Помагате ли на хора, които просят на улицата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Помагате ли на хора, които просят на улицата?
преди: 3 месеца, 20 дни, прочетена 1123 пъти
Здравейте, въпроса ми към Вас е поставен в заглавието.
Лично аз понякога помагам, въпреки че не знам дали е правилно. Не съм сигурен, че е правилно, понеже има много измамници, алкохолици и хора, които ги мързи да работят. Не знам как да ги различавам от истински нуждаещите се. Не знам дали трябва да лишавам себе си от средствата, които съм изкарал, за да помагам на хора, които ги мързи да работят и не ги познавам. Все пак не съм милионер - работя натоварваща психически и отговорна работа, заплатата ми е средна за страната, но помагам на родителите си, имам домашни любимци, разходи за сметки, за кола и т. н. Всичко това го пиша, за да разберете в каква ситуация съм. Когато някой просяк ме спре, ми е много трудно да откажа, понеже съм жалостлив и винаги в мен нещо иска, ако може да помогне. После се надявам човекът, на когото съм помогнал, наистина да е бил нуждаеш се, а не след като е изпросил пари, да е отишъл да си купи алкохол и цигари.... В мен се появява някакво вътрешно разногласие дали е било правилно да дам пари на напълно непознат човек, вместо да зарадвам родителите си например с торта или кучето ми с някакво лакомство, или да купя нещо за приятелката ми или за мен самия... Интересно ми е да чуя нагласите на други хора

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 96816cd945
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Не помагам, защото знам, че са организирана група. Все едно да финансирам мафията. Давам само на нормално изглеждащи музиканти.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 6612516287
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Не категорично. Първо защото има институции, които се финансират от данъците ми. И второ защото колкото пъти съм дал след време разбирам, че съм бил излъган. Наскоро една женица ми поиска нещо за ядене, аз имах само една кутия с такова и и я дадох. Сигурно е предполагала, че ще и дам пари. Само че аз и дадох яденето си за деня. И като я проследих с поглед надолу по улицата видях как го хвърли в коша. Та стоях гладен заради жеста си на милосърдие. Та затова никому нищо, то щом проси значи сам се е докарал на този хал.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 641c91a9cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Разбира се, че не. Животът е суров, ако аз съм в това положение бих получил подигравка и надсмешка от другите хора, затова не бих помогнал независимо дали е наистина нуждаещ се или дребен измамник с цигански номера.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: d2beeba8bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Ти си изключително благороден човек. Наблюдавал съм, че някои от просещите далеч не са мързеливи, а просто съдбата им е раздала такива карти. Измежду тях има и немалко висшисти.

Винаги можеш вместо пари да им даваш храна – някаква закуска или плод. Ето един експеримент: След като подариш храна, наблюдавай отстрани как ще реагира човекът. Някои искат непременно пари, за да си купят алкохол и цигари, и се сърдят.

Може би трябва да намериш баланса – веднъж давай на родителите си, веднъж на себе си, веднъж на приятелката си и веднъж на някого в нужда. Който има ръка за даване, има и ръка за вземане. Вярвай, че ще ти се върне всичко, което си правил.

Срам ме е, когато вкъщи се купува много храна (за всеки случай) и тя се разваля, докато на улицата има хора, които вероятно никога няма да усетят топлина. Срам ме е, когато отивам на църква и в двора ѝ немощни хора молят за стотинки, а мнозинството отива да запали свещичка и се качва в скъпия си автомобил.

За теб е важно да поработиш и над умението си да казваш „не“. Да се опитваш да угодиш на всички, може да ти изиграе лоша шега. Не знаеш кой кога ще се възползва от теб, да те накара да работиш за по-малко пари или извън работното време и така нататък.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 4d7a387bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Понякога. Оня ден дадох малко пари, лев-два на една жена дето нв е добре, да си купи закуска нещо. Днес не дадох на един, който каза, че са му за ядене. Беше мангал, ама изглеждаше като някой, който може да бачка и с всичкия си, около 30-40. Аз ще ги спонсорирам, те да правят двца, да ги храня с данъците, че и пари да им давам. Да, жал ми е, ама.... айде стига. Ако е някой инвалид принципно, може.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 8a428b1240
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Почти никога. 99 процента са алкохолици или измамници. Има цели цигански квартали със замъци изградени с просия.
Ако толкова го е закъсал за храна - отиваш и му купуваш храна. Пари на ръка - не. Моментално се разбира дали е измамник или алкохолик. Ако вземе храната и ти благодари - знаеш. Ако те напсува и се ядоса - също знаеш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: a7f0f7c893
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Ако се чудиш как от едно невинно бебе се получава един завършен престъпник - това е начина - като му даваш без да е заслужил
1. Когато човек получава, без да заслужава се пристрастява към мързела.
2. Оттам свиква на това му дават. Той не еволюира, той вече е опитомен.
3. Всичко това води до чувство за вина, която за да капсулира започва да завижда и да е агресивен. Това е психологически процес, много добре известен на психолози и социолози..
4. Получава се затворен цикъл, в който колкото повече получава, толкпва по зле се чувства. Стига се алкохолизъм и наркотици, за да забрави вината и заглуши съвестта.
Цикъла не може да се прекъсне защото в 99% от случаите човека няма изградени трудови навици. А ако има мързела взема връх, особено Ко се прибира на топло и сито всяка вечер (приют, мама, жалостива съпруга и тн. )

На кратко - колкото повече даваш, толкова повече пречиш на човека. 99% от даващите го правят заради себе си. За да се почувстват те добре. Един егоизъм среща друг, и работят заедно за свършека на света.
Ако човек наистина го е грижа, би се спрял да предложи работа или образование. Колко просяка мислите че ще чуят?
Затова и болшинството от хората изобщо не се занимават.

Разбира се щ, че има и хора, които са в нужда, на които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се помага. Но те са лесно разпознаваеми.. Обикновено са облечени нормално и говорят искрено. Ако някой е раздърпан, значи проси отдавна.

Направи си експеримент. Излез на улицата и проси храна, не пари.. И ще видиш, че ще бъдеш нахранен от някого за 10минути. Хората помагат, просто го разбират всичко това и са разумни.

Жените не го разбират това. Защото са по емоционални и жалостиви. От там идва и думата "Не-храни-майко! "

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 41a01547ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   На музикант, човек на изкуството да.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 5983779eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Зависи. Предпочитам да пратя смс. Иначе ми прави впечатление че са се навъдили и млади хора. Пред Кауфланд в Пловдив една кифла редовно обикаля, даже някои пловдивски медии бяха писали за нея. Друг път излизам от Лидл и един около 26-27 годишен тип с нахален поглед си подава чашката да му пусна стотинки. Та правете си сметка какво идва отдолу. Друг път пък една леля ми каза че може да ми върне ако нямам дребни. Изобщо не знам има ли истински просяци в България.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 9ac5820e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Да със стотинки. Една баба имаше до един магазин често седеше, купувала съм и някакви неща или давам стотинки.
Иначе съм давала на ц. ка с бебе 50 Ст, малко и били и затова на такива не давам. В нашия град има един бос без пръсти на краката, виждала съм го как проклина хората, които не му дават. Всеки трябва да се труди и да може да се справя в живота. Иначе има много нуждаещи се хора, които не биха поискали пари, много възрастни хора.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 72f1f7cad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Понеже почти всеки ден минавам през района на Сточна гара/Лъвов мост, а там са може би най-много просяци и бедни в цяла София мога да кажа, че е по-добре човек да помогне.

Дори да е с нещо дребно, ако те е страх да не ги дават за алкохол купувай храна - дори да е една вафла или кроасан. Не е казано да даваш огромни суми, за такива хора и 20 и 50 стотинки са помощ, а с 20 или 50 стотинки нито щекупиш нещо на родителите си, нито ще си платиш данъците.

Лично аз предпочитам да давам на тези, които тровят по кофите, защото те търсят разни неща за ядене или да ги дават на вторични да изкарат за 1 хляб

Тези хора по кофите не са 'мафив' и 'мошеници', мошениците са тези дето идват при теб уж, че събират пари за Еди какво си изкарват се жертви и най-натло ти искат суми от порядъка на 20-30-50 лева.

Също тези дето просят по големите булеварди.

Докато тези дето ровят по кофите или искат да ти измият джама на колата на някой светофар повечето случаи наистина са хора, които просто не искат да вземат на работа заради лош външен вид или нещо друго, закъсали и бездомни.

На такива си струва да им помогнеш, ако не с пари, то с храна, одеало, чорапи, термос, нещо ненужно

Т. Т.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 3e15a5b6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

12.   Категорично никога не помагам, защото видях една бабичка циганка да пуши цигари, докато проси. Щом няма пари, няма да пуши. Ай сиктир!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 9879427437
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   90% от просяците или са част от организирана мафия, или са там по собствено желание. Да, има и такива хора, които не искат работа и дом, защото не им се полагат усилия, предпочитат да вегетират на улицата, а в приютите все пак има правила и не може да се пие. Останалите са част от организирана мафия, на която целта й е да експлоатира човешкото съжаление.
Винаги предлагам храна, в повечето случаи ми отказват. Когато се съгласят, им купувам за ядене. Ако почнат да увъртат, ги пращам на м*****а им.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: db04fb0a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз винаги помагам и давам каквото мога, и каквото е нужно.

Ръководя се от думите на Господ Иисус Христос:
"Томува, който ти проси, давай, и не се отвръщай от оногова, който ти иска назаем" (Евангелие от Матея глава 5, 42 стих)

"И тъй, бъдете милосърдни, както и вашият Отец е милосърден. "
(Евангелие от Лука глава 6, 36 стих)

А Господ не е казал да даваме с условие!

Затова не трябва да се смущаваме и да мислим: дали сме дали на хора, които действително се нуждаят?
Това не е наш проблем! И ние не носим отговорност, как ще похарчи човекът парите!

Сега, ако знам примерно, че някой играе хазарт - тогава няма да му дам пари, а ще му купя една чанта храна за него и за семейството му.
Но на непознат човек, се дава това, от каквото има нужда! Питайте! Аз винаги питам какво точно искат да направя? И преценявам - мога или не мога(за заем).

Защото, важно е да помогнем на тези, които имат нужда! Дори понякога да сме помогнали и на такива които не се нуждаят толкова - това не е грях! А да не помогнем - е грях!

А и освен това, вие, които не помагате - нямате представа, каква духовна радост изпитва човек, когато му благодарят и го благословят, след като е помогнал!

Истина са Господните думи, че по-блажено е да се дава, отколкото да се взема!

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: e5c0f0bfe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Не давам пари на никого на улицата.

Преди време се е случвало да дам някой лев ако ми поискат, но реакциите на просяците са съмнителни и подсказват, че не са нуждаещи се, а по-скоро подходът им е обмислен и професионален.

На два-три пъти различни просяци са ми казвали да си дам адреса, за да дойдат да ми върнат парите. Представяш ли си, просякът ще дойде до дома, за да ми върне парите.

Веднъж една жена с дете на ръце ми поиска пари на улицата пред блока, направо плачеше. Дадох и няколко лева. След доста време, може би две години по-късно отново я срещнах край блока ми. Отново държеше на ръце малко дете и ми поиска пари. Само, че тя едва ли можеше да предположи, че имам добра памет и я помня. Това дете за две години не порасна и не проходи, все го носят на ръце. Подминах я без да й отговоря.

Мога да си припомня още няколко подобни случки. Не, че съм дал много пари и не, че ми свиди, но опитът ми показва, че просяците злоупотребяват с милосърдието на хората.

Не са само тези на улицата. Имаше репортажи за разни "благоворителни" организации, които събират пари за болни деца и... си раздават доста щедри заплати от даренията.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 403f037430
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Не помагам, защото повечето сами са си виновни за положението в което се намират. Едни са алкохолици, други наркомани а трети комарджии. Не може ние да работим а някои други да просят и да искат да получават на готово. Разбирам някой да ти свърши някаква услуга и да му платиш, но да даваш ей така не е много редно. Не е виновно управлението на държавата, че има такива хора. Работа има, но никой не иска да работи. Дразня се когато виждам просещи хора по хипермаркетите да досаждат на другите. Да вървят след теб и да искат да ти върнат количката да вземат стотинката. Прави ми впечатление, че повечето просещи са все млади хора и деца от един определен етнос който е известен, че го мързи да работи. Никога не съм виждал българи или български деца да ходят да просят. Все са от другия етнос.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 9368a13be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Не. После си купуват пиене, наркотици и цигари.
Щом мога да работя, могат и те. Дори и тези с уврежданията са в същата схема.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: d44de223ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Когато е мафия си личи, но ако се огледаш, ще видиш, че има хора, който не го афишират, но имат нужда. На тях купи нещо за ядене, вода. Например роми, които влачат една количка и ровят в боклука, купих им 2 пици и им ги дадох. Детенце мръсно с ромка, не просят, също, на такива хора помагайте, това дете кой знае кога е яко и какво. Бях напазарувала, спрях с колата и каквото можах дадох. Знаете ли как се радват и това са хора, жертва на мафията, която на техен гръб разделя милиони от пари за интеграция.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 79609356d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Здравейте, аз съм автора. Първо нямам предвид някакви стотинки, а за суми по 10-20 лв. Поне аз съм давал такива суми. Примери: прибирах се от предишната си работа, където работих до към 00:30-01:00, и ме среща някаква момче видимо на 20 и няколко години, и почва да ме моли да му дам пари, защото се бил скарал с техните. Били го изгонили и нямал нито къде да спи, нито какво да яде. Стана ми жал и му дадох 20 лв. Друг случай - преди няколко дни някакъв човек ме спира, видимо на 30 и няколко години, беше притеснен и се усещаше как му е неловко да ме пита за пари. Почна да ме моли, че не им стигали парите инямало какво да ядат, а имал и дечица. Пак ми стана жал дадох му 10 лв. (нямах други пари в мен).

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 6612516287
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Имаше преди години една в Бургас дето по центъра се мяташе и правеше на припаднала. Научих, че живеят в нещо почти като палат в Житарово.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 998c2137c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Винаги съм се обвинявал, че ги подминавам и не им давам, защото ми е говорено, че са измамници. Но коментарите ме успокояват, явно съм прав.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: f3d328f2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 2dbaf207fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   За съжаление държавата ни няма традиция да има организирана благотворителност, помощ и т. н. Гледах предаване за Северна България такава мизерия, селата около Видин, ко то може да отиде дам, деца отиват по гащи само на първия учебен ден, а на други честа се чудят хората какво да правят с ненужните дрехи. В Германия гледах социала подредени дрехи по размер, отива бедната майка с децата и й дават, това не са нови дрехи, а дарени, но това е организирано от държавата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 961e7d436e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Те действат на организирани групи. Сменят се, няколко човека обикалят по няколко различни оживени места като на всяко място стои по един от тях. Това си е бизнес и организирана просия. За ден може би печелят повече от нормален работещ човек. Това е причината да не помагам.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 7a84e3202f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   На стари хора, деца и очевидно болни давам. Те няма как да си намерят работа, дори и да искат.
Може би моите дребни пари, които няма да ми липсват ще помогнат на някого да не гладува или да не спи на студено.

Предпочитам да сгреша и да дам на някого, който няма нужда, отколкото да не дам на някого, за когото може да е критично.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 7c39f1703e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Преди години бяхме на море и бяхме седнали с компания в заведение на кафе. Преди това си бяхме взели и топли закуски от съседната пекарна. Мина една стара, на вид бедна и измъчен жена. Събрахме по някой лев. Дадохме и парите и от закуските. Благодари ни, седна на бара и си поръча скъпо уиски.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 215f1033df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Помагам им да усетят подметката на истински мъжкар, инвеститор и програмист, който може да ги купи и продаде 10 пъти.

Един от многото.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 1d101486dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Не. Имаше една баба, обикаляше спирките и искаше стотинки за билетче. Дадох и, все пак е възрастна. След време пак същата баба я видях на друга спирка, пак иска същата сума пари. Друга пък се навърта около павилионите за закуски и иска пари за баничка, че е гладна. Предложиш ли да и купиш-отказва. Иска парите.
Хич не помагам и не ги съжалявам. И млади и стари са в схемата. Който иска да е балък, да помага. Щом аз работя, могат и те.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 3874e1f969
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Български мангал просещ в Нидерландия. Похвали ми се, че купил за синът си БМВ за 10 000 евро. Отделно си направил ремонт на покрива за 30 000 лв миналата година. Отделно събрал 50 000 лева за да купи къща на синът си. Дори тия благотворителности уж за болни деца дето ви карат да пускате смс са схеми разни тарикати да крадат на гърбът на хорската мъка.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: b230375b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Да, винаги помагам според силите си.

Като все пак преценявам дали и доколко човекът се нуждае.

Сега на такива организирани просяци - може и да не дам въобще, или ако ми поискат директно - ще дам съвсем малко - 20-50ст. Или ще им дам(или купя) нещо за ядене.

Защото, когато ти поискат директно помощ - нямаш право да откажеш! Може да не дадеш точно пари, но си длъжен да помогнеш според силите и възможностите си!

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 77fb62dd92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Абе българите тотално параноясаха от алчност и злоба. Какви мафии, какви "бизнеси", какви "измамници" навсякъде ви се привиждат, бе? !? Просто си кажете, че сте алчни и стиснати и затова не искате да помагате на бездомниците, няма нужда да се оправдавате и лъжете с такива простотии. Много сте тесногръди, осъждащи и с предразсъдъци към тия хора. Невинаги когато видиш някой просяк на улицата това значи, че е мързелив и не му се работи. Най-лесното и тъпото оправдание, като видиш един просяк зъзнещ и просещ пари на улицата е "ама той е мързелив, той е тъп и няма воля да се вземе в ръце и да си оправи живота, ей му на сега, заслужава си страданието и нещастието" и после да го подминеш с присмех и високомерие. Вместо да се опиташ да вникнеш в истинските причини за сегашното му положение, в което се намира и да осъзнаеш, че това не е било негов избор, а просто така се е стекъл животът за него и такъв му е бил късметът - скапан. Но такъв е българина - тъп, тесногръд, ограничен и невиждащ по-далече от носа си. Той не може и не иска да разбере, че много от тия хора са расли в бедни семейства, били са системно физически/психически/сексуално малтретирани като деца, преживели са зверски тормоз в училище... Да, има и измамници и мошеници, които само се преструват на бездомници, за да хранят някой шеф, ама далеч НЕ са всичките такива!!! Има много такива с дълбоки рани по главата и тялото, без едно око, без ръце, без крака, с протрити до кръв от ходенето боси крака, тях как ще ги коментирате, и те ли се преструват и са част от "мафията" за вас? ! Ама е лесно да съдиш и да раздаваш акъл, докато гъзът ти е на топличко и уютничко пред камината с топлото чайче, и никога не ти се е налагало да спиш под мостове при минусови температури...

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 0cd12805b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Като по-млада съм давала, сега не го правя. Обаче ако много ми дожалее, купувам храна и предлагам само храната.

Случвало ми се е така на една жена, просеща, да й предложа закуската си, тъкмо я бях купила и жената ми поиска пари за храна, а аз й предложих топла закуска, тя отказа, пари искала само, не й дадох. И след тази случка винаги само храна предлагам да им купя. Ама да знам за какво си давам парите. 3лв да са, ама да идат за храна, не за цигари/бира.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 6612516287
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Що ли се сещам за един малко по-друг аспект на нещата когато се злоупотребяваше с това да отстъпваш мястото си в автобус или на опашка на примерно майка с дете. Та се сещам за опашките за банани едно време, когато точно пред вратата на магазина великите бг. мами си подаваха една на друга едно и също детенце и се пререждаха отпред, за да си купят. Поне да се криеха зад ъгъла на магазина, че да не се вижда, а те точно пред вратата на магазина, където през стъклената стена всеки вътре виждаше как мамите навън си подават една на друга едно и също дете, а ние "великодушно" им отстъпвахме ред, защото така ни учеха в училището. Понеже ми е ясно, че по-голямата част от писалите тук жени днес при аналогична ситуация биха постъпили по същия, а дори и по някакъв още по-брутален начин дали недавайки на просяците не раздават фалшиво правосъдие. Не че нещо де, нали, но все пак, нали...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 6612516287
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Помните ли Динко как катурна от инвалидния стол уж един сакат? Като падна веднага му изскочиха краката отстрани и взе да бяга, дори и заработката в кутията не си прибра. После обвиниха Динко за това, че отварял очите на хората.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 9368a13be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   31, ти си много наивен. Не знаеш как е устроен света и си мислиш, че всички са честни, почтени. Излез от фантазията и влез в реалността. Крайно време е.
И тези с проблемите са в схемата. Там са, за да будят съжаление. За нищо повече. Има доста хора с проблеми, но те не са протегнали шепа и не стоят на пътя. А се стараят да са полезни на обществото, дори и да метат улиците. Ето това дразни- не се напъват изобщо, а чакат наготово. А примерно навсякъде може да са чистачи, миячи. Но е по-лесно да седят на пътя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker