Бъдеще... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бъдеще...
преди: 3 месеца, 7 дни, прочетена 420 пъти
Здравейте, момиче на 19 години съм. Имам приятел, малко по - голям от мен и искаме да станем самостоятелни, с добри доходи, да заживеем заедно, но знаете как стоят нещата. Той взима около 1700 на месец, а аз около 1200, но на този етап е така... Нито той, нито аз имаме нещо от родителите си-земя, апартамент и т. н. При него роднините са прекалено много, а при мен абсолютно нищо само един апартамент в който живеят нашите ( без баща ми, защото ме е изоставил). Какво да правим, къде да поемем, за да се отделим и да сме по-щастливи? Обичаме се, държим се, но сме млади и объркани за живота напред... Моля за съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 0627631fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не всеки има късмета техните да му оставят апартаментче или бабите му да продадат земи. Ако искате да сте самостоятелни най-напред се изнесете на квартира. Нещо по-евтино, не е нужно да е кой знае каква. Ще давате заедно за наема. А и общия ви доход не е толкова лош, близо 3000 лева. Ако знаете как да си разпределяте и да боравите с парите си и имате поне минимална финансова грамотност, мисля че ще се справите. Дори няма да са ви нужни много лишения, просто е достатъчно да не ги разхищавате за глупости, дискотеки, ресторанти всяка седмица, ненужни покупки, айфони..

Всичко става с времето си, работете, развивайте се, спестявайте и когато доходите ви се увеличат, може да започнете да мислите за първоначална вноска. Успех!

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 3998618368
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ами като всеки нормален човек избирате си подходяща за вас професия, по възможност добре платена, учите (университет, курсове или каквото е необходимо), развивате се, трупате опит и се надявате с времето да станете добре платени, доколкото е възможно при този нисък стандарт. Другият вариант е да емигрирате. Ще ви е трудно в началото, докато научите език, свикнете с новата култура и си завоювате доверие, но веднъж преминали през това, ще живеете като бели хора.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 6cd80adcc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Не бъдете идиоти - учерее, търсете доходоносни професии! , хизнеси, далавери. Има ли параа... Ще сте по-добре от без. Другото е бошлаф работа!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 29db7ebf33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   На 19 е много рано да живееш с мъж. Мъжа е важно да може да се оправя, да си готви, пере, чисти. А не ти да му си мама.
Той на колко е?

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 76ee3e30f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам накъде ще поемете, но съвет за твърде младо, влюбено момиче:
Ако решите да си вземете жилище на изплащане без да сте в брак първо, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО жилището на името на двама ви!!!
Ако е с повече от една стая, другите можете да давате под наем и си помагате за кредита.
Но (!!! ) или брак ПРЕДИ закупуване на имот, или собственост на името на двама ви.
Днес сте влюбени, утре не се знае накъде ще ви духне живота, не допускай грешката на много млади жени, които участват в изплащане на кредити сляпо, доверени във "вечната любов" и завършват на улицата/квартира без дом и без любов.
Някои мъже плащат кредита като оставят жената да поеме всички разходи по дома, така после излизат с номера "аз го изплатих" и не се зачита твоето участие, пълната издръжка на дома вкл. негови разходи.
Запомни добре това, имай го предвид!
Аз си купих сама дом на 26 г, със собствени средства изкарани с много труд. Спокойна съм в това отношение, но забележи, че дори и мен се опита да подхлъзне навремето един веселяк, който беше "любов" тогава.
Не можа разбира се, аз съм добре обучена/ възпитана от баща ми.

Наслаждавайте се на любовта си, обичайте се и се грижете един за друг, просто бъди коректна и към себе си, а не да посвещаваш дори неясното бъдеще от любов!

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 9b5f5418e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нещата авторке ги знаем как стоят. Единствения ти проблем е не да чакаш "добрите доходи" а да се научиш да се разполагаш според чергата си. Добре знаеш че и двамата не произхождате от богати семейства, следователно за вас вашите доходи са доста добри. Има квартири за по 600 лв, ако се научите да си пестите тока водата, ако оптимизирате сметките за телефони, при наличие на интернет на телефоните не ви е нужен домашен интернет и телевизия на млади хора не ви е нужна. С доходите си ще живеете доста добре.
От сега знай не теглете никакви кредити, освен за покупка на жилище, разполагайте се според дохода и заделяйте нещичко за спестявания.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: c6be9c9657
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Повечето хора на 19-20 не взимат повече пари!

Мисля, че ако си делите квартирата ще се оправяте. Не си казала за кой град става въпрос?

Учи, развивай се, езици, квалификации - станеш ли истински професионалист в нещото, което правиш ще взимаш ако не много то достатъчно

Т. Т.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 02ac9d041c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката: Той е много самостоятелен и не, няма да му бъда "мама", може да се гледа сам. Благодаря за съветите, просто е трудно, момчето иска да учи, но се притеснява, че от никоя работа няма да го пускат. Моята работа е сезонна, защото искам да уча дай Боже редовно. Варианта за чужбина от негова страна не е изключен, а аз искрено се надявам нещата между нас така да си останат. И ако е важно да спомена, вече от 1 година сме заедно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: c6c03b07a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: Благодаря наистина за съветите. Става въпрос, че е от малък град близо до София, а аз съм от София. Не е чак толкова трудно да се виждаме, но искаме да се градим. Проблемът в него е, че чисто професионално не е ориентиран и се опитвам да му помогна. Аз съм ориентирана, желая да стана учител.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker