Сметки за вода - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сметки за вода
преди: 1 месец, 1 ден, прочетена 268 пъти
Здравейте, живеем отскоро в къща (наследствен имот, още не сме направили делба). От ВиК отказаха самостоятелна партида докато не направим делба, затова сме с контролен водомер. Другато домакинство няма контролен, разчита на общия на къщата. Разбрали сме се да плащаме по отчитането на контролния, а те разликата. Дружеството начислява база, веднъж в годината идва инкасатор и измерва общия. Тогава идва ужасна сметка от рода на 200-300 лв. Не ми е ясно как така. Ежемесечните са супер големи - по 80-90лв (изчисляват по някаква база, но ние сме общо 6 човека в тази къща), от които нашия разход е около 20-30лв. Не мога да си представя това огромно количество кубици да са реално влезли в двете домакинства. Другото семейство къде плащат, къде не, ужасно е, защото се трупат задължения и едновременно с това се дърпат да се направи делба и да се раздели имуществото, от там и да се открият 2 различни партиди. Ходих в Софийска вода да ги питам как така са такива сумите, общо взето не ми обясниха. Искам да разбера от вас някакви насоки ако сте минали по този път и как може да се направи профилактика на общия водомер; възможно ли е да не отчита вярно и ВиК да ни лъже всеки месец толкова нагло.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 7 часа
hash: 955de19c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   И как реши че за 6 човека разхода е 20-30 лв? ! Аз съм сама и плащам по 25-30 лв на месец. Реално погледнато за 6 човека към100-150 лв. вода на месец да имате е НОРМАЛНО ( даже е малко). Водата е над 3 лв. кубика все пак.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 часа
hash: 47ab34d984
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ние платихме в фалшив офис на изипей и ни взеха 100 лв за вода което е абсурдно.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 часа
hash: 0b92f7fb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По принцип е възможно 6 човека да похарчите вода за описаните суми, особенно щом сте в къща а не апартамент, в къща се мият площадки, дворни пътеки, автомобили, дори тротоара по улицата и растения се поливат повечко. 1200лв годишен разход на 6 човека живеещи в къща не е фрапираща цифра, в българия има двучленни семейства в апартаменти с по 70 лв месечна сметка за вода.
Интересно защо се ядосваш колко сметка за вода имали съсобствениците, след като ти плащаш само по своя контролен, а те са се доверили на общия. Би трябвало те да се ядосват а не ти.
Възможно е и някой да ви лъже, или да има развален водомер, но надали за софийска вода 200лв годишно са пари за които си струва да ви лъжат, пък и ти не трябва да тръгваш с обвинения, а да се научиш как се отчита вода и да си направиш контрол сам/а. Отчитането на вода не е ядрена физика, поглеждаш цифрите изчакваш даден период поглеждаш ги пак и виждаш разликата, после тази разлика я смяташ по цените на софийска вода и получаваш цифрата която трябва да платите за дадения период.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 36 мин.
hash: b5b9b607be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ами водата е скъпа. Засечи общия водомер като кубици какво прави. Ако са 15-20 кубика на месец, нормални суми се въртят.

 
  ...
преди: 29 дни, 22 часа
hash: ce07d8484f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз като номер едно живея сам и плащам 20-30 лв, кубика е 5лв вече.

 
  ...


...
преди: 29 дни, 20 часа
hash: d5b69b07b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Градина няма в двора, не се полива. Само се мете, при това само от мен. Другите нехаят. Чешма в мазата и на двора няма, мазетата са сухи и няма течове. От 6 човека, постоянно живеещи са 4, другите я дойдат 1 ден в месеца, я не и нали се сещате, че не им е работа първо да се къпят. 20-30лв правим само ние (двама). Знам как се отчита вода, ясно ми е, че не е ядрена физика, много "благодаря". До общият водомер нямаме достъп, понеже се намира в другото мазе, не знам как и защо при положение, че трябва да е в общите части; като дойде инкасатора, трябва другите да са вкъщи, за да му осигурят достъп да засече общия. И те се ядосват, че са големи сметките, и затова не ги плащат винаги, както горе е споменато изрично! Това създава напрежение, предлагана е делба на имота с цел изваждане на отделни партиди, но не искат. В крайна сметка се трупат задължения, които трябва да се плащат. Тук е разковничето дали е възможна повреда, ВиК надписва ли и може ли да се направи профилактика на общия водомер, да се премести в общите части и прочие!

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 15 часа
hash: 648ad9ebbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   При съмнение, всеки може да поиска проверка на водомера, но си заплаща за това. Иначе водомерите трябва профилактично да минават на метрологичен контрол на всеки 5 години(по закон).

 
  ...
преди: 29 дни, 7 часа
hash: 41ced01959
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ние сме 9 човека в къща, 4 отделни семейства, плащаме обща вода 38-40 -42 лв. вода. Общата сума се дели на 9, 1 ет. е един човек, втори етаж са петима, трети етаж-трима. И няма караници и сръдни. Това е.

 
  ...
преди: 21 дни, 12 часа
hash: 0323633874
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   До 6 тоест твърдиш, че има заключено мазе до което ти нямаш достъп но си сигурна че в него няма течове и чешми. Твърдиш че можеш да отчиташ водомери, но ни казваш разхода в левове, при все че би трябвало да знаеш че в отделните общини цените на вода са много различни, едно е 30лв вода в София, където цените са 3лв за кубик, съвсем друго в Разград, където цените са над 6 лв за кубик.
По принцип ВИК предлагат услуги срещу заплащане, но те не включват преместване на водомер. Местенето става като си извикате майстор на частно, да ви удължи тръбите до където желаете (общи части), поставя ви новозакупен от вас водомер и викате ВИК да го пломбира, това е пътя.
Другото което е че когато няма официална делба всички части са общи, заключеното мазе, както и твоята спалня са обща собственост на всички наследници и всички те имат право да влизат навсякъде
Не разбрах какво общо с темата имаше метенето на двора, но делбата ако не става по взаимно съгласие, става по съдебен ред, какво те притеснява? Като наследник подаваш едно дело за делба и съдът ще се оправи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker