Опасни ли са газовите пистолети и стават ли за самозащита - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Опасни ли са газовите пистолети и стават ли за самозащита
преди: 2 месеца, 23 дни, прочетена 633 пъти
Бащата на времето имаше газов револвер и доста респектираше. Но не е стрелял с него по хора никога. Много хора казват, че по-скоро ще си навлечеш беля отколкото да успееш да се самозащитиш. Има модели едно към едно с бойната версия, и ако някой на мен ми го насочи към главата определено бих се спрял. А и дори да ми извади такъв, който няма бойна версия близнак пак бих се спрял, понеже аз като повечето хора не съм наясно коя марка прави само газови оръжия, а и не знам да ли не е преправен на боен. От около два три метра може да има възпиращ ефект заради газта, а от по-малко от метър насочен към главата според мен може да бъде смъртоносен. Мой познат живее сам на село. Човека е кротък и не е проблем. Някакви безработни наркомани от селото са го нарочили, и се заяждат с него. Кмета и полицията там са вдигнали ръце от тях, и явно не им се разправя с тях. Човека иска да си усигури чисто и просто някакво спокойствие и ме пита да ли и какъв газов пистолет да си вземе и до колко е опасен. Каза, че не иска да стане беля и да лежи в пандиза, а чисто и просто да ги респектира и евентуално да се защити при нужда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 970f74f6ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Газовият пистолет затова е газов, защото изстрелва газ. Ние сме си правили експеримент с газов пистолет и от 2-3 метра не пробива дори лист от вестник.

За да те наранят/убият с газов пистолет трябва да стреляш буквално от упор.

Въпросът е, че газовите пистолети има реплики 1 към 1 със същите бойни пистолети и никой не може да направи разликата освен ако не види патроните или не надникне в цевта(на газовите цевта е гладка, а на бойните е 'нарезна' те върти се куршума в цевта)

Но и с газов пистолет не може да се разкарваш наляво и надясно и да плашиш хората, отделно, че вече по закон всички такива оръжия се регистрират и се водят на отчет, за да не се преправят на бойни.

Моят съвет е да не се прибягва до оръжия(било и газови), а който иска да е як и да респектира просто да тренира повечко.

Т. Т.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 546688c125
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Някакъв вариант е, безспорно, но наскоро, познати, които държат оръжеен магазин ми показаха това, което е нашумяло най-много за самозащита в момента. Става въпрос за пневматичен револвер, който стреля не с метални сачми, а с малко по-големи топчета - с диаметър колкото монета от 1 или 2 стотинки. Тези, които видях, бяха метални, с гумено покритие. Казаха ми, че е много ефективно, защото от 3-4 метра може да счупи ребро, например. Зареждат се по няколко в барабан. Предимство е и това, че не се регистрират в полицията, за разлико от газовите. Лично аз съм любител на оръжие и имам 5 газови пистолета. Проблемът с тях е, че много от зарядите не действат ако противникът е пиян или дрогиран. Затова патроните трябва да се подбират внимателно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 4f974b4e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не можеш да респектираш с оръжие, това са някакви фантазии.
Нещата седят по следния начин:
Който купува оръжие трябва на първо място да знае, че притежавайки го значи, че извадиш ли го, трябва да го използваш. И че ако не го използваш, нещата ще завършат много лошо за теб, защото ско мислиш че всеки би се уплашил размахвайки някаква играчка, много се лъжеш.
Също така трябва да знаеш, че използвайки го, нещата никога няма да са същите, дали е газов, дали е воден все тая, всяко нещо си има последствия. Правни или лични последствията може да са сериозни.
Успех с избора.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 649d7dbc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Както казваш самия ти, основно респектиране и възпиране. Всяко оръжие си върви с тактиката за използването му. Обикновените газови патрони са напълно безопасни - почти няма газ в тях. Реално халосните са по-опасни от тях. Ако го опреш в тлавата на някого и стреляш, да това е опасно за живота. Освен за сплашване газовия пистолет ако е по-тежък може да се използва и като твърд предмет за нанасяне на удари и за самозащита от нож. Като цяло освен едно кратко объркване на противника като го види, не трябва да разчиташ на много повече. Абе трябва да владееш и прийомите за ръкопашен бой и да са ти здрави краката да можеш да избягаш.
Стрелбата с газов пистолет в населено място е хулиганство по НК, а откритото му носене на обществени места е забранено от закона. Емо.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 3c6cc2e4b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Има достатъчно видеа по тоя въпрос. Върви ги изгледай. В общият случай - не, не стават. Стават най-много за сплашване, примерно някой да ти влезе в къщата и да започнеш да стреляш и вдигаш шум. Но в тоя случай и аларма ще ти свърши работа, или някакъв по-голям пес... Но не могат да спрат някой който е афектиран и иска наистина да те пречука. Особено ако е на наркотици и не усеща болка толкова силно. Затова препоръчват лютив спрей за самозащита. По-лесно можеш да го насочиш към очите, има ясна рекация, пръскаш и бягаш. Някои твърдят и че новите фенерчета с много лумени вършат подобна работа, ама мен малко ме съмнява.

Ако нещата стигнат на живот и смърт, в крайна сметка по-добре да имаш и план Б. Т. е. нож или огнестрелно оръжие. Може да се окаже, че ще избираш да лежиш в панделата или 2 метра под земята. Предполагам повечето биха избрали панделата, особено ако имат парите за добър адвокат да успее да намали присъдата. Поне от това което аз съм гледал, огнестрелното оръжие си е най-добрия инструмент за самозащита. Първо защото само видът му отказва почти всеки, второ защото имаш контрол от дистанция. Но може да се ползва и за много други неща което го прави проблематично, особено в Европа. Ако стане меле и извадиш нож примерно, шансът да има труп е голям... В днешно време има и т. н. тактически химикали. Но не виждам човек без солиден опит как ще се защити с тях.

Проблемът когато тези неща стават в малка затворена общност е, че нещата почти винаги ескалират. Ще се случи един път нещо такова, ще ги напръска със спрей, ще избяга. Ама вторият път като го пригащият и извадят нож какво ще прави? Затова човек всячески трябва да избягва конфликти с хората около него, понякога единственото решение е да се премести да живее другаде... Не сме Щатите, кой знае какви права да се защитиш и да си търсиш щастието в тая държава нямаш.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 9ebbf642f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има газови картечни - те имат по-стабилен ефект откъм звук. Обикновен газов може да свърши работа, но може и да те бият после. Имай предвид, че ако заплашиш някого с газов, рискуваш присъда за заплаха с убийство. Нищо че пистолетът е газов и не може да го убиеш - заплахата е реална, защото потърпевшият няма как да прецени риска.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: d6ae8edccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Като човек, който носи огнестрелно оръжие от много години, ще ви кажа първо следните неща:
1. В България ако някой е ранен, независимо че другия се е защитавал законно, а пострадалия го е нападнал, ще бъде обвинен защитавалия се. Причината е проста и не е в законите, а в прокурори, полицаи и съдии, които са с особен манталитет. Накратко казано, ако всеки може законно и безнаказано да се защити, макар и в рамките на необходимите предели, нуждата от техните професии отпада. Те не закачат едрата икономическа и организирана престъпност, а такива дребни нарушения им идват идеални да си оправят разкриваемостта и спечелените дела.
2. В България законното огнестрелно оръжие по закон е почти неизползваемо. Ако го вадиш за да респектираш, съвета от мен е да не чакаш полиция да се обясняваш, ако не искаш да спиш в районното.
3. Ножът е добро оръжие за сплашване, при него правилото е да не се употребява, а само да се защитаваш, сиреч ако те напада, да се откаже. В краен случай го режеш леко по ръцете, в никакъв случай атака в тялото.
4. Пистолетите с гумено-метални топчета са въздушни. От тях боли, но не чупят ребра, това го правят огнестрелните с гумени куршуми, които в Бг не се продават. Наричат ги травматично оръжие. В Русия са разпространени, но с разрешително почти като за боен. Реално то си е боен патрон с леко намален барутен заряд и гумен куршум и той вече чупи кости и боли много, от време на време и там като умре някой от такъв се подема кампания като у нас "дайте да ги забраним".
5. Има пушки пак въздушни, с гумено метални топчета и по-голяма бутилка с въглероден двуокис, 88 г., те вече са по-мощни и съм виждал от 10-15 м че чупи тухла. Тези оръжия - пистолетите и пушките са зависими от бутилчето с въглероден двуокис, което ако е сложено веднъж и пробита, за да е готово оръжието за стрелба, винаги има някакво слабо изтичане на газ, и може да се окаже, че точно когато ти трябва, плюе на 2 м. Виждал съм само едив пистолет, в който бутилчето стои, но не е монтирано и само с едно тупване влиза и готово. Иначе трябва непосредствено преди стрелба да слагаш ново резервоарче.
Тази пушка с топчета обаче няма как да я мъкнеш по улиците, става ако живееш в къща по-скоро.
Та, в заключение, това което аз правя, е да гледам да не влизам в конфликти и ако нещо стане, да опитам вербално да деескалирам ситуацията.
Сега за човека от село, заради когото е темата - ако съм на негово място бих си взел спрей за самозащита, на второ място един газов револвер с халосни патрони - при стрелба отблизо от тях боли и обгарят кожата. А за къщата - една от тия пушки с топчетата с две-бутилки с въглероден двуокис резерва. Пък ако полицията толкова е вдигнала ръце и няма против някой да носи открито пушка, пък било то и въздушно - травматична, човека да я вземе да се разхожда из селото с нея да види какъв ще е ефекта. Впрочем забранено е откритото носене, ако е в калъф, загърната в чаршаф, някаква дреха. Аз моите пушки съм ги носил като не съм имал калъф, за регистрация в КОС сложени в крачолите на стар анцуг, срязани от краищата колкото трябва и стегнати с тиксо или телче. Всеки вижда и знае какво носиш, но не нарушаваш нищо. Емо.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: ae580a6318
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Към номер 3 На времето имаше в моето село един нехранимайко дето биеше баща си и го тормозеше за пари. Ходеше и по другите къщи влизаше и крадеше. Няколко човека се опитаха физически да му се опълчат и бяха пребити. А баща му дето беше тормозен беше сред най-добрите приятели на баща ми. Баща ми една вечер изненадвйно му опря газовия револвер до тиквата и ония буквално се напика. Сложи си сам белезници, баща ми му хвърли една гора бой и ония не стъпи повече на село. Със съшия револвер сестра ми успя да респектира един борец от близкото спортно училище, който я притесняваше и големия бабаит за секунди му омекнаха капачките. Този газово патлак, с който не беше стреляно никога доста работа свърши за времето си.

Към 7 Каквито и да са българските закони има едно основно правило: От затвор се излиза от гроб не! Ако някой физически застрашава животът ми или този на семейство ми, няма да се поколебая, ако имам оръжие да го използвам. Иначе не виждам смисъл от притежанието му. Тези, които нападат повечето са с дебели криминални досиета, а тези които се защитават с чисти. Мислиш ли, че при един конфликт в съда това няма да се вземи под внимание. А и не си прав за полицията. Много от тях не могат да си свършат работата заради малоумните закони в правораздавателната ни система. Чул ли си лафа май Бойко го измисли:, , Ние ги хващаме, те ги пускат, , Всеки полицай иска в неговия регион да е мир и спокойно и да не тича днес цяла нощ на буркани заради такива лекета. Много от тях тайно се надяват да се отърве региона им по естествен път от тия лекета. И при един конфликт и евентуално следствие, полицията ще бъде на страната на човека, който е искал да се защити.


Автора

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: ee70e8adcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Само ще поясня за хората, коит може би не са рабзрали номер 7:

- Всеки младши прокурор гледа, да запише точки. Най-много точки се записват при убийства, опити за убийства и изнасилвания. На прокурора не му пука, дали си невинен, дали си имал моралното право - важно е да те нахендри пред съда и да напише в CV-то, че е вкарал убиец за 20 години.

- Полицията ВИНАГИ задържа, независимо колко правилно изглежда, че човек е действал при самозащита. Ако 4-5 парчета изкочат пред теб и кажат, да си даваш жената или ще ви преият и дватама, а ти изкараш пистолет и грмнеш 2 пъти във въздуха... Дори и да е на камера, пак ще те задържат, а после прокурора ще каже, да седиш ПОНЕ 72 часа, ей така... защото трябва да ти е гадно.

Защитата е позната - пари, връзки... компромати, услуги с висши представители на съд, прокуратура, община, полиция и други служби.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: ee70e8adcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И още нещо - Не просто лютив спрей, а спрей за мечки. Това спира 400 килограмова мечка, която иска да те изяде. Див и мощен звяр от предисторията - Ако пръснеш някого в лицето, няма да може да си каже малкото 15 минути.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 0928149b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Проблемът е, че може да са отмъстителни. Той ще си вземе спрей и ще го използва, но после, като викнат десетима приятели?

Дали е добра идея да сложи видеонаблюдение?

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 7ea8f59ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   № 7 съм. Да № 9, вашето село явно е яко мутренско и наркоманско, и аз живея на село, ама тука почти няма хора, камо ли наркомани, виж в съседното наистина има един мутрафон.
Ти разглеждаш две хипотези на притежването на оръжие - първата е на сплашващата и възпиращата му функция. Няма никакво значение, че за сплашване е използавон газово, в случая, понеже не може да се различи външно от истинско, то се приравнява на огнестрелно. Двата случая, които описваш са коренно различни. Едното, от глредна точка на правото е престъпление както и да го погледнеш. Но тъй като 90-те години полицията и държавата като цяло целенасочено съдействаха на престъпността, тези неща минаваха, а ако стане сега, баща ти щеше да има неприятности. Случая на сестра ти е коренно различен, ако имаме непосредствено нападение, от по-силен по отношение на по-слаб, от мъж към жена, и т. н.
Втората е на функцията на огнестрелното оръжие в защита на живота, здравето и неприкосновеността на личността. Които принципно са защитени от Конституцията, а в реалността за мен поне е важно да остана жив и здрав, а на второ място, при използването на оръжие да няма труп. Защото в този случай проблемът е дали имаш едни 30-40-50 000 лв. поне излишни да хвърлилш на правораздателната система. Това, че полицията щяла да бъда на страната на някой си, си го избий от главата, полицията няма да те съди, а прокуратурата ще те върти на шиш, както можеш да направиш справка дали на Петко Лисичков от Бургас и колко му помогна, че наркопласьорите имаха досиета дълги от Бургас до София, и че го бяха нападнали с ножове. Тъй че за съда ще ти кажа следното, по-добре да дадеш квото можеш плюс още квото трябва да не се стига да те съдят.
№ 10, имаш право. Към последното изречение добави това, което съм написал 7-8 реда по-нагоре. Има ли труп след тебе, ако ще да е напълно законна самозащита, трябва да имаш поне едни 50 000 кеш излишни. До момента знам само 5-6 случая на напълно оправдани за убийство при самозащита през последните 30 г. в България. Еди Минасян, който застреля крадец е едно единствено изключение заради клаузите на НК по онова време, които ги отмени КС. Другия случай беше на Георги Пехливанов, на изпратения му наемен убиец му засече оръжието и онзи го застреля. Третия случай беше на един човек, преследван от трима души, направил всичко възможно да избяга, но не успял и застрелял единия с ловна пушка. Материята като цяло е интересна, но не е за тази тема.
До автора - твоя човек трябва да пусне и една жалба до прокуратурата или в районното, да ги привикат ония и да ги предупредят. По-добре, отколкото вадене на оръжие, спрейове и живот в страх и озъртане.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: ebcb6dd1ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Пълна глупост е газовия пистолет. Не е опасен и за самозащита не става. Ако при онзи случай на трибуната не беше отказал да проработи, а беше гръмнал в главата на Доганят, то най-много щеше да му отпуши синосите лютивия патрон и стрелящият нямаше да изяде една камара ритници в главата след това, защото щеше да каже, че това е било да тества охраната му дали работи и е можело вместо газов да е гръмнал с боен пистолет и да му е пръснал мозъка тогава. За каквото и го направи, за да покаже, че не е недостъпен. Да не забравяме, че тренировъчните учения на американски войници и полицаи се извършват със стрелба с газови патрони един по друг, и после излизат на чист въздух да се освежат, както и със стрелба със забиващи се в тялото стрели с високо напрежение, така наречения електрошоков пистолет Тасер. Рутина в САЩ е колеги тренировъчно да прострелват колеги с такива оръжия, за да развият рефлекси за избягване на прострелване в реални бойни действия където обаче изстрелите са фатални. Има само две области на приложение газовия пистолет. Едната е да опиташ да сплашиш някого блъфирайки, че държиш "пистолет" насочен към него, а другото е за евакуиране на помещения, като гръмнеш газов патрон и аерозола се разсее из въздуха в стаята, тогава ще залюти на очите на всички вътре и те ще излязат навън. Твърде ненадеждно е като ефект да стреляш с газов патрон срещу противник и да очакваш, че това ще го спре.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: ae580a6318
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 13 Над всичко закони има един друг принцип, който важи: От затвор се излиза от гроб не!


До колкото знам Петър Лисичков 9 години ходеше по дела, но това е много по-добре от колкото да беше в гроба и Лисичков отърва обществото от един боклук, който можеше до ден днешен да тормози хора и да продава дрога на децата ни. Има ползи като цяло от такива убийства за обществото. Но някой трябва да свърши черната работа. Кой само Бог решава. За всеки случей, ще е някой смелчага, а не мишка. На времето баща ми, ако не беше пребил този нехранимайко дето тормозеше баща си и селото той и ден днешен щеше да го прави. Голяма част от българите сме страхливо племе. За това ни мачкат и цигани и наркомани и бандитчета и политици. Ще ти кажа, че под турско робство българите не са били толкова мачкани и унижавани колкото от 90та година до сега. Негрите на запад са по уважавани от колкото българите в България.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 2966b3c71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Към номер 15: то хубаво е човек да е смел, ама ми прави впечатление, че смелите хора имат и гръб. Лисичков не е случаен. И на мен ми идва да се опълча на някои боклуци, но като знам, че съм сам и си мълча, какво да правя?

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 7ea8f59ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   № 13 съм.
До №15 - Малко не си ме разбрал правилно.
Не съм казал никъде, че баща ти е постъпил лошо. Казвам го в прав текст, правилно е постъпил.
За Лисичков - той е действал в състояние на стрес, при нападение срещу него.
Сега пак ще поясня, двата случая са коренно различни.
Баща ти е планирал и целенасочено го е направил. Според действащото законодателство е извършил престъпление.
Случаят на Лисиков е различен, той не е планирал нищо, а действал автоматично, или подсъзнатело, както всеки подготвен над средното човек, обучаван да борави с огнестрелно оръжие. Смятам че го осъдиха несправедливо, в т. ч. остана в сила присъдата за плащане на 40 000 лв на бащата и сестрата на убития.
Баща ти е проявил смелост, защото е преодолял страха си, но Лисичков не е. Той е реагирал правилно в ситуацията - заплаха за живота - инстинктивна реакция в резултат на транираното много пъти действие. Ако нямаше пистолет, правилната и пак инстинктивна реакция щеше да е да разчита на краката си и да побегне или поне да запази дистанция, докато намери някакво друго подръчно оръжие.
И сега преминавам към коментиране на третото - обощението за страхливото племе.
Да така е, страхливия оцелява, а смелия умира, не можеш да искаш масата да е като Ботев и Левски.
Под турското робство българите са организирали Априлско въстание, а под сегашното робство нищо не дава резултат. Протести през 1997 и щурма на парламента, протести през 2014 г срещу Шиши, протести през 2020-21 срещу олигархията, мафията и сега пак същата олигархия и мафия управлява държавата.
И като резултат виждаме, че всички опити на отделни личности, даже не говоря за държавата или институции, но на отделни личности за борба с организираната икономическа престъпност, източваща обществен ресурс и икономиката като цяло, удрят на камък. И ето тук имаш право, че някой трябва да свърши "черната" работа. Каква точно не е за писане в обществен форум.
Връщам се на темата, нека твоя човек пусне първо една жалба срещу тия, за тормоз. Да си вземе една от ония по-мощните въздушни пушки с топчетата. Ако ония му се навъртат край къщата, да си сложи една мишена в двора и да стреля по нея, така че да го видят и чуят. Да си стреляш в двора с въздушна пушка не е забранено. После пиши дали е имало резултат и какъв. Поздрави. Емо.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: ae580a6318
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От автора към Емо

Аз съм израстнал на улицата и знам как функционира системата. Жалбата помага, ако имаш човек в Полицията. Иначе е като да наливаш масло в огъня. Другия вариянт е кур капан. Пускаш жалба, и ако пак те нападне въросния човек, пребиваш го и си измиваш ръцете, че те не са си свършили работа при вече подаден сигнал. Но реално пак ти си свършваш, , Черната работа, , . С криене и мишкуване ти показваш само страх, който ще даде самочуствие на противника да те преследва и мачка още повече. Лично съм си правил експерименти на улицата. При конфликти съм реагирал по коренно различен начин срещу противника. Когато съм тръгвал да бягам са тръгвали да ме гонят и даже целят с камъни. Когато обаче му се опълча извадя бухалка, нож или поне почвам да викам на среща му човека спира или най-много да ме напсува. И при животните е така. Надушат ли страх ти, ще те разкъсат. Да понякога бягството е вариянт. Но то решава един път конфликта. Ако си в твойто село или пред домът ти не може вечно да бягаш, а и не бива. Тия въздушни пушки са си само въздух бате и по-добре да я ползваш като бухалка срещу някой. С тези съчми единствения вариант е да го оцелиш в окото и то от близо за да има ефект. При всички други положения нищо няма да свършиш. До колкото газовия патлак си възпроизвежда изстрели точно като бойния и дори два пъти във въздуха да гръмнеш с някой Валтер доста бабаитчета биха се напикали. Далеч съм от мисълта всички да сме като Ботев и Левски. Това са революционери. Но всеки мъж би трябвало да може и да опази семейството си и домът си. Дядо ми беше страшен добряк, наивен по детски. Дори баба ми го биеше, когато се напие. През 90те няколко мутри борци и боксьори искаха да тепат баща ми и го издебнаха близо до в къщи на село. Баща ми се прибра късно вечерта и веднага щом излезе от колата те му скочиха, но бащата бързо избяга и се скри в нас. Обаче те започнаха да хвърлят камъни и да трошат стъклата на къщата с цел баща ми да излезе и да го пребият. Обаче баща ми излезе, ама с него излезе и дядо ми, че и комшията и тримата с брадви. Ония мутрафони се насраха, запалиха колите и дим. Тези мъже пич от старото поколение им е набити в канчето да защитават домовете си и семействата си, без да мислят за последствията.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 9cbbe47fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 18 - Лисичков е герой за това, което стори! Бранел е живота си от зли хора!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker