Събирачи на дългове, споделете опит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30573)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3347)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Събирачи на дългове, споделете опит
преди: 23 дни, 15 часа, прочетена 514 пъти
Бизнес партньор ми дължи десетки хиляди. Бизнесът му напоследък не върви. Влизах в положение, дадох му отсрочка четири месеца. Бях готов на компромиси. Обсъждахме да намалим вноските и да договорим гратисен период. После да ми даде земя вместо парите, на съвсем справедлива пазарна цена. Но а днес, а другия месец, бил много зает. И в един момент ми стана ясно, че просто ме мотае. Отидох при него, скарахме се. Опита се да изкара мен виновен, да съм си търсил парите от негов длъжник.
Знам го, че е затруднен и виси на много хора. Бях готов да се разберем за някакво решение. Но не мога да толерирам да ме лъжат.
Имаме договор, в който ясно е разписано какво и как. Мога да го осъдя и ще го направя. Адвокатът подготвя документите.
Но партньорът ми директно ми заяви, че няма какво да направя, ще си фалира фирмата, ще прехвърли всичко, което има, на свои близки. Има наистина такава практика сред длъжниците и дълговете стават несъбираемо по законов път.
Мен ме е избило на чест, най-вече заради отношението му. Знам, че има разни дебели момчета, които ходят при длъжниците и настоятелно ги молят да си платят задълженията. Имат си методите да са убедителни. До сега не съм имал вземане даване с подобни, не знам дори къде да ги търся. И да успея да ги намеря, как работят, какво изискват, какви са рисковете, какъв процент вземат от длъжника и кредитора? Предполагам, че е опасна игра.
На някого случвало ли му се е да има работа с такива хора? Знае ли нещо? Споделете.
Моля без упреци. Сбъркал съм с избора на партньор, всеки бизнес има риск. Но затва са и документите, законите, съда. И извънзаконовите методи, ако по законен път не става.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 23 дни, 12 часа
hash: 66ec317aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Не казваш истината. Личи си.
Партньорите в бизнеса са съдружници в обща фирма/фирми и когато затъват, затъват заедно.

 
  ...
преди: 23 дни, 10 часа
hash: f3d24fc6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз на твое място щях до последно да се опитвам да се разбера с него!

Просто щяхме да седнем и да се разберем!
Ако се налага щях да му направя максимални отстъпки като време или да погаси лека полека и под друга форма задълженията си - с земя или друга недвижима или движима собственост!

Това, което мислиш, да се забъркваш с мутри и да решават те проблема е БЕЗУМИЕ! ТОВА Е ГРЯХ! И пред Бога също!

По-добре е да не ти върне парите и да не вземеш нищо, но съвестта ти ще е чиста и Бог ще те компенсира по друг начин!

 
  ...
преди: 23 дни, 10 часа
hash: b079f17f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ти си знаеш, но търсейки или намирайки такива хора, се превръщаш в поръчител, от там отговорността за теб е по-тежка от тази на извършителите.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 9 часа
hash: 74de9009c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Обърни се към колекторска фирма. След проучване ти казват директно дали ще се заемат, т. е. дали са възможни вземания от длъжника. Ако откажат, ще пиеш една студена вода. Несправедливо, но факт. Какъв процент взимат за услугата- за всяка фирма е различен, но по- добре да загубиш малко, отколкото всичко. Успех!

 
  ...
преди: 23 дни, 8 часа
hash: 3bcda65298
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ползвал съм делта гард за целта. Свършиха ми добра работа, вземат 30 процента. Сериозни хора са, а са и близки до властта и полицаичетата също им помагат.

 
  ...


...
преди: 23 дни, 8 часа
hash: 94d366875e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имам върпос - защо си му дал пари, за какво точно и какво си очаквал насреща?

"Но партньорът ми директно ми заяви, че няма какво да направя, ще си фалира фирмата, ще прехвърли всичко, което има, на свои близки. " - Ами ако още не го е сторил, кажи го това на адвоката си. Съдът има право, да наложи запор на деденото лице, така че, поне няма да може да прехвъърля и фалира току-така.

"На някого случвало ли му се е да има работа с такива хора? Знае ли нещо? Споделете. "

Знам много, но щ. е ти кажа, че не е хубаво да се занимаваш, конкретни ти. Помоли адвоката си, да. потърси "легалните мутри", т. е. ЧСИ и да видиш, какво ще ти кажат те. Иначе, так отваряш кутията на Пандора и не се знае, какво ще ти се падне. Може и да ти свършат работа за дребни пари... може и да почнат да те изнудват с някой запис, как "поръчваш биячи" и да ти искат по едно 500 леаа всяка седмица, че да не отиде тоя запис в полицията със свидетелски показания.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 4 часа
hash: fdb102eb0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   ... това, че си допуснал изобщо да затънеш и то с твой партньор, показва уменията ти за водене на бизнес, а това което си намислил, по начина, по който си го намислил, доказва това, което твърдя.... 6. ти го казва също, а 2 и 3 ти дават ключа към действията ти напред!

успех!

 
  ...
преди: 23 дни, 3 часа
hash: 68890344cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   1, партньори не означава непременно съдружници. Патньори са хора или фирми, които осъществяват сделки. Например доставчик на материали и строителна фирма.
6, не искам да отговоря на въпроса ти, за да не се разбере за кого става дума. Все пак не искам, все още, да сривам репутацията и бизнеса му напълно. Не е задължително да си дал пари на някого, за да ти дължи пари. Повечето пъти може да си предоставил определен продукт или услуга с договорката да се разплатите във времето. Така или иначе причината, поради която той ми дължи пари, е напълно законна и разписана в договора. Иначе благодаря за предупреждението, ще внимавам какво говоря и с кого, ако търся извънзаконови методи за решаване на проблема.
2, аз бях и още съм с тази нагласа. Дадох му сериозна отсрочка (като аз покривах разходите от джоба си. Това, което съм му дал, ми коства все още разходи). Още съм навит да ме обезпечи със земи, но той просто ме лъже. Явно заради отстъпчивостта и добронамереността ми ме е взел за балък. Лъжата не мога да я простя и предпочитам да поема рисковете и да си сложа грях на душата. Не мога да толерирам подобно отношение.

 
  ...
преди: 22 дни, 16 часа
hash: 4e5b5924f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Юрист съм, така че ще се опитам да ти дам една идея по - обективно мнение. Споменал ли си на адвоката си за намеренията на длъжника ти? Дори да прехвърли всичко на свои близки пак има няколко варианта, чрез които може да си върнеш парите и адвокатът със сигурност ги знае, няма да стане лесно и бързо, но няма да пиеш студена вода. Колкото до мутрите - препоръчвам ти да не се занимаваш с тях, защото(както са споменали и по - горе), може в един момент да започнат да изнудват и теб. Предполагам си чувал за случая "Осемте джуджета", където ставаше въпрос за нещо подобно и където в крайна сметка и двата враждуващи бизнеса са на практика почти напълно унищожени.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 13 часа
hash: 3f0ebd007a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Ясно е, че този иска да те прекара. Аз пък подкрепям варианта с мутрите. Достатъчни шансове си му дал. На времето баща. И беше дал без разписка и документи сериозна сума пари на един уж негов приятел да започне бизнес и се разбраха в рамките на няколко месеца да ги върне. Когато баща ми отиде, ония се държа арогантно и отказа да му върне и лев. Баща ми му прати наш роднина, който беше спортист по това време и целия окръг трепереше от него и ония на мига върнал парите без влачене по съделата и ходене по мъките. Обаче трябва наистина да проучиш с какви хора ще действаш, понеже съществува и вариант той да им даде парите, обаче ти да не поличиш нищо. Нож с две остриета си е.

 
  ...

...
преди: 22 дни, 13 часа
hash: 87cdd27b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Причината да не общувам с хора в бизнес средите, макар и да имам свой такъв от много години. Повечето от вас са готови да убият/пребият човек заради едните пари. Комплекси, мутренски истории - при хора като вас няма морал и няма съвест. И авторът, и "партньорът"... сте пълна пародия.
Пожелавам успешно фалиране на бизнесите и на двама ви, без значение с какво се занимавате. Българският бизнес трябва да бъде чист и лишен от подобни грозни истории. Заплашвайте си се, избивайте си се - така е супер за нас, хората с нормалните бизнеси, които спазваме законите и поддържаме нормални отношения с хората, с които работим.

 
  ...
преди: 22 дни, 7 часа
hash: f206b9019b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   " Обаче трябва наистина да проучиш с какви хора ще действаш, понеже съществува и вариант той да им даде парите, обаче ти да не поличиш нищо. " - Съществувани вариант - "ще ви дам 3 пъти парите, да го убиете тоя, дето ва прави"

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 5 часа
hash: 5c5754d6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Половината съветващи тук си нямат понятие и приказват наизуст. Трябвало да се разберат, не можело иначе. Май си нямате престава човек като е затънал и премине някаква граница - спира да го вълнува с кого ще се скара и какво мислят за него. Мисли си само "Няма да дам парите и толкова". Има и поговорка "Кръв повръщам, пари не връщам". Та ако оня отсреща и прещракал и решил, че предпочита да го залеят с лайна, но ще стиска парите - какво да го правиш?

 
  ...
преди: 22 дни, 1 час
hash: 8d3752dced
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз съм 7. и подкрепям 11. с 2 ръце, не са се свършили нормалните хора в нашата страна!

 
  ...
преди: 21 дни, 16 часа
hash: 5486c83b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   11, значи подкрепяш хората, които завличат партньорите си с пари? Одобряваш ли действията на другия човек? Или казваш, всички са маскари, да се трепят там...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker