С две голи заплати и честен труд нищо не става - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

С две голи заплати и честен труд нищо не става
преди: 1 месец, 10 дни, прочетена 1362 пъти
Мъж на 42 години съм. С жена ми и двамата работим и то в чужбина, обаче като ти удържат данъци и такси и си платиш сметките, реално не ти остава кой знае колко. Миналата година врътнах едни схеми и доста добре си живяхме. Доста пътувахме по почивки, дори не ни се налагаше и да бачкаме. Спрях схемите и живота ни натисна. Натрупаха се сметки и се чудиш, коя да оставиш за другия месец и коя да платиш. В момента не си позволяваме никакви луксове само най-основното. Гледам покрай мен всички дето са само на заплата са на същото дередже. Капиталистическия свят така е намислен, че да не ти позволява да дърпаш нагоре с честен труд и една гола заплата. Винаги когато съм въртял схеми съм бил добре, а когато съм се скапвал от бачкане с честен труд съм бил на ръба. Гледаш боса кара джипка за 200 бона, а ти търкаляш старата 20 годишна каруца и само и наливаш пари за ремонти за да можеш да имаш кола. Златната среда е хем да бачкаш хем схеми. Това го правят много хора и са добре. Гледам приятели във фейса на по три морета ходят за цяло лято. Аз и жената едвам събрахме тая година за пет дена само отидем. По комунизма, ако се заробиш на бачкане можеше и два апартамента да си купиш. Ама имаше държава. Сега идеята на капитализма е да нямаш никаква собственост, а да си зависим на сто процента от ония на върха на пирамидата. Ако ще денонощно да бачкаш, ще бъдеш като тичащ хамстер в онова въртящото се. И мисля пак да се върна към схемите, само че в много по-големи мащаби. Това и апел към всички на една заплата надяващи се да постигнат всичко с честен труд.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 9 дни
hash: eac741e0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   И аз живея в чужбина. От 1 година съм тук хубави пари взимам но ги няма. От заплата на заплата. Днес точно това се ядосвай.
За по малко от 9 месеца съм изкарал чисто над 26 хиляди Евро.
В момента нямам пари. Ако щеш ми вярвай.
Ако ме питаш къде са тези пари ами незнам по сметки за храна квартира ток. Незнам.
Преди време и аз въртя схеми много пари имах.
Сега бачкане яко а пари няма. Не разбирам какво става.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: ff37459d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

2.   Недей излиза с тия гнусни чугунести мантри, червенино... Днешния свят дава идеални възможности. Ако схемите са законни, продължи с тях, ако не са, ги спри и опитай по честен начин. В комунизма апартаментните са се изплащали по 15 години, а колата 10. Нямало е никакъв друг вариант за вадене на пари освен ТКЗС, завод или с животни. При третия вариант днес има хора на по 70 години които никога не са ходили на море. Включително и на бившата баба и. Тия глупости по 2 седмици на море и на балкан са били само от градовете и то пак не всички. Повръща ми се от соц пропагандни. Спрете! Народа е друг и не можеш да го излъжеш, че при соца е хубаво а сега зле. В момента може и да е зле, но можеш да си го направиш и добре.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 649e91539c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Е, какви са тия схеми, че винаги ми е било чудно? Гледам и аз иначе една такава работа - с 2 средни заплати скорострелно изплатен ипотечен кредит, купено ателие в Слънчев бряг, всяка година по няколко пъти на почивки в чужбина, коли се сменят през 2-3 години. И се чудя как го правят хората.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 35db021d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Какво са Тея схеми?
Деца имате ли?

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: a18a1a843b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Така е приятел. С честен труд само телевизор от джет кредит на изплащане може да си купи човек.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 5b04d2e877
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Сега, тая тема може да е провокация, както тук обичат да ги наричат някои, обаче не е далеч от истината. И аз не съм видял дори специалисти, макар че живея в България, да живеят много бохемски. Или са разни тарикати и схемаджии, или мама и тате са такива и помагат.
Сега ще дойде оня, киселия застаряващ чичак, да ти обясни, че никой не ти е длъжен и трябва да бачкаш като роб, ако може в почивните дни(ако ги имаш), да си налепиш плочките в банята. Ха-ха!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 490e73794e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Не съм чул някой с професия или диплом да се оплаква. Само бакаторите като цяло. Друго прави впечатление. Като си се докопал до пари, си решил, не да инвестираш ами всичко да опукаш. Така, че шефът ти който е рискувал, учил и инвестирал не в почивки а в бизнеса си хич не го гледай.
По комунизма, нямаше право да си вземеш повече от 1(едно/one/uno) жилище и то ако ти дадът гражданство (при положение, че не си от този град или си от село). И пак опираме до образованието! Ако беше инженер или лекар или ИТ... дали щеше да се оплакваш, макар че ако си със ниска финансова култура колкото и да изкарваш всичко ще гърмите? М38

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 5da55f3743
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Златната среда е да работиш високо квалифицирата работа, а не бачкаш неща които може да ги върши сомалиец, които не може да пише

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: dfeb7d9fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Я сподели и на нас какви са тия схеми, и ние да си живеем добре

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 795e377af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Тия със схемите няма да стигнете далеч.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: e7a9107335
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ако си гастарбайтер, да, точно така е. Никъде не е казано, че всеки трябва да изкарва пари за пътувания и по почивки колкото му душа иска, заплатата за нискоквалифициран труд никъде не е особено висока. По начина, по който пишеш, предполагам, че работите такава работа.
И хубаво въртиш схеми, каквото и да значи това, но е до момента, в който те хванат, а ако е системно, вероятността доста нараства. А тогава ще се сринеш и от нискоквалифицираната работа и ще видиш какво е наистина лошо положение.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: c648dc4c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Давай със схемите и да не ти дреме. Както сам казваш с честен труд нищо не става, така че прави каквоо знаеш и тва е.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 26fa339541
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Следя темата, защото ми е много интересна. Аз също съм на твоето мнение, че работата и най вече честният труд не носят никакви финансови ползи. “Системата” така е устроена, че се бъхтиш като грешен дявол по цял ден да работиш тежка физическа работа за пари, които стигат само за сметки, гориво и храна за семейството. Напълно те разбирам и знам какво е. Това е т. нар социална несправедливост. Има хора обаче, живот си живеят! Работят в администрации и разни офиси. Под 2 бона не им е паднала заплатата. Имат свободно време, ходят редовна смяна на работа, не са като мен да работят на 3 смени за 1000 лв. Проблемът при мен е, че съм с висше образование, а не мога да си намеря работа по специалността или приблизителна до нея. Просто нямам късмет почти за нищо в този живот и в тази “система”. Налага ми се да работя тежка, неприятна работа с колеги, които са от ромски произход или морално пропаднали човечета, за да ям хляб. Сритах си достойнството, сритах си имиджа, всичко отиде по дяволите, а светлина в тунела почти не виждам.
Мъж - 25 години.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: ef6fd74792
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Е поне намекни какви са схемите, недей така сега!

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: f9b3712d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   В БГ с жена ми си живеем доста добре с две заплати. Изплащаме ипотека, имаме нова кола. Живеят зле тия дето ги мързи да работят и да се учат. А автора е някаква червена тиква и темата му напълно измислена.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 4334c7b0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Авторе, написал си големи глупости и неверни неща!

Какви схеми, какви 5 лева?
Ако тези схеми са незаконни - утре като отидеш за 10 години в затвора - ОК ли ще си?

Ако са законни - значи неправилно ги наричаш схеми! Това са просто допълнителни начини да изкарваш пари.
Но от начина по който пишеш, по-скоро имам чувство, че говориш за незаконни неща!

Ако е така, спирай ги овреме, преди да си гризнал дръвцето!

Чрез незаконни неща се стига до две положения: или до затвора или до куршума!

А иначе не си прав - може да се живее нормално с две заплати(дори и ниски), ако хората имат ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА!

Пиша ти от опит.

Със съпругата ми живеем в България и сме така от доста години, и нямаме никакви проблеми. Вземаме две ниски заплати, но имаме много добра финансова дисциплина и умеем да си правим сметката - и почти всеки месец ни остават пари, които спестяваме.

Имаше теми тук за финансите, където подробно бях описал нещата, сега не ми се търсят...

Накратко - не купуваме излишни неща!
Не купуваме излишно скъпи неща, когато и обикновените вършат почти същата работа!
Живеем скромно: не пушим, не пием(освен по някоя бира лятото), не играем хазарт, нямаме кола - ползваме градски транспорт.
Живеем в собствено жилище, децата ни са големи и отдавна са поели по пътя и си се оправят сами.
На работа си носим сандвичи от в къщи, пазаруваме често на промоции, рядко ходим на заведения, по-често се събираме вкъщи на празници.

Не че живеем съвсем като аскети - понякога се отпускаме за нещо дребно - примерно да си купим нещо вкусно за ядене, купуваме си редовно и дрехи и обувки.
Ходим всяка година на море като отсядаме в хотели, но не скъпи.
Често ходим и на кратки екскурзии(с колата на някое приятелско семейство) до някой чудесен манастир или природна забележителност.

Така, че напълно е възможно човек да живее нормално на две заплати(дори и ниски) и с честен труд!

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: d5e728487f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Нещо което новата "демократична вълна" премълчава, е че критиките които се появяват към капитализма през миналия век, за да се пръкне изобщо комунизма... всъщност са верни.

Как комунизмът претендира да оправи тези проблеми, или как реално ги увеличава... няма да коментирам. Но на всеки човек с две мозъчни клетки може да види, че ВЕДНАТА като се срути комунизмът, капитализмът започна да се "изражда". Поддържаха "добрата" версия на капитализма докато другия блок го имаше и трябваше да се борят с него. СССР падна, и паднаха маските на капитализма. Ще става още по-зле, това мога да кажа. Средната класа в САЩ е на изчезване, а американците са толкова тъпи, не разбират че съревнованието с Русия е това което ги спасяваше преди от самозабравили се "елити"... Ако знаете нещо по история, най-доброто време в САЩ беше 50-60 на миналия век, когато и комунизмът в Русия е най-успешен. Това не е случайност. Когато има съревнование на различни системи, елитите са заети с това да построят по-добро общество. Когато едната система доминира, елитите се чудят само как да станат по-богати и подчинят това обшество, защото то се превръща в пречка в техните очи.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: ef6fd74792
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   13 вие пък работещите физическа работа все си мислите, че административните и офис работи са лесни. Ако си мислиш, че кариерните мишки са нещо повече от твоите колеги се лъжеш. Да, твоите роми може да са простаци, но работещите в офис често са злобни, озлобяват се от това, че работят безсмислена работа, а и ако не си ИТ често е и за малко пари. Аз работя с чужд език, който НЕ е английски и получавам чисто 1500 лева.

От както работя на компютър качих два диоптъра и се прегърбих. Офис службите не натоварват физически, но те скапват психически, защото трябва да търпиш нагли шефове и от време на време някой колега като не е на кеф може да ти пили на главата.

Елитите точно това целят - да се обвиняваме едни други и кой имал по-тежка работа, а те през това време си въртят схемите и си назначават такива като тях на удобни службици.

Адиминстративната и офис работа е лека само за министъра и някой връзкар, но нали все пак някой трябва да върши истинската работа и то за ниски пари.

А да казвам ли от колко рекламни агенции и Андрюс Фешън как под претекст, че правят интервю ти крадат идеите за техните сайтове и реклама?

Ей заради такива неща се връщам да уча в университет, този път в консерваторията. Поне като те тъпчат да правиш това, което искаш, което при мен е музиката, нищо, че докато завърша ще съм на 40.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 2b9834a13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Независимо каква позиция работиш и каква заплата получаваш, щом работиш на заплата винаги ще си ощетен от фирмата, където работиш.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: f5382f7573
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Какви схеми, кажи, тук е анонимен сайт. Прав си за всичко останало.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: caf322bfe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Навсякъде в Европа, а и по света обикновените хора са горе-долу така. Натискат ги заеми, сметки, също така доходът им стига колкото да си покрият базовите нужди и толкоз

Кой е казал, че на всеки му се полага да ходи по ТРИ(3) пъти на море всяка година? ! Че му се полага последен модел телефон и разни други привилегии?

Че аз самият това лято отидох за пръв път на море от сумати години и то съвсем не защото съм ниско в социалната стълбица, с просто заради стечение на обстоятелства и ангажименти!

Не разбирам хората, дето гледат някакви реклами или кой как живеел и си мислят, че и те "заслужават" нещо, само защото някой друг го има? !

Престанете да гледате в чуждата паничка и гледайте себе си. Колко чужди езика знаеш? Какви умения имаш? Сръчен ли си, умен ли си, квалифициран ли си, въобще с какво се отличавал?

Ако не се отличавал с нещо защо смяташ, че заслужаваш добър и хубав живот? ! И престанете с този сапунен мехур, че на Запад било много по-добре!

Дрънци! Там им дават малко по-големи заплати да харчат по магазините, но за сметка на това са затънали да гушата в дългове! И тук става така - вдигат ви заплатите всяка година и заедно с тях и цените на всичко хвърча нагоре, с българите затъват в многомилиардна спирала от дългове

Спасението е в ръцете на самите давещи се(нас българите), връщайте се в България, престанете да мрънкате, започнете да ДАВАТЕ, а не само да ИСКАТЕ(пари, коли, почивки, телефони), когато страната се напълни с кадърни и можещи хора нещата ще потръгнат

Според вас възможно ли е страна пълна с умни, кадърни и можещи хора да бъде бедна? Аз не мисля.

Бедна е защото е пълна с мързеливи, крадливи, сйемаджии, прости

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 57a84e4230
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Схемите са до време, на дърти години какво ще правите? Наблегнете малко над това да се (пре)квалифицирате в нещо или пък кое ваше умение може да го разработите в бизнес.
Масово хората, и особено българите, имат ниска финансова култура. На повечето и 10 000 лв да им дадеш, накрая ще са на нулата, че и даже на минус. Така като гледам, и вие май сте същите. Парите от схемите що не ги завъртя в нещо друго? Има достатъчно леджит места, в които да инвестираш, ама е по-тузарско да изхарчим парите по почивки, за нова техника или нова кола. Вече няколко години ви гледам сеира на подобни като теб българи в чужбина, но в повечето пъти това е резултат от лошо взети решения. Поне езика на държавата, в която живеете знаете ли, или и това ви е трудно?
Ж25, също в чужбина

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 15b467c510
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

23.   Схеми вика, смешна работа и вайкане на типичен български глупак. Със схеми не се спи спокойно. Горе долу на твоите години съм, малко по-голям, нагледал съм се на схеми през целия преход, всички схемаджии се наиграха, не завършиха добре. Докато наборите ми търсиха схеми, аз учех и бачках, разбира се не за много пари като чирак. Сега взимам 6-10 К в зависимост от месеца, честен Труд с много пот, 2 висши, куп дипломи.
Не знам дали са много или малко, но ми стигат. Не се вайкам че не съм направил 3 морета, щото ценностите са ми други, гледам други неща, а не да живееш в панелка, пред миризливия блок да паркираш скъпа кола на кредит и да направиш 3 морета за да покажеш на хората уж какви възможности имаш. Че то тия не завършват добре, че то за това БНБ е пропищяла, че се увеличават лошите кредити и процъфтяват бързите кредити, щото има балъци дето да се набиват като шарани на сухо.
Ако имаше задоволителен живот и акъл в главата, добра половинка и всичко ви беше наред, нямаше да те ебе на колко морета си ходил, щото щеше да знаеш за едни други неща, за които не ми се пише, че гледам няма смисъл да има.
Всичкото тъпак и мадами с болни амбиции излизат от кожите че някой някъде си правел по 10 морета и имал страшен живот, ама не мислят, че не са много хората можещи да си позволят това, или дори да могат, то ще е в ущърб на едни други неща, които са доста по-важни.
Познавам хора с бизнеси и милиони, които не могат да си позволят по 2 седмици почивка, че бизнес и отговорности ги чака. Тия с моретата, почивките и тежките маси в кръчмите са жалки типове без ангажименти и с дефицит на едни други неща.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 8437f3b848
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Какви схеми, какви чудеса и аз съм в чужбина. Работим нормална работа в офис, не сме мениджъри. Имаме и втора работа, в един магазин. Всички сме с чисто нови коли, плюс ипотека, плащаме си всичко, ходим на почивки, но виждам как българина харчи, масово пушачи е да 8-10 Е на ден за кутия цигари, стара кола и постоянни ремонти. За какап и наем по-висок от месечната ми вноска за ипотека.
Всеки живее според вярванията си и особено в чужбина е важно да познаваш системата. Карам нормална кола, но нова, ама друго си е да си с популярна гъзарска марка на 20 г. и разход 10 на сто. Всичко е до акъл и приоритити. Огромна инвестиция ми е само ученето, но си заслужава. Общо взето освен къзария да се направят на интересни друго не виждам. Срещам българи и жената ми обяснява как дали 50б Е за дрехи, ами давай като нямаш акъл, другата си купила за 300 Е обувки, иначе сме много важни, развитие няма, работят по разни фабрики, а нивото на харчене е все сме без пари и какъв бил капитализма. Ами много си е хубав капитализма, работиш и получаваш каквато заслужаваш и понеже нашенците език не знаят влизат в схеми с турци, албанци... и после защо ги излъгали.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: ada9df7823
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Става, става. Номер 7 ти го е написал. Моят личен опит потвърждава това.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 11b79d29f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   От Автора:


На времето през 90те и в началото на 2000г. в западна Европа гъмшеше яко от български проститутки, които бяха най-оборотните и много от тях под 1000 марки на вечер не падаха. Тази работа е легална, полицията тогава спеше и тогавашните сводници в момента в България са добре облечени бизнесмени. Имат хотели, ресторанти, магазини, медицински центрове. Най-известния такъв Ванко 1, сега има най-оборотната дентална клиника, пък вие си бачкайте за две заплати и ми пътувайте с градския. 90 процента от днешните оборотни бизнеси, са стартирани с мръсни незаконни пари изкарани от схеми. 10 процента с чужди пари тоест заеми от банки, което си е пак схема. Най-добрия ми приятел от детството ми е зам шеф на енергото в областен град в България. Ходи по обекти с рейсове. Дори и една служебна кола не са му да ли, личната я продаде да се запише да уче висше на 40г. Живота му мина в учене и мизерстване по квартири. И жена не можа да завърти от учене. Ще умре като катър без история. Брат му инжинер уж в добра компания, ама и той на същия хал. Те тия двамата още и жена не са докосвали. Другия основен проблем, е че изникнаха ненужни професии и корпорации, които обезцениха труда на бачкаторите. Графичен дизайнер, хостеси, имиджмейкъри, безбожно скъпоплатени футболисти, някакви офисмишоци се занимават например с реклама в някакъв офис взима повече от един водопроводчик. Да ама човечеството без реклами може, ама без нормална течаща вода и тоалетна в къщи ще плъзнат болести и ще мрем като мухи. Социална несправедливост е това. И когато ти си засегнат от нея единствения ти начин за достоен живот е почнеш схеми и незаконни дейности. Иначе за протокола и ние с жената не пушим, не ходим по казина, от както спрях схемите все по рядко и излизаме дори на кафе. Не ми пука. Имаме план как за 10 години да измъкна 1 милион евро от гадните капиталисти, строя си на село в България един пентхаус, и по цял ден ще си обикаляме красива България.


взима повече от един водопроводчик.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 391d4d661e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Пич, никой не е виновен за това, че не можеш по легален/честен начин да изкарваш достатъчно. Аз съм с професия, лекар, на заплата и вадя доволно. Карам сравнително нова кола на 3 години, не се лишавам от почивки и изплащам второ жилище. Работя в чужбина. Как става този номер? Разбирам да говориш подобни неща за България, но в чужбина - особено Западна Европа/САЩ - не важиш.

Животът е хубав, а на кривата ракета космосът й е крив.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: ef6fd74792
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   15 абе вие връзкарите с уредените работни места наричате другите мързеливи, не ви ли е срам. Със сигурност нисто не сте постигнали сами, а с връзки и протекции.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 2cca70a821
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Нарича се финансова култура. Учи се, общо взето на собствен гръб. пример-искаш някаква спестена сума, искаш да спестяваш още, но все не ти се получава. Какво правиш - отиваш в банката, в която е сумата и казваш, че искаш заем срещу залог. Ще ти отпуснат около 80-90 % от нея, като я блокират и нямаш право да я пипаш докато не върнеш кредита. Ако дадеш като гаранция 1000 евро, ще ти дадат (примерно) 900 евро. Твоите 1000 ще са блокирани. Ще ти съставят разсрочен план за връщане на тези 900 евро-да кажем за година. Всеки месец ще имаш някаква вноска към банката, но пък в ръщете си ще имаш едни 900 евро. Ако в момента не ти трябват веднага за нещо важно и скъпо, внасяш ги в банката, така парите ти в банката вече са 1900 евро, от които 900 свободни, но не ги пипаш. Изплащаш ги след година и половина и ето, че си спестил не 1000, а 1900 евро.
Това е един от лесните начини за спестяване. И все пак от прекалено спестяване печелят само банките, така, че в даден момент следва да се инвестират- в земя, терен, къща, злато, между другото може и в някоя екскурзия, за по-напреднали- в повишаване на квалификацията (курс, език).
А дали да живееш честно или не- всеки решава сам и си носи последиците.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 99e2de6e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Човече ако си прост и десет заплати мяча да ти стигнат!
Живея в Германия. Работя сам. Жема ми гледа двете ни деца. Не че не ѝ се работи просто няма смисъл.
Карам БМВ Г20 2022 година, позволявам си всичко, което искам и това е само с една заплата!
Верно заплатата ми сега е висока ама съм тръгнал от минимума! Тръгнах от най ниската и проста позиция без никакъв немски. Научих езика и сега съм в позиция, която всеки може да си мечтае! Работя от понеделник до петък 8 часа!
Ти с твоите схеми каквито ги наричаш няма да стигнеш далеч! Стой тук и се оплаквай! Чуди се къде да ходиш на почивка като направиш някой лев!

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: b7db1ed3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   "50б Е " - какво по дяволите... Абе ей, номер 24 - стига с тея криптипни юерни единици, става ли? Разбрахме, пе си много над нещата, ама не си мисли, че всички сме длъжни да ти гадаем двусмислията!

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: ac0cb520a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   "Така, че напълно е възможно човек да живее нормално на две заплати(дори и ниски) и с честен труд! "

Съгласен съм бро. Аз бях на две запшати иии бешеее.. Абе баяяя по-лесен и приятен живота.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 5caa299e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Като ви чета глупостите в коментарите, единственото, което ми остава, е да цитирам един от най- гениалните хора- Артур Шопенхауер " Защото на този свят няма кой знае какво за постигане- в него царуват нищета и болка, а скуката дебне от всички ъгълчета онези, които са избегнали тази участ. В него господства порочността и думата има глупостта. Съдбата е жестока, а хората жалки. В един така устроен свят човекът със собствена тежест е като светла и топла стая на Коледа сред преспите и студа на декемврийската нощ. "

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 781b2d01e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   До номер 16

Не пиете, не пушите, кола нямате, салам не ядене…за какво въобще живеете? Или по-скоро защо въобще ходите на работа. Сигурно крушката е включена само в краен случай. Вероятно тоя коментар си го писал от служебен компютър да не хабиш тока у вас.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: eac741e0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Автора иска лесни пари. То всеки иска ама не всеки може.
Такива, като автора ги оправя само един куршум в главата

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 3e173766f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   До автора - при социализма (комунизъм не е имало), не можеше да имаш повече от едно жилище в град. Дори ако имаш и получиш по наследство грябваше да се отщажеш от едното. Наисгина, изкупуваше се от съвета и ти го плащаха. Можеше да имаш апартамент, вила или къща на село, но два апартамента не.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 11b79d29f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   От Автора:


Недей да говориш глупости! На стринка ми баща и беше главен готвач в стола на военните и само с тая заплата купи два апартамента на една площадка през комунизма. И не е само той, а познавам дозина хора с по два апартамента закупени през комунизма. При това, че беше и самотен баща. А по-горе някакъв лекар ми се хвали, че карал кола на 3 години в момента и си мисли че е има стандарт, баща ми и майка ми през комунизма, с две бачкаторски заплати смениха две чисто нови коли от завод производител и вдигнаха палат. И това не е тема да изтъквам комунизма, а да ви разесня как работи капитализма.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 30533e39aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   До автора 38.
И ти можеш да купиш, ако не правиш почивки и ди седиш само в къщи. Баща ти се е скъсвал от работа и след това е седял в къщи, за това е спестил. Няма кл да искаш всичко, почивки, молове, жената да е всеки ден на маникюр и с приятелки и са вържете.
Навремето жената даваше заплатата си за ежедневни разходи, мъжа пестеше за апартаменти.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: ad07885155
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Всеки има право да живее нормално и да не си брои стотинките, без значение какво работи. Високо квалифицираните, разбира се, да получават повече, но тези, които по една или друга причина не са, да не мизерстват.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 60cecc3d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Автор е абсолютно нищо не видях в теб от темата освен мрънкане и оплакване.

Като искаш толкова да въртиш схеми - върти ги. Вариантите са 3 - или затвора, 8ли гроба или ще успееш. Като последният вариант е най-малко вероятен и е под 10%.

Не те знам какви схеми въртиш и какво правиш, но за 90% от хората живота е именно това - бачкане от 9 до 5, данъци, сметки и почивка 1-2 пъти в годината и събота и неделя. Нещо по-различно постигат много малък % от хората.

Призовавам те като толкова исках да си въртиш схемите, вече има камери навсякъде, а полиция и данъчни слухтят даже по телефона и във соц. мрежите.

Аз за разлика от теб познавам истински престъпници и мога да ти кажа, че схемите и връзките са до ВРЕМЕ. В престъпността както и във всяка друга сфера има 1-5% шефчета, другите са обикновени черноработници, бушони и шматки.

С тая разлика, че ако си черноработник нормален поне ще си взимаш парите с честен труд, докато ако си черноработник - схемаджися, ще свършиш или в панделката с още 5 циганета в 15м2 килия, или с олово в тиквата ако нямаш късмет.

Схемаджиите, които познавам и преди 15-20 години бяха супер мъжкарите и играчите, тия които още са здрави и читави в момента са по-ниски от тревата и живеят съвсем обикновен живот.

Ако ги накараш такива да правите схеми ще ти кажат "отдавна не съм в играта брат, не се занимавам глупости" и защо ли? Щото някои от тях са жлежали, а други и по-лошо - били са ги, е*Али са ги, вадили са им ножове, пистолети и т. н.

Така че умната

Т. Т.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 11b79d29f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   От Автора до 41

Ти говориш пич за времената на прехода 90те години в България, когато престъпността беше организирана и като цяло две основни групировки държаха цяла България. Тия времена отдавна отминаха, и вече повечето схемаджии нямат шеф или някой над тях на, който да се очитат. Отдавна няма вече райони, барони и т. н. Аз също когато съм въртял схеми съм го правел сам. На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. И не е казано, че задължително трябва да се занимаваш с тежки криминални дела. Има схеми, които се вадят доста добри пари, но не се водят криминални дела. Или поне не тежки такива. Мислете малко с тия глави, стига сте гледали Скарфейс и филми за прехода в България. Има и други начини да излезеш от матрицата.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 7f6a80553b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Ако трябва да сме честни, честен труд не съществува. Например не е честно в Африка и Индия за тежка физическа и всякаква друга работа до пълно изтощение да получават само за храна, а печалбите им да отиват в корпорации, същите които плащат малко по-прилични заплати на хората от Запада. Общо взето капитализмът се управлява от много малко на брой хора, които установяват модела. Авторът иска без занаят, без умения да бъде, но това не е било никога. И не мисля, че специалистите са много по-добре. Всички са в схемата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: c0f60bff39
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

45.   Аз съм напълно съгласна с автора. Работя интелектуален труд, имам диплома, два езика, около 30 г. стаж, отличен професионалист съм. Компанията-майка е голяма, офисът страшно лъскав и т. н. Заплатите са просто смешни. Реално не мога да свържа двата края. Не искам чуждото - искам това, което съм си изработила! То ми се полага! Нищо повече. Само да спомена, че за разлика от сервитьор или работник на поточна линия, интелектуалния продукт, който продаваме, е 100% изработен от нас. Това, което е на пазара, е направено от мен и колегите. Тоест, има висока добавена стойност. Не сме просто болтче в машината.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker