Как се лекува нарцисизъм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се лекува нарцисизъм?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 10082 пъти
Моля, да ми се помогне. Проблема е, съвсем сериозен и се надявам да не ме съдите, защото осъзнавам, че не е нормално.

Проблема ми е, че съм адски влюбена в себе си. Много се харесвам, прекалено много. И често стоя пред огледалото с часове и изпадам, как да ви го обясня, в едно особено състояние, като транс, екстаз, или душевен оргазъм и само се гледам, понякога танцувам, или се събличам гола...

Когато живях сама преди, вкъщи винаги ходих гола и се чувствах невероятно. Тогава ходих на работа и си спомням как работех по цял ден много тежка работа. Прибирах се вечерта в 10- толкова уморена, че нямах сили да взема душ, или да ям, но заставах на огледалото и вярвайте ми, че съм стояла до 3-4- часа сутринта пред него и съм се гледала, пипала, танцувала. Осъзнавам се след часове какво всъщност съм правила цяла вечер и се плашех от себе си. Сякаш има нещо зловещо в тези огледала. Или по точно в главата ми. Много е странно...

Другото, което е-наскоро си говорихме с приятелки кой на коя звезда иска да прилича. Аз се замислих и си казах, че не искам на никой друг да приличам, освен на себе си. Също така не бих си правила пластични операций, защото мисля че съм перфектна. Ясно ми е, че няма перфектни хора, но наистина го мисля. Не мога да си намеря недостатъци, както външно, така и вътрешно. Имах преди кофти характер, но го промених.

И най-големият проблем- не си хващам гадже, защото все намирам кусури и недостатъци, някак си никой не е "достоен". Знам, че не е редно, но зарязах "грозните" си приятели, защото не мога да ги възприема. Също знам, че хубавите ябълки, накрая прасетата ги ядат. И също не гледам филми с грозни хора, просто немога.

Освен това мисля се за много умна и много добра.
Знам, че имам проблем със самочувствието. Но ме притеснява много и това, че ми идва да се изнасиля понякога сама (напълно сериозно). |Когато застана пред огледалото и имам чувството, че ще изнасиля образа отсреща... Направо не знам...

Споделих с майка си, защото ми е най-близкия човек.
Каза, че е хубаво, че се харесвам и т. н., но когато и казах, че изпитвам някакво особено привличане към себе си, сякаш към някой друг и че не си хващам приятел, защото всички ми се струват грозни, каза че съм се побъркала. И с това не ми помогна. Защото осъзнавам, че се побърквам по себе си.

Преди време се влюбих даже в една жена с 10 години по-голяма, поради простата причина, че много си приличахме и външно и вътрешно....
Но по принцип не си падам по жени, не знам какво стана.
Да не продължавам, че ще ме замеряте с камъни.
Просто имам нужда да ми се помогне в този анонимен форум.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 033f3e144c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи какъв е нарцисизма защото има и злокачествен нарцисизъм който почти не се лекува.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9903d6d6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първото, което ме вцепени "Имах преди кофти характер, но го промених. " Как така преди си имала кофти характер, как се измерва един характер дали е лош или добър. И най-непонятното за мен е как така се променя толкова лесно един характер. То е възможно, но изисква много воля и усилия, за които и без да те познавам, съм сигурна, че липсват при теб. Според мен си на 14 и нямаш друга работа, освен да си измисляш някакви невъзможни неща. И не съдя само по историята от, но и от начина ти на писане и изразяване.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6bc1b07be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ами по-добре е с пъти, отколкото да се мразиш. И аз се гледам в огледалото, обожавам да се разхождам гола, но винаги си намирам недостатаци. Обичам се иначе и също не бих искала да приличам на друг човек, било то и звезда. Според мен, просто си в пуба и ще израстнеш проблема си с годините. Обичай си се, ще ти мине, вярвай ми.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 583f1b5a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Честно да ти кажа и аз като бях по-малка, в тийнейджърска възраст изпитвах нещо подобно, гледах се непрекъснато в огледалото, танцувах гола... :) Да, звучи смешно. Не мисля, че има нещо лошо в това да се харесваш. Даже, не мисля, че имаш проблем, ти си щастлива със себе си, а това хората трудно успяват да го постинат. Просто се съсредоточи повече върху другите и мисли по-малко за себе си. Така или иначе нямаш проблем със себе си, забрави се за малко. :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 31a6eff8b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Незнам кое ти се вижда невъзможно? Доста над 14, съм.
Кофти характер -не ми се искаше да изпадам в излишни подробности, но преди в пубертета и малко след това, се държах ужасно с всички, изпадах в някакви истерий, нагрубявах, чупих, троших, бях като болна от бяс в един период. Но като мина пубертета и започнах да се съвземамИ наистина се промених. И хората около мен забелязват, че съм коренно различна... Не съм вече агресивна и избухлива. Научих се на воля, на търпение, на упоритост, което преди ми беше чуждо. Това достатъчно ли е като обяснение.
Не си измислям, №2, проблема е реален.
Един път споделих с приятелка, която завършва психология и тя ми каза, че имам силно изразен ексхибиционизъм и някакви такива неща. Което не е така, аз пред хората не се държа така, въпреки че ми се иска. Затова не и обърнах внимание.
Според мен и аз незнам какво е и затова пиша тук. И тези, които мислят, че си измислям, защото съм си нямала друга работа, въобще да не пишат, ако може.
авторката

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6f4ee078ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според мен си една затворена в себе си и самотна жена.
Знам, че съвсем не си стара, но обикновено на възрастните хора, които са изгубили много в живота им се случва да обикнат това свое второ аз и да се чувстват комфортно, изпитвайки чувството, че са безкрайно близки със самите себе си. Още повече като знаят, че ще останат докрая заедно - то е едно великолепно усещане. Това им помага да живеят по-дълго и безболезнено при тези условия. Защитен механизъм е.

Много си преживяла в тежкия си пубертет, явно. И проблемът е, че не усещаш у никого от никъде истинска обич.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 36ed7bbc72
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лекува се с психотерапия.
***Кървавата роза***

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 72921caf21
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   А в бъдеще ако ти се роди грозно дете, и него ли ще зарежеш, защото е грозно? Не подценявай хората, а ги приемай по вътрешните им качества. Никой не си избира лице, ксгато идва на земята.
Момиче, има неща повече от красотата в живота.
И въпреки това има хора, които претърпяват операции, за да стигнат дадено ниво, макар че има много непрофесионалисти, които още повече им слагат отпечатък върху психиката, не знаеш какво е да си претърпяла операция на носа и 20 дена след това да не знаеш какво е да си без лице, какво се е получило...
Не знаеш какво е на хората инвалиди, които дори в тази държава не могат да излезнат спокойно, защото къде има рампи, къде има условия и още повече дори и при условия, ако хората са такива като теб, не зная дали психически няма да се сринат тези хора още повече, а те трябва да се борят, не само физически... НЕ само външното лице е важно, гледай вътрешните качества на човека!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 31a6eff8b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   3, въпросът е, че не съм в пуба вече
4, мисля че да се харесваш, в разумните граници, няма нищо лошо, но аз съм ги преминала. И мисля, че имам проблем. Някак си да изпитвам желания към себе си и към никой друг си е проблем.
6 е казала само истини. Напълно права си, но как минава това състояние и минава ли изобщо?
7, може би да, но когато не можеш да си позволиш, трябва да има и други начини.
9, както казах, знам че не съм права. Не е нужно да ме караш да се чувствам още по зле. Просто е по силно от мен.
Много пъти съм се замисляла, че красотата е временна. Че годините си минават. Освен това в утрешният ден, пази Боже, може да стане инцидент и да я загубя... представяла съм си живота без нея... и честно казано предпочитам да умра заедно с нея.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 88f1387a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

11.   Ти наистина имаш проблем и трябва да отидеш на психолог или психиатър. Не си виновна за това, просто от психологичекса гледна точка нарцисизма произлиза по два начина- или родителите ти не са ти обръщали никакво внимание като малка, била са дистанцирани и безразлични, или пък точно обратното-прекалено много са се грижили за теб и са ти угаждали за всичко. Помисли си как е било в твоето семейство, но нарцисизма се формира точно от такова поведение, започва да ти се изкривява мисленето в такава степен, че не можеш вече да различиш реалност от илюзия. При нарцисизма също така може да се общува с хора, които ти потвърждават колко си прекрасна и неземна, другите се отхвърлят. Това си е сериозно личностово разстройство и по-добре го лекувай, докато още озъзнаваш, че имаш проблем.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b5c14a9de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Спри да се мислиш за богиня и ще се оправиш

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4f271b1e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Стана ми много интересна тази тема, странен случай. Иска ми се да те видя. Качи си снимка тука .... и ни копни линка да те видим и да си дадем мнението. :)


модератор - не публикуваме снимки

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 23a91d8049
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   О има ли начин да ти видим снимка някъде? Много ми стана любопитно как изглеждаш:). А ако е зле-много бързо ще ти помогна да се справиш с нарцисизма си с 2-3 мои фрази:). Колеги вие какво ще кажете? Не ви ли е любопитно как изглежда момичето? Понеже аз познавам манекенки (много красиви според мен) и всяка една от тях не ис харесва по нещо. За първи път в живота си чувам човек да си харесва всичко...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6f4ee078ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 13 и 14, тя не е писала, че е съвършена, а че се харесва много - има разлика.
Влюбеността е красив филтър, през който виждаш чудни картини. В този смисъл човек е толкова привлекателен, доколкото е обект на желание, без значение в каква форма е вписано това лице или тяло.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4f271b1e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   От номер 13 до модераторите: Е, вие пък нищо не публикувате!!!

модератор - публикуваме изключително истории и коментари.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fb1ff7c020
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Генетично предразположение при условията описани от 11, Ще ми обясни ли някой защо при енцефелограмата лекарите откриват "находка" и защо това заболяване се съпровожда от нарушен биохимичен баланс в мозъчната кора, Запознат съм с нарцизма само от психологическа гледна точка.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fb1ff7c020
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Според МКБ-10, личностовите разтройства са тежки нарушения в структората на характера и поведенческите тенденции на индивида, които обикновено обхващат няколко свери на личността и почти винаги са свързани със значителен срив в личностовото социално функциониране. Проявяват се в късното детство или в юношеството и остават трайни и в зряла възраст. Шизидно Личностово разтройство. Хистринно разтройство. Нарцистично личностово разтроиство тези три разтройства наблюдавам в една личност повече от 10г. Проблема е че тези личности не осъзнават че имат проблем предпочитат да си живеят в своя фантастен свят.

 
  ...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 3d8755d421
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Мила, ако още не си го направила, отиди при някой изпитано добър психиатър! Не мога да препоръчам. Но знам от моя приятел, за какво става дума и наистина е сериозно! В смисъл, че ако ти самата така си много щастлива, то това е о. к., но ако някъде вътре в тебе някой вика за помощ и ти започваш да го чуваш, ще става много зле. Успех и най-вече търпение!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: a7225ede08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 19, ако беше чела малко основи на психоанализата, щеше да разбереш, че нарцисизмът е единственото заболяване, което НЕ СЕ ЛЕКУВА.
Може би медикаменти ще помогнат, но психоанализа НЕ...
Друг е въпросът, че Авторката не е болна от това

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: a02c254c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Нарцисизъм се лекува с помощта на колективизъм, защо го казвам? Защото повечето нарцисисти имат чувство за индивидуалност, което се заражда като отклонение на нарцисизма. Индивидуалистите имат нарцистичен мироглед. Това си е проблем, защото не е много яко да с мислиш, че си уникален, че си повече от другите, че имаш превъзходство над околните. Хубаво е човек да се вслуша в оценката и препоръките на другите, да не смята, че е над тях. Лошото е, че всеки нарцисист смята, че е повече от другите и не иска да приема съвети и става темерут. И какъв съвет може да се даде на такъв човек? Да си намира приятели и да има контакти, а това води до колектив.. Какво друго може да му промени тегавото мислене? Всички говорим, че да си индивидуалист е най човешкото и нормално нещо на света, но ето, че всеки индивидуалист е малко или много нарцис. И винаги когато някой има проблем, вие го съветвате да търси контакти. Без колективност е трудно да се развиваш, а индивидуалистите имат близки до дивашката философия виждания. Помагайте си и не бъдете индивидуалисти. :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 23 дни
hash: e4f7a524ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   № 20, наистина не съм чела нищо за психоанализата, но мисля, че има и доста други психични заболявания, които не се лекуват. Психозите, шизофренията. Жалко, ако това е едно от тях. А какъв според тебе е гореописаният проблем на момичето?

№21, мисля, че наистина има нещо вярно в думите ти. Особено, ако групата попадне в екстремно положение, тогава всеки, дори и нарцисистът рабира нейното значение и започва да цени и другите хора.

Някъде четох, че нарцисизмът може да се дължи и на високи стойности на кортизола, хормона на стреса, още в детска възраст. Има ли начин това да се провери и ако е така да се лекува с медикаменти? №20, ако сте с медицинско образование, кажете ни, ако обичате!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 22 дни
hash: a7225ede08
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   22 - няма друга нервна болест, която да не се лекува, освен нарцисизма.
Изключвам тук, разбира се действително лудите хора, чиито мозък не функционира нормално, аутистите (те не са болни дори), генетично повредените - говорим тук за нервни болести, за неврози, а нарцисмът е единствената такава, която НЕ СЕ ЛЕКУВА по простата причина, че самовлюбеният човек не допуска никого друг до себе си и няма начин психоаналитикът да вникне в подсъзнанието му.
Авторката не може да е нарцистка, защото сама казва, че най-близкият човек е майка ? (не тя самата да кажем) и била влюбена в друг човек. (било то и нея подобен). Самовлюбените хора нямат подобни връзки с други хора, те имат само една връзка - със себе си и обичат само себе си, чуждите чувства са им чужди например, емпатията им е чужда и така нататък.
Най-вероятно Авторката има някакъв друг проблем. Не мога да кажа, какъв разбира се - само в процеса на психоанализата може да се разбере, къде са причините и проблемите. Моето лично мнение е, че Авторката няма проблем, не е нервно болна, а просто търси себе си, въобразява си или чете твърде много книги... търси внимание тук - нормално същност за всеки нормален човек, открива тялото си и сексуалността си - също нормално...с две думи - Авторката си е нормално момиче и не е нервно болна.

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 7a0b8df9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   23, доста страшно звучи това, че за една невроза няма лек, няма дори шанс за подобрение. Все пак може би не всички случаи са толкова терминални. Те самите не се чувстват щастливи със себе си и търсят изцеление. Не може ли за това да се захване психотерапевтът? И ако не постигне излекуване, поне някакво що-годе приемливо положение? Все си мисля, че не може да няма някакъв начин, пък бил той и бавен. Но явно у нас не се знае много по този въпрос. Тъжно!

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: a7225ede08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   24 - чети дебелите книги по психиятрия - само за нарцисизъм няма лечение, защото тази болест е несъвместима с допускането на други хора изобщо до теб - това значи и на психоаналитика. Такива хора просто могат да лъжат лекуващият ги временно, но не са податливи нито на психоанализа, нито на хипноза, нито на друг вид лечение, освен медикаментозното де...
Но много малко такива хора има все пак. Не вярвам Авторката да е от тях по простата причина, че обича майка си, обичала е друго човешко същество (жена), освен себе си и така нататък... Авторката изобщо не е болна, тя е просто една тинейджърка в търсене на себе си и сексуалността си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 21 дни
hash: 2a76904ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   От 21 до 25 - Да, всички индивидуалисти, социопати, нарцисисти и егоисти ще трябва да се подлагат на медикаментозно лечение, а първото го разглеждам като най сериозно, защото е начална фаза на останалите три състояния.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker