Междузвездни войни е пълна глупост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Междузвездни войни е пълна глупост
преди: 20 дни, 23 часа, прочетена 725 пъти
Здравейте. Веднъж още в училище един съученик ме обиждаше на Чубака и ме питаше дали съм гледал Междузвездни войни. Казах му, че съм и гледал и са много тъпи, а той ми се обиди и се ядоса. Ами, тъпи са и сега ще ви кажа защо.

Силата. В онази високотехнологична вселена все пак има нещо духовно и това е силата. Тя е навсякъде, във всяко едно живо същество. Но тя си има две страни, светла (добра) и тъмна (зла). Това са го взели от философията на Фридрих Ницше за светлата и тъмната страна, която е много популярна в съвременните кино, игри и какво ли още не. С тази сила могат да вдигат неща във въздуха без да ги докосват, което е напълно малоумно според мен. Това е единственото духовно нещо. По принцип съм заклет атеист, но се чудя как като са толкова напреднали не са открили учението за единия Бог? Че има един личностен Бог, който е създал всичко. Хората са открили учението за единия липностен Бог още в дълбока древност, в онази измислена вселена има някаква повърхностна сила. Да се открие учението на единия личностен Бог е закономерност. Силата е много по-повърхностно и примитивно духовно учение.

Двете страни на силата са еднакво силни. Абсолютни безсмислици. Още древните хора са доказали, че доброто е по-силно от злото. За това се говори и в творбата на Платон "Държавата". В нея Сократ, Адимант, Полемарх, Главкон и Тразимах, Кефал вече е излязъл да принася животно в жертва, си говорят за идеалната държава според техните представи. Но много хора се бъркат като неправилно мислят, че смисълът на книгата е държавата. Основният смисъл на "Държавата" всъщност не е държавата, а темата за справедливостта и несправедливостта. Започват да говорят за справедливостта и несправедливостта, кое е по-доброто. По-младите Адимант, Полемарх, Главкон и Тразимах стигат до заключението, че справедливостта е хубаво нещо, но несправедливостта носи повече изгоди. Сократ обаче е на противоположното мнение. И за да не спорят решават мислено да основат държава, всеки да изкаже своето мнение и да се обоснови. Но Сократ е много умен и накрая много добре се аргументира как справедливостта е по-добра от несправедливостта и как носи повече изгоди.

Джедаи срещу сити. Другата небивалица. Джедаите са на светлата страна, ситите са на тъмната страна. Ситите са много по-силни от джедаите, защото тъмната страна няма никакяи задръжки, спирачки, скрупули и използва всички налични средства, за да постигне целта си. Тъмната страна буквално разяжда телата на ситите, те стават несъвместими с живота и единствено тъмната страна ги поддържа живи. Имат си философии, всяка от които е на по 100 000 години. Животът на едно същество е прекалено кратък в такъв дълъг срок от време, за да има каквото и да било значение какво ще направи, какво ще каже. Това е просто една прашинка във времето. Джедаите уж са защитници на мира, пък само се бият.

Много напреднали, а водят партизанска война. Съвременнкте изтребители се прихващат с радари и се стрелят с ракети от стотици километри. В Междузвездни войни космически кораби се стрелят с лазери от 20 метра. Намирате ли някакъв смисъл тук, защото аз не? Стрелят се на бойното поле от близък бой. Кой ги плаща тези "дроиди"? Джедаите и ситите се пердажат с лазерни мечове... Нали са много напреднали? 100 робота стрелят един джедай и не могат да го убият. Това не прилича на междузвездна война, а по-скоро наподобява военноте похвати от Първата световна война. Защо изобщо воюват? Нали са много напреднали? Не са ли разбрали, че войната не е решение на проблемите?

Не можеш да пътуваш в космоса. Имат на разположение цяла галактика. Млечният път, една сравнително малка галактика, е дълъг 100 000 светлинни години. Дори най-напредналата цивилизация в космоса не би могла да създаде апарат, кокто да се движи с такава скорост. Той ще изисква неограничена енергия, а металът ще се изпари, но преди да се нагрее, подпали, гръмне и се стопи. Но дори и да успеят да построят такъв апарат, ще са нужни поне 100 000 години да се стигне от единия край на галактиката до другия. Да го бяха направили поне с телепортиране. Космическите кораби нямат смисъл.

Република, империя. Имате ли представа колко е огромна една галактика? В нея може да има милиарди слънчеви системи. Това да се обедини в една държава е невъзможно. Животът на поколенията би бил безсмислен. Тоест, няма как да има правителство. Още по-малко пък император. Нали той след 20 години ще умре? Какво ще стане с империята тогава?

Ето затова мисля, ще Междузвездни войни е пълна измама, пълна загуба на време, пари и най-лошото, на социален живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 20 дни, 20 часа
hash: e413309e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   И аз не си падам по фантасмагориите, предпочитам някоймъжкарски уестърн.

 
  ...
преди: 20 дни, 20 часа
hash: 3c30a22d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Дарт Вейдър ме пита веднъж "познаваме ли се?
Беше странно, защото имах чувството че съм го виждал преди.

 
  ...
преди: 20 дни, 19 часа
hash: c039226d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз също не харесвам тези филми, но пък има хора, които ги харесват. Различни хора, различни интереси.

А ти май не знаеш какво е атеист. Атеист не би казал такова нещо за "единия бог", което си написал ти. Атеистите не вярват в същестуването на богове. За тях "единият Бог" е същата примитивна идея, като "Силата". Обаче, в рамките на контекста за Вселената в Междузвездни войни, там те имат доказателства за същестуването на Силата - местят предмети с мисълта си. Това е физическо доказателство, проверимо, тествано, с реален ефект върху Вселената. Докато идеята за "единия личностен Бог" в контекста на нашата Вселена, е недоказано и недоказуемо твърдение, което се крепи единствено на "вяра", а вярата не изисква доказателства.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 19 часа
hash: 814837e580
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Гледаш на нещата от земна гледна точка, за това не можеш да вникнеш в смисъла на филма. Идеята за много планети, светове и политика, както и много раси. Наистина не се сещам за друг филм, който да представя всичко това, на едно място.
Сравняваш го със земна религия и философия. Кой какво бил взел, но това е фантастика. За това какви вселенски войни, могат да се водят, за болката от загубите, за различните светове. Ако се абстрахираш от земната гледна точка, ще го харесаш много повече. Подобен филм, за който се сещам е "Дюн", но все пак харесвам "Междузвездни войни" повече. Особено старите варианти.

 
  ...
преди: 20 дни, 18 часа
hash: 537baf5184
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Бате нещо си се филмирал доста тежко. Това е просто филм за забавление, ти чак до Платон стигна. По-скойно го давай, звучиш като човек с нулев социален живот.

 
  ...


...
преди: 20 дни, 17 часа
hash: 3d297a3db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ако депресията можеше да говори...

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 16 часа
hash: 08fa0ed91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Без да задълбавам толкова и на мен ми е страшно тъп филма, направен като за олигофрени. Също като Аватар и други подобни холивудски боклуци, направо се чудя колко народ се прехласва, предимно мъже. Няма стойностни филми.

 
  ...
преди: 20 дни, 10 часа
hash: faff78558d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не е измама, а фантастика. Много малко от филмите са по действителен случай. Когато говориш за изкуство, каквото е киното, не използвай думата "тъп", освен ако не искаш да обидиш почитателите на произведението. Казваш че жанра или сюжета не ти харесват и няма сърдити.

 
  ...
преди: 20 дни, 9 часа
hash: 5dc0f38cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Брат, чилни малко и се наслади на филмчето.. По тая логика можеш да извадиш такива неща за 99% от филмите и това не ги прави лоши. Много CinemaSins гледаш

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 9 часа
hash: b3ffa97f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Окей, и?

 
  ...

...
преди: 20 дни, 8 часа
hash: ff018b2f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ти да не си завършил психология на извънземни разум?
Откъде знаеш какво извънземните не могат да направят?

Прочети за телекинезата, това е установен факт. Друг въпрос е как се случва.

 
  ...
преди: 20 дни, 8 часа
hash: 460539d6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Здравей. Чак пък на социален живот?
Просто ти си избираш какво да гледаш и какво да четеш.
Някои хора харесват междузвездни войни, някои титаник и ако щеш ми вярвай се събират и се женят, че и деца правят. Примерът аз и мъжът ми.
Мъжът ми е на 47 години, има професия счетоводител е. Харесва междузвездни войни. Запали и двете ни дъщери по фантастиката, просто защото нямаше момчета. Не знаеш какво ще ти се падне от лотарията на живота.
Сигурно си много млад, но всеки харесва различни неща.
Според мен причината да не ти харесва е, че съученика ти те е наричал Чубака по името на характера.
Иначе темата за доброто и злото винаги е вълнувала света. Просто хората имат две страни, могат да сътворят много добрини да помагат на бедните, да ги лекуват и т. н., но тъмната страна е съвсем друга история.

Според мен просто е една добра приказка, която се харесва и на малки и на големи. А ти се забавлявай повече. Киното преди всичко е за забавление, като не ти харесва, винаги можеш да си пуснеш някакво по сериозно кино.

Аз например много обичам биографичните филми и разни исторически, а повечето мъже дори не бихте издържали филми като "Птиците умират сами", или "Гордост и предразсъдъци", по които повечето жени се прехласват.

Просто различни истории, разказани от различни разказвачи, а ти авторе, чети по-малко Ницше и Сократ и излез навън и се наслаждавай на истинския живот.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 7 часа
hash: 7d08c74363
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Междузвездни войни е приказка за деца под 14 години. Мен майка ми ме заведе на Завръщането на джедаите, когато бях на 6 и много ми харесва.

Това, че предимно възрастни я гледат като филм, предназначен за тях, е жалкарско и доказателство за инфантилизирането на западното общество.

 
  ...
преди: 20 дни, 7 часа
hash: 751f8467b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Братле... И аз не съм фен, но умозаключенията ти са умопомрачителни.

 
  ...
преди: 20 дни, 6 часа
hash: 2afcebb638
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз казвам същото за тъпотията "Бързи и яростни". Няма такава малоумна поредица от филми. Когато го кажа, хората ме гледат все едно съм им казал, че отглеждам динозавър в задния си двор.

 
  ... горе^

...
преди: 20 дни, 1 час
hash: 4c9adc4008
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Не ти харесва? Нали знаеш каква е историята на Междузвездни войни? Селското момче тръгва да спасява принцесата от злия магьосник

 
  ...
преди: 20 дни, 1 час
hash: 388915726f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Хора, това се случва като не си пиете хапчетата :D

 
  ...
преди: 19 дни, 21 часа
hash: 11f529945b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Sci-fi, фентъзи, фантастика, митология и всякакви други жанрове със супернатурални елементи ги избягвам като чума. Това са най-безсмислените жанрове в киното. Междузвездни войни не съм ги гледал, но съм гледал Матрицата - целият сюжет на филма е пълна глупост!

 
  ... горе^
преди: 19 дни, 21 часа
hash: 6ca52f0341
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Поредицата е супер, конкретно първите 3 епизода плюс още някой. Това че си тъп и ограничено въображение си е твой проблем. Показват ти, че въпреки техническия прогрес, все пак има основни неща, които са едни и същи. Империя или република са вечна алтернатива. За разстоянията в космоса що за претенции имаш - с някакви познания от 20-ти век се мъчиш да казваш какво не може да става 200-300 години по-късно. Представи си, че си в 17-ти век и обясняваш на някого как може да говори с човек на друг континент както се разхождаш по улицата.

 
  ...
преди: 19 дни, 18 часа
hash: ff15a566b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   1, например "Каубои и извънземни"? Бъзикам се, ха ха.

 
  ...

...
преди: 19 дни, 9 часа
hash: 02f76fe2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Що не гледаш "ДЮН", 1 и 2...

 
  ... горе^
преди: 19 дни, 6 часа
hash: bade80f606
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Авторът е и към номер 3 ще кажа, че по-скоро той не знае какво е атеист. Атеистите вярват в науката, а според науката учението за единия личностен Бог чисто научно се появява след вярата в идоли и сила. Аз говоря от научна гледна точка, а науката казва точно това. Първо са силата и идолите, после е единият липностен Бог. Дори съм го учил.

 
  ...
преди: 19 дни, 1 час
hash: e6d53c709e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Само Ганьо ще оплюе нещо, което радва хората от поколения. Това е епоха. Гледал уж, ама междувременно слушал чалгичка и сърбал ракийца. Естествено, че не ти е харесало. Няма голи каки, няма кючеци, няма мятане на салфетки, няма цинизми, няма гонки с коли и бой на 200 срещу един.

 
  ...
преди: 6 дни, 15 часа
hash: 5fede5666b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Абе, човек, това е филм създаден за забавление! Не е философско есе, че да разтягаш локуми Силата имало ли я, нямало ли я по-примитивна ли била от съвременните религии и т. н. Ти по тая логика изобщо филм не можеш да гледаш, защото винаги ще има нещо, което не ти е по-вкуса, изглежда ти измислено, нагласено и т. н.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 5 часа
hash: f3096024db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   До 23: ясно е, че си жена, след като ни в клин, ни в ръкав вмъкваш "Ганьо", ракия, голи жени, кючеци, салфетки и др. простотии, за които изобщо не е писано в темата. Явно се припознаваш себе си и говориш за самата себе си и естествения ти хабитат, в който пребиваваш през повечето време.

 
  ...

...
преди: 6 дни, 1 час
hash: f3096024db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25 - всеизвестен факт е, че чалга простакесите мразите интелигентните, разсъдливи мъже.

 
  ...
преди: 5 дни, 11 часа
hash: e6d53c709e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   26, това е филм за забавление. Личи си, че си слушал само звукът, докато си правил друго. Няма как да ти е харесало, именно защото никъде не се награбват. Няма никаква голота. Няма алкохол. Няма ги модерните клишета във филмите.
Кое ти е умното? Плюеш по нещо, създадено доста преди да си роден. Някои артисти си отидоха от тоя свят.
Сигурно си на 15, така разсъждаваш. Това е класика, все пак. Все едно да плюеш по Стар Трек, Властелинът на пръстените. Това са филми и творчество, което съществува от поколения и все още хората се вълнуват. А ти си никой.
Насочи се към по-подходящи за твоя интелект филми.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 19 часа
hash: be0175f88d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   А приказката за Червената шапчица, как е според Платон и Сократ?

Това е новото поколение, не може да чете и да гледа с разбиране, а се вторачва в техническите детайли.
Айде кажи нещо за червената шапчица, тя не е живее в космоса и не пътува с космически кораби и не се дуелира с лазарни мечове и не използва "Силата".

Въобще не можеш да разбереш колко си зле човек. Направо те съжалявам.
Още си много малък и не можеш дори да предположиш, че филма има идея която е хилядократно по-важна от това дали космическите кораби се стрелят от 20 метра, или дори въобще "Силата" съществува. Идеята е много по-дълбока, има и под- идеи, а всичко останало е само фон.
Но ако ти напишат главната идея и под-идеите в 3 изречения, никой няма да може да изкара толкова милиарди от цялата тази индустрия която е генерирана.

 
  ...
преди: 2 дни, 2 часа
hash: e6d53c709e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   28, той идеята даже не се е опитал да я разгадае. Зяпал и се вглеждал в корабите. А е толкова проста-борбата между добро и зло, прошката и изкуплението.

 
  ...
преди: 21 часа, 55 мин.
hash: 75a9cd8c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Идеята може да е супер дълбока, но като погледна тия старовремски тъпотии, веднага махам. Който иска да си го гледа, има това право. За времето си и като ефекти сигурно е бил нещо велико, но сега е просто отживелица.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: 2 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker