Да спрем насилието над жените и децата! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да спрем насилието над жените и децата!
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2779 пъти
Здравейте драги читатели.

21 век - векът на беззаконието и престъпността. Все повече нараства броят на изнасилвачите, педофилите, и като цяло, на лошите хора, способни на ужасни зверства и престъпления. Насилието зачести масово, дори и между младежите. Голям е процентът на жените, които са пребивани и сексуално малтретирани, от своите партньори. Тези жени живеят под непрекъснат стрес и напрежение, някои от тях намират помощ и подкрепа и успяват да се спасят от своите насилници и тероризатори, а други просто си нямат никого, и търпят насилието и терора, от страх, и защото просто нямат друг избор. Други го правят в името на децата си и не искат да разкъсват семействата си.

Именно това е темата която искам да отворя днес. И се обръщам към всички дами, жертви на насилие, обръщам се и към останалите, с цел просто да им дам кураж и надежда. Да им кажа че изход винаги има, просто те трябва да бъдат решителни, и никога да не търпят насилието. Да не допускат никой да употребява сексуален, психически и физически тормоз над тях!
Тъй като съм си съвсем нормален хетеро-сексуален мъж, и смея да твърдя че обожавам жените, и точно това е главния замисъл, за да напиша тази статия.

Нека бъдем по добри, и да спрем безумното насилие над дамите. Към жената трябва да се подхожда с любов, внимание и уважение, а не с насилие и гняв. Боят не променя нищо, най-често той отчуждава човека до нас, предизвиква в жертвата ярост и жажда за възмездие. Насилието е най-грозното и безсмислено нещо което може да съществува на земята!

Един истински уважаващ себе си мъж, никога не би наранил жена, още по малко, собствената си половинка. Защото истинския мъж има разсъдък, има ценност и възпитание. Той знае че колкото и да е силен и велик, него все пак жена го е раждала, и осъзнава че дължи почит и уважение на дамите!

Имаше един случай, който бях чел в един вестник преди около няколко месеца. Пишеше се за някаква млада жена, която е живеела на семейни начала с някакъв господин. Били са нещо като сгодени, дори са имали дете. Но в продължение на години наред, въпросният изрод /наричам го по този начин защото няма как да го нарека човек/, е употребявал жестоко насилие над тази жена. Биел я е до посиняване, до припадък. Държал се е по всячески уродлив начин с нея, дори пред детето им. Посягал е и на него. Това е било в продължение на години време. Детето им е било около 3-4 годишно, когато става свидетел как баща му пребива майка му, и се е разпищяло, при което той удря и него и за малко не го убива. В последствие тази жена намира изход, тя се е борила, свързва се с някакви агенции, споделя какво е положението и, и те и дават подслон и подкрепа. Тя взема и детето си с нея и намира сили, да осъди този негодник, и да заживее наистина като нормален човек, далеч от насилника си.

Когато четох за този случай бях потресен. И главата ми не можеше да го побере как е възможно човешко същество да е способно на такива издевателства, и то над собствената си съпруга. В същото време се възхитих на тази жена, за нейната сила, и решителност, с които тя се е борила до край и се е спасила от този урод.

И този случай далеч не е единственият, за който съм чел, слушал и прочее. Случаите на ужасяващо и съдистично насилие, в България са много. А и изобщо в светът е така, с тази разлика че в другите държави има по здрави закони, следователно престъпността е значително по малка може би, докато тук при нас, насилието расте с всеки изминал ден, и стотици, хиляди, жени и деца всеки божи ден са подлагани на ужасен терор, побой, блудства и всякакви подобни жестокости.

За това, към дамите мога да се обърна по този начин:
Когато си избирате половинки, бъдете много бдителни и внимателни, не се доверявайте на думи, а на дела, защото те са най-красноречиви и показателни. Ако усетите че човекът до вас, е способен да ви навреди по какъвто и да било начин, зарежете го, спасете се. Светът е пълен с мъже, все ще намерите такъв който да ви оцени, но не си губете времето и младите години, с някакви изроди, които не ви ценят и ви тероризират! Просто е безсмислено. Вие все пак сте човешки същества и заслужавате човешко отношение, а не насилие и терор!

А към господата, мога да се обърна по следния начин:
Обичайте жените, така както обичате своите майки, които са ви носили в утробата си. Когато видите случай на насилие над невинно момиче, отидете и го защитете, скочете срещу насилника, и му покажете какво е болка. Да почувства той, какво е усещането да бъде бит и мачкан. Бъдете рамото и опората на дамите, дефакто за това сме по силния пол за да ги пазим от злото, и да им даваме сигурност!

По същият начин стои и въпросът с децата. Едно дете не е редно от малко да става свидетел на насилие, защото това уврежда неговата психика. Не е редно и да бъде бито и третирано, защото това ще го озлоби и един ден тази злоба то ще я излива на невинни хора. При всички случаи насилието поражда насилие. Това е крайният извод! И когато има подобни случаи, според мен насилниците и съдистите, заслужават да бъде постъпвано с тях по два пъти по брутален начин, така както те постъпват с невинните си жертви, за да се разбере че не е хубаво да се прави това което те си позволяват да правят!

Слушал съм какви ли не изказвания от сорта "заколи я тая", "разпори го този" и всякакви такива уродливи изрази. Слушал съм подобни изрази и измежду хората които познавам, и съм си направил изводите, че подобни хора, щом изричат, щом дори мислят подобни неща, значи те са способни и да ги извършат. Те са потенциални престъпници които трябва да бъдат спряни още в зародиш! От тях не могат да станат нито родители, нито съпрузи, те не могат изобщо да бъдат хора!

Дами, пазете се и бъдете внимателни, особено при мнимите и нови запознанства. Пазете се от интриги, от лошо отношение, презирайте насилието и стойте надалеч от хората които се опитват да ви го причиняват! Искренно ви пожелавам: БОГ ДА ВИ ЗАКРИЛЯ!

НЕ НА НАСИЛИЕТО!!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1c82ac725c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А над мъжете? Защо да не го спрем и него!?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 304ae4adb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Искренно ви пожелавам: БОГ ДА ВИ ЗАКРИЛЯ! "
-----
Ходете и се молете на бог у църквата, той определено ше изслуша молбите ви и ше ви закриля :))))))

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f6f747223d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Насилието на мъже над жени е много по-често. Затова автора предполагам е визирал него. Както и много по-жестоко. Насилието на жени над мъже е предимно психическо. Не знам как позволяват половината ми приятели да ги правят на глупаци разни девойчета. Но това е една характерна черта за хомо сапиенс - да обича да се самозалъгва. Никой не може да насилва друг човек, било то жена, дете или мъж. Повишаването на тон също е форма на насилие. Клюката е форма на насилие. Нетактичните въпроси също.
Сара

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ad5eac3549
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   „Все повече нараства броят на изнасилвачите, педофилите, и като цяло, на лошите хора, способни на ужасни зверства и престъпления. “

Това не е вярно. Не само статистиката ще го каже - просто помисли за положението ни преди 150-години, когато турци са колили, безили и изнасилвали по нашите земи и това е било част от нормалния живот. Гледай „Време разделно“ или направо прочети книгата.
Така не е било само у нас - в целия свят по време на средновековието, а и после при всички колонизирани и поробени народи.
После идват световните войни - в един немски филм за изнасилванията от Червената Армия в Берлин през 45-та, имаше следната реплика
„Да сме благодарни, че само изнасилиха, защото нашите мъже след това ги убиваха “

Докато има слаби жени и деца и силни физически мъже - така ще е. Мъжете имат и тестостерон в кръвта, които след битки и т. н. ги кара да вършат глупости. Има го и натискът на тълпата (има и много изследвания, доказващи, че авторитет може да докара хората до всякакви зверства (да измъчват състуденти в експеримент от 50-те))
Има и много луди хора, които ако са мъже могат да причинят големи поразии.

Сега няма повече насилие у нас, а по-скоро повече се говори за това и жертвите имат смелост да излезнат на яве и да потърсят помощ. И я получават. Хора, готови да насилват има и ще има. Това е човешко - човекът е просто същество, вид животно - и неговият мозък може да се повреди.

Иначе, приветствам призива ти. Помагай обаче реално на жертви, явно това ти е призвание.
Понякога жените, жертва на домашно насилие, имат нужда просто от човек, който да им помогне да намерят сигурно място, където насилникът не може да ги открие. На една такава жена да помогнеш е много повече от всичко, което можеш да постигнеш тук.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1c82ac725c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   №3, Много добре, Сара! Мъдро е това, което си написала. Просто се бъзиках с автора, понеже смятам, че нещата, за които пише са подразбиращи се. От друга страна - с такъв призив едва ли ще трогне някого, за когото насилието е начин на живот и себеизразяване.
"О времена, о нрави! " (О tempora, о mores! ), възкликнал някога Цицерон...

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 227d79bbe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колко пъти ще пускате тая тема? Има жени, които няма сила на тоя свят, която може да ги принуди да търпят насилник. Камо ли пък да оставят детето си при такъв. Има и друг тип жени, които никой и нищо не може да ги отдалечи от насилника - остават с него, мъчат и себе си, и децата си, и никой не е в сила да им помогне, защото те реално не желаят да си помогнат. Не става с призиви и да им осигурим къде да отидат. Убедена съм, че на една такава жена /за съжаление/ дори да и предложиш жилище и работа безвъзмездно и безплатно, тя пак ще остане с насилника. Жалко и страшно е това, но... това е. От тях си зависи, само ОТ ТЯХ, а не от някой друг.
Та погледнете тук колко истории има, писани от момичета, даже без да са се оженили с въпросния насилник, и деца нямат... и питат: "Какво да правя, да остана ли с него? " Е това ако не е жив идиотизъм не знам какво е, може би мазохизъм. Кой им е виновен, кажете ми? !!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d520008131
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, не само остават при насилника, но дори по някакъв начин да го напуснат, си намират пак такъв...
Въпреки това, аз не виждам нищо лошо в такива теми.... По-добре е да се говори по тези въпроси....

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4627e4ffa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   „Все повече нараства броят на изнасилвачите, педофилите, и като цяло, на лошите хора “
Авторе от къде дойдоха тези насилници, педофили, мазохистки и т. н. не ги ли създаде обществото, обществото не сме ли ние, не ги ли възпитаваха нашите роднини съседи приятели, не бяха ли те съседските деца на който ние по някъква причина помогнахме да станат такива каквито са, с нашето мълчание. Колко пъти сте извикали полиция за набито от баща си комшийче, колко пъти избърсахте сълзите на наранено непознато дете, колко пъти дадохте "кураж" на детето си да заплаши съученик с по-големия си брат/братовчед, колко пъти нарушихте закон пред очите на дете, колко българи смятат, че шамарът е добър помощник в възпитанието... Тези 7-8 годишни деца който са видели тези неща от вас и покрай вас само след 10 години ще са възрастни който ще правят и увеличават това което са видели. Не го забравяйте има начин да подобрим света и той е толкова близко до нас не позволявайте у вас и около вас да се отглеждат бъдещи насилници.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 21de0ef01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Към 1. Умрях си от смях :D.
Г.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker