Аз съм българче и не мисля, че принадлежа тук - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз съм българче и не мисля, че принадлежа тук
преди: 2 месеца, 25 дни, прочетена 831 пъти
Здравейте, аз съм на 19 години и съм вече студент. Размишлявах доста и стигнах до заключението, че аз не принадлежа в тази страна. Всичко, което тя предоставя и невероятно, не ме разбирайте погрешно. Но самите хора, най-вече на моята възраст, ме отвращават. Ако не пиеш, не пушиш, ако не ходиш по дискотеки всеки ден, за повечето си извънземно. Буквално един пикльо ми каза, че не съм човек, защото не съм такъв и защото не слушам чалга. Друг пък ми каза, че трябва да ме напият, за да си сваля най-сетне гащите в някоя дискотека и да ми видят "истинското" лице. Съжалявам, но каквото и да ми кажете, аз чувствам, че тук не е моето място. Да не говорим колко са тесногръди, враждебни и злобни хората, особено бавноразвиващите се индивиди в столицата ни, която бих сравнил с бунище. Хората са меркантилни и те отритват, ако не си най-модерния и социалния, по техни си субективни критерии. Дори не знам дали ще си намеря и добра приятелка тук.

Може да съм се изразил крайно, но виждате ли да ме интересува? Не. Ползвам съм този сайт преди и поведението на мнозинството ми е известно. Бъдете сигурни, че ако срещна враждебност, злоба или високомерие в коментарите ви, веднага ще спра да ги чета и ще си насоча вниманието в другите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 40865d28e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Такава ти е средата, приятел. Смени средата и ще се родиш. Има хора и за твоя влак, даже в България са много повече отколкото в чуждите страни. Просто не се афишират и навират като вресливите "купонджии".

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: b522725385
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Ами като искаш заминавай, но не знам защо си мислиш, че някъде другаде на Запад хората са кой знае колко по - различни?

Всъщност, да, по-различни са. Пият, пушат и се друсат даже още повече.

В Западна Европа и САЩ наркоманията е един от най-големите бичове сред младите хора.

Малката ми братовчедка е твой набор(най-вероятно), 2004 е родена. Приеха я да учи в Хага и замина с голям ентусиазъм.

Ами.. май май не е това, което очакваше! Наркомания, проституция, социално отчуждени хора(индивидуалисти), материалисти.

Само пари и служебна кариера им е в главата, нищо човешко няма - роботи.

В смисъл, окей, разбирам че си разочарован и е зле, но каква ли е алтернативата на младежта в гетото на Париж да кажем, наркоманчета в Холандия или футболните запалянковци в Англия?

Т. Т.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 8aa4e5e2a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   В случая вината си е само твоя. Защо се влияеш от хорското мнение? . И защо отдаваш значение на думите им? И защо се движиш в такива среди? Не можеш да ме убедиш, че всички са такива. Вперил си поглед само в това ккаво правят и казват тези, които уж не харесваш. По-добре емигрирай наистина. Но пак няма да намериш твоята среда. Пак ще гледаш към онези лъскавите и ще злобееш. Много си ограничен и тесногръд самият ти, ако смяташ че те са само тук. Проблемът си ти и невъзможността ти да ги игнорираш. С такива теми падаш под нивото им.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 26e1c863c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Разбирам те отлично. Аз също не пия, пуша, вече съм не находил по дискотеки. Чалгата също не е моя тип музика. За мен една от най-добрите групи е Тангра, колкото и странно да ви звучи. За жалост това с хората не е само в столицата ни. Плъзнало е като вирус, във всички краища на страната. Свестните у нас, считат за луди.
Аз съм странен за модерните защото все още държа на понятия като чест и морал. Приятелката ми я издигам на пиедестал, подарявам ѝ подаръци, готвя, чистя и не ме срам от това.
Моят съвет е намери си приятели със сходни на твойте виждания.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 2226e2cd9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Авторе отлично си разбрал що за стока е българския урод. Всичко е тотален олигофрен тук, като и значителна част от тях са и психично болни. Като цяло, ако България не беше територия на стратегическо място за Запада едва ли щеше все още да я има като държава, понеже този материал в нея не заслужава да има държава, нито пък сам може да подържа някакъв ред за да е на ниво по-високо от на Сомалия. Подържа се някакъв минимум изкуствено от Запада чрез заплахи за санкции и спиране на кранчето, колкото едва да крета и да не стане тотален хаос и негодност за използване за да може да се ползва от Запада като суровинна база и територия. Ако се остави тая зоолгичека градина на отговорността на животните в нея ще е по-голяма бъркотия и хаос от Сомалия и ще самоколабира. Тук над 90% от всичко е остригано като за казарама, често и с кафеникава кожа, с турска брада с анцуг и маратонки слушащо чалга и плюещо по улиците подобие на човек. Надявам се виждаш цялата картина и колко трагична е. Основно са олигофрени със страшно примитивно ниво на съзнание и липса на възпитание, селяндури, мутри, цигани и психично болни. Грозни и тъпи хора навсякъде. Където и да погледнеш тече отвсякъде, като лейка. Обаче май си изтървал момента да се махнеш от кочината. Трябвало е да станеш студент не тук, а примерно в Австрия или Германия, където образованието е безплатно. Мисля, че е друго, ако си завършил там.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 7053ceb184
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Браво, момче. Ето че има все още отговорни хора, не са съвсем изчезнали, а общата маса винаги е примитивно разсъждаващи същества, живеещи предимно биологично. Те са малко над амебите, но не го осъзнават. За съжаление и те се водят хора. Но за създаването и функционирането на такива имат вина и средата, и медиите, и управляващите. По-лесно е да манипулираш съществата, за да ги управляваш и да ги използваш да ти носят пари. Да ти кажа, мои съученици, които отидоха в чужбина, си промениха коренно манталитета, а аз вече усещам, че моя го променя средата, макар че не вярвам на медиите и не гледам телевизия, но наистина средата е задушаваща.
Търси, и ще намериш приятели с твоите разбирания.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 2dad540e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Авторе, не се движиш в правилната среда!

Дистанцирай се от такива хора и и изобщо не общувай с тях!

Обърни се към Бога и се въцъркови в православната църква и ще видиш нещата в живота от съвсем друга светлина!

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: a56be957eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не слушай традиционните псевдопатриоти. Прав си, заминавай при първа възможност.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 100fc9968b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Винаги съм бил съгласен със Т. Т. в почти всички теми. Ще го подкрепя отново..

Първо
Авторе, не си мисли, че на запад е по различно. В щатите по гимназиите се стрелят. Можеш да намериш и фенски филми за техните гета в Париж, например. В Англия на твоите години са на кокаин. Ако си мислиш че черното е по-смислено от чалгата, значи не владееш английски..
Не е до стената, приятелю, а до времето в което живеем. Имам една добра и една лоша новина. Лошата е че ще става много по зле. До пълното морално изтощение на народите и тотална деградация. Добрата е, че именно в България ще най добре, може би от целия свят.
Има два вида българи. Българи по дух и българи по тяло. Първите са много малко, повечето от нас заобиколени от вторите. Ако познаваше първите нямаше да си толкова отчаян. Не губи надежда!

Второ
Абсолютно вярно е че обкръжението ти е от най важните неща. Знаем и че си подтиснат. Ние също сме така. Всеки ден, на улицата трябва да се съобразяваме с олигофрени от всякакъв вид. Живея в Лондон и не искам даже да започвам за какво безумие става въпрос тук.
Да прескачаш рано сутрин хора на тротоара, умрели от свръх доза. Да не можеш да излезеш навън вечер изобщо. Няма как да промениш хората, можеш обаче да се научиш да се примиряваш. И ще ти е по - лесно..
Аз всяка сутрин като излизам си мисля какво Бог ми е приготвил днес, като предизвикателство. Може да не вярваш в Бог, просто си мисли, че този живот е пълен с предизвикателства, след които ставаме по-добри.

М. В.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 8aa4e5e2a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Не разбирам целта на темата ти. Обиждаш хора защото не харесват това, което харесваш ти. Защо стоиш при тях?
Такива като теб и 5-цата - не осъзнавате че такива като вас нямате бъдеще никъде. В момента чета един трилър, та 5-цата ми напомня точно на психопата - убиец, нещастен и мразещ щастливите хора. Бедният човечец тук си мисли че някой би се засегнал от анонимник. Кой го знае какъв жалък тъжен живот води. Докато другите хора се наслаждават на живота си и не го забелязват. Та милият, решил да блесне в анонимен форум. Наистина се натъжих. Ама и много време му отделих. Дано поне се зарадва че някой го е забелязъл.
Авторе, прочети 5-цата няколко пъти. Ако не се промениш ще заприличаш на него. Вече си тръгнал по тоя път.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 752ed6fa22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да, разбирам те. И при мен е така, но аз съм вече на средна възраст. Има ли шанс да учиш в друга държава? Имам тийнейджър и като знам какво го вълнува, направо не знам. Депресирам се страшно много. Дали е само от държавата или поколението е такова? Една книга не е прочел. То кой ли чете…Боря се всеки ден с тази отровна стеда, говоря му… но в България да си интелигентен, да четеш, да слушаш хубава музика, ходиш на театър - то си лузър

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: bc730ac82a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Ако искаш подобна държава, с красиви жени и където обаче хората не слушат чалга, защото такава няма препоръчвам Словакия. Като се наложи да се върна в България плаках за всички приятели, които оставих там. Е да, алкохолици има и там, но в повечето случаи те не те занимават с техните глупости.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: a56be957eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Не знам дали и в другите държави хората са същите, но аз съм обиколил 10 държави и никога не ми се е случвало някой да ме избутва умишлено от пътя, за да се претрепя, както няколко пъти се е случвало в България. Нито веднъж не ми се е случвало да попадна на кисела недоебана магазинерка също, докато тук редовно ставам пишман, че съм решил да си купя нещо. Напротив когато ми е трябвала помощ са ми помагали напълно непознати хора, даже са прекалявали с помощта. Та лееееко не съм съгласен с изтърканите теории на редовните псевдопатриоти, които сигурно не са излизали от селото си. Сигурно защото и те са същите ганьовци и на тях не им прави впечатление. Все пак правото си иска кочината.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 90929e7b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Млад си и си се осъзнал овреме... Въпросът е какво правиш още в кочината?

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: aabe39d532
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Авторе, преподавател съм и ми се ще да кажа на младите да бягат с всички сили и да не поглеждат назад.

Тая държава е Содом и Гомор!

Забрави приказките "тука ни е рода, семейството и приятелите и трябва да се борим за държавата".

Как се "борят" тея хора?

Като те критикуват в Интернет!

Мнозинството овце не можеш да ги накараш да гласуват, камо ли да направят нещо по-сериозно за държавата си. Само те успокояват, че "навсякъде е зле".

А как "уважават" семейството и приятелите?

Като си изневеряват и правят мръсно.

Разликите между "българин" и "циганин" се стопиха невероятно много - познавам страшно точни и добри цигани и страшни боклуци - българи.

Млад си - бягай, заплюй тая паплач и никога не поглеждай назад!

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 09f5ff8c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз живея в чужбина и Знаеш ли, имаш доста отзвук на поста, но навскякъде по света, има хора, които се вълнуват предимно от това. В България има разделение между чалгари и Хаус/Техно хората. София е красива столица, не потъвай в душевна и мисловна кал!
Отиди на разходка на Витошка, Отиди до Александър Невски и Иван Вазов през един слънчев, топъл ден. Поръчай си капучино на Катедралата(кафе) или отиди на обяд в Хепи, Щастливеца. Навън като ходиш - не се опивай, поръчай една чаша вино или бира - социализирай със “свежарките” не с чалгарите. Ходи в парка и живей!

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: d0e90b5866
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Смени средата, а инвалидите в столицата са от цяла България, но избиваш комплекси с термина "столица", каква столицата пренаселена с всякаква измет.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 1c2a5992a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   София е голям град и поне от гледна точка на социална среда и събкултури не можеш да се плачеш. Има всякакви събития, клубове по интереси, спортни клубове, танци, езикови курсове и т. н. Целогодишно можеш да си намериш са какво да се занимаваш. Аз редовно ходех на настолни игри, кариери изложения, комедийни вечери, събития, организирани от доброволчески организации, и ежедневно се запознавах с интересни и интелигентни хора. И то не само българи. Много чужденци посещават София или живеят там временно или дългосрочно. Има много места, на които редовно се организират събития. Няколко примера са Кино Кабана, Интер Експо Център и София Тех Парк. Само тях да ги следиш в социалните мрежи и ще си запълниш календара.

Съгласна съм единствено, че градът е бунище. Като всеки друг голям пренаселен град по света. Но откъм социална среда и култура си е много добре.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: f9dd921e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Изглежда, че авторът е озлобен. Но е прав за това, което казва за българския народ. В държавата ни всичко се разпада. Всякакви структури се разпадат и функционират изкуствено или се бутат от малцината съвестни служители и т. н. В страната ни не може да има екип в работата, в учението, в спорта. Всеки гледа да се скатае, да не свърши нищо и да злобее. Други са самосиндикални и не желаят да помогнат, да съдействат или да са в екип с другиго. Тези, авторе, което се правят на силни и ходят по дискотеките или се събират компании и се мислят за велики общо взето са едно стадо с общ интерес - лигавене и избиване на комплекси. Това не са никакви приятели. Утре като има трудност някой от тях, всичките ще изчезнат. Ако срещу тях застанат група цигани, да де бият, веднага ще се изпарят и каквото се сетиш още. Та нито са велики, нито имат самочувствие, нито са мъже.
И в останалите страни по света, особено в Европа, включително и Русия, както и САЩ положението е същото. Но все пак там има и много свестни хора. Не, че в България няма, но болшинството е потресаващо зле. Затова, ако считаш, че не можеш да вирееш тук още от сега се ориентирай как можеш да продължиш образованието и животът си в бъдеще зад граница. Аз лично, ако имам деца някога, всичко бих дал само и само да не останат тук.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 8aa4e5e2a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Авторе, ти нямаш бъдеще никъде. Щом два коментара могат да те накарат да намразиш 6 милиона души. Ще отидеш някъде по света, двама-трима ще те погледнат накриво, защото си навлек. Трима-четирима ще те питат "какво правиш тук, защо не си седиш у вас" и ще намразиш нацията и страната. Проблемът е в твоя телевизор. Ако си мислиш че в чужбина ще те носят на ръце грешиш. Има заведения, в които няма да те пуснат ако си размъкнат и не спазваш дрескода им. Могат да направят подписка и да те изритат от сградата ако изтривалката ти е различен цвят от другите изтривалки. Такава свободия няма да намериш никъде. Ти си знаеш. Ние със сигурност няма да турим котката да плаче за поредния мияч в чужбината.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: bc730ac82a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   20 ще ти се да са само моиячи, има и инженери, преподаватели, оперни певци, доктори. Аз работя във френска фирма и постоянно виждам рецепти написани от доктори с чисто български имена.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 509930bcde
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Няма какво да се лъжем, българина в голямата си част си е ганьовец, колкото и тук да се опитват да го изкарат, че навсякъде било така, не бил в правилната среда и всякакви дежурни лафове. Дори с това, че стадтарта е нисък и цял живот бачкат за онзи, деот духа, може да се направи компромис, но тази масова ганьощина си дотяга доста. Дори да си беден, ако си обграден от позитивни и дружелюбни хора, пак се ядва. Ама да си хем беден, хем заобиколен от измет, не е ОК. И не, не казвам, че в чужбина е перфектно и те чакт с цветя и рози, ама в повечето отношения е в пъти по-добре. Естествено всеки сам си решава кое му е важно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 0144152f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   №6 съм, да попитам твоите познати откъде вземат пари да ходят по дискотеки всяка нощ, да пият и пушат? Аз като бях ученик например пуших до 3-4, максимум 6 цигари дневно, капучино два броя за деня и това е. Бюджета ограничен.
Аз съм на мнение, че човек би трябвало да има избор дали да живее сред твари, които го отвращават, дали е да е член на това общество или не. А сега реално няма как. Хората се раждат и цял живот робуват, само че някои получават нещо в замяна, а в Бг получават за да са на ръба на оцеляването. Аз лично за това съм озлобен, да, така е. Мразя и държавата, и обществото. Не понасям лицемерието. Като н. нар. патриотизъм например. Той, законите и правилата са индоктриниране на робите, че трябва да живеят, за да се подчиняват и да бъдат ограбвани. Тук тази територия няма никаква перспектива и никакво бъдеще. Живеят добре само онези, които имат пари, без да работят. Ето виждам хората около мен, и по-млади, казват, вече нямам сили да работя, ако не е навика.
Така е, преклонена глава сабя не я сече, но верига носи.
№9, и ти си от заблудените. В щатите се стрелят, но употребата на оръжие е законна до ниво "активна самоотбрана". За кокаина - ами той едоста скъп, това не е масов наркотик. В България не се сещам какво ще е най-добре. След 20 г. ще бъдем с 1 млн. по-малко, няма да има кой да плаща данъци и осигуровки, а без тях хрантутниците на държавна служба сега ще огладнеят и 90-те години ще се върнат в тов, усилен вариант.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: f9fade3db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   И аз от доста време смятам, че съм родена в грешната държава, макар че гледам да съм реалист и не се самозалъгвам, че в друга държава бих се чувствала по- добре. Може и да се чувствам, може и да не се чувствам и вероятно някой ден ще разбера.
Животът в това държавище на моменти е меко казано приключение за мен, като се почне от масовото пушене и гнусната смрад на всяка втора крачка, фасченцата и боклуците навсякъде, неизчистените кучешки изпражнения от разни кучкарници- неосъзнати копрофили, та до лошото отношение на хората помежду си, независимо дали си учтив с тях или не. Не, не говоря за някоя изнервена муцуна. Не съм от феновете на фалшивите и насилствени усмивчици. Винаги съм мразила тази идея, че просто трябва да се усмихнеш, даже заради тази токсична фалшивопозитивна концепция, която българите сами си налагат, защото се опитват да бъдат "хепи" на фона на цялата мизерия, намразих думата "усмивка". Но едно е да си изнервен и въпреки това да се държиш добре, а съвсем друго е ужасното и грубо отношение, което повечето хора у нас имат, просто защото си търсят кофа за душевни отпадъци. Възпитанието на повечето българи май идва от канализацията.
Също тази обсесия с хубавите дрешки, ремонтираните с хиалурон и мигли лица и скъпите коли, е безкрайно тъпа и товареща, защото повечето българи не могат да разберат, че никоя хубава кола, хубава заплата, хубава дрешка или добре поправено лице не могат да те компенсират, ако си гнил душевен сноб. Не си ли добре възпитан, нямаш поне един минимум от обща култура, нямаш ли капка разбиране, съчувствие и толерантност (не говоря за толерастия), никакви коли, пари, мигли и заплатки не могат да изкупят тези липси, но масовият българин си се самозалъгва и си избива комплексите по този начин.
Масово от по- младите мъже са толкова арогантни и тъпи, че направо да ти се до**ре с извинение. Масово са нагли, дрифтят с количките, за да подмокрят не по- малко тъпите и арогантни от тях именно техни женски еквиваленти, които си мислят, че с пърхащи фалшиви миглици, пълнени джукици и пошли дрешки, ще завлядеят света. По цял ден клюки, цигарки, кафенца и после защо сено за курник не става от масата млади българи и българки, макар че и по- дъртите не са нещо по- качествено като цяло. Авторът е прав, че ако дори не пушиш и не пиеш, просто защото не ти харесва, за повечето млади, пък и не дотам млади, си нещо... недобре психически. Толкова са еднакви повечето хора в България, че ако не пушиш и не пиеш, изпъкваш като едно голямо ярко, но не яко, изключение. Толкова са еднакви, че все едно един ги е правил, а това може и да обяснява поведенческите аномалии на мнозинството българи, които впоследствие прерастват в лицеви или в материални такива... Не, не казвам, че да имаш пари или да изглеждаш добре е нещо лошо, даже напротив. Лошо е, когато тези неща стоят над качествата и добродетелите и са даже основна цел.
Много може да се напише по темата. Разбира се, има и изключения, има свестни хора, но на тях им е най- трудно в това море от фекалии и то фекалии от болен г*з...


Black Sabbath

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker