Роден да побеждава или... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Роден да побеждава или...
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 2590 пъти
Здравейте, приятели. На 20г. съм, момче. Проблемът ми е, че напоследък съм станал крайно противоречива личност. Ще започна от малко по-рано.

Детството само неприятности съм създавал за родителите ми (те са разведени), винаги съм бил малко импулсивен, нетърпелив, но общо взето всичко беше в разумни граници. Живея с майка си и приятеля и, с който не се разбирам. С тях съм от над 12 години вече, като през цялото време той ме е унижавал публично, обиждал и какво ли не. Като малък си мълчах, нямаше какво да направя, а и нямаше кой да ме защити. Изживях си някак нещата, дойде време и завърших училище, сега уча в университет.

Проблема е, че аз нямам нищо - като казвам нищо имам предвид нищо собствено. Нямам апартаменти, роднините ми (кръвни) нямат апартаменти, завещания не ме очакват от никой, банкови сметки с пари спестявани през годините - нищо.

Минавайки през унижения и други глупости цял живот от роднини и факта, че нямам нищо в момента съм решил, че съм най-добрия след като съм се справил. А това може да ми изиграе лоша шега, но не мога да го променя. Имам страшна увереност и съм готов да смачкам всички хора (не физически де, освен ако не се налага :) ), но искам някак си да успея в тоя живот и тая мисъл покой не ми дава.

Имам болни роднини, които умират с ниска пенсия, нямат пари за лекарства и само гледайки тази картинка си казвам - "Мамка му, трябва да успея на АБСОЛЮТНО ВСЯКА цена". Обсебен съм от тая идея - вечер има случаи когато не мога да заспя от нерви от положението в което съм - че нямам нищо и че още не съм намерил начин да го постигна. И после си представям живота на други хора, които имат смейство, пари, независимост... супер.

Пропуснах да кажа, че навремето имах кратка "кариера" в нечисти сделки, но реших да се опитам по правилния начин. От желанието ми да създам нормално семейство и да имам пари и всичко стигнах до там пък, че на моменти имам паник атаки... защото още ги нямам тия неща и си вложих малко здравето. Сигурен съм, че ще се оправя и с това.

Но все си мисля, че мойто не е живот - надценявам се, искам прекалено много, импулсивен съм и всичките тия съчетания водят до здравословни проблеми, но аз искам да успея. Кажете ми някой съвет как да си ги избия от главата тия неща... има хора за които тези работи не са важни и те като че ли са по-щастливи. По-земни са и живеят ден за ден.

Нервен съм на целия свят, не мога да седна и спокойно да премисля нещата - наскоро един беше паркирал много кофти и го помолих да премести колата - той ми каза, че ще спира както си иска и да си гледам работата. Кръвта ми кипна и му скочих. Въобще искам да стана по-спокоен и да не ми пука толкова какво ще стане в тоя живот... Дайте съвети моля ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 14cf043c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   "Искаш кеш, искаш сила, искаш власт, искаш мощ
и не можеш да заспиш мислиш го по цяла нощ... "

"Тръгваш към мене- тръгвам към тебе
въобще не ме е*е, бе
Мразиш мен - мразя те
Пазиш ли ме -пазя те
Газиш ли ме-газя бе направо ще прегазя бе"

Милиони - "барене"

"Може ли всичко да започне отначало? !
Може ли в живота всичко да бъде бяло? !
Можеш ли да направиш всичко това,
което не успяха да направят твойта майка и баща? !
Може ли да бъдеш този, който знае как да живее,
да бъдеш този, който знае как да успее? ! ... "

"Отдели си малко кръв, за да си пръв! ...
Защото аз не се родих овца-родих се лъв! "

Респект- "Не ми подавай ръка"

Неслучайно цитирам тези песни.

Аз съм същата като теб. Желанието за успех. Мисълта, че мога да постигна всичко, което искам.
Това, че искам да направя всичко, за което родителите ми само са мечтали.
Това са болни амбиций, но не виждам нищо лошо в това -напротив.
Хората в нашето положение се примиряват с положението си, но аз няма да се примиря. Знам какво е копнежът да имаш собствен дом, след като цял живот си бил бездомен. Цял живот се местих от квартира на квартира.

Е, имам добра новина за теб- напълно възможно е да имаш всичко, което поискаш, с много труд и упоритост се постига всичко това.

Иначе бях чела много интересен пътепис за гладуващите от третият свят и там наше момиче описваше колко по-щастливи са те. Колко просто живеят и бедно, а усмивките им са толкова чисти и искрени...

Но аз те съветвам да не губиш тази своя борбеност- тя е много ценна и малко хора я притежават.

Освен това, в България е такова положението от известно време насам, че е много трудно да не се занимаваш с... разни нелегални и нередни неща.
Поздравления затова, че си спрял-това говори добре за теб.

Искам да ти дам и още един съвет -искай всичко, цели се на високо, следвай си целите, НО не с цената на всичко!!!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c534fe78da
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Здрасти. Точно като теб съм, само че момиче. Е, нашите не са разведени, но баща ми е имал винаги проблеми с алкохола и повярвай ми - по-добре да бяха разведени. Нищо нямат свое, живеят и те при баба.

И аз като теб трябваше да успея на ВСЯКА ЦЕНА. Баба е болна, а тя ме е отгледала практически, сестра ми се провали в живота и аз оставам едничка надежда на фамилията, която нищо не ми е дала.
И да ти кажа - успях! И си завърших сама, и добра работа си намерих, и добри пари печеля. Много ми струваше, и аз като теб го ударих на безсъние, но СТАНА. Когато искаш нещо силно и упорито, случва се, повярвай ми!
Аз обаче съм обратното на теб, що се отнася за семейни планове. Казах си до 30 никакво семейство и заковах. До 35 преди не исках и деца, но сега съм принудена да си призная, че като жена имам някакви граници и смъкнах границата на 30-32.
На теб къде ти е проблемът, не разбирам?
Искаш семейство, на което да предложиш всичко?
Ами първо ЗАВЪРШИ. Това е най-важното. Помагай на баби и дядовци, ако можеш, но родителите си отрежи. Не заслужават. Концентрирай се към постигането на нещата, които си наумил в реалистични срокове, но блазе ти - имаш поне 20 годинки, за да подготвиш всичко за свое семейство. Ей, момче - ти като мъж можеш да направиш семейство и деца и на 40!
Аз не мога.
Не се занимавай с нелегални неща, а се отдай на следване и работа, като завършиш на кариера. Заобиколи се с по-успели хора, с хора от по-добри семейства и среди и те ще те дърпат напред. Избирай си добре приятелки и любовници. Но си обещай - до 40 никакво семейство.
Както трябва да предложиш - това, което си си наумил. Защо ти казвам да почакаш до 40 - ами, за да имаш акъл в главата и да не завърши твоето семейство като това на вашите. Няма хора, които са се оженили на младини и да са завършили добре, да знаеш. Ти ще знаеш и каква жена да вземеш, и как да я задържиш, и как да си възпитаваш децата. На 40 имаш двойно, тройно повече акъл от сега. И опит. За пари да не говорим.
Ти ограничения нямаш. Аз имам като жена. Почти съм успяла да постигна нещата, които съм си наумила - пълна материална осигуреност на бъдещите ми деца до степен, че да не им липсва никога нищо, да не трябва да се блъскат като мен и да имат най-доброто възможно образование и стандарт на живот. Внимателно съм избрала и бъдещия баща.
А ти като мъж - отвсякъде си свободен! Нито майчинства, нито раждания, нито биологичен часовник имаш, за да постигнеш целите си.
Много добре те разбирам, и аз така не съм спала от напрежение, станах нервна и избухлива, но се научих да си поставям РЕАЛНИ цели и периоди, за да ги постигна и всичко се нареди. Дай си време, не може на 20 да имаш всичко, а хората с родители пък нямат този хъс като теб.
Аз нарочно съм си избрала човек като теб за баща на децата ми. На 18 е излезнал с 5 лева в джоба, сам се е издържал в университета, бизнеси е почвал и е затварял и сега е успял и заможен човек. И двамата имаме страшен хъс. Запази хъса си и яростта си, но се научи да ги контролираш и насочиш в градивна посока. Повярвай в успеха си. Казвам ти - не мога да повярвам, УСПЯХ. И аз си мисля като теб и не ме е страх да го мисля - за Бога, успях там, където и богати, и глезени деца не успяха. Имаше и по-умни от мен дори, но без никакъв хъс и се скапаха пред очите ми. Да, имаш право да си горд със себе си, но дай си време, постави си ясни цели за ясни периоди и точно семейството и децата на 20 не би следвало да са ти в главата...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dee33ac246
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Автора:
Прочетох коментарите на номер 1 и номер 2 - супер сте! Оплаквам се не заради хъса, той е добро нещо (макар че не съм го имал по рождение), а за това че не мога да живея спокойно, когато не съм постигнал нещата, а това води до стрес и напрежение.

Да кажем сега ме отхвърлиха от една работа за която кандидатствах и която исках, с която очаквах малко от малко да оправя нещата - не стана. Но имам резервен план - втора работа. Другото което ме притеснява е, че като цяло малко съм работил в живота си. Имал съм 2 работи, при това за кратко време. И двете не бяха за мен и си казвам от тогава - "Ето искаш да постигнеш нещо, а нямаш постоянство и затри и двете работи". И се ядосвам, че хем искам да го постигна, а при предишните 2 случая не можах да се натисна да си свърша работата и това доста ме подтиска, макар че наистина не бяха за мен.

Та тука се сблъскват нещата - стремежа, че искам да успея и това, че вече 2 пъти се провалих, а имах възможност!

Станал съм отвратителен - приятелите с които преди бях, не мога сега да се движа с тях - чувствам ги посредствени, само се оплакват от всичко и очакват, че наготово става и не мога покрай тях да седя. Искам да съм най-добрия, ама за сега си оставам само с искането!

Други проблеми нямам - интелигентен съм, хубав, жените ме харесват, като цяло мога просто да се отдам на пиене и пушене и оплакване като всичките ми познати, но вместо това не мога да спя и се депресирам. Давайте още мнения, интересни са. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: cfc0b95003
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Увереността е най-големият враг.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 14cf043c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пак съм 1. Поставяй си като за начало малки и по-леснодостижими цели. И така цел по цел ще постигнеш необходимото.
Т. е. помисли върху това какво точно трябва да направиш, за да успееш. Подреди си приоритетите.
Не се отчайвай от несполучливите опити, много ще имаш в живота, но това не трябва да те спира. Падаш, ставаш, изтупваш се и продължаваш. Когато става нещо лошо-знай че е за добро.
В никакъв случай не ставай като другите.
И аз си зарязах приятелите точно по същата причина. Те се оставиха на течението. И да ти кажа, по добре сам отколкото зле придружен. Така ще имаш възможността да се фокусираш по-добре върху задачите и изпълнението им.
Искането е първата част от успеха. Втората е действието! Успех!

Колкото до номер 2- тя така положително ми въздейства чрез нейния коментар, че се нахъсах още повече :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dee33ac246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, хора, ама движещата ми сила са нервите, яда натрупван през годините. Просто съм ядосан и ще им покажа на тия, че ще стигна много по-далеч. Но не искам това да ми е движещата сила - виждам да кажем днеска едно момче, ходи си с книжките под ръка, щастлив гледа към облаците, а на мен ми идва да ходя, да му извия врата и да го накарам да се огледа, че не всичко е толкова розово.

Не знам... май превъртам, но искам да съм по-усмихнат и щастлив, а не така агресивно да се движа срещу всичко, което е срещу мен.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 14cf043c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пак съм 1 и 5.
Май само аз ти обръщам внимание. Разбрах какво искаш да кажеш.

Има начин да го промениш това. Няма да е лесно. Има такива книжки много, които са много въздействащи. Аз бях чела "Опитът на един глупак да откаже очилата". Книгата е не толкова за отказването от очилата, колкото за промяната в мисленето. Мисля, че трябва да почетеш подобна литература. В мига, в който изпитваш такава злоба към някой, се изсмеи сам на себе си. Сякаш гледаш някой друг отстрани. Няма как да не ти стане смешно като видиш ситуацията отстрани.
Опитвай се да не виждаш само лошото в дадена ситуация, а точно напротив.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dee33ac246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мерси за отговора. Аз виждам и доброто, познавам и много добри и свестни хора. Проблема е като цяло в семейството - искам един ден да стигна много по-далеч от тях и дори и да опрат до мен да не им помогна. Просто искам и те да усетят кво е да не те уважават и да си отхвърлен.

Иначе виждам доброто, не съм негативист, но към тях не мога да изпитам нищо положително колкото и да се опитвам... А повярвай ми опитвал съм се страшно много, но ги ненавиждам и искам да им го върна за цялото това време... Да им докажа колко са нищожни. Знам, че е лошо, знам че не е правилно - не съм такъв човек към никой друг, разбирам се добре с хората, но с тях не мога.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker