Прага, Чехия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прага, Чехия
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3496 пъти
Здравейте, приятели!
Знам, че в сайта влизат хора с различни възрасти и убеждения и ще се радвам ако някой може да им даде малко повече информация за живота в Прага. Всичко, което се сетите-цени, атмосфера и тн. Най-вече ако някой от вас е бил там Еразмус или нещо подобно...
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 31abad0056
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прекрасен град! Обиколил съм почти цяла Европа и с ръка на сърцето мога да кажа, че Прага е в топ 5! По евтино от западна Европа и по скъпо от България. Купи си крони от тук! там 100% ще те излъжат с курса дори да обменяш Евро за Крони. Не че и тука е сигурно... Историческия център (кадето ще спиш, всички хотели и хостели са там) е значително по-скъп от останалата част на градът. В супермаркетите цените са или като в БГ или малко по високи, до двойни, но в заведенията е многократно по скъпо от тук.

Жените, не струват като цяло, но има изключения! Аз например се задоволих с една странстваща китайка която открих в хостела, беше истинска комунистка :). Непремнно се качи на Хратчани привечер разкрива се невероятна гледка към центъра! И да пиюею как е минало!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ce4ecc30e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лесно е - търси Старопрамен! ;)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c71aea45ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм завършила Чешка филология, била съм в Прага няколко пъти както и в други градове в Чехия, много ми харесва и се чувствам като у дома! В Прага съм била и чрез Съюза на преводачите, имахме лекции в Карловия университет и срещи с учени и студенти. Всичко е на много по-високо ниво в сравнение с БГ, не знам в коя област учиш, но няма да съжаляваш. За цените не знам как са, за последно съм била преди няколко години, но атмосферата както ти каза номер 1 е неповторима. Прага е невероятно красива, не случайно я наричат Златна Прага, историческия център (Star? M?sto) е пълен със старинни сгради - архитектурни паметници, музеи, паркове. Всичко е много подредено и много чисто. Непременно трябва да видиш Orloj (градския часочник, на който на всеки час се сменят светии и астрологически символи, аз съм го виждала и отвътре, намира се в сградата на кметството и беше уникално). Когато бие кръгъл час на площада става стълпотворение от туристи, но си заслужава да се види. Също така разбира се Карловия мост, катедралата Свети Вит, Храдчани както ти казаха, Вацлавске намести, ако можеш да се качиш на хълма Петршин оттам гледката над цяла Прага е незабравима... няма да ми стигне мястото да изброявам :) Градския транспорт е добре организиран, на сайта им можеш да зададеш мястото което търсиш и ще ти даде няколко варианта за транспорт и карта. Не знам как си с чешкия, ако имаш нужда от помощ пиши. Така ми се прииска и на мен пак да отида :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c0016cef00
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Невероятен град, най-хубавото място на което съм била. замъци, кули, просто приказка.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8d854cbd12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изключително красив град. Лятото е топло като в България. Стария площад е претъпкан от туристи и едва си намираш място да поседнеш на бира която е също една от забележителностите - не може да не пиеш бира в ПРага. Вечер звучи музика дори по улиците - навсякъде концерти. В църквите звучи класическа музика и входа е свободен. На върха на града се намират старите замъци и църкви. Има и една уличка, запазена от средновековиета, цялата от начало до край с мънички къщички боядисани като великденски яйца. от улицата ти се струват мънички като играчки, но като влезеш вътре се оказва, че е крепост над долина от която се наблюдава и може да се стреля. Има красив парк в ПРага. Изключително красив. Цените сега са като в Германия. Ако искаш евтина квартира, а не луксозен хотел, потърси приятели и студенски квартири. Иначе, има страхотни семейни хотели, където хората готвят сериозни манджи за чревоугодници а закуската е чешка и не ти се става от масата. Но защо ли да го описвам - така или иначе няма да успея. Качвай се на рейса и отивай. Има страхотно удобни рейсове - за един ден си там. Има много интересни неща за гледане. Новата архитектура също е интересна - Танцуващия Фред е една нова зграда.... Отивай.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a70725e5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съжалявам, че се намисам в чуждата тема, за да попитам нещо.
Иначе по темата Прага е много красив град, но за съжаление не мога да бъда полезна...
Искам да питам за специалности с изучаване на няколко различни езика. Има ли такава специалност, която набляга на езиците и не само на един. И кажете нещо повече за нея.
Благодаря предварително! И още веднъж съжалявам за нахлуването в чужда темичка:)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker