Градски транспорт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Градски транспорт
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3363 пъти
Днес отивах на лекция по езикознание. Нямахме и се върнах. Ползвам градския транспорт. На връщане се качвам в автобуса и някаква баба ми крещи "постоянно пътуваш, махай се от автобуса". Аз нищо не съм и направила. Места за сядане имаше много. Дори ми посегна с бастуна. Аз пък напук на нея няма да се махна. Въпросът ми е дали трябва заради нея да се махна или не? Пеша не мога да ходя до университета, защото е на другия край на града. И друго, което искам да попитам е да я оставя ли да ме бие с бастуна или да се защитя? Ако се защитя аз ще изляза лошата, а ако се оставя да ме бие, ще ми обезобрази лицето. Отделно ударите по главата са опасни и мога да затъпея заради тях.

Между другото, тренирам боен спорт, така че хвана ли я за косата е на земята. Според мен не трябва да я оставям да ме бие с бастуна по главата. Но ако се защитя всички, че ще кажат, че тя е възрастна и ще ме изкарат мен виновна. Какво да правя? Всички ме съветват да не се занимавам с нея, но как като днес за малко да ме удари с бастуна по главата? Ако ме пребие нищо няма да и направят, защото е възрастна. Или пък ще кажат, че има психични отклонения. Трябва ли да я оставя да ме бие само защото е възрастна? Какво да правя? Нямам пари за кола и шофьорски курс, а пеша Новата сграда ми е на 3 часа(университетът е в 3 сгради). Знаете, че Пловдив е голям град и просто нямам 3 часа за губене. Особено като имам лекции от 7 и 30. Трябва да тръгвам в 4 сутринта, а е опасно. Пък дадох 36 лева за карта.
***Кървавата роза***

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0a84e930a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И тя постоянно пътува щом те засича постоянно. Какъв и е проблемът на тая изкуфяла жена? Според мен е от възрастта. Пробвай с думи да се разберете.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 344a93c87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хвани и бастуна изтръгни го от ръцете й и после и кажи ако още веднъж се опита да ти говори каквото и да било ще опита собственият си бастун. Ако не искаш да и се караш можеш да и кажеш, че си бременна или скоро оперирана.
Отдавна трябваше бабите да са се научили, че комунизма вече го няма и нямаш право да се караш на някого само защото е по-млад, отдавна трябваше да са се научили, че седалките в градския транспорт са общи на всички граждани, отдавна трябваше да знаят, че ти не си длъжна да станеш а и би трябвало да те ПОМОЛИ, ако няма места, а не да ти посяга. Демокрацията е равенство няма млади-стари и каквито и да е деления на каквото и да е основа правата ни са еднакви.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2f50b336ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Бабата не е добре с акъла, не се занимавай... като пак ти налети най-добре се премести на друга седалка и така или сядай най-отзад

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 938fab5fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автор:Бях седнала най-назад и половината автобус беше празен. Имаше много места за сядане, не е заради това. На спирката преди моята видях, че шофьорът не отвори най-задните врати и отидох на тези по средата, за да не изпусна спирката, както ми се случи един път. А тя беше седнала на седалка до вратите в средата на автобуса. Просто минах покрай нея, не съм я докосвала, нищо. Затова намирам поведението и за странно.
***Кървавата роза***

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 938fab5fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пък и проблемът е, че ми посяга, а аз не мога да я бия.
***Кърваввата роза***

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 93c4bc5cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Oще една луда баба в градския транспорт. недей да се връзваш толкова, подминаваш е и все едно не си е ни чула ни видяла. ;) с такива е пълно, ако всеки път слушаш глупостите им ще трябва само пеша да си ходиш. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1c430bbd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Сериозно ли питаш това? Ами да, според мен заради нея трябва да спреш да се возиш на автобус. Щом ти е го е казал възрастен човек, трябва да уважим мнението му. Пък и иначе може да си изядеш боя. Търси друг начин да се придвижваш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6ef6876344
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ма не става дума да я биеш много ясно, естествено, че ще излезеш ти виновна, защото тя е по-слаба, а и очевадно не е добре с акъла. Само ще се защитиш, като ти посегне с бастуна ще го хванеш и така. Може и да й го вземеш от ръцете и да й го сложиш на някоя седалка по-далече и тва е.

Кво се шашкаш от една изкуфяла бабичка не мога да разбера...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d80b3af770
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Имам леля, наближаваща 70-те, на пръв поглед нормална, има ясна мисъл. Даже е младолика.
Но под влиянието на високо кръвно налягане с времето има променени участъци в мозъка и е развила някакъв вид параноя или не знам как да го нарека това налудничаво поведение - при което стават драми всеки път като излезе или пътува. Навсякъде й се струва, че вижда предполагаемата любовница на мъжа си - в почти всяка срещната се припознава, а ако е млада - я мисли за дъщерята на любовницата. И най-важното - смята, че те я преследват.

Мисълта ми е, че твоята автобусна бабичка има подобни отклонения и сериозно се притеснява или страхува от теб. Да знаеш, че е опасна, защото се чувства застрашена, паниката й нараства от ден на ден, твоето присъствие за нея е зловещо и накрая ще бъде принудена да те размаже, за да се отърве. Ако разсъдъкът й е замъглен - няма да се поколебае, това за нея е само сън или филм, а както знаеш насън всички сме се сбивали с врагове...
Пази се.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2f50b336ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   E шофьора не казва ли нещо, все пак го разсейвате

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c3e858ffa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Факт е, че пенсионерите използват градският транспорт за убежище. Купуват си по една мижава карта и по цял ден се возят на топло в автобуса...
Ето защо и те е ударила, в което няма право!!!
Ти си студент, учиш и имаш правото да ползват автобусите, още повече - платила си си!!!

Не прави циркове само, опитай се да подминеш бабета!!! А ако не стане се опитай да и обясниш, че някои хора използват автобуса за да отидат от единия край на града до другия за да свършат нещо полезно, а не да седят на топло...
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a26d0316a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям 6. Но не разбрах колко често се засичаш с нея. Сигурна ли си, че те познава (по физиономия) или просто си врещи на всеки срещнат.... Може би следващия път преди да се качиш на автобуса е добре да видиш дали тя не е вътре. А пък ако се качиш стой близо до шофьора или близо до други хора. Така тя няма да има смелостта да ти крещи. А пък ако се доближи си вземи телефона и се прави, че говориш с някого.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 87af6300a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По градския транспорт се мотаят всякакви откачалки. Веднъж срещу мен, на двайната седалка, седна момиче на не повече от 17-18-19 години. Още докато сядаше видях в движенията и нещо нередно. В следващите минути започна да ме рита по краката и да се прави че гледа през прозореца. Ритниците бяха много силни и ме изцапа от коленете надолу. Аз съм мъж на средна възраст и ако и бях откършил един шамар щеше трайно да и държи топло. Но не направих нищо, а станах и отидох до вратата, за да изчакам спирката си. Видях, че не е добре с главата. Друг път някакъм младеж мастурбираше през джоба си, като се отъркваше от жените в автобуса, но и на него си му личеше, че има нещо нередно. Какво да се прави, светът е шарен.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b38d868521
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Откъде накъде ще те гони от автобуса, това да не е нейна частна собственост? А ти чуваш ли се - ще вървиш пеша заради някаква луда бабичка!? Най-добре не й обръщай внимание, не я гледай, а ако те въвлече в конфликт й кажи, че ще извикаш полицията, защото притеснява хората.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 48ae1b00db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Кажи й, че ще подадеш оплакване и си хвани свидетел. Само така можеш да ги озаптиш такива.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2bd2561db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Публичният транспорт е за всеки, за това е публичен. Имаш право да се возиш колкото си искаш и това е в интерес на самия оператор, защото му носи приход. Няма интерес да се движи празен автобусът. Бабата видимо не е добре. Цялата ни държава не е в ред. Ако те удря по главата ще се защитиш, но това не значи, че трябва да ти да ? отвърнеш. Не, няма да си лошата, ако се защитиш. Лоша е тя, която напада. Не се страхувай. Спокойно можеш да и отнемеш бастуна, ако се наложи. Неприятно е, че си в положение да се налага да се отнесеш грубо към възрастен човек, но не е в теб проблемът. Проблемът е, че няма кой да се грижи за реда в автобусите. В Пловдив имаше постоянна контрола, доколкото помня. Те не се ли намесиха?

Вози се с автобуса и да не ти пука от нищо.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 64b14f49b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ахаха боже тия бабета си мислят, че сичко е тяхно!! И аз съм от Пловдив на 16 вземи ме с теб в рейса да видиш как ще я оправя :Д:Д

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2597b4ce6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравейте, темата е стара, но и на мен ми се случи днес, не мога да разбера хора като тези лелки какъв им е проблема.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker