Котка болна от тумор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Котка болна от тумор
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 23383 пъти
Имам нужда от съвет и предварително благодаря на всички отговорили. Моля хора сблъскали се с проблема и компетентни по темата да ми отговорят.

Котката ми е на 12 години и преди няколко дни и намериха тумор на предната градна част, между двете лапи. Ходих при 4 ветеринарни лекари, като всеки ми дава различен съвет - да изчакам да видя дали е силно наложително да се оперира, да я оперирам веднага и да не я оперирам, тъй като е много възрастна вече.

Единия доктор каза, че тумора е злокачествен, но има мнения, че с операцията допълнително ще стресирам животното и няма да може да се възстанови. Моля кажете ми ако имате идея от ситуацията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: c57dd0da70
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Първо искам да ти кажа, че животните имат свръхсетивност и усещат неща, които хората не усещат... Може би ще се случи нещо, с което тя да ти подскаже какво да правиш..
Аз не съм лекар, но за туморите съм чула, че се подобряват като се маже с йод, както и за рак се повлиява, подобрение се получава.
Обаче ако намериш лекар, който да е с по-положително мнение, тогава го оперирайте според мен. Според мен лекарите трябва да са сигурни в това, което ще правят, не да тръгват с негативизъм, потърси друг лекар.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 81ad45dbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Консултирай се с лекар тук малко хора могат да ти дадат точен съвет. Интересувам е от животни, но при всички случаи на 12 котката е много стара вече, а съм чувал, че при кучета и котки тези тумори се появяват в напреднала възраст.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f1eb9608d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Здрасти, аз съм голяма „котатарка“. Обожавам ги тези животни. За съжаление също загубих котката си, с която съм израстнала и разбрах просто, че едно животно не живее толкова, колкото човека. Сега обичам да помагам на улични котаци, за да живеят добре.
И понеже си имам вземане-даване и с болни котки, ще те посъветвам да послушаш последния лекар и да не оперираш котката си. Най-вероятно тя няма да издържи на опойката, а и освен това не знаеш, дали е злокачествен тумура, само с проба се разбира това.
При старите хора и животни има едно предимство - клетките растат бавно. Това се отнася и за туморните клетки и дори при стари хора, лекарите предпочитат да не оперират, защото туморът просто няма да има време да се равие. Така е и при котката ти. Тя има 1-2 годинки живот, приеми го. Неизбежното ще се случи така или иначе, направи ? живота възможно най-хубав, вместо да я стресираш по доктори. Знаеш много добре, какъв стрес е за една котка да напуска дома си, да бъде мачкана и пипана от чужди хора. Упойката едва ли ще издържи, повярвай ми!
Направи ? живота удобен и хубав просто, а когато усетиш, че веше има болка и се мъчи се сбогувай и я остави да си отиде в мир и без болка.
Много боли, повярвай, но като знаеш, че вие било хубаво заедно, успяваш и да пуснеш любимото животно да си отиде... а навън, навън има толкова клети същества, едно да прибереш, то животът на котката ти ще е имал смъсъл - да те накара да обичаш тези животни и да им помагаш...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f8ff8df3a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не съм компетентна по въпроса, а много ми се иска да мога да помогна по някакъв начин. На гаджето ми котката се разболя много сериозно точно на 12г. но беше друго не тумор. На най-добрата ми приятелка, също на 12г. котката се разболя лошо. Незнам дали е случайност, или в тази възраст е нормално да става така. Но е факт, че това стана преди години, а те още са живички:)
Дано и твоята да е жива и да се оправи:)

Иначе котките, както каза 1-в тях има нещо мистериозно, дори понякога бих казала зловещо на моменти. Тайнствени създания са.
Аз не обичам много котки, предпочитам кучета, но незнам защо котките ме обожават и все при мене идват, с нещо явно ги привличам.

Също знам, че ако нещо те боли, котката ако застане до мястото и ти взима болката върху нея. Мисълта ми е, че може да ви е излекувала, някой от вас от тумор. Но това е мое мнение и звучи малко налудничаво.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cb05cdf8f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Ако туморът е външен - като раничка опитай да го мажеш със смес от клеева тинктура /прополисова тинктура/ и сух чесън - да стане на гъста кашичка и мажеш.
И двете имат мощно антираково действие.
Аз преди 1-2 години си излекувах много странно разядена бенка, която почти сигурно беше се изродила в рак. Кървеше и беше зачервена много силно наоколо. От прочетеното разбрах, че няма как да не е тумор - отговаряше на всички симптоми на втория най-злокачествен рак след меланома. Ходих 4-5 дни с лейкопласт, под който бях намазала със сместта. Даже беше с такава консистенция, че беше като дъвка и я бях просто лепнала върху бенката. на 5-тия ден нямаше и следа!!! Едно бледо розово петънце и толкоз. Не се е излекувала от само себе си, защото предните дни ставаше по-лошо и по-лошо.

Искам да ти кажа, че дори туморът да не е външен - ако мажеш мястото - ще проникне в тъканта поне малко. Освен това котката, почиствайки го с език ще си хапва от сместта, а тя и вътрешно приета е полезна.
Стискам палци и МНОГО СЕ МОЛЯ да оздравее животинчето... Аз самата имам котка, без която не мога!

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e5efd22d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Благодаря много на всички, съветите ви ми помогнаха. Дано на никой не му се разболява животинчето, мъчително е да гледаш, че е болно, а да не можеш да помогнеш. Номер 4 това е страхотно, че помагаш на бездомните животни и аз самата го правя, а да не забравяме, че те са на улицата заради несериозни и безотговорни хора. Всичко хубаво на всички!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6dcc78e67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз бих оспорил мнението на номер 4. Моята котка е на 15 и половина години, от година и половина има тумор и най накрая се решихме да го оперираме и... Издържа!!! Сега е по жизнена от преди, а тумора беше колкото яйце! Дори на доктора не му се вярваше че ще издъжи. Според мен е по добре да се даде шанс на животното и без това му остават няколко години както казахте по горе, защо да ги прекара в мъки? !

П. п сори ако има typos, пиша от тел.... :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9b44c81fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Здравей! . Като цяло ако котката ти не е сиамска то 12 гоидни са си много. За сиамките това е средна възраст - изкарват спокойно по 22 и повече. За да се разбере злокачествен или не е трябва да се направи биопсия, ако не се направи и не се изследва хостологично то само ти говорят глупости. Съвет от мен - не сменяй 200 доктора -огледай най-голямата клиника, поразпитай за нея, виж как ес държат с пациентите си докторите и тогава я посети. недей да ходиш в малки измислени кабинетчета в гаражи с един единствен служител - просто един човек не може да разбира от всичко.
на тази възраст могат да ти откажат операция единствено защото животинчето е наистина много старо и има вероятнот да не опнесе операцията, и по точно упойката.
Надявам се да съм ти в помощ.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 78f9f71ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте! Номер 8, искам да те попитам след операцията на твоята котка правиха ли и химиотерапия? Моята е на 12 години, вчера и открих топче на гърдите и днес лекари казаха, че е тумор и трябвало да се извадят всички жлези. Лощото обаче е, че има и на окото, който е от доста отдавна и днес го установиха, че е тумор. Но не знам как се процедира при такива обстоятелства. трябвало да вземем решение дали да и извадят окото. Но поссле какво следва след операциите?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 02895e9d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Скъпи приятели, в момента плача и пиша, замина си моята котка преди 2 дни, 1 час след операцията която направиха двамата лекари убийци от Дупница. Тя плати със живота си за да могат да вземат 70 лева. Марга беше на 12 години с тумор на млечната жлеза с който можеше да живее още дълго време. Заведохме я в кабинета жизнена и в много добро състояние след половин час ни се обадиха и казаха че операцията е минала успешно. Като взехме Марга тя не реагираше а от очите и течаха сълзи и след 1 час почина в къщи вече трети ден плача и не мога да се успокоя че и го причиних това. Искам да кажа на всички с котки с тумори на млечната жлеза, не ги оперирайте така те живеят много повече.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6f26cab60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, знам че е тежко, но малко драматизираш. Най-вероятно котката не е издържала на упойката. Да, можеше да живее още месец-два, за да ви радва, но щеше да си отиде в страшни мъки. Понякога е по-добре така.
Казвам го, а моята котка почина на 10 г. и също от злокачествено заболяване, защото ? давахме таблетки против разгонване. Жалко!

Сега нямам условия, но ако отново имам котка, задължително ще я кастрирам. Ако бяхте кастрирали котката си, тя нямаше как да хване рак на млечните жлези. Но 12 г. и без това са добра възраст, по-добре гледай следващата котка да я кастрираш, не вини лекарите за неща, които не могат да контролират! Хората са искали да помогнат на котката ти, просто е била много слаба за операцията

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fe1faeb48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Имам доста познати които след операция животинките се наложи да бъдат евтанизирани поради адски мъки. Така че просто си гледайте животинките аз в момента имам същия проблем любимото ми същество е на 11г и има туморно образование на гърдата за жалост направих грешката да не го кастрирам и сега си плащам за грешката. Гледаме си го и просто се молим да ни живее по-дълго.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 44f82b7627
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Искам да попитам номер 8 кой доктор се съгласи да оперира 15 годишна котка? Нашата е на 16 и нашия доктор в Бургас не вижда смисъл да я оперира защото нямало да се възстанови. Не знаем какво да правим, защото раничката се разрани и кърви и сега ходи неоперирана но превързана :(

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7a47462044
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   здравейте,
аз имам същия проблем, т. е. моята Пипи е на 12г. и е с туморно образувание отново. Казвам отново, защото през м. Февруари я оперирахме от малко туморче, но през м. Юли се появи отново. Сега вече е колкото бобено зърно и тя непрекъснато го ближе. Не знам какво да правя и как да постъпя, т. е., дали да я оперират отново?

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: df4337ebae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   289

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 12 дни
hash: df4337ebae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Имам котарак на 8г. миналата година през октомври го оперирахме от тумор -оказа се базално клетъчен карцином.
През март месец тази година отново излезе над предишната операция. Нараства бързо. Незнам дали да оперираме. под предишната операция също има нещо подкожно, твърдо и голямо по размер, но не прилича на топче, а е широко под кожата.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2adca74667
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравейте! Моята котка е момче, и има проблем... Много често повръща Предимно сутрин. В началото храната която ядеше. Сега от доста време насам, само слюнка /някаква подобна течност/Първо отслабна после напълня Излизаха му обриви /ранички/ на брадичката и опашката отгоре. Всичко това, в рамките на 2 години. А от 1 месец насам е силно подут, като бременна котка, от 2те страни на коремната област като корема му е твърд. На 8 години е Кара 9та Преди да се подуе го водих на лекар и нищо не направиха. Консултирах се с 2 ветеринара /1 жена/. Жената му преписа Ветасид А другия лекар му преписа за раничките Не си спомням наименованието, но е колкото котрето течност, на вместо пудра. Ходи 2-пъти до тоалетна по голяма нужда в седмицата Това също от месец насам.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2adca74667
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Здравейте! Моята котка е момче, и има проблем... Много често повръща Предимно сутрин. В началото храната която ядеше. Сега от доста време насам, само слюнка /някаква подобна течност/Първо отслабна после напълня Излизаха му обриви /ранички/ на брадичката и опашката отгоре. Всичко това, в рамките на 2 години. А от 1 месец насам е силно подут, като бременна котка, от 2те страни на коремната област като корема му е твърд. На 8 години е Кара 9та Преди да се подуе го водих на лекар и нищо не направиха. Консултирах се с 2 ветеринара /1 жена/. Жената му преписа Ветасид А другия лекар му преписа за раничките Не си спомням наименованието, но е колкото котрето течност, на вместо пудра. Ходи 2-пъти до тоалетна по голяма нужда в седмицата Това също от месец насам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6b7b1cb9c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Моята котка на почти 11 години имаше тумор на млечната жлеза и веднага я оперираха като и отрязаха цялата жлеза от едната страна и я кастрираха. Много тежко го преживя, но оживя. Сложиха и трахеална упойка, за да е сигурно, че ще се събуди. След 9 месеца и се появи тумор на другата жлеза и пак отрязаха цялата от другата страна. Сега е на 15 години, сърцето и е болно, но от туморите лесно се отървахме и тя тогава живна и все още си е доста енергична за възрастта. Знам Че съм направила каквото съм могла да си поживее още. На 11/12 години не е късно да действате, това искам да кажа.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 301beacdbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Здравейте! Най напред искам да ви кажа, че имах сиамка, която имаше тумор. За три месеца и направиха две операции, но имаше много разсейки и почина след 20 дена. Беше на 16 год. Сега имам същия проблем, само, че котката ми е без родословие и е на 12 год. Тумора и беше колкото яйце. Започнах да я мажа с клеева тинктура и сега е колкото орех и спря кървенето. Моето мнение е, ако се храни и е весела - не я подлагайте на операция. Пробвайте и няма да съжалявате. Още се чувствам виновна, че не пробвах и с първото коте, а веднага го подложих на операция

 
  ...

...
преди: 7 години, 12 дни
hash: 8fa171294e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Привет! Моята котка е вече 17 год. и е с тумор от 9 години. Миналата година се отказах от операция в последния момент, бяхме назначили ден и час. Туморът вече тече. Кръв, а от два три дни и гной. Слагам й напречно памперс 2 номер. Мажа с йод, но положението е същото. Самата тя е енергична (доколкото може да е енергична една 17 год. котка), храни се, пие вода. Вие също ли ги превързвате с памперс или с нещо друго, питам понеже я притиска точно там, където е тумора, но не знам какво друго да измисля. Преди 17 год си я прибрахме от улицита - корава душа се оказа, всички я обичаме, но как да се погрижа за цапането в къщи, с какво ги превързвате, така, че да не се свлича и да стои здраво на място превръзката?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a3d89437c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз в момента се зблъсквам с такъв проблем преди два дни ми казаха че котката ми има тимор на млечните жлези и за момента не е нужно да се маха защото ще излезе след 3-4 месеца отново... каза ми да не я мажа с нищо и евентуално ако започне да я боли да отода да и бият обезболяваща инжекция и може би тогава може да я оперират... много ме е страх мн мине мъчно мн ме боли не искам да я губя

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ac9724c3d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Здравейте!

Моята котка е на 10г не е кастрирана и има голямо точпе долу до едната гърда и по малко до другата.. това дали е тумор? Едната и гърда е лилаво-черна.. Много четох по тази тема и все чета за котки които са поне 12 г с тумор а моята е по -малка. Какво ще ми препоръчате? Не съм и давала хапчета за разгонване никога.

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: 19ae712224
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Здравейте. Моля за мнения на собственици, борили тумор при мъжки котки. Котаракът ми е около 8 г. (Осиновен голям) и се откри топче колкото орех в предната част на гърдите където се свързва с гърлото. Водих гот в 2 клиники и 2 те с коренно различно мнение. Ехограф в норма. Бял дроб също. Топчето е пълно с течност. На пипане е меко. Пред дилема съм да оперира ми ли или да чакам?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 15 дни
hash: ba31847305
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Здравейте пак! Преди две години съм писала за котката ми, която беше оперирана на малко преди да стане на 11 години. Действайте веднага като откриете тумори на млечните жлези, защото могат да станат много жързо разсейки. Ако се хване навреме, има по-голям шанс да няма нищо настеани. Ако се появят разсейки, най-често са по дробовете. Моето коте живя допреди месец и нещо, беше на 17 години и 8 месеца, просто остаря, отслабна ужасно и си отиде. Но понеже действах веднага тя си върна тогава енергията и си поживя още няколко години. Трябва да се махнат изцяло жлезите, защото ако се махне частично, пак се появяват тумори и също така и разсейки. Освен това и кастрация, за да няма хормони, които предизвикват това. Пак казвам, че е много тежко за котето, но после е добре. Най- добре е да са махнати с разстояние във времето дветте жлези, защото малко по-леко го преживяват, това е разрез през цялото коремче. Много е тежко, знам. Разбирам всеки собственик, обичащ котето си, аз плаках като за човек, тя беше част от семейството, страхотен приятел и супер добро същество. Пожелавам ви да спасите приятелчетата си!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8ddd30b2c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Номер 23, как се справи с кървенето...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 49d122a78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Нашата Съни е на 16 години и и откриха тумор на черният дроб, преди три години я оперираха и изрязаха едната страна млечни желези, според мен не трябваше, но... Сега сме решили, да си я оставим да си живее колкото и е писано, а де не я подлагаме повече на операции и стрес. Тя е жизнена, скандалджийка и побойничка и мисля, че трябва да си отиде щастлива, а не измъчена душа. Зарекла съм я да живее повече от която и да е котка по света и да ми духне свещичките на 55 годишнина, после на 60-тата и така...

Нека всички болни котета да оздравеят, много, много се моля.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b02a8d45d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Здравейте,
наложи се да гледам 13 г сиамка на починалия си чичо и забелязах подутина на млечната жлеза. Оказа се тумор и след рентгенова снимка се видяха и разсейки в белия дроб. Ветеринаря каза, че операцията в този случай е безполезна, не предписа никакво лечение, според него може да живее така още няколко години. Това, което ме притеснява е дали не изпитва болка, не понасям тази мисъл....Зениците й са постоянно разширени, това не е ли някакъв знак? Иначе се храни добре, спи нормално и даже е агресивна към другите ми котки.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 87afafb6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   И моята котка има тумор не опитвайте обаче с операция и мажете с клеева тинктура

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker