За презастрояването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За презастрояването
преди: 11 дни, 5 часа, прочетена 356 пъти
Конкретно за София, прави ли ви впечатление, че навсякъде тече някаква лудост за строене, всяка малка междинна площ се застроява, аз лично вече трудно рапознавам ландшафта на квартала си? Това цялото строене законно ли е реално? Няма ли някакви граници, които да предвиждат все пак градинки и място за раходка? Купуват ли се всички тези жилища? Кой ги купува? Ще спре ли скоро според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 дни, 19 часа
hash: e09b7fb462
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Така е. Видя ли плановете за застрояване, които изтекоха? Няма празно място на тях - нови улици, нови блокове, всяка градинка - блок. Няма детски градини и училища - всичко жилищни блокове. Докато не се пренесе и събере цяла България в София, това няма да престане. Околовръстното е измислено да е толкова широко, за да обвахне цялото население на страната при гъсто застрояване. Сега тече планът всички да се пренесат в София, а после една бомба в центъра и да се обезсели страната.

 
  ...
преди: 10 дни, 13 часа
hash: 0ad3d65da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Докато има кой да плаща- ще се строи. Много от строежите са просто параван за източване на кредити.

 
  ...
преди: 10 дни, 12 часа
hash: af714bf85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Презастрояването не е само в София. И в Търново през последните години се построиха много блокове. Определени бизнесмени дават пари под масата и после получават разрешителни за строеж. Някой от апартаментите се пазаруват от хора работили дълги години в чужбина и решили да инвестират, а другите се вземат от млади двойки на кредит.
Според мен трябва да се въведе зониране и по този начин да спре трупането на много сгради на малко разстояние една от друга.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 11 часа
hash: 897a1df8ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Напълно законно е, а жилищата се купуват още на зелено.

 
  ...
преди: 10 дни, 10 часа
hash: 34e18ebc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Има градски устройствен план, който е приет от софийска община след срок за обжалване и предложения. Много градинки/ междублокови пространства са определени за жилищно и обществено строителство. Всичко е с определени параметри. Когато вървят тези обсъждания, гражданите обикновено си траят. Те не гледат телевизия, не четат вестници, не гласуват, не се информират, мързи ги да изразят мнение, да се организират по някакъв начин. В същото време, хора които имат интерес, си прокарват техните намерения. Къде законно, къде-не. Същевременно, колкото повече хора желаят да живеят или инвестират в София, толкова по-застроено ще бъде. В противен случай, този този процес щеше да спре.

 
  ...


...
преди: 10 дни, 10 часа
hash: 0f809fa4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Като ти се разхожда - колата и в гората.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 10 часа
hash: 81095d5ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И аз се чудя кой живее във всички тези жилища, като нацията непрекъснато се стопява. Имаше данни, че 1/3 от софийските били празни, ама аз нямам такива впечатления.

 
  ...
преди: 10 дни, 3 часа
hash: d0d6dc9842
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Презастроява се масово в големите градове и по морето. Ето тук сега, в един средно голям морски град, е джунгла от високи жилищни сгради. Направо лабиринт, втъкнати една в друга и всичко е изкупено още на груб строеж.
Защо е така ли - Защото всеки иска да си спаси спестяванията макар и малки, като ги вложи в имати за да не ги топи скоростно инфлацията, другата сума е от големи кредити, които банките с кеф раздават. Българина няма в какво толкова друго да инвестира за да си спаси и работи със спестяванията си. Никой обикновен човек няма да бъде оставен на мира да развърти печеливш бизнес, ако не е свързан с хора от мутропартиите и местни феодали, пред които да се отчита редовно. Та така, може празни да стоят нацвъканите жилища, но все пак парите са вложени и уж спасени от инфлацията. За печалба от тези вложения е трудно да се говори. Така че ще става все по задръстено, застроено и нагъчкано. Като бонус, въздухът в София, особено зимата ще става все по-отровен и ужасно мръсен, поради свръхнаселеността и географското разположение на столицата - във висока котловина, отвсякъде оградена с пранини, без въздушен дренаж! И не, бъдещето на София няма да е никак розово, а и на другите големи градове.

 
  ...
преди: 10 дни, 1 мин
hash: 756bbbf97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пълна трагедия и идиотщина е. Най-смешно е как постоянно пускат реклама на някакъв нов блок или комплекс с рисунки на излъскано блокче и около него трева едва ли не по няколко декара от всички страни. Глупаците купуват фантазирайки си и след 4-5г установяват, че няма къде да си спрат колата пред сградата, защото отвсякъде има други сгради. И постоянно има хипнотизирани хора, които гледат цените и си мислят, че идните 100г постоянно ще става по-скъп скапаният апартамент, който ще купят. Не че им трябва, но да "инвестират". И не че имат пари, а с кредит.

 
  ... горе^
преди: 9 дни, 23 часа
hash: 8359cd2477
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Въпреки тежката демографска криза, се строи на поразия. Има планове всичко построено, да бъде изкупено от държавата директно от строителите, да се превърнат в общински жилища и в тях да бъдат настанени стотици хиляди нелегални имигранти от Сирия, Ирак, Афганистан, Африка и т. н.

 
  ...

...
преди: 9 дни, 22 часа
hash: 4eac231074
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не е само в София, във всички големи градове е това нещо. При нас построиха цял квартал на 5 метра от гробищата. Освен това в момента строят на едно страшно натоварено кръстовище в едно ъгълче от него. На едно друго място пък където ще строят трябва да съборят една 4 етажна 15 годишна сграда, която от както е построена стои празна. Само че толкова много бетон и арматура има в тая сграда че не могат да я съборят с багерите, а се налага да я взривят, но от общината не разрешават, защото е на много натоварено място. Сами се сещайте защо е всичко това - масово строителство, цени на квадрат колкото една кола на старо, приемане на еврото и други....

 
  ...
преди: 9 дни, 14 часа
hash: b834fdf1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   А на теб авторке прави ли ти впечатление че има избори за кмет за общински съветници и вие си избирате кои да решава тези въпроси. Прави ли ти впечатление че има сайт на общината в който има раздел за обявяване на бъдещо строителство има срокове за обжалване на строителните разрешения и т. н.

 
  ... горе^
преди: 9 дни, 5 часа
hash: c3cb69cea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   При нас в двора на държавния университет построиха огромна кооперация, ти за някакви градинки се притесняваш.

 
  ...
преди: 8 дни, 18 часа
hash: 6d98fb2d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   10, откъде си разбрал, че има такива планове?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker