Какво правите в такива ситуации - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво правите в такива ситуации
преди: 1 месец, 10 дни, прочетена 467 пъти
Аз съм интроверт и имам няколко най-близки човека в живота си, които съм подбрала много внимателно и са много качествени хора. Като всеки нормален човек. Но постоянно се случва да се налага да говоря с непознати не по мое желание и да ми задават лични въпроси, а аз държа на поверителността, а и аз избирам с кой ще общувам и ще бъда приятелка. Например, излизам някъде с майка ми и тя е голям интроверт и винаги среща някой познат, който дори не и е близък и започват да разговарят и ме запознава с него и въпросният човек започва да ми задава един куп въпроси за живота ми. Как да избягам в такива ситуации? Те масово задават тези въпроси осъдително, например ако им кажа, че нямам дете ще ме питат защо не и ще започнат да говорят глупости, същото важи за всяка житейска тема-работа, брак, финанси… Аз лично намирам този тип отношение към непознат човек, който реално е принуден и дори не иска да отговаря на любопитните въпроси и да става повод за клюки, за невъзпитан и смятам такива хора за ниско интелигентни. Аз никога не съм си позволявала да се държа така. Както и да е. Как мога да изляза от ситуацията, без да изглеждам груба всеки път?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 10 дни
hash: b8cebcc179
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Няма как без да си груба, но пък груба според кого? ! Според хора за които не е грубо да задават толкова лични въпроси на непознат човек? !
Аз съм без пардонна в подобни ситуации въпреки, че не ме бъркат такива въпроси по принцип. Но или се лигавя в отговорите с насмешка, сарказъм и така завоалирана обида, че им трябва време да включат или директно и с усмивка "хайде чао и лек ден" дори не изчаквам отговор.
Случвало се е да казвам и "щот' си правя квот' си искам" :)))
Простовати са такива хора, права си, затова и не си струва дори да се ядосаш.
По личен случай си направи изводите за подобни.
Живея в чужбина, на първи етаж съм. Не знаех доскоро, че имаме в блока съседи българи. Бях на прозореца и чувам българска реч отдолу, поглеждам--жена говори по телефона. И тя не е знаела, че има и други българи в блока. Човек, над 1 час беше под прозореца ми и говореше гнусотии, обиди към хора от семейството и... това се повтори след няколко дни.
Мина време, видяхме се навън, поздравих умишлено на български за да знае и ми спести вече гнилото си присъствие под балкона ми.
Изпадна в ужас като разбра къде точно живея.
След това на няколко пъти опитва да ме вкарва в някакви интриги за съседи, отрязах я с "изобщо не ми дреме кой-как си живее живота, щом не наранява други"
После се пробва да ме хваща за слушател и да ми обяснява колко прекрасно семейство има, явно искаше да измести информацията от чутото в главата ми и все едно е ставало въпрос за други хора.
Тогава вече за да ме остави въобще на мира, започнах аз пък да се лигавя с "познавам една жена, която такива гнусотии говори за семейство си... " и да цитирам нейни думи.
Бързо се сети, че закъснявала (с бяс и омраза в очите) и си би камшика.
Предполагам съдейки по себе си, се е страхувала да не кажа на хората от семейството и какво съм чула.
Ей такива са!
Минавай си през онези чувствителни места подобни въпроси от подобни хора и щом трябва грубо да им пресечеш пътя да не ти навлизат в личният живот гладни за клюки- ами грубо!

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: cbace644d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Трябва да си намериш мъж да те ч*ка. Те така. Тогава ще избегнеш 90% от неудобните въпроси. Ходиш още с майка си като че ли си на 10. Което само по себе си говори за твоята интелигентност.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 274945d21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хората са клюкари.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: eb5e7118eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не се вживявай толкова, това е маловажен въпрос!

Ако не искаш да отговориш на даден въпрос - просто кажи с нормален тон - това е много лично и няма да ви отговоря!

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: a68c77b71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Директно лежеше любезно, в стил, мисля, че не е редно да задавате такива въпроси. Това не е ваша работа или директно довиждане и си тръгвам.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: a0c6ee2467
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 1, стопли ми душата! Браво на теб. С такива хора само така.
И на мен ми е писнало от клюкари които си пъхат носа в чуждия живот и подобно на авторката съм стеснила кръга си на общуване до минимум само с качествените за мен хора. Но тя е права че понякога се налага да говориш и с хора които не са ти приятни и за които знаеш че не ти желаят доброто. Аз в такива случаи, когато този тип хора почнат да ме разпитват за лични неща които не би трябвало да ги интересуват, започвам да си измислям безкрайно, наговарям цял куп лъжи, влизам им даже в техния стил и те доволни и щастливи че съм задоволила любопитството им се оттеглят. После когато/ако разберат че съм ги излъгала сами се отдръпват и избягват контакт с мен. Това е блажен момент:-)

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 8808caac2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Забелязала съм че хората чийто личен живот е пълен хаос и надолу с главата много държат да се бъркат и да подреждат чуждия. Съседка в блока така сериозно се е заела да оправя живота на всички ни, че да не вижда как се е провалила като майка и с двете си деца (синът й краде коли, дъщеря й смърка). Ами с такива хора само лакът в ребрата и по-грубичко ако ти се бъркат. Авторке, какво ти пука какво ще си помисли нахалника че се притесняваш да не изглеждаш груба? ! Той стои на десет стъпала под тебе. Ако започне да ти дава тон казваш само " Първо погледни себе си! Сбогом! " и това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker