Страх от кучета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх от кучета
преди: 4 месеца, 24 дни, прочетена 458 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 19 години и имам страх от кучета още откакто съм била дете, дори не знам защо. Не съм била нападната.
Вече ходя на университет, а то е на 15 мин. от жилището което живея и затова не виждам необходимост да ходя с кола, обичам да вървя. Почти винаги ходя пеша и винаги срещам бездомни кучета, да те не са виновни затова, че са бездомни, но съм виждала как нападат другите хора и в момента в който наближат към мен започвам да треперя от страх и минавам към другия тротоар, колкото се може по-бързо. А много се дразня от някои стопани на кучета, когато вървя по парка или пред блока виждам кучета, които тичат към мен, а аз бягам от тях и казвам съвсем любезно на стопаните им, да ги държат за малко, но те най-нагло ми отговорят с думите " той/тя просто си играе", толкова са дразнещи тези хора, не ми пука изобщо дали кучето иска да си играе, аз искам да си вървя спокойно (разбира се не всички хора са еднакви има и стопани, които много внимават и се грижат както за кучето така и за спокойствието на околните). Но някои хора са просто много нахални, описват кучетата си сякаш са бебета, които искат да си играят с теб, та как може да се сравни куче с бебе - бебето не може да те ухапе, не може да те напада, аз откъде да знам как е възпитано въпросното куче и дали в същия момент няма да се дразни от нещо. Имам чувството, че такива хора не са добре психически, та някои дори се опитват да влязат в магазина с тях и когато персонала им каже, че не може да влязат с куче почват да правят кисели физиономии. Това е моята гледна точка имам уважение към тези, които обичат кучета, но аз дори и да искам не мога да ги заобичам (разбира се и не им вредя ). Въпроса ми е как мога да преодолея този страх (без да взимам куче за домашен любимец)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 77e4e55128
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Обичам, уважавам и помагам на всякакви животинки, но съм съгласна с теб. Права си за някои безотговорни хора. Проблемът не са кучетата, а хората.
Тези които помагаме на животинки, опитваме дискретно да "възпитаме" и хората им... как да се грижата за тях, как да ги обучават, възпитават и интегрират, социализират с други животни вкл. хора.
Но има такива съвсем крайни, които наистина не разбират различната природа на всеки различен биологичен вид.
За мен кучетата често са по-умни и възпитани от много хора.
Но ако са били наранявани, ако трябва да пазят и защитят своите си, стават агресивни и териториални--нормално. Ако нямат хора, които да спечелят доверието им или безотговорни стопани, които пък вярват, че кучето никога няма да прояви природата си на защитник, или да маркира територията си и предупреди както може непознати хора да не се приближават...
Едно от кучетата с които израстнах беше абсолютен "психопат" с всички навън, не можеш да се приближи на по-малко от метър до мен, предупреждава с ръмжене и показване на зъби, след две секунди е готов да атакува ако не се дръпнеш.
А в къщи беше най-любвеовилният, най-големият лигльо на света.
Белгийска овчарка, респектиращ само с видът си. Винаги, абсолютно винаги е бил с намордник навън!
Немска овчарка беше детегледачката ми- няма по-вярно, интелигентно и нежно същество. Навън беше плътно до количката на детето, а после до крака му. Също не позволяваше близък контакт от непознати - нито едно от двете кучета не е обучавана за това, натурален инстинкт.
Да не забравяме, че са потомци на вълци все пак.
Вълк в цирк виждала ли си? ! Няма и да видиш.
Вълците са много по- организирани и умни от хората.
Единствените животни, които НИКОГА не зарязват възрастните си- грижат се за тях, носят им храна, държат се с тях много внимателно, с любов.
Децата им са приоритет на цялата група!
Проучи, прочети по темата.

Съжалявам че не мога да ти помогна с практичен съвет как да се предпазиш!
Въпросът е как да научим хората да се грижат правилно за животинките.
В Испания въведоха в новият закон за защита на животните (в основата си е да печелят от глоби) задължителен курс за хора стопани на кучета, може би трябва и в България.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 6ac7e7ffae
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Разбира се, че всички кучкари в градовете са психично болни. По това 2 мнения не може да има. Само психично болен индивид може:
1. Да безпокои и трови живота на останалите живущи във входа с лая на кучето му, без способност да отчита това, което прави. И, че от най-елементарна човешка гледна точка е тотално неправилно и той реално е за пребиване. Той е ненормален и затова не може да вдене, че дома на хората е място за почивка, а не за слушане на кучешкия му лай.
2. Докато се размотава с кучето си по улиците то да опикава магазини и заведения(за което и по новините даваха как едни от заведение пребиха една психично болна кучкарка, но това е просто капка в морето, а трябва всичките до един). Кучето им да осира там където вървят хора и те постоянно да дишат миризми на кщумешки лайна и да се чудят как да не ги настъпят. Тоест тия психично болни кретени превръщат градовете в лайнярници.
3. Разхождат кучето си без наморник и то се вре в краката на хората. Тия психично болни кретени кучкарите с психиатър не може да им се обясни, че това не е нормално и морално за да го разберат. Те трябва да ги пуснат в зоолигеска градина в клетки на отвързани лъвове и да им кажат-не бойте се те си играят с вас. Други лечение на такава степен на кретения няма.
4. След като са разходили кучето си и то е обрало мръсотията от улиците на града, после го пускат с мръсните си лапи да ходи по леглото им както е омазано с яйца на кучешка тения понеже те се привличат от изпражнения на женски кучета и се врат тям. И да ги лиже кучето по устата. Тежка форма на психично заболяване.
5. Да изтезават кучето държейки го затворено в стаята им. То затова и лае, защото не е животно устоено да стои затворено в стая, а природата му е да е свободно в природата като бродещ хищник. От това кучето се побърква.
Ако бяхме поне 1% нормална държава с ред кучкари нямаше да бъдат допуснати да има. За пребиване и лудница са всичките тия олигофрени.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 60d5e14954
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Синът ми е на 3 години и изпитва ужас от кучета. Не са го лаяли дори. Друг в семейството не е такъв. Редовно ходим при родата, които са в къща и с куче. Едвам едвам го гали, ако и онова да е кротко и да му се радва. Не е като плуването, не става да го хвърля в море от кучето и да се оправя.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: a7b3e7f7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Сега ще те погнат кучелюбите.... Това е болест на съвремието-кучелюбството и превръщането на кучетата в деца. Бебосват ти, мислят си, че са хора.
Разбирам страха ти. Едно куче само не е толкова опасно, в глутница вече са. Из нашият квартал търчат 3-4 бездомни. Ами страшни са. Лаят след коли и понякога вървят след хората. Едно вървя с мен до работата ми, около 20 минути. Нищо не ми направи, но си е притеснително да върви зад мен, или отстрани. Пъдех го и пак вървя.
И аз гледам да ги заобикалям, или да не ги гледам. Важното е да
вървиш нормално и да не излъчваш страх. Вземи си спрей за всеки случай. Такива лиготии като "искали да си играят" важат
само за близки хора. Ти си непозната за животното, защо да си играе с теб?

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 66de0c8790
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Кучетата усещат страха, така че не мисли, че те е страх, когато минаваш покрай тях. Повтаряй си, че обичаш животните, че не им мислиш злото. Това мога да ти кажа, като съвет. Ако трепериш, или размахваш ръце, могат да те ухапят.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 944d96ffb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами имаш някакъв проблем на психическа основа. Разбирам да те е страх от бездомни, ок, имат всякакви болести и т. н. Но да те е страх от домашни не е много нормално. Виж сега, парковете са обществено място за развлечение, не може да забраниш на хората да си пускат кучето в парка само защото теб те е страх. Не си малко дете. Разбирам кучето да го пускат на детската площадка, да им направиш забележка. Но просто да те дразни щото на алеята или на поляната има куче което тича... не е нормално. Не може да очакваш всички да се съобразяват с теб. Ако не искаш да се срещаш с кучета или трябва да стоиш затворена вкъщи или ще трябва да се придвижваш с кола за най-малкото.
Ако този страх ти пречи да водиш нормален живот, ориентирай се към психотерарапевт

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 8ee9ed4710
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Кучкарството е психично заболяване! С тези хора не може да се излезе на глава, за тях кучето е по-важно от човека.

Остави да не те ухапе, дори и да не хапе не си длъжен да търпиш нечие куче да ти се търка в изпраните дрехи или да те души с нос.

Имам добра новина за теб обаче - от стопанин на куче разбрах, че вече в града да длъжни да ги разхождат на повод, за да не пречат.

За куче без повод има 300 лева глоба. Мисля, че законът е нов.

Като им бръкнат по 2-3 пъти в джоба на кучкарите и ще влезнат в релси...

Т. Т.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 282e002039
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   На абсолютно същото мнение съм, народа вече не е наред, преди тия песове ги използвахме по време на лов, а сега чак панделки им слагат. Тъпа работа, относно страха ти от кучета, може да го преодолееш само ако започнеш да галиш кучетата на твои приятели след като не искаш да взимаш домашен любимец. Защо те съветвам с това, веднага мога да ти отговоря: ако твои приятели имат кучета ще знаеш как са възпитавани и при неприятна ситуация приятелите ти могат да реагират в същия момент.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 20f9485957
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Никак.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 282e002039
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Без домните кучета са навсякъде, преди месец в нашия град захапаха една жена и тя осъди общината, получи пари, но каква е ползата след като преживя ужаса. На грешно място си писала, кучкарите няма да те разберат, само ще се правят на голямата работа и на много велики.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 4183c7728b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   С право се страхуваш и много точни думи споделяш за кучкарите, които не се съобразяват. Не мога да отрека, че има и много съобразителни кучкари, но масово не са стока. Кучетата са много опасни животни. В класацията кое животно убива най-много хора годишно, кучето заема 3-та позиция. За любопитните - на първо място са комарите, а на второ - змиите. Природозащитниците ни докараха до това, че сега кучетата не може никой да ги пипне. Пълно е с бездомни в градовете и хапят редовно хора, а отвреме навреме изяждат и по някой професор.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: d612062418
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Благодаря ви за коментарите, особено затова, че сте любезни. Честно казано очаквах да ме нападат както попринцип правят, но благодаря че не го направихте.

Номер 6 не знам този страх на каква основа е но си е доста дразнещо. Относно това че се разхождат с кучета в парка, аз нямам против нито към кучетата нито към други животни, да ги разхождат където си искат, но поне да знаят как да ги контролират, не може куче да идва до краката ми и аз да помоля стопанина "може ли за малко да си държите кучето, страх ме е " и да ми отговаря с "спокойно той си играе с теб", хубаво казвате, че не всеки ще се съобразява с мен, но и аз не съм длъжна да се съобразявам с тях и да си кажа чакай да ида с кола, че има кучета, както и вие казахте парковете са обществени места (където много често има и майки с деца) и всеки би трябвало да се съобразява с другия както казах нека си ги разхождат, но да ми обясняват че просто играят идвайки до крака ми това ми идва в повече.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: d612062418
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Съвременното заболяване на обществото КУЧКАРСТВО. Вече вместо да гледат деца гледат кучета, обличат ги, къпят ги със скъпи шампоани, хранят ги с храни от "класата", но забравят, че света съществува защото има хора все още. Има различни хора на тази земя и съм съгласен с теб, че те дори не си правят труда да ги държат до себе си тези животни. Парковете са обществени места има много възрастни хора, които търсят спокойно място за сядане, има малки деца, има и болни хора, които са излезли на чист въздух никой не е длъжен да седи на Шрек, заради това че някой си е пуснал кучето и от всичко на горе шайбите им са навсякъде и мирише, не знам как но е крайно време да има специални паркове / места където да се разхождат само "хора " с кучета.
Два вида кучета има вече едните с четири крака, а другите с два.

 
  ...
преди: 4 месеца, 23 дни
hash: 4e385fd9f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   И мен ме е страх, нормално е. Не е нормално в града да живеем като в джунглата, с всякакви щъкащи наоколо хищници.

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 463ff29a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Фобия си е това, обърни се към психолог ако искаш да се лекуваш, ма май не искаш.
Иначе и мен ме е страх от кучета, ма повече ме е страх от един шизофреник дето вади ножове по граския. Чаткаш ли какво ти се казва, лекувай се да те е страх от реални работи.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 2019bbf179
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Подкрепям те. Не изпитвам страх, но веднъж куче без намордник ме нападна. Бързата реакция(свирка)на стопанина спря нападението. Породата беше от опасните кучешки породи с къс черен косъм.

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: 97482a6142
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15 първо се научете да общувате културно, а не с изрази "чаткаш ли*. Да ви отговоря на вашия език, къде съм казала, че не ме е страх от други неща, по ваша логика половинка народ трябва да иде на психолог има хора разни, страхуващи се от кучета, котки, змии, гущери и други. Сякаш вие нямате страхове идете за всеки страх на психолог да давате сумати пари и накрая едно голямо нищо, докато има стопани, които не се съобразяват с околните ще има и страхуващи.

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: f73c4690ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Мен са ме гонили , големи породи кучета до като карах колело, сега като видя куче минавам от другата страна на улицата.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 18 дни
hash: ab09ffbaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Много обичам животни, но и мен ме е страх от бойните породи кучета.
Като цяло много харесвам лъвове и тигри, но няма да тръгна да ги галя…същото е и с кучета, ако не се занимаваш с тях, ходиш си пътя и те ще си ходят по техния. Домашните кучета са нахранени, те наистина просто си играят. Ако са глутница бездомни кучета, тогава бягай и се крий, няма да оцелееш.
Стопаните няма да ги коментирам, всеки си има свое виждане за нещата. Аз лично предпочитам котките, за домашен любимец в апартамент, но не осъждам другите хора какво, как отглеждат. А колкото до бебетата, изключително опасни са! В обекта, който работех влязоха майка с малко 2-3годишно дете. Докато обслужвахме майката, детето се изака зад щанда! Ужас … друг случай седнали сме в ресторант и пак малко дете ми е взело телефона от масата и изкопа дупка в пясъчника с него! Ужас…. трети случай скараха се племенничката ми с друго дете за нещо си и аз докато ги разтървавам, другото дете ми каза, че съм върколак, заради космите по ръцете. Не се обидих, но пак не е особено приятно да общуваш с общуваш с Невъзпитани твари (кучета, котки, деца и т. н. )
И да ти кажа, най-опасни са хората. Пази се от тях!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker