За НАТО и ЕС - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За НАТО и ЕС
преди: 3 месеца, 5 дни, прочетена 846 пъти
Понеже чета много теми оплюващи България, и още по-лошо - членството ни в НАТО и ЕС, реших и аз да напиша тема.

Факт е, че България е малка страна, но дълеч не е лоша за живот. Пъти по-добре се живее от 2/3 от Света и дълеч по-добър живот имаме от колкото сме имали през великия Социализъм.

Българите днес взимат европейски доходи, имаме високи технологии. Развиваме изкуствен интелект и произвеждаме роботи и сателити.

Да - има корупция, но тя не е "вносна", а си е нашенска и я наследихме от мръсните социалисти и внуците им, дето си бяха подлоги през Социализма и си останаха подлоги през Демокрацията.

Ама спрете да мрънкате, бе!

Това, че България е в НАТО е един огромен плюс - българската армия никога не е била по-модерна, по-боеспособна и България никога не е била по-защитена. Все пак сме в НАТО, а кой би нападнал НАТО.

И спрете да се плашите от Турция - Турция е в НАТО и няма да ни нападне.

А това, че сме в ЕС е един от най-големите плюсове, които дръпнаха българската икономика. Много чуждестранни клиенти имаме и много чуждестранни фирми инвестираха в България.

Самия факт, че цените на жилищата скочиха толкова (заедно със скока в Брутния Вътрешен Продукт на глава от населението) е показателно, че България става по-богата и по-добра за живот.

Да - вярно, много българи избягаха на запад за по-добри доходи, но си намериха работа и се реализираха, а част от тях почнаха да се връщат.

И с ромите нямаме проблеми - слушах ромски политици да обясняват, че броя на абитурентите сред ромите е скочил много рязко. С правилната политика можем да ги превърнем в образовани и работещи хора.

А какво са ви виновни ромите, че българите нямат деца!? :DDD

Трябва да приемем и еврото - може да има инфлация в началото, но след това търговията с ЕС ще стане много по-лесна и ще сме на много по-високи печалби.

То едно време и княз Борис I е направил България християнска страна за да сме "европейци", а сега се дърпаме да приемем еврото, вместо отново да покажем, че сме "европейци".

Та така е - стига с тея депресантски теми и мрънкания. И стига сте слушали платени анализатори като Вацев, полковник Марков, Сарийски и други такива, дето не са работили 1 ден през живота си, но от всичко разбират.

България никога не е била в такъв възход и разцвет в новата ни история и всичко това е благодарение на членството ни в НАТО и ЕС.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 4917cc6b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Дано науката се отдаде на подробни изследвания на хора, живеещи в измислени времена и светове. Аз вярвам, че липсата на интелектуална възможност е причина за това често срещано явление у нас. Да, въоръжението е модерно, но то почти няма армия. И най-силната армия в НАТО, а именно турската, е много удобна на американците и те нямат никаква сметка да я губят. Ако Турция предяви интерес към областите, в които е пълно с турско езични хора, областите ще станат турска територия и САЩ ще подкрепи Турция, както подкрепи Косово при отделянето му от Сърбия. Ти си поредният празноглав тиквеник, който мисля, че изчезващата България е добре в геополитически план. И да не си в НАТО, има по-силни армии, които ще те пазят. И не НАТО не смеят, НАТО не смее да хи напада, ако ме разбираш. На България мястото е с Русия и Китай, защото Китай ще увеличи своят икономически и имперски потенциал, който и към днешна дата е сериозен! Както виждаме и англичаните напуснаха ЕС, изобщо евроатлантическите, , принципи" се показаха с истинското си лице, което се прикриваше дълго с лъжи. Ти явно недоумяваш, че идеята е Евтопа да се превърне в една сбирщина от много народности във всяка държава, ниска раждаемост и колкото се може повече заблудени, джендъри и дегенерати.

И сега конкретно към това за изкуственият интелект и сателитите.
Заблудени, в България има недостиг на кадри в най-различни професии. Няма кой да ти бие инжекция в болницата, затварят се държавни болници, медицинските сестри са на по 60 години. Ти на глупав ли се правиш? Няма кой да ти асфалтира улицата или да ти отстрани авария на трафопост или водопровод. От Марс ли си дошъл тук, че не знаеш нищо. То е хубаво всеки да има право на мнение, ама ти пишеш тотални бози. Хора, като четете такива като автора, знайте и не се съмнявайте, че са объркани или платени.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 89f474a14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Да, огромен плюс е, че сме в ЕС, но за българите е е все едно да ближат сладолед през найлон, защото основната част от парите отпуснати от ЕС за България бяха откраднати от българските управници, политици и олигарси. Това са стотици милиарди евро. Ако те бяха усвоени и разпределени по населението, ако България управляваше природните си богатства, ако произвеждаше нещо високотехнологично и особено свое(не знам какви роботи и сателити ти се привиждат да произвеждаме), ако имаше ред в държавата, (а няма елементарен такъв), тук наистина щеше да е рай. За жалост нито едно то тези неща не се състоя. И няма и да се състои, защото българите са повреден народ. А в последно време станаха в пъти по-тъпи и деградиращи. Само като им видиш остриганата като за казарма тиква, кафеникавата кожа, турската брада с анцуг и маратонки, слушащи чалга и плюнките по улиците ти става ясно, че положението е безнадеждно с такъв народ, ако изобщо може да се нарече народ. Българите нямат деца защото нямат пари да гледат деца и защото училищата са наркомански зверилища където влиза дете и излиза кайма от него. От която кайма не става повече нищо. Кой ще си прати детето да го тормозят, да го обработват с порочни практики и превръщат в наркоман там? Затова никой не прави деца. Виновни, че българите нямат деца са българските управници, тия от които зависи реда в държавата. Ромите не ги касае какво става с децата им затова раждат и ги захвърлят да се оправят с измами и кражби. С ромите имаме огромен проблем-те освен да излъжат, измамят, откраднат или направят друга мръсотия друго не може да произлезе от тях. Има само един случаи да не направят мръсотия и тя е когато нямат удобната възможност за това. А се размножават като насекоми за сметка на паразитирането върху българите и държавата им. Точно те трябва да бъдат подложени на най-голяма полицейщина, търсене на сметка и наблюдение за всичко защото са най-повредените, в пъти по-повредени генетично от българите. Те са инкубатор на хаос, проклетия, безобразия и престъпност.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 0c83f821f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Съгласен.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 40fd42e3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   "Българите днес взимат европейски доходи [... ]" - човек, сериозно?

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 5d7626ad1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Никакъв факт не е че България била "малка държава" от около 200 държави на света има над 100 държави които са по малки от България, затова този факт който си измислил си го заври...
Как исчисли и 2/3 от света? Къде се живее по добре? На каква база правиш сравненията?
Колкото до корупцията тя си е вносна, през соца се вземаше корупция кутия бонбони и/или най-много бутилка уиски, днешната не може да и преброиш размерите, идеята е взета от чужбина за корупция в такива големи размери.

За боеспособността говориш като човек който дори на филм не е виждал война. НАТО щял да те спаси, самото НАТО разпалва войни и не му дреме за цивилните само ги упоменава в паметни плочи по някога, ти се надявай. Турция нямало да те напада защото била в НАТО, я питай кипърци, дали е така?
Коя чужда фирма инвестира за да печели България? Те инвестират за да смучат за себе си, ти може да смяташ Дънди прешъс за инвеститор, но от дейността им българия губи, от големите хипер маркети също губим, та коя е фирмата чужд инвеститор от която печелим българия и българите? Добре е да знаеш че целта на бизнеса е да печели той а не бържавата или народонаселението. Все едно да кажеш че бизнеса с казина е с цел печалба на населението играещо в казината.

На теб никой не ти пречи отивай в Европа да ставаш "европеец" ние си искаме независимостта, искаме да си запазим собствената валута и сами да решаваме за нея дали и догода да имаме валутен борд.
Ако твърдиш че България никога не е била в такъв възход това просто ни казва че не си изучавал история и история на икономиката ни.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 4561260143
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Мой човек България е в такъв възход в момента, че от 7 200 000 населението е станало на около 6. 5 милиона под мъдрото ръководство на Бойко, Пеевски и сие.

Или не е като хора да не мрат пред болниците, да няма корупция и т. н.? Единствено за ромите мога да се съглася, че не са най-големият проблем - бачкат си доста от тях по строежи, метат улиците и т. н.

За всичко друго бъркаш(или просто не искаш да кажеш истината).

През "гадния социализъм" България е имала население от близо 9 милиона и 300 самолета авиация.

Колко са 300 самолета имаш ли представа, ще може ли да ги преброиш? ! Като излетят всичките и цялото небе ще закрият!

Сега чакаме повече от 10 години 15(ПЕТНАЙСЕТ) самолета Ф-16, купени за милиарди левове, които още не са дошли! Гаргите ли ще уплашиш с 15 самолета??

Въобще много си заблуден! АЕЦ-ът кой го построи, БДЖ кой го построи, а язовирите, а училищата(90%), а панелките дето и до ден днешен живеете в тях? !

80% от инфраструктурата, заводите, всичко е строено по време на (НРБ) Народна Република България 1944 - 1989 г.

Тия, които сега управляват не са никакви комунисти, а са се издигнали точно по време на прехода през 90те по време на най-големия грабеж и далавери - нищо не са построили те, само са лапали пари и приватизации.

А за този цъфтеж и как връзва България дори мислех да пускам тема, защото по статистика БВП всяка година уж се увеличавало и уж хората живеели добре, а днес като се разходих по крайните квартали в София се хванах за главата - мизерия, пликчета, боклуци, хора по кофите, та въобще се чудя тези статистици къде ги виждат тези 7% прогнозиран растеж и 1800 лева средна заплата за София, аз не виждам хората масово да живеят с по 1800 лева на месец, а по-скоро с по 800???

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 6ebe490f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Май отдавна не си излизал отвъд някой от 5-те най-големи града.
Извън тях няма нищо. Излизаш в късен следобед на "центъра" и дори цигани няма. Това е ситуацията на 80% от тази територия. Държавността по места я крепят репресивните органи и фактът, че по-голямата част от населението там разчита 100% на социални плащания (пенсии и помощи) за да оцелява. Друга връзка с държавата то просто няма. Какви средни европейски доходи, какви сателити. 2/3 от населението на държавата не излизало по-далече от най-близкия областен град.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 70f538fb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Сайта се пренасити с копейки, не очаквай смислени коментари..

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: b9e4cd95b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Приятел, аз също съм за НАТО и ЕС. Но си написал потресаващи глупости. Какви европейски доходи имаме, какви инвестиции има в България, за какъв изкуствен интелект говориш... Ние сме на дъното на ЕС и сме на такова дъно, че никой толкова не може да потъне. С тотален спад на раждаемостта сме, с тотален разпад на здравеопазването, на образователната система и т. н. Корупцията е жестока. Пречките да развиваш собствен бизнес, особено такъв, който би донесъл по-сериозни приходи са напълно непреодолими. А за каква армия говориш???? Ние дори самолети нямаме. А знаеш ли какви са българските военнослужещи в днешно време? В огромната част от случаите - некадърници и безделници, станали кадрови войници, за да не работят нищо и да взимат някаква що годе поносима заплата.
Но си прав за едно. Властта се държи отново от подлогите и техните наследници, които са я държали преди 1989.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 39eb4cffb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   "Българите днес взимат европейски доходи, имаме високи технологии. Развиваме изкуствен интелект и произвеждаме роботи и сателити. "

Спрях да чета до тук.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 0e7f05731e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Браво на автора за темата. Аз съм ром с осъм деца и работя на две работи за да ги изхранвам и не мрънкъм. Благодарен съм на всеки божи ден, че има хляби работа и работя за да растът децата ми достойни българи. И недейте да обвинявате ромите, че ние имаме по седъм осъм деца а вие нямате деца, защото все са ви пари у главата а семейството е по важно. Без деца няма щастие на тоя живот.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: b7e610c28d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   "през соца се вземаше корупция кутия бонбони и/или най-много бутилка уиски"

хахахахахахаххаха

какви бонбони, бе брат? То нямаше предприятие, което да работи на печалба, понеже всичките материали се крадяха шефовете да си строят къщи и вили, шофьорите на камионите работеха час пром с чужда техника и крадени материали хората да си строят вили, а продукцията масово се крадеше от работниците.

Едно време дядо ми работеше в месарски комбинат. Как мислиш? Дали цялата махала си купуваше месо? Не, естествено. Дядо раздаваше на целия квартал безплатно. Друга комшийка работеше в сладларски цех. Тя пък снабдяваше цялата махала с еклери, целувки и какво ли не. Общо взето всички си живееха безплатно с краденото от заводите. И това обикновените работници. А за шефовете да не говорим.

Корупция не е имало, не. Само дето децата на всички големи комунисти учеха в Москва, че и на Запад. Това как става с 200 лв заплата по онова време? А без партията не можеше да пръднеш едно време. Това не е корупция, нали? Една кола да си купиш, без да чакаш години, трябваше да имаш връзки.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: faa39effdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   До 5 - Фактът, че някой е несъгласен с теб, ми говори, че или авторът си бичи яко единички или сме се напълнили с какви ли не троляци.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: b2b0099b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Това явно го е писало някакво момиченце на 12 години. Съществуването на такива розови очила при възрастен индивид е абсолютно невъзможно!

Миличка, сега си хвани всяко едно изречение, обърни го на 180 градуса и ще видиш истината.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 725cad4251
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   13. Всеки циганин се изкарва, че не е като другите цигани. Спести си глупостите. Особено в частта "без деца няма щастие на този свят". Не бе има щастие без деца на този свят. Най-щастливите, най-цивилизованите и напредналите и най-достойните нации са тези които нямат цигани в обществото, респективно цигански деца. Защото сте чума и проклятие. Достойни български роми на баба ти хурката.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 4561260143
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Звучиш малко като комсомолец дето повтаря заучени фрази и опорки "НАТО ни брани ЕС ни храни", значи или си платен или страшно заблуден.

Не виждаш ли в каква кочина се е превърнала България като част от цветущите ЕС и НАТО? Ако живееш в центъра на София или в някой затворен комплекс ти предлагам да излезеш малко от офиса/центъра/да слезеш от колата и да видиш реалността каква е.

Хора с износени, мръсни, изпокъсани дрехи, купуване само на намалени храни в супера, дългове.

България е мега зле в момента - младите са наркоманчета, възрастните алкохолици, болни, ненормални.

Дреме му шапката на ЕС и НАТО за тебе. Става въпрос за пазари и пари пич. За много пари. Искат да ти набутат стоките и оръжията си, а ти да задлъжнееш и заборчлееш към чужди държави.

Почти всеки месец се тегли външен заем, който ще го връщаш ти и децата ти.

Наистина човек не се занимавай с политика и икономика, нещата не са за теб, просто не ги разбираш.

Никой няма да те пази. И Русия и Турция могат да ни отнесат като пиле домат и никой няма да си мръдне пръста за бугаристанцитр. Политиците и милионерите ще избягат със самолети.

Другите затварят границите и стават заложници на чужди интереси и интриги.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 47c7ac205d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Причината да не сме прибрани в майка Турция и да живеем добре е НАТО и ЕС, която не иска Турция. До кога ще позволяваме на НАТО и ЕС да спират обединението ни?

Един от многото

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 780d352dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   14 Хайде да не лъжем младите, колко вили да си построят с КРАЖБА, всяко семейство имаше право да притежава само едно жилище и една вила, колко да открадне шефа на завод? Един бетонобъркач бетон да отклони докато строят завод. Сега за вила в вилната зона ли прибират?
Предприятията взеха да работят без печалба след края на соца по демокрацията, през соца изнасяха за соц страните за арабските страни, в цяла русия все още наричат машината флекс "бългАрка", сладкия пипер за тях е "бЪлгарски перец" и още много неща са български за тях, в началото на демокрацията не можеше да продават стока в чужбина и фалираха, някой нарочно фалираха с цел да ги приватизират евтинко. Все още има места в българия които не са приватизирани, но са рядкост.
Това че дядо ти е бил крадец, не означава че 8 милиона българи са крадци нали? Ако 8 милиона крадяха, нямаше да има нищо а младите все още виждат че е имало нещо голямо, защото има доста сгради които го доказват, такива заводи с кражби не се строят.
Кола се купуваше с пари без връзки, не лъжи децата, у нас 1980г имахме два автомобила, един на баща ми и един на дядо ми, работеха хората имаха пари, и нито един от двамата не е крал, нито е вземал корупция. Работеха в заводи и в свободното време доработваха, дръжавата позовляваше да доработваш да имаш свои пчелни кошери, пилчарници, да гледаш патици, свине и т. н. И да баба правеше целувки от нашия мед и яйца (без захар), и продаваше на грамаж.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 6736e7e017
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   В София взимам "европейски" доход от 500 €

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 8513ee01b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Българите взимат европейски доходи в Англия и Германия, не тук. :)
Ти или се издържаш от такива теми, или си някакъв заблуден глупак със заплата малко над 2 000 лв и си мислиш че си велик и свободен.
България има много повече негативи от ЕС. Виж, че тук имаш добре платени три-четири професии и всичко друго е тотално умрял. Ходи да ги разправяш на някои хора тия работи и бързо ще целунеш тротоара.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 8513ee01b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Едно от лошите неща е въвеждането на еврото, с което се усилва зависимостта от ЕС и банките. Трябва за всичко да сме съгласни с ЕС, иначе парички през крив макарон. България може да изяде много тежко дърво, близо е до Русия, обръща се срещу нея, а помощта от американците ще бъде само морална. Нато се намеси да помага на Украйна, но не се включва да атакува Русия, защото знаят какво ги чака. Русия не е сама и не е сила заради ядреното си оръжие, Русия има още две държави, които са изключително опасни съюзници и НАТО не важи до тях. Историята е показала, че Русия не е губила война, а ние винаги сме били от страната на загубилата страна. Не знам, ама никой не ги мисли тия работи. Всеки си лафи тъпотиите и еи вярва, като автора. Били сме с хубави заплати

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker