
http://www.scribd.com/doc/12444014/-200-

:) И ти също. На всеки ще е от полза. На мен много ми помогна.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 91bf0a171a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На 22 г. съм, студент. Тъй като бързам, ще коментирам само заглавието, като кажа нещо от личния си живот. От известно време прекарвам свободните си дни и когато мога с едни роми, няма значение защо. Та, християни са, и има една тяхна песен, която само ще преведа буквално, нямам време, излизам..

Не им знам още езика едно към едно, така че

Ако си проклет (без късмет), със мъките си, , (нз какво е после),
(не ги разбирам съвсем но), много пари от теб, (нещо си), ако не знаеш за Бог.

Оф, трудно е. Най-добре научете цигански :Д

Краси O_o

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f5c32cc56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   :) И аз искам подобна приятелка като теб. Браво :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f525b5f34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз имам един такъв познат, който вечно нямал късмет и бил карък и т.н. И каквото и да тръгне да прави, все "ма то нищо няма да излезе, нали съм си карък..." Вярно, и него доста често са го прецаквали, къде нарочно, къде просто така се е случвало.

Въпреки всичко това с каръщината е булшит. Както казаха по-горе, каквото си го направиш, това ще е. Баща й не й давал пари, майка й й давала малко -- аз на 19 години излязох от нас и оттогава 1 лев не съм взел от нашите и съм спал "вкъщи" само от време на време като съм идвал на гости. Имало е периоди когато наистина не са могли да ми дават, през повечето време са можели, но аз не съм искал. На няколко пъти аз съм им давал сериозни суми.

Липсата на пари действа опустошително на психиката и на самочувствието, с това съм съгласен -- изпитал съм го на собствен гръб. Но това да обвиняваш някой друг, ОСОБЕНО пък родителите си за тая работа, е най-мизерната нагласа, която може да има един млад човек. Като излезеш от даскало, вече квото си го направиш това. Купона свърши. И ако на 22 вашите са ти виновни, че нямаш това и онова, на 40 кой ще ти е виновен? Може би децата?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d601f78c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Няма да чуете европеец да се оплаква, че майка му и баща му дават малко пари, защото след 18 г. не се очаква това да се случва. Тук и за апартаменти четем по други теми - един вид, видите ли, дъртите не искат да си напуснат апартамента, за който са работили цял живот и да го оставят на "детето". Ами като й трябват пари, да си намери работа. А вместо да се ядосва на неуредиците, да направи нещо по този въпрос. Да помогне на някой, да подаде оплакване, да зведе дело и т.н. Да излезе следващия път, когато протестират на площада.

На мен твоята приятелка ми изглежда едно голямо мрънкало. Ти искаш да й помогнеш, това е добре. Има много хубави книги по този въпрос в spiralata. Но как ще я накараш да ги чете? И как ще й докажеш, че това е вярно, но първо тя трябва да го открие? Аз съм позитивен човек и имам много доказателства, че мисълта твори. Но трябва да повярва, а в това ти не можеш да й помогнеш. Много е хубаво, че си загрижена за приятелката си, но не можеш да попречиш на никой да си изстрада собствените уроци. Не е и редно.
Сара

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bea180b23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Нужен е ритуал за отваряне на късмета. след което да зарадва две деца с подаръци, или да нахрани десет души.
Молитвата помага!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c4e2c34d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Прочетох всички коментари и мога да кажа, че тук са се изказвали основно хора, които изобщо не знаят какво е късмет. Аз цял живот съм смятала, че съм човек с късмет. Когато ми падна една стъклена витрина от четвъртия етаж, на главата, и ме шиха малко на рамото, си казах - изкарах късмет че не е нещо по-лошо. Когато изхвърчах от една заледена писта със ските, в дерето и само си спуках устната, си казах - добре, че имам късмет! Когато майка се разболя, когато съкратиха баща ми - още имах късмет... от един месец, обаче НЯМАМ КЪСМЕТ! Сякаш света се е завъртях наопаки, за мен! Няма да ви отегчавам със невероятната поредица от гадости, които ми се случиха напоследък. Само ще кажа: Нямаш ли късмет, позитизното мислене най-малко ще ти помогне!! И аз не знам какво да правя, но трябва да има начин да се разбие този порочен съдбовен кръг! Ако някой знае как наитина става - ще му бъда мнооого благодарна! :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 52dc6f0f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също съм на мнение, че силата на позитивното мислене и всички други неща от този род могат да направят живота по-приятен, но това не е някаква универсална истина, която дава отговора на всички въпроси (както се представя от известно време). Според мен в живота има доста неща, които ние не можем да контролираме и тук се намесва късметът. В такива случаи можем само да контролираме реакцията си на събитията, която за да е положителна, трябва да вярваме в равновесието в природата. Няма начин след много трудности да не последват и хубави моменти.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1542fa2d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   ще кажа следното: късмет има. не сте ли се замисляли как на някои хора винаги им върви по вода. или пък например, за да ти се случи нещо хубаво винаги си знаеш че след това ще ти се случи нещо неприятно. все едно лошия късмет винаги те попарва ако мъничко живнеш. защото късмета това е случайноста, а това не нещо предвидимо. ще дам един пример: ходиш си по улицата и със сигурност ще смачкаш я някоя мравка я някое друго насекомо. това означава ли че ти си я познавал тая мравка или че нарочно си го направил- не. в този случай мравката е имала лош късмет. и ако няма орисници като се раждаме то има нещо което ние за по удобно наричаме късмет

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 111c63212e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз съм без късмет цял живот. Какво ли ме съм правил да го отключа поне малко, ама не се получава. Това нещо няма оправия. Тези глупости от рода, вярвай в себе си, мисли позитивно са за хора на които им се получават нещата. Как да вярвам в себе си при положение, че цял живот не ми вървят работите. Съдбата е против мен и на пук ми прави номера. Аи да видим кога ще и дойде края на тая история. Не може да се живее така, това няма как да те направи по-силен според вярванията, а псисически нестабилен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker