За "възродителният" процес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За "възродителният" процес
преди: 13 дни, 8 часа, прочетена 608 пъти
Създаде се краен и категоричен конфликт в мирно население.
Родени в една държава, но различни етноси/произход.
Хора, които живееха в мир, разбирателство, взаимна помощ при нужда.
Много турски семейства са били пребити (и не само) тогава. Много от тях са били принудени да напуснат България, заради отказа да приемат български имена. Оставили са строени и обгрижвани домове, работа, години градени сантиментални спомени, част от фамилиите си.
Други са приели и останали, тогава измислят и "Йордан--зордан- сопадан" за да не се забравя, че доброволно не е било.
Последствия:
Рязко намаляне на населението.
Граница между двете култури, които до него момент полезно са взаимствали.
Конфликт, който да не допуска доверие, смесване...
Турците от това време бяха изкупителна жертва, която отнесе бой, но се възстановиха, някои в Турция, в други чужбини, други в България.

Българите не се възстановиха... тръгна всичко надолу:
Сред най-нисък коефициент на раждаемост
Култура; образование; социална интерактивност- под критична
За другите минуси няма да споменавам, всички ги знаете.
И после ви пуснаха леко и тънко новите правила и условия за живот...

Тук идва въпросът ми:
Кога ще осъзнаете, че "възродителният" процес беше добре организирана акция, с действащи лица от продажни българи срещу българското население, не турското?

Турците, нашите родители, баби и дядовци бяха изкупителна жертви.
Какво ви се възроди, какво ви се подобри, какво спечелихте?
Смешно, но и страшно е, че и днес не се осъзнава грозната истина, а дори продължават някои (малко са, но ги има) да търсят конфликт по тази тема и да създават провокации.
Да си сменяме имената, да говорим навън само български, да си кръщаваме децата с български имена? !
И това имайки предвид, че българските деца говорят основно с чуждици, много от тях са създадени в някоя чужбина и дори не знаят български език, в България все по-малко българи кръщават децата си с български имена.
Защо не се насочат визираните към тях, към българите?
Защо търсят решение на техните си проблеми в нас? И то чрез опити за обиди, насилие, провокации.

Проблем с турците нямате, ние си знаем какво и защо се случи.
Съдим за човека по човека, а не по произхода му, нито по решенията и делата на предходни поколения.
С по-голяма част от българите сме приятели, с някои семейства.
Общо взето отношенията българи-турци са както са били някога.
Но още има малко останали с по-затруднено мислене, чиято едничка радост може би е да се изживяват като "възродители" - няма лошо, но помислете си върху написаното и се огледайте около вас- децата ви, семействата ви, близките ви.
Какво спечелихте тогава, какво печелите сега от това? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 дни, 11 часа
hash: 83f7828f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Когато имаше възродителен процес, ти в най-добрия случай си била пеленаче, а според мен дори не си била родена.
Какво общо има едно идиотско политическо решение с гражданите от българския етнос? На нас тогава също ни заплашваха с глоби, ако не наричаме съседите си с новите българскк имена.
Някакво си име не определя етническата принадлежност.
Аз лично много се дразня, че етносут вече е премахнат от падпортите и личните карти, не заради турците, а заради ромите, които крадат в чужбина и позорят България. Разбора се има и работливи, съвестни роми, но са изключение.
Българите нямаме лошо отношение към гражданите от турския етнос, но имаме към ДПС, която заедно с ГЕРБ ограби държавата.
България е диведена до това положение от крадливи, бкорумпирани и продажни политици и това няма нищо общо с така наречения
"възродителен процес".
Турците, които избягаха тогава в Турция или другаде, вероятно сега са благодарни, защото животът навсякъде другаде, извън България, отдавна е в пъти по-добър.
Аз лично искам да се смени националният празник 3-ти март, не заради Русия, а защото е разединяващ и дамгосващ турците.
Най-добър за национален празник е 6 септември защото е обединяващ за всички, които искат да населяват тази територия, независимо от етноса си. 6 септември - Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

 
  ...
преди: 12 дни, 8 часа
hash: f7958cd28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Възродителният процес е просто символичен акт на Българската държава към 5-те века османско владичество, през което турците са крали бели български деца и са карали българи да приемат исляма и носят турски имена за което и в Истанбул сега има някакъв процент бели турци, които генетично са българи. Казвам Българската държава, защото по Живков тогава все още до голяма степен е била Българска държавата, а днес не е тъй като в нея вече няма истински българи от арийската раса. Те се изнесоха всичките от нея за последните 35 години, между 3 и 5 милиона арийци я напуснаха и сега е татарска държава(по-скоро татарска клоака) без никакво съзнание. Но така е в цял свят. Украинците убиват руснаци в Украйна заради руското владичество и тирания от миналото. Чернокожите в африкански страни убиват бели там поради същата причина. Корейците ненавиждат Японци заради владичеството им от миналото и са им смъртни врагове в очите. Няма изключения от това правило-някой да е упражнявал владичество и тирания върху друг в собствената му държава и той после да не го ненавижда. Какво е направил Живков навремето с ВП, ако не просто едно доизглаждане на завършеното свято дело на българските революционери от арийската раса Раковки, Левски и Ботев-окончателното решение на турският въпрос в България? Българските татари, които са остригани, като за влизане казарма с мургалява кожа с турски бради с анцуг и маратонки плюещи по улиците чалгари няма какво да коментират това, защото то няма отношение към тях нищо, че се водят българи, а не турци. Те са съвременните наследници на така наречена рая по турското, която ако беше само тя, без арииците още щеше да е под осмаско владичество и даже нямаше и да и пука от това, защото е генетично слаба с ниско съзнание, проста долни и нисша. То има отношение само към българите от арийската раса, които напуснаха България особено последните 35 години, което пък обезсмисля дебата в темата понеже те вече не присъстват в България, което реално я прави НеБългария, а Татария, изобразяване на западни изложби като тоалетната на Европа(с пълно право и логично като развитие предвид материала, който я обитава сега). За което и за македонците няма по-голямо оскърбление ако някой ги идентифицира като българи. Но Запада бавно, но сигурно ще я разчисти тази клоака, защото с този и материал е хабене на територия при това намираща се на важно стратегическо място. На никой не му е нужна Сомалия на Европа и татари нямат право на държава в Европа.

 
  ...
преди: 12 дни, 6 часа
hash: 21b8934ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Нормалните хора знаем че нямаме проблеми с турците. И в университета, и в работата съм имала приятели турци. Но на партиите и политиците не им е угодно да сме заедно. Както не им е угодно да сме заедно и с ромите. Угодно им е да има всякакви разделения. На приказките за лошите турци вярват глупави, лесно манипулируеми хора. Такива смешковци като Коцьо и Цоньо плюнката им е спусната задачката да сеят разделение. Да сеят омраза срещу турци и срещу хора от всякаква друга националност. Виж че вече мразят и латиноси и французи, които са дошли тук. Коментарите на някой си Т, Т. са достстъчно показателни. Сеят само омраза и страх. Наложиха страх и от ваксини и вече дава резултат/ Такива хора са вредни за България. Иначе не трябва да ти пука. На младото поколения не им пука кой какъв е. Тия са само някакви изперкали чичики, мечтаещи за соц и диктатура.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 3 часа
hash: 7e0f587b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Здравей,

Тази тема сигурно е в отговор на онази тема за "защо турците не се считат за българи".

Игнорирай автора и и малоумните му последователи.

"Възродителния процес" е бил едно от поредните малоумия на Социализма, който едва не предизвика "Косовски сценарий" в България и разбираемо - не е яко да ти сменят името.

И аз имам приятели турци - чудни хора. Некои даже си признават, че бъкел турски не знаят и не са ходили в Турция никога, но си живеят тука и се считат за "турци" и са в правото си.

А за другата тема и малоумниците дето вадят "генетически изследвания" и др. алабализми за да опровергават "културна и етническа принадлежност", ще коментирам така:

Нали знаете, че колкото по-жалък става един народ - толкова повече се обръща към НАЦИОНАЛИЗМА!?

Много стари патрЕоти осъзнаха, че трябва да не възпират родолюбиви български граждани от това да си обичат страната, щото са с ромски, турски или др. произход. Просто щото НЯМА ХОРА! :D

България е в ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА и те осъзнават, че ако търсят български патрЕоти с прабаби и прадедовци българи - няма да намерят много.

А пък турци дето строят и църкви в България, бизнеси развиват и т. н.

Ама много млади са повлияни от нацистки влияния и за тях "малко по-тъмен" да си па ако ще и до 10-то коляно да си българин - ще те оплюят.

Лошото е, че тея младите и старите нещо не се сработват и скоро ще видим мургави "български патрЕоти" да ти обясняват как са със "100% тракийски гени" и да обясняват на българите, че "не са българи", на турците че "не са турци, а българи" и т. н.

А реално почти няма "чист" народ на Света (освен може би японците донякъде) - и българския народ е сбор от 50 етноса, а турския дори от повече (все пак са владяли значителна част от Европа, Азия и Африка и даже европейци от Франция и Англия са идвали да живеят в Османската империя).

Та игнорирайте ги тези "патрЕоти", смейте им се - сами ще се затрият!

Деца трябва да се правят, трябва да се мисли за обединяване и съвместно съжителство на етносите, а не за разединяване.

Голяма част от тея "патрЕоти" или са с промити мозъци от 100-ците "патрЕотични" организации в тая умираща държавичка, или са директно платени от такива организации.

 
  ...
преди: 12 дни, 2 часа
hash: 41aa9cc1a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   В периода на т. нар. социализъм в България се е считало, че не може да има разделения по етническа основа, затова всички са се ползвали на равни начала. За комунистите например религията е опиум на народите, затова не случайно вместо Дядо Коледа сме имали Дядо Мраз, не случайно се е гледало на Църквата като на някаква отживелица.
Турците са се ползвали с абсолютно равни права като българите. Имали са достъп до безплатно образование, здравеопазване, не са дискритирани или по нещо да се различават.
Ти хубаво казваш за Възродителния процес, но не поставяш въпроса какво е довело до него? Защо не споменеш за атентатите, които са десетки и са били ръководени от Турската държава? Според мен, атентатите са една от причините за смяната на имената, другата причина е, че за турците е било много важно да се знае, че са турци, за да може да се ползват с някакви привилегии.
Нали виждаш какво става днес, Турската държава финансира ДПС, те пък от своя страна ви настройват вас и затова е целият етнически проблем. Вие пък от своя страна се правите на жертви от Възродителния процес и така. Макар че тогава партията ви е казала да си заминавате в Турция, щом се считате за турци, та имали сте избор.
Турция какво ни помогна през целия преход? Да си сътрудничим по икономически въпроси, изобщо да изградим някакви добросъседски отношения? Напротив, тя чрез ДПС активно участваше в разрухата, в която живеем днес.

 
  ...


...
преди: 12 дни, 1 час
hash: 131d503b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Нищо не знаеш. Изселването на турците беше заради атентат организиран от Ахмед Доган. Той и неколцина други многоуважаеми от вас турчаля гръмнаха няколко вагона на пътнически влак и умряха хора..
Ако те питат дали си турчин или българин ще кажеш че си турчин. Какво изобщо дириш в България? Аз нямам мераци да ходя в Турция, камо ли да имигрирам в тяхната мизерия. И най малко да ги обвинявам за тяхната политика спрямо българи-имигранти в тяхната им страна. Това не е твоя работа приятелю. Като не ти харесва в България - изчезвай в Турция. Ти даже си знаеш потеклото и родината и очевидно се държиш като турчин...

Какво целиш с този пост изобщо? Да ти кажем евала? Че си турчин и си много висша раса и на вас дължим нещо? Да ви се извиним, че ви изгонихме?
Че аз като виждам какви опити правиш да подклаждаш омраза ще съм първия който ще те изгони дори и сега.
Вие турците още ли не разбрахте, че ние в България ви търпим. Така както и турците в Турция не го правят. Ако ви беше толкова хубава родината нямаше да напълните Германия и Англия, ами щяхте да се приберете в Турция. Сега замълчи и бъди благодарен. Защото на земята която живееш е проливана българска кръв. Теб трябва да те е срам че си потомък на тези, избивали българи, а не да говориш глупости..

Съвсем изнагляхте...

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 11 мин.
hash: 872099f5a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   В момента твоите твърдения относно "Да си сменяме имената, да говорим навън само български, да си кръщаваме децата с български имена? " От 35 г. никой не кара никого да си сменя името. Т. е. провокоцията е твоя страна.
На мен баба ми дядо ми живееха в Дулово и мога да кажа с увереност, че онези турци, които желаеха да останат в Бг лятото на 1989 г. също започнаха да се приготвят, защото бяха заплашвани именно от техните хора. Това беше част от политиката да се отслаби България чрез изселване на хора и изнасяне на стоки и материални средства. След това се прие закон, според който закупените къщи на изселниците им бяха върнати, без настоящите собственици да получат обезщетение.
В Дулово имаше войници запасняци и вътрешни войски, но на насилие не съм бил свидетел, поне лятото на 1989 г.
Съгласен съм, че е било грешка да се сменят имената насилствено.
Обаче мнозина получиха повече от щедро обезщетение за претърпените вреди. Лидерите на ДПС Доган и Шиши са милиардери, местните администрации и кметове от ДПС са милионери. Вече за проблемите на обикновените турци обвинявайте тях. достатъчно дълго бяха на власт, в министерства, парламент и държавни агенции, ако искаха да оправят живота на населението в тези краища, щяха да го направят.
Сега ако си мислиш, че Бълтария е тръгнала надолу вследствие на събитията от 1989 г., те допринесоха в малка степен, истинските основни причини са извън страната. След петролната криза от 1973 г. западните банки отпуснаха на соц. страните заеми с ниски лихви, а през 80-те години вдигнаха лихвите и някои, в т. ч. България започнаха да теглят нови заеми, за да погасяват старите, отделно комунистите тогава предвидиха срива на икономиката и започнаха износ на активи и тайна приватизация. Срива от 1990 г. е по причина на машинациите на Луканов и неговите грабежи за преразпределяне на икономическите ресурси.
Сега доволен ли си, че българите в тези райони са дискриминирани и трудно е да започнат работа в община или държавна администрация?
Нищо лично и не мразя никого, просто като ходя там, чувам какво говорят роднините ми.

 
  ...
преди: 11 дни, 20 часа
hash: fb359e9a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Н 1, да, едва ли някой мрази повече ДПС и представителят му от нас, турците. Знаем какво е приел... знаем и защо.
Н 2, арийска раса? ! Искаш да кажеш копия може би... Но вярвай в каквото искаш или имаш нужда.
Н 3, хора, които мразят себе си, няма как да бъдат други. Предполагам така се чувстват поне половин "войводи" ако можеше да излязат навън и да свършат нещо полезно за обществото или за себе си поне...
Н 4, да, същият пост е. По принцип игнорираме подобни, достатъчно е да ги наблюдава човек 2 минути и то.... в повечето случаи са за съжаление, не за гняв.
Не ги определяме като българи дори понякога, мислят и действат като врагове на нацията. Та, да, може би някой лев им помага да ръсят "мозък".
Н 7, прочети н 58 от темата "Много български турци ли се считат за българи".
Н 6, ако и така не си схванал общото между твоят коментар и поста... си от неспасяемите. Изпълнител-поръчител, изкупителна жертва-действителна такава- стига ли ти сивото? !
А за потеклото ми - знам си го по-добре отколкото ти твоето със сигурност! Ако имаше как да ти го плясна в челото, ама пък ще се отровиш още повече. Такива като теб особено, точно ей тези "мозъци" си мечтаете да сте от моето потекло... Невежа!
Скоро ще излезе и без това истината...
Не знам тогава кого ще обвиняваш за всичко, което ти не можеш да направиш с живота си.

Приемаме българите по-скоро като "братя/сестри" това много от вас може би няма да го разберат, неща от нашата си култура.
Да речем добри съседи.

Знам, че са малко онези, за които говоря в поста, но нека и те си знаят, че не е добра идея да продължават с подобни провокации,

 
  ...
преди: 11 дни, 8 часа
hash: e9680c1e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Без да го приемате като провокация може ли някой тук да ми обясни защо всички говорят и възприемат българските мюсюлмани като "български турци"? Какво "турско" има във вас и защо се възприемате така? Майките ви, бабите ви, прабабите ви, прапрабабите, прапрапрабабите ви са родени в България като българи/ки... Имам и случай разкаван от майка ми без тя да е настоявала или нещо друго за разказ от т. нар. "българска туркиня", която и е разказала история в родилното, че като потърсили гроба на прапрадядо й.... се оказало, че имал кръст на гроба! Всички етнически турци са се изселили от България след Освобождението на България и последвалите войни - 1912г, 1913г. Имам случай и в момента с колежка, която е на възраст вече, която разправяше как и тя с мъжа си(по нейно желание) си е стегнала багажа за Турция тогава, отишли са и е издържала точно няколко месеца там, на техните нрави, обичаи и т. н. и са се върнали обратно в България...
Мюсюлманството не е критерии за турска етническа принадлежност, каквато се опитват да внушат Ердоган и външният му министър... Чавушоглу.
Благодаря за нормалните отговори/мнения!

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 12 часа
hash: fb359e9a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Н 9, а може ли първо ти да обясниш защо се приемаш за "българин"?

За кръстовете... Сериозно ли искаш да влезем И в тази тема?
Да си говорим колко лесно ви наложиха на ВАС "българите" християнството почти "вчера/онзи ден" хм?
И като вие сте приели ей така каквото са ви наложили според нуждите в момента, що пък да не си повярвате, че и вие можете така да налагат на всички останали, това ли е?
Ами всички останали може би не клякаме така лесно пред всеки помислил си, че може да налага.
"мюсюлманското не е критерий за т. н" - вярно, не е.
Не говорим за религии!
Ако искаш да говорим за религии, направи тема/пост и ще си говорим кога как и защо ви наложиха християнството.
Кой ви го наложи и защо така бързо започнахте и да се кръстите.
Смешно и да продължават някои да се оплакват, че не могли да ни "асимилират" и превърнат в "българи" ами... бяхте заети себе си да претопите.

Иначе майка ми, баба, прабаба т. н са си туркини, без кавички.

 
  ...

...
преди: 10 дни, 5 часа
hash: 567286be07
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Този с тази тема е някакъв психично болен.. Реално психично болен.

Моля модераторите да изтрият безсмислената му тема, защото подклажда омраза към малцинствата в България.

 
  ...
преди: 10 дни, 32 мин.
hash: d9b223a94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Еха какви измишльотини са се утвърдили и хората вярват в тях.
Истината за възродителния процес е съвсем друга. Автора на темата обвинява днешното българско население за тогавашните случаи на насилие, а насилниците отдавна са измрели.
Защо тогавашните политици са постъпили така? Целта им е била единствено да обединят нацията, точно както е станало по време на покръстването преди векове с насилие, християнството е наложено като единствената религия с насилие и е имало успех, българите забравили своите стари религии, все още повечето се имаме за християни, връзваме мартеници, но отдавна сме забравили защо, та дори и поповете ни си връзват мартеници.
Та през 70-те турция става все по силна военно държава, въоръжена до зъби членка на НАТО, напада Кипър, българското правителство го било страх да няма нападение на България и българските мюсюлмани да застанат на турска страна. Турската пропаганда пък използва факта, че мюсюлманите са с мюсюлмански имена и втълпява на българските мюсюлмани, че щом имат турски имена значи са турци. Бг правителството измислили да им сменят имената за да им обяснят доброзорно че религията няма общо с националността, но мюсюлманската религия е такава че задължава мюсюлманите да се именуват с мюсюлмански имена, ако нямат мюсюлманско име не може да изповядват мюсюлманска религия и в мюсюлманското гробище няма място за починал с име различно от мюсюлманско. Това е реалната причина за възродителния процес.
Тогава правителствените власти тормозеха и мюсюлманите за да си сменят имената и българите за да се обръщат към тях с новите български имена, бях дете и ядох шамари, защото се обръщах към съученик с мюсюлманското му име, а не ползвах новото българско. След втория случай, самия ми съученик ме помоли да ползвам новото му име за да не продължавам да ям бой от учители.
Та авторе защо преди всички избори в България все се подклажда тази тема и ако вие мюсюлманите не гласувате за ДПС кой тогава? Нали се виждат отчетите от секциите в мюсюлманските населени места за кой сте гласували? Смятам че точно ДПС ви заплашва че ако не гласувате за тях, българите пак ще искат да ви сменят имената в бъдеще. Дано все по малко мюсюлмани им вярвате, и дано виждате че вече българите не държат на българските си имена и кръщават децата с чужди. Българската държава вече не държи българите да имат български имена, няма как да поиска вие да имате български имена.
Кажи си авторе защо ровиш в тази тема, каква ти е целта, нима обвиняваш нас обикновенните граждани, за това което са направили политиците преди 40 години? С обвинения ли избираш да живеем или да сме заедно граждани на България, да се обединим и да си оправим държавата. Ако избираш да се обвиняваме и аз мога да те обвиня че мюсюлмани преди 400 години са вземали български деца за еничари сменяли са им имената и религията и т. н. Според мен двамата с теб сме български граждани по лична карта и държавата в която ние двамата сме родени е колкото моя толкова и твоя родина, не е ли време да си стиснем ръцете да се захванем да си я подредим? Аз само предлагам ти избираш с лошо обвинение или братски да се отнасяме един към друг

 
  ... горе^
преди: 9 дни, 22 часа
hash: 561955c94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Автора я първо вземи и прочети книгата, , Разорението на тракийските българи през 1913г. от Любомир Милетич, после ми обеснявай за възродителния процес.

 
  ...
преди: 9 дни, 13 часа
hash: 96977440c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Н 12 "обвинявам" или по-скоро предупреждавам една шепа хора и го повторих няколко пъти, , а НЕ българският народ!
Прочети отново поста и коментарите ми след това!
Прочети и н 58 от другата тема, заради ей такива остатъчни... ми е поста!

 
  ...
преди: 9 дни, 11 часа
hash: ae0bbfb406
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Н 13, предпочитам да чета факти с доказателства, иначе чета и художествена литература... Благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker