Българското кино - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Българското кино
преди: 3 месеца, 9 дни, прочетена 384 пъти
Здравейте. Доста търсих подобни теми в разни форуми, но сякаш не попаднах на такива. Искам да разбера вашето мнение за съвременното българско кино. Гледах най-скорошните български филми и честно казано съм разочарована. Слаба игра, несъществуващ сюжет и силна реклама. Актьорите играят като за театър и изглежда изкуствено. Разбираемо, предвид това че няма филмови школи в България, но все пак… Добрите актьори ги виждаме във всеки втори филм и са добре познати лица, та чак са ни омръзнали.
Всеки нов филм е натъпкан с реклами до такава степен, че ти писва да гледаш и предпочиташ да си пуснеш рекламите по тв. Всеки път, когато излезе нов български филм си го пускам с интерес и в повечето пъти завършва с отвращение от моя страна. Има и някои хубави филми от модерните български, които са ми останали в съзнанието, но масово не стават. Старото българско кино от друга страна е супер. Масово хората предпочитат него. Сериалите ни също са сякаш по-свежи и интересни. На какво смятате, че се дължи това? И най-вече как може да се промени в положителна посока.
Ще се радвам да разбера и вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 8 дни
hash: d501e24308
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Точно такава тема си мислех да пускам. По-точно за младите български актьори и дали само на мен ми се струва, че не стават за нищо. Буквално нищо по-различно от това как във втори клас рецитирахме стихчета на някакви сценки. Изключително фалшиво и изкуствено се чуства. А гледам, пускам си стари скечове в ютуб от някакви малки/средни канали. Примерно на типично или на ала-бала с батката. Ами играта им е 100 пъти по-добра от на тези 'актьори'.. не знам, не знам

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 1c27f48d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Когато искам да си оправя настроението, си пускам някой бг филм да се посмея на безизразните им лица и монотонни диалози. Толкова и аз ще играя.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 82a66b84f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Проблемът е, че българските актьори са "УЧИЛИ" за актьори. Загубили са всякаква естественост, което до болка личи в диалозите и в преиграването им. Понякога гледам аматьорски театър - вервай, в пъти по-добър от постановките в Народния.

Гледай "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Добре се е получил. А се е получил добре, защото двамата главни герои ги играят чужденци, които дори български не знаят. Представи си - български филм, по българска книга, с герои българи, но изиграни от чужденци.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: f8e9a069b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Има чудесни относително "нови" български филми. "Мисия Лондон", "Летовници", "Блаженият", "Див олеандър", "Чалга", "Възвишение", " Голата истина за група Жигули", "Светът е голям и спасение дебне от всякъде", "Тилт", "Доза щастие", " Петя на моята Петя", " love. net", " Посоки", "В кръг", " Вездесъщият" и много други.
Киноман съм. Гледала съм на кино почти всичко бг, което излиза.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: d793cba4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А какви пари се дават, за да се направи поредната простотия не е за приказване, затова и са блъскани с реклами - спонсори си търсят.

Много от актьор четата са с невъобразими претенции и изисквания все едно не са в България, с на церемонията за Оскари.

Пък и Сульо и пульо кандидатстват НАТФИЗ. Разбира се има и добри български филми, 4 е дала някои добри примери, но това е капка в морето на фона на цялата плява дето излиза и за която се трошат милиони

От 20 български филма 1-2 да са наистина сполучливите(да стават да ги гледаш повече от веднъж)

Т. Т.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 5aaf7ca173
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 4 е споменал някои доста добри, а също така на мен ми хареса "Диви и щастливи".

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: dfc3c0666e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До 3 - Повечето за сценични актьори и там се изисква друг начин на игра. За съжаление, в Българи е трудно, да се оцелява само от снимане на филми и сериали.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: bcf2b1c515
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Супер фалшиви и банални. Репликите са също отчайващо шаблонни. А звуковото оформление е пословично долнопробно - имаме си специална българска школа по тонрежисура. Предава се от десетилетия и всичките до един са безкрайно посредствени - явно са отличници, ама с грешните учебници. Типично за български филм е да не можеш да чуеш какво говорят - и да усилваш, все толкова. Гъгне нещо и едвам разбираш. А звуковият фон е какво - тишина. Просто на фона на тишина говори един човек, после друг отговаря.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: f083bc09f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Монотонно. Неестествено звучащи реплики, казани след странни паузи. Не можеш да повярваш, че героят наистина плаче, смее се, ядосва се и обича. Някакси го няма онова усещане, че не гледаш филм/сериал, а истинско действие.
Мога много примери да ти дам за чужди филми, където реплики и действия са импровизирани и са останали във филма. Както и за актьори, които качват и свалят кг за роля, тренират с мечове и прочие. Не мога да си представя български актьор да се подложи на това, нито да добави от себе си в роля.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 1c27f48d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   9, остави това, ами за турските актьори съм чел, че няколко месеца преди филма им се осигурява психолог и човек като прототипа, с които да общуват и да ги въведат в ролята. Да прихванат техните навици, начин на мислене, език на тялото и всичко до най-малкия детайл. Например ако ролята му е да е охранител, поне 3 месеца преди това прекарва с истински охранител от истинския живот заедно с психолог, който анализира поведението му и обяснява на актьора, така че да го въведе максимално добре в ролята, да го накара да вникне максимално в образа му и да прихване неговия начин на мислене и поведение. Това български актьор кога ше го направи.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: f083bc09f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10, именно. Това липсва на съвременното ни кино-автентичност. Хората се подлагат на какво ли не заради роля, било тегло, било проучвания, било копиране на мимики. А нашите само казват реплики и това е. Бълват се сюжети за мафии, проституция, дрога. Все едно и също.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 7e3e801a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По принцип съм съгласна, че доста актьори рецитират, сценариите са постни. Все пак има и попадения, от новите сериали харесвам Вина, Дяволското гърло, Под прикритие. Господин Х и морето също беше свеж, без да е кой знае какво.
Наскоро гледах Диада, ами много добре играят децата, без да са актьори, на по 16 са

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: f083bc09f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, доста са ти занижени критериите за кино щом това го смяташ за игра.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker