Домакинска работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Домакинска работа
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 4511 пъти
Искам да питам жените дали обичат да вършат домакинска работа? Коя част от нея най-много мразите? Аз лично най-много мразя гладенето и прането на ръка и чистенето с прахусмукачка. Изобщо като се върнете от работа след напрегнат ден сигурно предпочитате да седнете на компа отколкото да домакинствате? Някога искало ли ви се е да сте се родили мъже, за да има кой друг да върши домакинството? Или пък да не работите, за да избегнете стреса.

И въпроса ми е ако една жена и много заета и няма време за домакинство, защото работи от 5 сутринта до 8 вечерта на 2 места и сама издържа съпруга си, трябва ли пак тя да домакинства? Искате ли да си имате домашни помощнички като жените на Запад? И ако една жена има коремна операция и няма кой да я замести в домакинството дали може да се отвори някой примерно по време на чистене с прахосмукачката или някакво друго "приятно" занимание? Болката от операцията по-силна ли ще е когато домакинства, отколкото когато си лежи? И дали сте съгласни само жените да вършат къщната работа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 94689b076c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Аз обичам, по скоро харесвам домакинската работа, но когато нямам свободно време изобщо не ми е до нея, просто когато си работила от 8 сутринтта и се прибереш в 3 вечерта определено не ти е до това, предимно в свободните си дни. освен това тя си е по - скоро задължение и ако искаш да ти е уютно трябва да я вършиш. Аз лично не мразя нищо в домакинската работа, но определено смятам, че и мъжете рябва да помагат в нея, сега всичко е толкова механизирано, че просто няма с какво да се оправдаят. Не мисля, че е чак такъв зор, щом ние можем значи и те могат. Колкото до това с операцията на корема, ако някоя жена има каквато и да е операция, кой ще е този мъж че да я остави да чисти за бога? ! Какво ще му коства да поеме домакинството докато тя се оправи... ако пък има и деца ето те ще помагат, вече когато си сам щеш не щеш пак няма как да чистиш особенно след операция, хайде ако си болен по бива. Аз съм на мнение че в едно семейство трябва да има равенство, не само да се пада всичко само на жената или пък само на мъжа. Въпреки, че съм чувала коментари от мъже и то млади, които не могат да си представят да сготвят или да измият чиниите, защото това е женска работа. Отдавна сме го минали това.... вече няма мъжка, няма женска работа, просто неволята те учи на всичко!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b4107f0ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Не знам как има хора, които си живеят с представата за "мъжка" и "женска" работа. Съпруга ти ако те храни и издържа семейството, а ти не работиш, тогава е оправдано той да не върши домакинска работа. При никакъв друг случай не е оправдано. Ако той не работи и не изкарва пари, естествено, че той трябва да върши домакинската работа. Тва дето и двамата работят, и жената само върши цялата домакинска работа, си е черна несправедливост, дискриминация. Мъжете са такива, защото така са възпитани, това са виждали. От нас, жените, зависи дали ще е така - дали се съгласяваме с това и дали го допускаме. Лично аз с моя мъж в нашето семейство не съм допускала такова нещо - при положение, че работим и двамата няма как всичката домашна работа да е върху мен. Като родих, той си взе 2 седмици отпска и вършеше всичко.
Но това, което разказваш, авторке, не е редно и ти го знаеш. За съжаление ние няма как да ти помогнем, трябва някак си да намериш начин сама да си помогнеш.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4e4758ff6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Домакинската работа е най-неблагодарната, едни я харесват други не. Тя така или иначе трябва да се върши, но от този член от семейството който разполага с повче време, може да се разпредели между членовете на семейството ако няма възможност за домашна помощничка. Жената с коремната операция след като са я изписали от болницата тя трябва да се раздвижва а не да лежи, е, не е хубаво да носи през първите 6 месеца над 10кг или да тупа килими но всичко друго свързано с домакинството може да прави, дори навеждането с прахосмукачката е полезно за нея. Ако лежи повече се получават срастъци в коремната кухина и после цял живот не е приятно месеци физиотрапий и т. н.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: fd314ab591
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз се разтоварвам с домакинстване. Не пека само сладкиши. Умствена ми е работата, на компютър и като чистя изключвам просто, като вид медитация е, обожавам и да готвя. Не пера на ръка - виж си пералнята, пускай я на най-ниската температура и обороти - това си е ръчно пране. Има и специална програма за това.

Но съм здрава, мъжът ми работи и оценя всичко, което правя, благодарен ми е и ме глези по друг начин. Той мрази домакинската работа.

Смени мъжа, домакинската работа не ти е проблемът.
Иначе - работила съм като студентка и като домашна помощница, така открих, че се разтоварвам с чистене и знам, какви неща се научават за хората, когато им чистиш. Никога няма да оставя чужд човек да ми чисти и готви, да ми гледа децата.
Е, аз имам добър мъж, който да ме оценява и може по принцип да ми осигури домашна помошница. Изборът си е мой.
За твоя мъж никога не бих чистила! Заслужава нещата му да бъдат изхвърлени през прозореца в торби за боклук. Успех в начинанието.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae26a69972
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Когато бях на 17 - 18 и майка ми ме караше да си оправя стаята и да й помогна, честно, хич не ми се щеше. Тя казваше, че няма да стана домакиня и мъжа ми няма да ме търпи. Сега съм на 23, сгодена съм, живея с годеника си и у дома няма и едно петънце. Домакинската работа ми е като хоби, изпитвам удоволствие да купувам препарати, ароматизатори и докато милият ми стои на дивана и работи на компютъра, аз да направя целият апартамент като нов, лъскав и ароматен.
Така че, за всичко си има време май, инициатива също.
Нямам неприятна домакинска работа. Щом ще стане по - чисто ми доставя удоволствие. Може би ми е кофти, ако трябва да мия съдове със студена вода. Кожата ми е чувствителна.
Обожавам да готвя и да правя мъфини, кексове и тортички, а милото да похапва, ама той е един злояд, малко яде, което пък от друга страна е хубаво. Няма да напълнее.
Ж 23

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ae26a69972
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Обожавам домакинската работа. Всъщност вече малко са жените, които обичат да правят това. Повечето си пазят маникюра и т. н. Обичам да готвя на годеника си и да поддържам дома ни чист.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2f9dcc7db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Споко, мързеливки и мързеливци, скоро идват на сцената домашните роботи, и те ще ви отърват от вековните ви мъки и страдания!

Започвайте отсега да събирате парички - както за закупуването, така и за следгаранционната поддръжка!

И тогава, ех - тогава, ще настане такъв живот...

НО! следващата огромна неволя ще е мисленето! Тази отвратителна и толкова неблагодарна дейност, която на все по-малко хора и все по-трудно се отдава...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 460b558378
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Най-мразя да гладя и простирам, особено ако е студено на вън. Иначе да готвя и да чистя не ми е проблем :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: afdf19d588
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Най-мразя прането на ръка, гладенето(много е трудно) и миенето на чинии. Не съм фен и на миенето на прозорци, но и от ремонтната работа много мразя шлайфането и боядисването им, защото съседите гледат и по-важното защото ме е страх да се надвесвам наистина.... Чистенето с прахосмукачка пък ми е любимо, майка ми не пипа прахосмукачката.
Домакинската работа трябва да се дели по равно ако и мъжът и жената работят.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e0a558dec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никога не съм приемала домакинските задължения като нещо неприятно. Аз така релаксирам дори. Обичам да чистя, особено прозорците да мия - голям кеф.
Надувам си музичката и започвам прахосмукачки, парочистачки, гладене, простиране - каквото дойде.
Дори имам лошия навик като отида на гости да започна да подреждам и чистя, скоро едни приятели ми се подиграваха отново на това.

Лоша

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4790a4aa04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   защо само за жените се пише, че домакинстват? има и МЪЖЕ ДОМАКИНСТВАЩИ жените ходят на работа правят пачка а мъжа си седи в къщи и домакинства подържа къщата оправя колата на жена си икономисва пари от автосервиз. електросервиз за домакинските уреди и котлони, фурни и т. н. гледа децата.... Какво само за жените се задраскали има много мъже домакини в къщи особенно сега в тази безработица ходчт полагат подпис в бюрата по труда и си домакинстват в къщи с години... а жените им са бизнесменки или пенсионерки вкарват в семейството ежемесечно по една пенсия или пари от друг бизнес

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e27a564ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като повечето жени в България и аз работя на пълен работен ден, за това много ясно съм обяснила на съпруга си, че не съм домашна помощница и вечер след работа не пипвам нищо. Най-много да си изгладя и да си приготвя дрехите за другия ден, обаче само моите, неговите си ги глади сам. Мечтая си да имам помощница, която да ме отмени в чистенето, гладенето и прането, но тъй като е скъпо, най-често в неделя чистим, пазаруваме и перем, обаче заедно. И двамата работим, така че никой не е длъжен да слугува вкъщи. Даже понякога мъжът ми чисти повече и от мен. Та така общо взето сме решили проблема, а понякога дори решаваме, че нея седмица можем да пропуснем, ако примерно времето е хубаво и предпочитаме да излезем някъде. Така, че момичета кой както си го направи. Ако сте се оставили съпрузите ви да ви се качат на главите и след 9-10 часа в офиса да тичате да слугувате вкъщи само вие сте си виновни. Аз на моя просто не му позволих.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b606b4a9b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Една истинска жена е ДЛЪЖНА да върши домакинската работа, независимо дали работи или не, ако обича мъжа до себе си ще му трепери и ще го гледа, а не да се прави на интересна и модерна

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker