Най-успешния човек от класа ви калпазанин ли беше - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Най-успешния човек от класа ви калпазанин ли беше
преди: 15 дни, 10 часа, прочетена 564 пъти
На скоро имаше тема, в която се питаше какво се е случило с най-умните в класа ви.

Моя въпрос е малко по-различен. Човекът от класа ви, който е най-успешен ФИНАНСОВО сега, калпазанин ли беше като ученик, хитър ли беше, общителен ли беше, отговорен ли беше, честен ли беше, какъв беше като цяло. И вас лично изненада ли ви, че точно той се е оказал най-успешния? Питам, защото мен лично много ме изненада кои точно станаха най-успешни и по-долу ще обясня.

Защото моите впечатления са, че умните обикновено постигат някакви средни резултати - не са богати, но не са и бедни. Работят си някакви хубави работи като цяло, но рядко са истински богати. Докато калпазаните в повечето случаи са непрокопсаници, но винаги има един-двама сред тях, които развиват бизнеси и стават богати.

Ето в началното най-успешния човек стана един, който не беше силен ученик, а освен това беше и много необщителен и задръстен. Стараеше се момчето, но не му се отдаваше ученето. Мечтаеше си да стане тираджия някой ден. Ако някой тогава ми беше казал, че този някой ден ще има голям бизнес, щях да му се изсмея. Обаче си е работяга и отговорен, не може да му се отрече. След средното се хвана да бачка в цех за дограми. После се отдели, направи си работилница сам, завъди си огромна клиентела и сега си има работници, обслужва няколко села наоколо и прави на всичките дограмите. Като гледам, бая е дръпнал, защото сам самичък си купи къща кеш, без заеми и помощи от никъде, ремонтира си я и това още в началото на бизнеса си, а от тогава минаха доста години и стана още по-успешен. Никога не съм го видял да парадира, даже ако не го познаваш, няма да кажеш, че има пари. Обаче го познавам и знам, че със сигурност има много пари, вероятно е милионер вече.

В гимназията пък имахме един, който почти не идваше на училище. Като цяло вятър го вееше и беше някакъв супер неебателен. Особено последните класове почти не го виждахме. Върви, разбери, че тоя някой ден ще е милионер. А той човека се е затворил у тях да се учи да програмира денонощно. После основа един от най-популярните сайтове за колективно пазаруване. После и други бизнеси почна и като цяло доста е дръпнал. Имахме и един друг наркоман, който едва не оставаше да повтаря. Беше пълна утайка - крадеше, биеше се, заяждаше се с всички, тормозеше слабите за удоволствие. Бяха вдигнали ръце от него. После след години разбрах, че нещо се е оправил и станал моряк. Явно има доста пари, защото както знаете, моряците хич да не е печелят много много добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 дни, 15 часа
hash: d1b2a915f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ами не, всъщност точно той си беше най-умния и най-много си учеше. Не беше 'калпазанин', не се занимаше с глупости.

 
  ...
преди: 14 дни, 14 часа
hash: a3de9fe11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не мога да кажа дали съм най-успешния финансово човек от класа, защото нямам информация за малка част от хората. Но имам успешен бизнес в моята сфера. Бях отличника на класа. Мнението ми е, че за да успееш са нужни и други качества, освен учене. Пробивност, умение да поемаш рискове, комуникативност. Повечвто отличници ги нямат, играят н сигурно и затова осрават на средно ниво.

 
  ...
преди: 14 дни, 12 часа
hash: 843e2ac235
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Защо трябва да се гледа в чуждата паничка? Животът след даскало няма почти нищо общо с гимназията.

Нови възможности, нови хора, късмет, шанс, дисциплина много неща играят роля! Да, повечето отличници в училище не са и отличници в живота. Отличниците от моите класове доколкото знам са си средна класа в момента(не съм им виждал банковите сметки! )

Успяват по-различни те, нестандартно мислещите, не конете с капаци, които са зубрили всичко в училище

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 11 часа
hash: e543f4efac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Кво те бърка какво станал Ганчо от забавачката? Или сали Пенка зубърката вече е мутреса и красавица? За мен това не е нормално да следиш изявите на някой, който си знаел в детската градина преди 30 години. Или даже някой си от университета. Аз с повечето не поддържам контакт, защото това, че сме учили заедно някога си не значи нищо. Нямаме общи интереси и допирни точки. Липсва ми да съм ученик, но не конкретни хора от класа. И в друг клас, с други хора в друго училище щеше да ми е готино, че маже би и повече. Освен ако наистина не си от някое съвсем малко градче с позчд 10 000 човека, където се знае всичко не виждам да е нормално толкова пък да се следят изявите на бивши съученици.

 
  ...
преди: 14 дни, 5 часа
hash: 6908975d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Най-големите тарикати и двойкаджии успяват. Не отличниците.

 
  ...


...
преди: 14 дни, 4 часа
hash: d88f3ed673
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не, много ясно.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 57 мин.
hash: 285fd0a379
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Откъде да знам кой пък колко е успешен от класа ми
Тия от началното и прогимназията не съм ги виждал от 25 години, нямам идея кой какъв е. Като стана популярен фейсбука 1-2 ми искаха приятелство и това е, не са активни там, а и аз не съм.
От гимназията поддържам връзка с няколко души, общо взето близки приятели. Не мога да кажа, че някой от тях ме е изненадал професионално. Имам профилите на още няколко, не знам обаче колко "успешни" са.
От София съм, сигурно има значение. Ако бях от по-малък град, най-вероятно щеше да е друго.

 
  ...
преди: 13 дни, 15 часа
hash: 59724d63f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   5, това са приказки на двойкаджиите за самоутешаване. Реалността е друга.

 
  ...
преди: 13 дни, 9 часа
hash: b405110a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Няма завършен 12ти клас, собственик на 2 дискотеки и охранителна фирма..

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 4 часа
hash: 9fcee95756
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Абе то е много от относително. И това, което ти даваш за пример за твоя съученик с дограмите е нерелеватно. От страни може и да изглежда успял с цеха за дограми, но в същото време цеха да е ипотекиран, да се е набулбукал със заеми и едвам да успява да държи главата на повърхноста. Познавам много, , успешни бизнесмени, , дето дължат на персонала си заплати, защото бизнеса им едвам кара на акумулатори.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 31 мин.
hash: 77fea1bd6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   8 от 5
Не баш. Като знам слабите ученици къде бачкат... Чак да не повярваш как хора, получаващи 3 и 4, редовно отсъстващи, рушащи училищна собственост, с бая забележки и разправии с всички учители, са по-високо платени.

 
  ...
преди: 12 дни, 16 часа
hash: aa25cbc02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Авторчето май иска да прочете как загубеняци са "върха на сладоледа"... ЕМИ НЕ СА!

Масата загубеняци достигат средно ниво на развитие, или са утайката на обществото.

Рядко загубеняк ще стане милионер ако няма контакти, познати, роднини и т. н. и дори тогава, това е за кратко.

Но не трябва и да се бърка "образованието" със "знанието" - има хора, които ЦЯЛ ЖИВОТ УЧАТ и придобиват умения, без да са образовани.

Пабло Ескобар примерно е работил с години в колумбийските картели и е придобил качества с които да се издигне на върха (не са го сложили ченгета от ДС), макар, че и той е бил успешен за кратко.

Изобщо - истински успешните хора обикновенно придобиват умения на ранна възраст и учат цял живот. Може някои и да не са "образовани", но не са и долни наркомани, хазартни типчета и "калпазани"... което се надява да прочете авторчето.

В БГето има "богати калпазани", ама много ги утрепаха и ги пратиха в затворите, а щом тази държавичка приключи да съществува - и те ще приключат или ще емигрират и няма да са "калпазани" в чужбина, че там ще лежат доста. И ще живеят добре за кратко - докато парите им свършат щото "лесни пари - бързо се пилеят".

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 2 часа
hash: 0d1a02df64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   9, то подобен тип собственици най-често са подставени лица. Не си ли мислил по въпроса? Точно затова са и без образование. Хем да не се замислят много, хем да не им дойдат лоши идеи покрай собствеността (примерно да я заложат срещу заем и да избягат с парите).

 
  ...
преди: 12 дни, 43 мин.
hash: b3e8657266
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   12, изобщо не си разбрал какво "искам да прочета", нито съм от двойкаджиите и неуспешните. Тона ти обаче издава някои неща за теб.

 
  ...
преди: 10 дни, 20 часа
hash: f7748d4cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не беше "калпазанин", дори напротив. Но за съжаление, след като завърши, брат му се набута ужасно мнгоо с разни схеми. Занимаваше се с наркотици и все далавери, ама един ден завлече някакви лихвари със стотина хиляди лева.
Малкия брат, в отчаяние, се свърза с някакъв, който е работил преди с брат му и се разбрали, че ако се качи в една кола и търгне, дълга е опростен, а ако я закар, ще поулучи ралзиакта. Само знам, че взе 1000 евро за килограм "Стока" и му оставиха колата - Ауди А8 на една година.
Уж ми кго каза под скрет, уж се кълнеше, че повече няма. Ама нещо му харесаха парите и пред неговата къща, все се виждаше нова кола. Отовриха си автокъщи, ресторанти, накупиха десетки хиялди дка земи.

Беше добър, ама стана "калпазанин".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker