Защо хората стават все по-елементарни и повърхностни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122779)
 Любов и изневяра (30156)
 Секс и интимност (14526)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората стават все по-елементарни и повърхностни
преди: 2 месеца, 8 дни, прочетена 737 пъти
Чудя се в последно време хора образовани, но ниво на логика, разсъждения, възпитание много ниско. Липса на елементарни познатия. Примерно моя приятелка ми казва утре ще ходя в Гърция ще взема колата на един приятел, казвам и не мажеш да излезеш от границата с чужд автомобил трябва ти пълномощно гледа невярвящо. Давам на съседа ми писмо пуснато в пощенската ми кутия, той ми казва, ами като има такива на друго име направо ги изхвърлям. И куп такива ситуации, в които здравия разум го няма, да не говорим за възпитание, вежливост, обноски и т. н. Виждам някакъв инат, отново моя приятелка развод по нейна инициатива, без някакъв реален проблем, като изневяра, .... и ми говори как бившия й мъж си имал друга и куп разсъждения и обиди. Просто и казах спри се, ти си си ти, той си е той има си неговия живот, не си тази която да казваш, слез като сте се разделили той какво ще прави и с кого ще бъде. Що за хора и разсъждения. Не те искам, дразниш ме, ама защо сега си друга. Никаква мисъл, иначе от азование, езици, университети в чужбина и какво от това. И всичко това да няма с кой един нормален, конструктивен разговор да проведеш. Постоянно някакви негативизми, обикновинна ситуация и генериране как незнам си какво си ако се случи, търсене все на проблема. Да излезем утре, вънка слънчево, ами ако вали.... е какво като вали не сме на полето, иначе желание за излизане има, ама така да си мрънкаме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 9e9017b4c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Болшинстовото от хората са егоисти, буквално не виждат по-далеч от носа си. Нешо ако не ги засяга, дежурната фраза е - На мен какво ми пука и Мен какво ме интересува. Иначе ако е някоя мазна гнусна клюка веднага наострят уши.
Най-често употребяваната дума (след пари) е думата Аз. Обърнете внимание като говорите с някой и веднага се почва Аз това, Аз онова... а иначе ако трябва да изслуша отсрещния - изобщо не го търси, още по-малко пък с разбиране да е.

М

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: a39c6aa074
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Честно казано и аз не мога да си обясня защо толкова изпростяха всички. И на мен много ми е писнало от всякакви боклуци и ми е болно, че вече почти не можеш да срещнеш читав човек. И аз не съм перфектен, ама чак такъв боклук като 90% не съм. Чувствам се, все едно съм попаднал в друг свят, където всички са луди, аз съм сред малкото все още с всичкия си и не мога да обясня на останалите, че не е нормално да са такива, а те да ме обвиняват, че аз съм лудия.

Само като погледна какви са им кумирите на повечето, ми призлява. Като почнеш от типажи като Киро Брейка, минеш през татуирани позьори уана-бе богаташи и напомпани с хиалурон и силикон лейки, та до политици демагози и диктатори.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: accdfb849c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Обществени настройки и заобикаляща среда.
Това значи че човек ставайки бърза, страда целия ден от тревожност че не му стига време и същевременно прекарва най-малко 3-4 часа пред монитора и телефона правейки почти нищо. Так такива хора свеждат нуждите си спрямо приоритетите. Искам брак, значи търсиш първия срещнат навил се и правиш нещото. Искаш да се глезиш, търсиш почивки, барове и тн на всяка цена, без да се гледат последствията. Звадката за кредитите в БГ от миналата седмица само доказва това, защото има бум и страхотен ръст на кредитите, за покупка на автомобил или друго, което ще рече за почивки и глезотии. Има ръст и на бързите кредити, което значи че хора които банковата система е отхвърлила, взимат такива на всяка цена, въпреки че почти не могат да си го позволят.
Всичко това ще приключи скоро, тъй като стегнацията е налице и догодина най-късно доста гора ще са без работа, сферата на услугите ще се свие много и ще стане като през 2008г. Народа без пари и почти полудял от глупост.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 0ec36d6ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Каквито си направите децата такива ще бъдат като хора. Като не само родителите им каквито ги направят децата, а също и средата и училището оказва голямо влияние какво ще произлезе от тях като индивиди. От прост народ това произлиза-тъпи като маймунски гъз остригани брадати аборигени с анцуг и маратонки и кухи кифли с напомпани джуки скролващи по цял ден в телефона тъпи чалгарски примитиви. Българите са твърде тъпи за да си дадат сметка за гореописаният принцип и затова нито родителите ги има както трябва нито държавата я има за да създаде правилната среда за да не произлизат от децата подобни недоразумения на природата като това сега, защото всички и всичко в държавата тогава ще са в лайната. Както е сега. Но така е простака трябва да тегли. Само пълен простак може да не си дава сметка за гореописаните принципи и може да нехае за тях. Едни народи имат акъл за да осъзнават това и да не допускат инкубация на олигофрени в обществото, други не и нехаят и оставят всичко на самотек. Българите са от вторите. А тъпанарите никой не ги уважава. Затова и Запада управлява жалката им бананова чалгарска държавица просто като територия все едно няма хора в нея, защото не ги разпознава като хора. А то хора ли са щом акъла им е колкото на шимпазе е въпросът.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 1b40a43ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ковид кризата показа колко малоумни са хората не само в България, а и навсякъде. Тогава ми стана пределно ясно що за стока е 90% от човечеството. Не се учудвай въобще като не могат с най-елементарното нещо да се справят. Повечето хора са живи въобще защото живеят в мирен и устроен свят. В по-тежки времена не биха оцелели защото са празноглави будали.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 74f7997c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Обществото ни е болно. Съвсем скоро положението ще ескалира още по - трагично…

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 0ea18fd25c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Кофти обкръжение.
Не им обръщай внимание, не може всички да разсъждават като теб.
Фокусирай се върху себе си, това което описваш е извън твоя контрол.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: ddfc3f1c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Образованието не е критерий за интелектуалното ниво и културата на даден човек. Познавам куп лекари, учители, инженери, компютърни специалисти и какви ли още не, които не могат две приказки на кръст да вържат и разсъжденията им са на простовати квартални момчета....

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 2dc59380e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами повечето хора са така.

Факторите са много - елементарна и повърхностна "поп" култура, тъпа телевизия, тъпи "звезди" в публичното пространство.

За обикновения човек какво остава? Това, че има диплома от университета или си ходил някъде си в чужбина не те прави по-стой остен и ерудиран човек

т. т.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 20fd836c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Стига с тези обобщения!

Не разбрахте ли, че те СА НЕПРАВИЛНИ НЕ СА ИСТИНА!

И сега има много свестни и духовни хора! Просто ти явно се движиш в неправилните среди!

Аз съм вярващ и въцърковен православен християнин и ще ти кажа, че в православните храмове има много добри, истински, духовни и благочестиви хора!

Като искаш свестни хора - влез в тия среди!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: a39c6aa074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 5 е прав. Точно ковида показа какво е 90% от човечеството. Повечето вярваха колко страшен е вируса, не излизаха от тях си, задушаваха се с маски и най-важното - много малко хора се опитаха да си защитят елементарните права да излизат от тях, да се движат свободно и да НЕ рискуват живота си с експериментални ваксини.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 2c5ad84cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Н 2 "Чувствам се, все едно съм попаднал в друг свят" правилно чувстваш...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 8c3c63ff6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз съм авторката, аз лично не смятам, че трябва да имам статистически данни в главата ми, като най-висок връх.... и т. н., но считам, че все пак някакво елементарно ниво на поведение и изказ трябва да има, наскоро четох, че масово учениците не разбират смисъл, идея на елементарен текст, в живота какво става после. Интернет изобилства от информация, но няма разбиране. и няка си готовността за викове, скандал, защото човек не разбира, не асимилира информацията и това е вид, "защитна реакция", млади хора не знаят какво е данъчна декларация реален пример, някакви ограничаващи възприятия, отново пример моя приятелка в София отива интервю, ооо объркали са се, защото била родена в София, те такива от София не взима ли, а тя живее до София безумни разсъждения и поведение, какво значение кой от къде е, освен дива комплексарщина. Предстоят ми обучения и изпити и казвам на моя приятелка, че не можем да се видим, заради това, тя тотално не разбира, погледна ме важна, ами имаш ми номера, знаеш къде живея.... стил, топ да се чудиш. Не може да ме разбере, големи хора сме с деца, семейства, работа ангажименти.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: d9da4bde71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Защото нито родителите им, нито обществото, нито в училище, нито в казармата (която вече я няма) някой изисква нещо от тях!
Сега се живее лесно - родителите осигуряват всичко, презадоволени са отвсякъде, само едното учене им е на главата, ама повече и там не се впрягат много-много. Нищо не им пречи по цял ден да се търкалят в леглото с телефона и да гледат Тик-Ток..
Та ето затова!
Я си помислете как са живели хората, когато сами са отглеждали храната си и са били безкрайно зависимо от природните стихии? Как са ходели на война и голяма част не са се връщали, или са ги нападали и избивали по домовете им... Не е било чак толкова отдавна! Какви умения, каква издръжливост, какво наследяване на знанията и уменията е изисквало това! Не ти ли щрака главата, поне на средно ниво - загиваш! Ти и цялото ти семейство. Планираш ли нещо погрешно - гладуваш! И ходиш да се молиш или разпродаваш покъщнината си, за да има какво да ядете...

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: a39c6aa074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   12, в смисъл?

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: d485a8ebe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   5 може ли да обясниш какво имаш предвид за Ковид кризата? Дай пример как тя ти е променила мнението за хората?

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 8c3c63ff6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   За мен Кэвид кризата показа, че масово няма мисъл и трезви разсъждения, юруш стадото, страха генерира някакви безумни поведенчески реакции и изкара наяве ограничени хора. Мисля, че тук четох как се затворили вкъщи и ревяли, че имало Ковид и ако се разболели. Да се чудиш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 4de5578638
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Eдин беше казал - "Битът определя съзнанието", а други, че "Излезе радка, малка пиратка, да си подруса п***ата руса", както и че,

"Какво ще кажеш да се напием
И всички глупави клишета да разбием?
Оо, да полудеем тази нощ
Поне за малко да сме различни
Да сме отракани и даже нелогични
Оо, да полудеем тази нощ
Тече живота, не виждаш ли?
И няма време, разбираш ли?
Води ме някъде тръгваме, все едно къде
Води ме в някоя квартална кръчма и поръчвай
Пий за мене и се сбий заради мене
Всичко живо да ни псува
От целувките ни бясно да ревнува
Бясно карай на червено
Направи за мене нещо откачено
Нещо диво, нетипично
Все едно какво, но нека е различно
Оо, да полудеем тази нощ. "

Това, примесено с пълна абдикация от духовен живот и християнски ценности, с контролирана катастрофа на образованието, със старателно възпитаване на хедонизъм и нихилизъм, до какво точно се очаква да доведе? Чудно е, че питате...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker