Религий - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Религий
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2419 пъти
Здравейте

Има ли някой да ми обясни с по 1- 2 изречения за всяка от религийте. Какво изповядва искам да знам всяка една от тях? Четох в Уикипедия, там пише кога и къде са възникнали, но не и какво проповядват. Много се интересувам моля ви!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 70d6b8abf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ти трябва! Има две възможности. Или нито една религия не е "истинна", т. е. измишльотина. Или единствената такава е Православното Християнство! Гарантирам ти. Ние сме от късметлиите, така да го нарека, които са родени на точното място за да изповядват тази религия :)
Ако ще си вярващ - посъветвах те. Ако няма да си - вярвай само и единствено на науката ;) Между другото аз съм нещо средно.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a9432c53f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моля те, престани да пишеш религийте, религий. Моля те. :((

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b797719d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Кои религии?
Има стотици и хиляди - само т. н. натурални да вземем....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0d83246567
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Деноминация протестанство - петдесятничество. Вярвам в това, което Бог направи за мен на кръста. Вярвам в Христос, Сятият дух и Бог Отец. Чрез 'истинското' покаяние, но най-вече вътре във сърцето си ти ставаш нов човек и обръщаш гръб на греха, като ставаш новороден без грях, без вина. Дори и да не знаеш, когато Го приемеш, ти ставаш напълно здрав и пълноценен човек. И ако ти е липсвало нещо, което някой не ти е дал, напр. матретиране или нещо такова, то ти се излекуваш от всичко. Бог ти дава духът Си, дава ти живот, защото само и единствено чрез Него ти би живял, дори и ако умреш. Исус Христос казва, че Той е пътят, истината и живота, и който не мине през него, никак няма да наследи Господното царство. Толкова обещания ни е дал, толкова надежда имаме в Него, защото няма в кого друг. Просто трябва да разбереш, че Той и само Той е над всичко. Той е алфа и омега, началото и края. Но Той никога не скрил от нас, че ще бъде лесно в този живот. Всеки си има свой кръст, и на него му е дадено да го носи, въпреки всичко и всички. Независимо дали ти харесва или не, истината е такава. Има един Бог, и всеки, който не повярва в Него и не се покае, не се новороди, никак няма да наследи Небесното царство, а напротив, той ще отиде на едно място, което Бог го е нарекъл "Божият гняв". Приятелю, не те зная какъв си, не зная и какво друго да ти кажа, освен истината. И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни, казва Бог. И не всеки, който ми казва "Господи, Господи" ще влезе в рая. А на ония, неверниците в деня на страшния съд ще им рече, идете си, Аз никога не съм ви познавал.

Всеки коаквото го прави, за себе с го прави. Защото пътят по който вървиш, определя мястото, на което ще стигнеш. Защото Бог би пощадил голям народ, само заради 10-ма хора, както случката при Содом и Гомора. За разлика, там вярващият беше само Лот, и той, заедно със дъщерите си се спаси, но жена му не успя, поради нейното непокорство. Всяко зло се действа за добро, на онези, които любят Бога. А Господ казва, този, който ме люби ще спазва моите повеления.

Повярвай и ще бъде спасен и ти и цялото ти семейство, и хората, които обичаш и на които държиш.

Модераторе, не виждам причина, поради която този път да не ми одобриш коментара. Единствено прекрачих малко границата, защото човека поиска няколко реда, а аз малко по прекалих. Прощавай, авторе :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: be893a3f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А ти мислиш ли, че тук можеш да получиш изчерпателна, достоверна и подробна информация? Съветвам те да си купиш книжка за тези неща. В 12 клас имахме учебник "Световни религии" по философия, на издателство Просвета. Има го във всяка книжарница. Там мисля, че ще получиш това, което търсиш. Разбира се има и много други подобни книги, просто потърси :) Но интернет определено не е точното място.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c53f753e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   "Религий" - това някакъв нов химичен елемент ли е!? Или името на някой древноримски патриций?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4c7e625ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какви хора сте в този сайт? !?
Не ви ли омръзна да поправяте грешки.
Не ви ли омръзна да остроумничите.
Като ви затруднява темата и не ви се пише, не пишете.
Имам предвид да кажете с 2-3 думи за будизъм, индуизъм, юдеизъм...
Каква е разликата между протестантство, католизъм...
Защо има Стар Завет и Нов Завет?
Какво представлява Кабала? Подобни неща.
Не търся книжки, защото всичко е описано твърде сложно и ми се искаше някой да ми каже с по-прости думи за какво става въпрос.
Хора с мислене като номер 1, въобще да не пишат.
Благодаря само на номер 4!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7ac34f7201
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, да ти имам и въпросите - това е цял научен труд, които искаш. Напиши си сама домашното... и питай чичко гугъл

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4c7e625ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   8, както казах вече питах чичко Гугъл.
Второто което е, ако си мислиш че питам за да напиша домашна работа значи направо ме довърши, казвам ти.
Вие като по-малки, ако не сте се интересували от подобни неща, не значи че другите са като вас.
Съжалявам, че темата ми не е за секс, размери, първата целувка, косми и подобни "по-важни" неща. Явно е НЕнормално тийновете да се интересуваме от религия.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7ac34f7201
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, интересувала съм се и съм ходила в БИБЛИОТЕКАТА.
Направо е смешно да питаш за разлики между католицизма и протестанството. Та само основните течения на второто са две - лутаранство и англиканство...какво да кажем за хилядите видове в САЩ? Ти за Реформация и Контрареформация по история не си ли учила?
Защо има Нов Завет и Стар Завет?
Просто поне малко прочети, поне детска библия прочети, преди да задаваш такива глупави въпроси.
Забрави таоизма и природните религии, хайде - в Библиотеката има цял раздел по темата, отиваш, намираш си книжките и четеш, вместо тук да четеш отговорите на разни сектанти. Който го мързи, е осъден да остане необразован и да задава глупави въпроси!...и ДА, според мен точно това искаш - някои да ти напише домашната работа. Ние в гимназията сме имали подобна.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4c7e625ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Добре мисли си каквото искаш, не ме интересуваш ни най-малко. Плюс това още не съм стигнала до гимназия. На 13г. мислиш ли, че тези термини ми говорят нещо? Искам да знам на какво учи всяка една от тях, а не термини. Чела съм детската Библия и не виждам връзка между Стария И Новия завет. Човек вече пишман да стане, че пита нещо и почват да го критикуват.
Моля, модераторите да публикуват само сериозни хора, които не се правят на интересни. Благодаря!

модератор - ние не цензурираме мнението на хората.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7ac34f7201
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Виж, действително въпросът ти е по-сложен, отколкото си мислиш. Има книги по темата и те се намират в библиотеките.
Старият завет е практически книгата на юдеите (евреи). Там се разказва за историята на този народ, за неговите герои, препядствия.
Новият Завет е за живота на Христос и за християнството. Има връзка между Нов и Стар завет - раждането на Спасителя е предсказано в Стария. Юдеите не признават новия завет. Християните признават и двата завета. Мюсюлманите също + имат Коран.
Просто е много сложно. Чети книги, там е истината. Стигай сам до нея чрез знание. Не чакай хората да ти казват наготово. Един ден някои може да ти каже да скочиш от моста, ще го направиш ли?
Вече получи отговор на сектантка, какво да ти кажа... ако искаш, ставай последовател на разни секти. Незнанието е голям враг. Мързелът - още по-голям.
Отиваш в библиотеката, казваш на бибиотекарката, какво те интересува, отделяш 3 часа от времето си и накрая си си отговорил на въпросите. Така се прави. Нарича се научна работа. Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 458d6f5598
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Какво е това "религий"? Ти да не си в първи клас? ! Седни и научи българския и тогава ела и ни питай за религиите..

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: feac8a8793
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторката (А):"Какви хора сте в този сайт? !? "-
Взискателни
А:"Не ви ли омръзна да поправяте грешки. "
А на вас не ви ли омръзна да ги правите такива елементарни?
А:"Не ви ли омръзна да остроумничите. "
Не, то си ни е природа.
А:"Имам предвид да кажете с 2-3 думи за будизъм" Будизъм идва от Буда, индииски принц, които е вярвал, че отказвайки се от всичко и чрез медитация се постига просветление на духа.
А:"Каква е разликата между протестантство, католизъм... "
Католизма и ортодокса са били една и съща елигия до 1054 година. Католическите традиции са малко по-различни от християнските. А католицизма като цяло е доста по-строг.
А:"Защо има Стар Завет и Нов Завет? " Стария Завет е преди раждането на Христос, а Новия Завет е след раздането на Христос.
А:"Какво представлява Кабала? "
Еврейска версия на Будизма.
А:"Не търся книжки, защото всичко е описано твърде сложно", а ти недай си Боже да си напрегнеш мозъчето, че взело и се развило много. Какво ще правим после... тцтцтц.
А:"и ми се искаше някой да ми каже с по-прости думи за какво става въпрос. " Не всичко става с прости думички, за това има и термини. Иначе всички щяхме да ховорим като маймунките още.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 00be4b6ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Прочети Библията, прочети Корана, другите, източните религии са много далечни за европейското съзнание. Според мен най-добрата "религия" е просто да вярваш, че Бог съществува и Бог е съзнанието на цялата Вселена.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 303ef55d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Виж религиИте са измислени от хората, ама е хубаво да имаш обща култура и за тая цел иди в библиотеката и потърси там(макар да ме съмнява да знаеш къде има такова място). То сакън да не отворите книга(туко виж те изяла) ами всичко тряба да четете от интернет.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0d83246567
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравей отново, авторке! Аз съм номер 4 :)

Винаги ще има хора, които ще презират Божиите последователи. Но Бог казва да се радваме когато някой ни хули и ни гони заради Него. Всичко е суета и гонене на вятъра. Да, за разлика от повечето истории тук, в тази не става въпрос за секс, наркотици, и тен подобни, не искам да изброявам.

4 >> Защо си мислиш, че интернет-а не е добра алтернатива за намирането на такава информация? Бог се е погрижил по всякакъв всевъзможен начин да се проповядва Истината. И всеки, който не повярва в Него, накрая ще му се свидетелства срещу него в съда. Бог е казал да изпитаме всичко, но да държим доброто. Можеш да намериш информация за всичко, което те интересува в мрежата.

Напр. това, което те интересува за разликата между протестанството и католизма. Копирах го от интернет:
"Протестантизма отхвърля църковната ерархия, изповедта пред свещенник, поклонение пред икони, литургия, кръстното знамение, Дева Мария е наречена христородица и мн. др.
Като единствен източник на протестантската теологоия се приема само светото писание, докато при католизизма и православието като източник се признава и светото предание"

И аз не съм много запознат. Знам само, че протестанството се осланя изцяло и само на Библията...

Стария завет разказва какво е станало в миналото, преди Христос да дойде на земята. Новия завет разказва за живота на Исус на земята, или по точно евангелията. Като цяло Библията ни учи как да живеем, какво трябва и какво не трябва да правим. Всичко е позволено, но не всичко е полезно, казва словото! А относно ако питаш как да преуспява един човек, "Тази книга на закона да не се отдалечава от устата ти; а да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно според всичко, каквото е написано в нея, защото тогава ще сполучиш в пътя си и тогава ще имаш добър успех. "

Впрочем, 16, знаеш ли, че корана има над 25 различни версии, или как да се изразя по-правилно. Сякаш да има 50 Библии, ама всяка една от тях да е напълно различна.

Всеки ще си отговаря за последствията накрая.

И накрая само да кажа, мрежата е чудесно средство за информация. Има толкова проповедници, електронни книги на Български и т. н. Само малко да си поразмърда мозъка човек..

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7ac34f7201
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18, ти си доказателство, че „Интернет-а“ не е добро място за инофрмация. Остава сега да дадеш адреса на пастора си, както и да кажеш на детето да спре да ходи на лекар

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1d3ec043cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Искаш да вярваш в нещо или търсиш отговори?
За мен вярата е някъде в душата, т. е. психиката на човека. Вярваш че това ще ти помогне и псикически тялото ти се настройва, виждаш по-обективно нещата и сам си помагаш. На въпроса в кой да вярваш не мога да кажа. Може би трябва да прочетеш и библията и корана, или да посетиш различните църкви, важно е за мен да вярваш в Бог. А вече дали е католик или православен, все е Христос и все една библия се чете. Искам да кажа само че ние сме православни в БГ, но католиците(давам за пример Италия) те вярват силно. Те ходят на църква всяка неделя и не изпитват страх от смъртта. Те са убедени че някога ще отидат на по-добро/лошо място и не се страхуват. Изповядват се и се успокояват. А в какво се състоят различните религий не мога да кажа за да не те излъжа. Но познавам една туркиня която вярва и в Аллах и в Бог защото все изповядват добро. Въпреки че в корана май не е баш така. Чети...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker