Разправя неудачникът... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Разправя неудачникът...
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2993 пъти
Аз даже нямам право да говоря, но сега само това ми остана - да разправям, да се проклинам за това, че излязох такъв тъпак и да се моля нещата някак да се оправят.

Аз се мислех за твърде умен, за да се проваля, за твърде способен, за да не успея и за... не знам за какъв по дяволите се мислех. Истината е, че се провалих. И то с гръм и трясък. А след като съм се провалил, значи през цялото време съм бил некадърник.

За няколко месеца изгубих толкова, колкото други не биха пропилели за цял живот. Изгубих спестяванията си, изгубих доверието на близките, изгубих уважението, на път съм да изгубя бизнеса си. Най-лошото е, че изгубих вяра в собствените си способности.

Големият и страшният кошмар май вече се превръща в истина. Аз съм на ръба на фалита. Технически погледнато вече съм фалирал, аз не мога да посрещна дори текущите задължения. Излязох голям тъпанар, мамка му, голям тъпанар. Толкова ме е страх, не знам какво предстои следващите няколко месеца, не знам как да спра тази спирала. Няма повече оферти, няма повече приходи, няма материални активи. Само разходи и задължения. И спасителния план не помогна. Толкова вода съм глътнал, че няма накъде.

Искам просто земята да се отвори и аз да потъна в нея. И всички да забравят, че някога съм съществувал. Страх ме е от всички, срам ме е от себе си. Как успях да се докарам дотук? Как съсипах целия си живот? Как опропастих всичко?

Тези въпроси ме мъчат всяка вечер. Ужасни нощи, пристъпи на съвест и вина, безсъници и алкохолизъм. Това е. Нищо друго. Сам, обеднял, отчаян, уплашен и отвратен от себе си.

Аз просто не мога да понеса повече това. Трябва да стане нещо, трябва да променя този ужас. Как да се спася? Как да се изправя на крака? Помогнете ми, моля!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 09add923f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, успокой се дееее!
Който не е почвал собствен бизнес, който цял живот е на заплата, само той не знае, какво е. 2/3 от всички бизнеси фалирват в първата година от създаването си.
Не го приемай като личен провал, особено в тази криза. Просто по-слабите фалирват. Това е силата на пазара, а в България се намесват и други, извънпазарни сили като корупцията, криенето на данъци и т. н.

Аз съм икономист. Завършила съм в престижен западен университет и някъде към 3-ти курс разбрах едно - целта на бизнеса е... да ОЦЕЛЕЕ. Не да генерира максимална печалба при минимална инвестиция, а просто дългосрочно да оцелее.
Е, твоят бизнес модел се е провалил, което не значи, че ти персонално си се провалил.

Как да се справиш?

Срещни се с адвоката си и счетоводителя си и подгответе контролиран фалит.
Освободи всичките си работници - доколкото можеш се разплати първо с държавата, после с тях. До колкото можеш. Не продавай лично имущество, особено, ако формата на управление е ЕООД или ООД.
Друга възможност е да замразиш бизнеса си, защото при фалит нямаш право на друга фирма в следващите 3 г, е - но майка ти има (споко! ).

След като се отървеш от това раково образование - бизнеса ти, ще ти олекне много.

Ако нямаш жена и деца, замини на работа в чужбина. Може и да не е за много пари - просто се махках от града и държавата си. Така лигитимно ще изчезнеш от полезрението на хората, които само чакат твоят неуспех, а и българите вярват винаги, че който е в чужбина е успял и богат. Така ще оставят на мира и близките ти.
Но и за теб ще е добре - смяна на тапета. Ще видиш и ще научиш много нови неща, а и ще ти дойдат идеи за други бизнеси. Ако имаш възможност, замини като екипаж на кораб. Познавам човек, който е работил на кораб и накрая... е станал мениджър в Мерцедес.
Почни от малкото и се издигай с времето нагоре.
Звучиш ми като много млад човек. Просто си се подвел и си искал на 30 да имаш - кола, къща, бизнес. Това е българската мечта, но честно и почтенно не може да се постигне. Радвам се, че си го разбрал, жалкото е, че е болезнено.
Ако ми кажеш повече конкретни неща, може би мога повече да ти помогна. Но като човек и икономист те съветвам да не си тровиш здравето заради един бизнес - той е тук, за да ни направи богати и щестливи, не ние сме тук, за да му робуваме.
Фалирай фирмата си и си гледай живота. Открий нови страни, континтнти и хора за себе си, като се върнеш в България ще имаш идеи за бизнес, които да е по-добър от всичко тук.
Спокойно, който е нямал бизнес и цял живот точи заплатка някъде, той не може да фалира. Това е провал на бизнеса ти, не на теб като личност. Ти не си фалирал, а фирмата ти!!!! Прави разлика!!!
Ти не си се провалил, а бизнес модела ти!!!
Горе главата и само напред!
Голяма работа станала. Да си жив и здрав. Бизнес се прави и затваря, въпрос на пазар. Хайде, стягай куфарите и.... заминавай за слънчева Флорида, Австралия, Нова Зенландия, за мрачна Германия, Холандия, Австрия, Финландия, Великобритания.... България и бизнеса няма да ти избягат!!!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 303f88a728
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сигурно не си в състояние да възприемаш бързо нови неща, но ще кажа нещо, което просто ми идва на ум на момента. Забрави всичко. Забрави какво си имал и какво си загубил. Купи си онзи филм с Кевин Спейси - Американ бюти / Американска красота, но не знам под какво заглавие е познат в България. Та, аз бих ти казала, забрави всичко, тегли една черта и се хващай за работа макар и от нулата.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8999550529
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всички велики личности са се проваляли по няколко пъти. Успехът им се дължи на това, че не са се отказали.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 48a07ff625
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пич, не се отчайвай. Не знам точно както е станало, но винаги има някакъв изход, колкото и да не е за вярване....

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a43d968ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Виж, искам да ти вдъхна надежда и оптимизъм. Повярвай, всичко ще се нареди. Понякога човек трябва да усети дъното с краката си, за да се изтласка нагоре. Сам ще видиш, че много често, точно когато си загубил всякаква вяра и надежда, всичко се подрежда от хубаво по-хубаво. Отпусни се и не напъвай нещата. Остави ги на собственият им ход. В един момент ще видиш, че не всичко е толкова черно, колкото си го мислил. Изпадала съм в много критични моменти от които ми е идвало да сложа край на живота си. Но вечер като остана сама и си легна, много често се замислям за това колко безнадеждно болни хора има, колко сакати, колко гладни... Благодари за това, което имаш и не допускай отчаянието да те превземе напълно. Знам, че безпаричието, заемите и липсата на работа са много голям проблем, но временно бях диагностицирана с "това не се лекува", та знам какъв е ужаса и от другата страна. Искрено ти желая скорошно излизане от кризата и голям успех след нея! И най-вече здраве, за да стане всичко това възможно :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 65674d4960
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   ?., защо непрекъснато натякваш, че си икономист, като изказванията ти са на доста тротоарно ниво. Визирам този и още един "икономически" твой пост. Не излагай съсловието, ако обичаш! Кой икономист би направил подобен анализ, моля?: "Но като човек и икономист те съветвам да не си тровиш здравето заради един бизнес - той е тук, за да ни направи богати и щестливи, не ние сме тук, за да му робуваме."!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0611733b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Сам обеднял, отчаян, отвратен от себе си", но жив... имай го в предвид, колкото и банално да звучи... ЗАРА36

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8b9d774cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Единственият недостатък на бизнеса ти е, че е насочен към българския пазар.
Както знаеш тук цените са европейски, а заплатите 5-10 пъти по-ниски - следователно покупателната способност на хората е 5 пъти по-малка отколкото би трябвало.
Сещаш се това какво значи.

Дори да намалиш цените, за да привлечеш повече клиенти - просто няма да има кого да привлечеш. Няма. Това е, купувачите са малко. Всеки се е скрил в шушулката си и е на режим оцеляване. Има кратки раздвижвания, последвани от още по-дълги паузи. Това е положението. От ден на ден все повече хора се изнасят в чужбина. Това са потенциалните ти клиенти, топят се като сняг. А накрая ще останат само пенсионери...

Р.S. Послушай А, много е умна.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8b9d774cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 6, от 8 - забележката ти към А. няма покритие.
Първо не уточняваш какво имаш предвид под "тротоарно ниво", нито казваш нещо съществено.
Та, да си чул някога икономист с икономиста или политик с политика да са на едно мнение?
Дай да чуем твоя анализ. То е ясно, че не сте учили от едни и същи учебници, но защо ли си мисля, че тя е учила по-скоро.

Ю.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9c663794ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е поне не си само ти:( Зарежи алкохолизма и все ще измислиш нещо. Не се отказвай! Където е текло пак ще тече. А мнението на хора, които те уважават само заради доходите, повярвай ми, не те интересува. Успех!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0a718443bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всеки има своите върхове и спадове.
Най-лошото, което можеш да направиш-ти го правиш, а именно:
1 Не трябва да се отчайваш
2 НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОПИВАШ!
3 Не гледай повече назад - само напред. Станалото станало.
Сега, взимаш се в ръце. Незнам защо нямаш жена до себе си в този момент имаш нужда силно да усетиш, че има някой до теб. Някой, който ще бъде до теб каквото и да става и който вярва в теб.
Просто започни отначало и на чисто. Няма да е лесно. Но това е изпитание, през което трябва да преминеш. Промени малко разбиранията си за живота- това ще ти помогне. Тоест кажи си, че в крайна сметка - бизнеса и парите не са най-важните неща. Това НЕ Е смисълът на живота. Просто гледай отстрани на това, което ти се случва.
Освен това, мога да ти кажа, че нищо не е изгубено. В закона в България има вратички, които са в твоя полза, стига да си запознат. Затова има адвокати. Аз учих право, не можах да го завърша, но научих доста неща и повярвай ми, няма поводи да се отчайваш. Вземи се в ръце. Ако искаш, ако ми разкажеш по подробно какъв е случая, мога да ти спестя пари за адвокати и да ти отговоря и помогна с каквото мога тук.
Направи, каквото намериш за добре, но моля те не се пропивай и не си съсипвай живота за нещо подобно. Просто не си заслужава.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d9cf3301e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   8/9 благоаря.

6. - Ако искаш да слушаш икономически анализи на университетско ниво, моля - посети университета, ама гледай да е извън България, защото в нашите университети освен чалга и „тротоари“ специално по икономическите науки няма да намериш.

Контекстът на „сподели. нет“ е личното споделяне, личния живот. Тук сме далеч от академичната среда и мога като личност да се изказвам, а като икономист да дам практически съвет. Не ме интересува как един анонимен номер 6 ще ме оцени, надявам се да съм помогнала на автора и да съм го поуспокойла - за икономически анализи може да отиде при счетоводителя си, аз нито му знам бранша, нито му знам данните, а без това не правя анализи, а само давам като частен човек съвет, както го правят всички потребители тук, с изключение на по-умните от всички, които само гледат за правопис, морал, личности, които да нападат и нямат собствено мнение, което да изразят с перфектния си иначе правопис от извисеното си място на... съдник.

8, не си ме разбрал иначе правилно - не съветвам човекът да прави бизнес на Запад, а го съветвам ДА ЗАТВОРИ фирмата си, да се разплати, доколкото може и да се махка от страната, в която е. Ако беше в момента в САЩ - съветът ми щеше да е същият. Човек в такава лична криза има нужда просто да смени тапета. Иначе и на Запад 2/3 от бизнесите фалирват в рамките на 3 години. Такъв е животът. Такова е пазарното стопанство - такъв е капитализмът.

Но определено сме много назад в България - и като идеи. Ако човек поживее малко другъде, особено в САЩ, Западна Европа и СЕ ВЪРНЕ у нас, той ще е с много повече идеи за печеливши бизнеси. Истината е, че на Запад пазарните нисши са отдавна заети от етаблирани и производители на стоки и услуги, бариерите са големи, началната инвестиция непосилна. Ако някой иска да започне свои си бизнес, то България е перфектна - ниска начална инвестиция, незаети множество пазарни нисши в много браншове, ниски данъци и работни заплати.... но голяма бюрокрация и корупция - с последните две авторът, вярвам, се е справил добре. Мисля, че проблемът му е самият бизнес модел, браншът, в който е и просто - не е бил по-добър или по-евтин от конкуренцията. Случва се на 2/3 от бизнесите. Голяма работа.

Важното е човек да е предприемчив, да не се отказва и да не приема провала на бизнеса му като лична трагедия и личен провал - просто това не е така! Човек винаги трябва да се дистанцира от бизнеса си - предприемачът не е фирмата си. Фирма се затваря, фалирва и се отваря, но човекът е най-ценният ресурс, личността на предприемачът е неповторима! Авторът е много повече от всеки свои бизнес. Не обратното.
Нека анализът ми да е „тротоарен“, но се надявам да е било разбрано посланието ми

- Хора, бъдете предприемчиви, но се откажете навреме. Не оставяйте един неуспешен бизнес модел да ви унищожи като частна личност. Бъдете отворени за нови идеи, нови страни и култури, от които да черпате вдъхновение за нов бизнес. Краят на бизнеса ви е началото на новия ви бизнес, ако сте предприемач. България е добро място за започване на нов бизнес, ако имате неповторима идея, можете да се оправяте с бюрокрацията и не плащате подкупи. Успех!
А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7eb0fe8242
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   A., отдавна съм завършила университет - и в, и извън България! Но не бих насърчила никого да осъществи контролиран фалит на бизнеса си без да знам за какъв бизнес иде реч, без да съм видяла счетоводните баланси, без да съм направила поне суот или пест анализ, за да открия слабите му страни, които го правят непечеливш! Мислиш, казваш, че проблемът на автора е бизнес модела, който е избрал. Апропо, имаш ли представа какъв е той в конкретния случай?

Съгласна съм, че този сайт е за споделяне на лични впечатления, опит и т. н. и щом е така, ридържай се към такъв вид коментари, без да изтъкваш, че си икономист.
9, аз без фактически данни, не мога да се поизнеса като икономист. Не съм вездесъщата А.!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f20b47a6a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14, щом си завършила в чужбина, много добре знаеш, че бизнес моделът се анализира преди да бъде открит и започнат, както и постоянно, не когато фалирва вече. В случая става дума явно за малко до средно предприятие в България, превърнало се вече в товар за живота на предприемача. Такава фирма, особено в настоящите условия, не си заслужава да бъде заздравявана, защото ще има нужда 100% от нови капитали, а който е учил в чужбина, но се е върнал в България знае, че такива тук няма на лихва по-ниска от 15%, както че и много хора вече разпродават личното си имущество заради невъзможни бизнеси.
Фактически данни вярно нямам, но не ми и трябват. Работила съм достатачно време във фирма, която се заздравяваше уж, реформираше и какво ли не, а днес чета, че режат още 17000 работни места. Следващата стъпка е - продажба на китайски „инвеститор“, източване и организиран фалит. Така се случва с някои фирми, държави и хора, какво остава за средни и малки предприятия у нас. Понякога е важно да можеш да си добър губещ, отколкото победител на всяка цена. Щом човекът е рухнал, значи цената е прекалена. Който мисли друго, ами нека осигури на човека кредит за 1, 5-3% лихва.... в България!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker